Ångest och hemmagjort julbord!

Så här års så blir jag så himla deprimerad och jag antar att det är för att det är så grått och mörkt ute dygnet runt.
Jag blir jätte känslig, stressad och känner ofta att jag bara vill skita i allt.
Och behöver jag ens ta upp hur trött jag är dag ut och dag in?

Jag får väldigt lätt ångest för saker jag inte hinner med under dagen, folk jag lovat att träffa fast inte hinner och folk jag inte hört av mig till på länge.
Som i detta fall min egen mamma. Hon har som dom flesta vet våra hund Affe hemma hos sig för att hon just nu inte funkar ihop med Batman men vi hoppas så klart att det ska bli bättre snart och att han då kan flytta hem.
Eftersom att jag och Jocke jobbar ganska mycket och iallafall har väldigt mycket för oss så träffar jag inte min mamma så ofta som jag egentligen borde. Och med tanke på att vi bor typ 5 minuter gångavstånd ifrån varandra så får jag ännu mer ångest att jag varken träffat henne på ett tag eller ens ringt henne.
Så igår kände jag verkligen att jag saknade henne (som jag alltid gör när jag blir pipplig och mår dåligt).
Så jag skickade iväg ett sms till henne och bjöd över henne på ett hemmagjort julbord, vilket alltid uppskattas!

Nu tänker ni säkert ”Jonna hur kan du ens vara sugen på julbord när du precis ätit det?”
Alltså julbord kan man ju inte få för mycket av och dessutom är hemmagjort julbord JÄVLIGT underskattat!

Jag vet att julkorven på bilden ser skit skum ut, men tro mig den är så sjukt god och ni som inte vågar testa den för att den ser vidrig ut, ni måste verkligen våga smaka, blunda så slipper du se den. 😉
Och om vi ska snacka om något som är ännu godare så är det min och Jockes omelett med räkstuvning, alltså WOW!
Den är to-die-for!
Om jag får säga det själv så är min hemmagjorda julskinka också väldigt god, så man kan säga att julmat det är min grej, haha!

Efter ett gott julbord så känns allt genast bättre! Och jag försöker att undvika saker som ger mig ångest eller får mig att bli stressad. Kvällen slutade med att jag, Jocke och hundarna kröp ner i soffan och spelade tv-spel, det kunde inte slutat bättre!

Jag har en grej ni ska få reda på nu i veckan tänkte jag, och ni får lova att inte skratta haha! xD

Och nu till min fråga, Mår ni dåligt så här års? Och vad gör ni isåfall åt det? Jag vill ha alla tips jag kan få!

 

julbord1
julbord3

julbord2

 

julbord5

image1 (1)

julbord7

 

 

No Comments
 • Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom

  Det här vädret är inte alls roligt är så grått och tråkigt och man blir så trött

  Reply

 • Linda Finstad

  Håller med dej helt, man kan inte få nog av julmat! Det är ju bara sååå himla gott, har redan ätit massor av det, haha.

  Jag har tyvärr inga tips, men jag blir likadan. Trött och deppig. Är verkligen trött dygnet runt! Säg till om du får något bra tips! 🙂

  Reply

 • Jennifer

  Kul att du börjat blogga 🙂 jag undrar vart din ljusa fuskpäls jacka kommer ifrån? 🙂

  Reply

 • Jennifer

  Kul att du börjat blogga, tänkte fråga vart din ljusa fuskpälsjacka kommer ifrån? 🙂

  Reply

 • Emelie westman

  Hej jonna, jag känner samma sak att jag blir lite mer deppig å trött på vintern. Men jag har sån tur att jag bor i norrland så jag har snö och vitt på backen. Tips va ute när de är ljust på dagarna, ha egen tid och gör saker själv som bara du vill t.ex. läsa en bok, måla i målarbok, brodera, ut å gå, träna osv, tända massa ljus medans man ser film eller spelar spel.

  Reply

 • Vera

  Att du känner dig nere/ångestfylld såhär års kan ha med D-vitaminbrist, jag hade själv mycket brist på det under flera år och då mådde jag riktigt dåligt. Så tips är att antingen ta blodprov och få det utskrivet eller att börja ta tabletter med d-vitamin så att du kan få upp dina värden igen!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Jag äter D-vitamin tabletter varje dag och har gjort det i över ett år, så jag tror inte att det beror på det tyvärr :/

   Reply

 • Jane

  Åh kan du inte dela med dig på recpetet på eran omelett?

  Reply

 • Martina

  Jag brukar oxå må dåligt runt den här årstiden. Och det jag har lärt mig att göra, som funkar för mig. (nu har vi lite olika jobb du och jag) men jag gör en lista, på saker som jag måste göra under dagen, det som är ”viktigast” överst och mindre viktigt sist, sånt som inte gör så mycket om jag gör de imorgon. Tror du fattar hur jag menar. Och sen gör jag alltid nått på kvällen som ger avslappning. Ex bad med tändaljus, musik eller ljudbok på ibakgrunden, tända ljus i vardagsrummet med lugn musik och bara ligga i soffan. Skriva av mig hur jag känner.Ja helt enkelt saker som är för mig. Något som funkar för mig är tändaljus eller rökelser. Haha nu låter jag som en hippe men jag tycker det funkar.

  Reply

 • Annika

  Hej! Jag har Samma sjukdom som du. Hypotyreos fick denna när jag var 18 är nu 30. Tyvärr så styr den hela ens liv och kan även göra en ångestfylld och deprimerad. Alltid trött aldrig utvilad.
  Kan vara därför du inte mår så bra. Det finns inte så mkt man kan göra åt detta även om hormonbalansen är som den ska man får lära sig leva med det. Uppsök din läkare som sköter din behandling och tala om hur du känner mvh Annika

  Reply

 • Elin Lindskog

  Hej, jag känner samma som dig. Men jag har min diagnos också (adhd) som gör att mitt humör går väldigt upp och ner hela tiden. När jag mår dåligt brukar jag gå in på appen Pinterest för att hitta tips på inredning och annat kul. Och komma på andra tankar. Känns lugnande. Brukar också bygga pussel, hållet just nu på med ett 3 tusenbitars pussel… hehe en riktig utmaning! Kram

  Reply

 • Malin

  Jag mår också sämre på vintern. En grej som är bra att göra när ångesten blir för stark är att försöka ”stänga av” alla tankar och fokusera på där du är nu. Typ lyssna på ljud, känna dofter, kolla hur golvet och möblerna ser ut. Och ta djupa andetag. Låter löjligt men det är för att komma ur den där ångestbubblan. Hjälper givetvis inte alltid men ibland. Eller ta en promenad och fokusera på ljud/lukter/det du ser. Och släpp allt annat för stunden ♡ Kram

  Reply

 • Nina Green

  Julbord är så gott. Du gjorde helt rätt att göra en egen julbord. Vad använder du för recept till omeletten med räkor i?

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *