Första rummet klart!

Idag är jag sååå lycklig, det bara pirrat i kroppen och jag känner mig helt fnittrig.
Allt detta för att jag ÄNTLIGEN har lyckats att lösa hur ett helt rum med väggar, färger, möbler och inredning ska vara i huset och det kan inte bli mer perfekt än vad jag tänker i huvudet!!

Allt är ju så himla svårt att få ihop när man inte är i huset och ser rummen live och när man bara ser möblerna online. Så jag trodde inte att jag skulle lyckas få ihop ett enda rum innan flytten.
Men wow säger jag bara, detta rum kommer bli bättre än vad jag kunnat hoppats på!

_MG_0507 _MG_0512

Rummet jag snackar om är ”finrummet” eller ”stora vardagsrummet” på botten plan.
Där vi kommer att spendera en hel det tid om dagarna kan jag tänka mig.
Egentligen så var tanken att jag skulle lägga upp allt här hur jag vill ha det men detta rum kommer bli så bra att jag verkligen känner att ni måste se det när det blir klart för att se att jag verkligen hade rätt! 😀
Det som har vart svårast är att hitta någon stil som är oss och som vi kommer att älska men som inte bara är vitt, grått och silver utan mer hemtrevligt och mysigt, och det är det jag fixat verkligen till 100%!
Hoppas att ni är taggade!

Nästa rum jag ska börja få ihop nu kommer att vara en svår match och där behöver jag lite smakråd från er!

_MG_0493
Screen Shot 2018-01-02 at 17.29.10
Detta är tanken att det ska bli ett gästrum.
Som ni ser så har det rummet en väldigt konstig form så det är VÄLDIGT svårt att göra nått vettigt av detta rum tycker jag. Men jag har några planer!
Dom där sex små garderoberna ska bort och så tänker jag att vi ställer sängen där. Och behåller den inbyggda garderoben och klädkammaren.
Jag vill sååååå gärna att detta rum ska vara grönt med guld detaljer och även lite svarta detaljer.
Men jag vet inte om jag vill ha varm eller kall grön färg??
Och blir det för mycket om man har gröna väggar och den gröna sammets gardiner?
Eller ska man ha gråa/betongväggar och guld och gröna detaljer?
Åh, jag vet verkligen inte!!!
Det enda jag vet är att jag vill ha ett grönt rum där och att sängen ska vara svart haha!
Snälla hjälp mig med färger! Och vad ska golvet vara för färg ens??

Screen Shot 2018-01-02 at 17.18.49Screen Shot 2018-01-02 at 17.19.05Screen Shot 2018-01-02 at 17.19.31Screen Shot 2018-01-02 at 17.20.47 Screen Shot 2018-01-02 at 17.21.01 Screen Shot 2018-01-02 at 17.21.53 Screen Shot 2018-01-02 at 17.23.14

Comments 30
 • Henmigt

  Alltså tänk en varm mörk grön färg med guld detaljer och även svart! Det tror jag blir hemtrevligt i ett gästsovrum och även något som ni inte kommer tröttna på!

  Reply

 • Johanna

  Varma gröna väggar, gröna sametsgardinet, mörk brunt golv, svart säng, marmor, mörk grön mysig filt på sängen och en mörk grön sametskudde, guldig lampa,

  Reply

 • Andréa

  Jag tycker ni ska göra kallgröna väggar! Och sen att detaljerna/inredningen är varmgrön, guld å svart 😀

  Reply

 • Vilma

  Jag tycker ni kan ha mörk grå väggar med gröna,guldiga och svarta detaljer. Men vet inte riktig vilken färg på golvet. Det är så kul att ni ska flytta!!<3

  Reply

 • Melindha

  Jag tycker att färgen på väggarna ska vara som den första bilden med grön vägg 🙂

  Reply

 • Hanna

  Alltså jag skulle verkligen rekommendera svart parkettgolv, ger en dämpad å lugnande känsla i hela rummet tror de skulle kunna passa bra med Johannas förslag

  Reply

 • Sara

  Vi har grönt/guld/grått i sovrummet! Vi har en grå fondvägg & resten vitt, sen gröna sammets gardiner & guld inredning! Guldiga ramar & guldiga detaljer:) det är så snyggt!

  Reply

 • Wilma

  Jag tycker betong väggar eller lite mörk betong typ ”blöt betong” på väggarna, mörkt golv typ tik golv, sedan kanske en sametsgavel på sängen och samma tyg på gardinerna och sedan gulddetaljer. Det hade varit drömmigt!!

  Reply

 • Vilja

  Är inte så medveten om mer modern stil alls haha men jag skulle nog haft en varm grön, ganska mörk. Kanske brunt golv, guldig lampa på ett typ nattduksbord som kanske varit svart. En spegel någonstans som sitter på väggen kanske? Få in någon marmor i det hela kanske? En vas med blommor och någon tavla? Vet inte hahah!

  Reply

 • Cornelia

  Att ha alla väggar gröna kanske kan bli lite mycket beroende på hur stort rummet är,man kan ju alltid ha en vägg grön och dom andra i någon annan valfri färg. Om du vill ha rummet lite mörkare så tycker jag ”mörkbrut” ekträgolv. Så som ljuslyktor och lamfötter i guld! Inslag av marmor är också snyggt. 🙂

  Reply

 • Lovisa

  Jag tycker att du ska ha gröna väggar men inte så mörka. Mer sån grön som t.ex Helen torsgården har i hallen uppe

  Reply

 • Alva

  Jag tycker en heltäckningsmatta och att väggarna ska vara som den sista bilden, med antingen en mörkare heltäckningsmatta eller ljusare, samt med gulddetaljer på tex ,ramar,snygga sänglampor och en snygg pall från Bennington. Det hade vart supersnyggt att ha en stor tavla över sängen på er och era fina små hundar eller varför inte bröllopsfotot

  Reply

 • Alva

  Jag tycker ni borde ha en heltäckningsmatta. Om ni väljer mörka väggar så ljus matta och tvärt om. Samt guldiga detaljer på tex, lampor,tavelramar, en kristallkrona i taket som lampa. En snygg pall från Bennington!!
  Det hade vart sjukt snyggt att ha en stor tavla över sängen på er och Indiana eller varför inte en bröllopsbild

  Reply

 • Elin

  Ta grönt det är de finaste jag har sett

  Reply

 • Natalie

  Jag tycker varma mörka gröna väggar, gröna sammetsgardiner, svart och gulddetaljer.
  När der gäller golvet så tänk bara på att det oftast är mycket snyggare när samma golv löper genom alla rum, samt om ni väljer en mörkare parkett så glöm inte att ALLT damm osv syns! Kanske en mysig heltäckningsmatta skulle vara bättre och mysigt då!

  Reply

 • Junitjej

  Välj den första bilden med den gröna nyansen. Det är en behaglig grön färg och den blir inte för mörk. Smart att ta bort garderoberna.

  Reply

 • Louise

  Tycker du ska köra på grönt och guld om det är så din tanke varit från början, en smaragd aktig grön är ju jätte fint 🙂 När det gäller golv tycker iaf jag att det är snyggt att försöka ha samma golv så mkt som möjligt i huset, alternativt heltäckningsmatta i just sovrum 😉 Kommer att bli så kul att se era inredningsvloggar sen!!

  Reply

 • Anny

  Den sista bilden var verkligen fin, den tycker jag att du ska inspereras från. Men den grejen i taket derimot, Hahah. Det blir fint oavsett

  Reply

 • AyumuSWE

  Kall grön skulle jag säga då det låter som att passa in med svart, guld och silver. Och gärna lite mörkare trä golv med en fluffig matta för att få in det lite mer inbonad men även mysigt.

  Reply

 • Mirjam

  Smaragdgröna väggar, med mörkbrunt trägolv. Även mörkbruna (kanske lite mer åt antika hållet) möbler så det blir genomgående med golvet och stilrent på samma gång. Snyggt till det är gardiner i beige/guld och sängen i samma färgskala som de, eller kanske i nån mörk skinn/mocka färg (sänggaveln). Släng in lite gröna växter och inredning i guld. För att få en mysigare känsla, sätt in spottar i hela taket (dimmerbara). Fick en så bra bild i huvudet, men svårt och skriva ut det såhär bara. Hoppas du fick lite inspo. Mvh Mirjam

  Reply

 • Mirjam

  Smaragdgröna väggar, med mörkbrunt trägolv. Även mörkbruna (kanske lite mer åt antika hållet) möbler så det blir genomgående med golvet och stilrent på samma gång. Snyggt till det är gardiner i beige/guld och sängen i samma färgskala eller kanske någon råare med skinn/mocka stuket. Släng in öite gröna växter och inredning i guld. Sätt gärna spottar i taket så det blir lite mysigare känsla (dimmerbara). Hoppas du fick lite inspo. Mvh Mirjam.

  Reply

 • Fanny

  Den gröna färgen på väggen på bild 5 var ju to die for skulle bli sjuuuukt snyggt med den i gästrummet

  Reply

 • Natta

  Vore de inte coolt om sängen stod mot toaletten o utåt? Vore snyggt o udda om den får plats så 🙂

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Förstår inte riktigt hur du menar men vill gärna veta så försök att förklara lite mer! 😀
   Grejen är att rummet är lite speciellt byggt så det finns inte så många alternativ att ställa sängen på :/

   Reply

 • Tindra

  Jag tycker det hade blivit finast med grå/betongväggar och gröna och guldiga detaljer + att det är smartast för skulle ni någon gång tröttna eller bara vilja byta färger i rummet är det lättare att bara byta ut inredning och detaljer än färger på väggarna

  Reply

  • mrslundell Post author

   Typ så att man har en grön matta, gardiner, lampor och kuddar tex? 🙂 Jätte bra idé! Men tror inte att vi har så mycket problem med att måla om heller om det skulle vara så att vi tröttnar, det är ju trots allt gäster som ska vara där och inte vi, och vi ska ju inte ha någon inneboende så det är nog ingen som hinner att tröttna 😀

   Reply

 • Theres

  Hej Jonna!
  Spännande med flytt. Jag är som du också inredningsintresserad, vi renoverar ett 70-talshus. Ett tips till dig är att skapa en moodboard där du samlar färger, tyger, material mm för att få ett genomgående tema i huset. Börja med att väja 2-4 basfärger som passar varandra och som kan varieras i olika nyanser, matt, blankt, varm mm. Använd sedan dessa färger genomgående i huset för att få en harmonisk och genomtänkt känsla. Lägg sedan till en accentfärg som också ska vara genomgående i huset. Just nu har jag mässing som accentfärg och har någon deltalj av mässing i varje rum för att få en röd tråd. Det är också viktigt att hålla sig till en stil i huset, självklar ska man blanda nytt och gammalt men inte blanda stilar.
  Lycka till

  Reply

 • Elleonora

  Betong/gråa väggar med varm grön heltäckningsmatta alternativt vitt trä golv, med varm gröna, svarta och guldiga detaljer (typ vaser, gardiner, påslakan och allt!

  Reply

 • Elleonora

  Betong/gråa väggar med varm grön heltäckningsmatta alternativt vitt trä golv, med varm gröna, svarta och guldiga detaljer (typ vaser, gardiner, påslakan och allt! Eller kanske brons med grön eller silver?

  Reply

 • Sahra

  Jag hade nog valt att köra på gröna detaljer. Svart säng och gröna gardiner. Golvet hade jag nog haft i en mellan mörk/ljus färg. Alternativt gröna väggar med bara svarta och guld detaljer. En diskret grön som inte skriker😊

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *