Varför vi inte kan få barn

Japp då var det dags för mig att skriva detta inlägg som jag hintat lite om och velat fram och tillbaka om jag ska skriva det eller inte då det är ett VÄLDIGT känsligt ämne för både mig och Jocke och jag vet att äckliga tidningar skriver om sånna här saker för att få sina jävla klick.
Medan jag bara vill skriva det här för att få ur mig det och för att MINA läsare är intresserade.
Och i hopp om att kunna hjälpa andra som är i samma sits.
Så jag ber er som jobbar på tidningarna redan nu, snälla visa lite respekt och skriv inte om sånna här saker för att få klipp utan lämna detta inlägg här mellan mig och mina följare.

Under 4-5 år nu har jag och Jocke försökt att få barn utan något vidare resultat, något som har gett oss så sjukt mycket motgångar och det har vart kaos psykiskt.
Vi har gått från klinik till klinik för att vi inte har känt att dom har tagit oss på allvar när vi började vår utredning på sjukhuset i Linköping för 2 år sedan och när vi då bytte till en privatklinik i Norrköping som vi trivdes jätte bra på så fick jag reda på att jag hade cellförändringar och underfunktion i sköldkörteln och då fick vi vänta ett halv år innan vi fick skriva in oss på kliniken igen för att jag var tvungen att bli helt fri från cellförändringarna och att min medicin för sköldkörteln skulle komma igång.
När cellförändringarna var helt borta och vi skulle få skriva in oss på kliniken igen så hade doktorn där gått i pension och den nya doktorn jobbade via landstinget och vi vill ju gå privat då vi anser att de vi träffat inom landstinget är paragrafryttare.

MEN undertiden nu när vi inte skrivit så mycket om vårt privatliv så har vi skrivit in oss på en helt annan privatklinik i Norrköping som har hjälp oss så mycket! Alla är jätte trevliga och hjälpsamma där och jag har tagit väldigt många prover. Så nu har vi hittat felet som gör att vi inte kan bli gravida, och det sjukaste är att det är det jag trott har vart problemet HELA TIDEN. Och det var det första jag sa på vårt FÖRSTA möte på sjukhuset i Linköping, men läkaren bara skrattade åt mig. Väldigt oproffsigt!
Och ändå så hade jag rätt hela tiden!
Vi kan nämligen inte få barn för att jag inte har någon ägglossning. Jag har MASSOR med ägg men jag kan inte få ägglossning helt enkelt. Och det är ju en väldigt stor del i att bli gravid.
Jag har tagit sååå många ägglossningstest, tagit tempen varje morgon, och ja allt  i flera år nu helt enkelt utan att det visat ett enda täcken på ägglossning.
Så därför tog vi även blodprover på kliniken och japp det var så det låt till visade även dom testerna.

Så vad händer nu? JO! Förra månaden skulle vi börja med detta roliga äventyr men det krockade tyvärr med julstängning på kliniken och det är jätte viktigt att göra allt detta rätt så därför flyttades det fram en månad och nu står vi alltså här i den månaden där vi håller alla tummar som går att detta nu ska funka!
Det är såhär att jag har fått tabletter utskrivna som ska hjälpa mig att få ägglossning.
Tabletterna heter Letrozol och är egentligen en medicin mot bröstcancer men kan också hjälpa till om man som i mitt fall inte kan få någon ägglossning.
Man ska ta 1 tablett 1 gång om dagen i 5 dagar och man börjar på mensdag nr 3.
Där efter så får man gå på ultraljud väldigt många gånger för att se om det det blir någon ägglossning eller om man måste höja eller sänka dosen och det viktigaste av allt, hur många ägg som lossnar.
För det kan lika gärna vara så att det är 6 st ägg som lossnar och då är det ju ganska riskabelt att chansa ifall alla dom äggen skulle bli befruktade.
Så därför är det väldigt noga med att inte för många ägg lossnar.

Där fick ni även reda på varför jag var så nere igår för det var nämligen så att min mens var försenad och det gör ju att jag inte kan börja med tabletterna än.
Det var därför jag heller inte ville skriva detta inlägg innan jag skulle få min mens då jag visste att det skulle betyda otur och att mensen då inte skulle komma.
Då vi verkligen haft sååå mycket problem när vi berättat innan nått ska hända och då skiter sig allt.
Så därför valde jag att berätta detta nu när inget kan skita sig helt enkelt.

Jag börjar med tabletterna om två dagar, så önska mig lycka till och att det funkar på första försöket! 😀

Screen Shot 2018-01-09 at 15.39.20

Comments 151
 • Theres

  Önskar er alla lycka nu ❤️

  Reply

 • Petra

  Håller tummarna för er! Även om man inte ska ta ut lycka i förskott så hoppas man ju!
  Ni är såna kloka o fina människor (iaf va man ser utåt sätt) som får ta så mkt skit, rent utsagt, o ni förtjänar det bästa nu o att all olycka för er är över!

  Reply

 • Jessica Mörlund

  Önskar er all Lycka. väldigt glad för er skull att det faktiskt fastställt vad felet var. hoppas ni kan bli gravida nu och vem vet, kanske tom kan bli tvillingar. väntar själv nr 7 vilken dag som hekst och jag vill att ni ska få uppleva både graviditet och barn, det förtjänar ni. <3 Kramar

  Reply

 • Janette

  Äntligen har ni fått svar på vad felet är. Önskar er ett stort lycka till nu

  Reply

 • Petra

  Önskar er all lycka till nu! Hoppas verkligen att all eran olycka är över o att ni äntligen får det bra!
  Tänk så mkt skit ni dagligen får gå igenom o hoppas att allt klarnar upp för er nu!
  Tänk alla olika (naturliga) problem som kan finnas i en kvinnas kropp o ändå finns det massvis som man inte vet om! Men hoppas att allt går vägen för er!
  Spännande att följa eran resa med allt!

  Reply

 • Ella

  Vill börja med att säga stort lycka till 🙂
  Har själv samma problem som du har och har ätit letrozole. Det tog sig på 5 försöket med första barnet och jag mådde jätte bra under tiden jag åt dem:) andra barnet kom av sig själv:)

  Reply

 • Cecilia

  Ja håller tummarna! Lycka till❤️

  Reply

 • Elin

  Hej Jonna.

  Jag går igenom samma resa som du. Har precis tagit min sista tablett letrozol och väntar nu på om ägglossning sker…

  Hoppas det funkar för er!
  Det är väldigt vanligt att ha PCO. Så känner dig inte ensam. Hör av dig om du har funderingar, är påläst efter 10 år med denna ”syndrom”.

  Kram Elin

  Reply

 • Kim Hansson björk

  Hejar på er. Håller tummar och tår för att ni ska få uppleva de bästa som finns ❤️ Stoooooort lycka till. Glöm inte bort att stressa inte när du väl ”blir gravid”. Även inre stress kan påverka. Skickar över en ”lycka spark i rumpan”

  Reply

 • Elin

  Önskar er verkligen all lycka till!

  Reply

 • Caroline

  Skönt att höra att du har verkligen fått hjälp!
  Håller tummarna för er!
  All kärlek till er♥️

  Reply

 • Elleonora

  Lycka till nu och jag hoppas verkligen att detta ska funka, för om jag förstår det rätt så finns det en chans att du blir gravid när du tagit tabletterna ett tag? All lycka och kärlek till er ❤️❤️

  Reply

 • Ann-Kristin Sundin

  Önskar er lycka till med allt.❤

  Reply

 • Marre

  Hoppas verkligen att det kommer att funka och att ni får en liten bäbis till slut ❤️

  Reply

 • Ida

  Håller mina tummar för ett positivt resultat. Ni skulle vara så bra föräldrar båda två! Och att skaffa barn är verkligen en stor del av livet om man vill ha barn
  Lycka till!!❤️

  Reply

 • Ninemile

  Jonna, jag har skrivit pm på fb.
  Är det Nina Lassenius ni går hos nu? Jag gjorde det förut (går där än) gick på letrozol oxå. Kolla fb vafan

  Reply

 • Melindha

  Åhh! Lycka till och hoppas de funkar ❤

  Reply

 • Evelina

  Vi håller tummarna för er och hoppas verkligen på det bästa 🙂 lycka till med det här och nya huset, ska bli så spännande att följa er och se hur allt blir ❤️

  Reply

 • Amanda

  Önskar er alla lycka och håller tummarna för er!

  Reply

 • Erika

  Önskar er verkligen all lycka till.

  Reply

 • Evelina

  Åå vad glad jag blev när jag läste detta att ni äntligen har fått reda på vad som var fel! Önskar er verkligen lycka till!!❤️

  Reply

 • Inez

  Så otroligt skönt för er att orsaken till det hela är hittat! Jag önskar er att medicinen ska göra underverk och att ni kan få ett friskt barn inom kort. ❤️

  Reply

 • Annie

  Har också pcos.
  Lång historia kort, äntligen lyckats bli gravid.
  Fick bli ivf för oss men min sambo hade också problem med spermien.
  Där emot fungera ivf:en på första försöket.
  Väntar barn nu.
  Håller tummarna för er 🙂 kommer troligen gå bra. Pcos har goda chanser bli gravida.

  Reply

 • Cecilia

  Önskar er all lycka till är det pco eller pcos du har? Fan vad tråkigt att ni fått så dåligt bemötande men nu är ni igång!
  Jag har pco och fick letrozol utskrivet. Åt enkelkur (1 tablett i 5 dagar). Jag blev gravid på 2 försöket och är nu i v. 28. Skriver det för att ge er lite mer hopp. Önskar er verkligen all lycka till!!

  Reply

 • Emma

  Håller tummarna så hårt jag kan! Lycka till!!

  Reply

 • Matilda

  Blir så ledsen då jag läser detta eftersom jag har varit där själv. Det är tur att det finns så mycket hjälp man kan få, fast det kommer att kännas jobbigt med all undersökning och väntan så vet jag att snart så är det eran tur. ❤️❤️❤️ All lycka, styrka och kärlek till er! ❤️❤️❤️ Snart så.

  Reply

 • Mimmi

  Ska jag ge dig ett tips då ja själv går igenom samma sak och har då PCOS som de heter. Berätta inte för hela Sverige när din mens är o alla steg i detta i förtid. De är inte ett hundra procentigt program med medicin. Jag ska börja på försök nr tre till våren och ja berättade till för många försök ett och två vilket gör den psykiska pressen alldeles för hög. Du kommer märka när du går på medicinerna att dem tar hårt på en o man blir en pms kossa… bara ett tips. Så du kan bespara tårar i en redan jobbig period.

  Reply

 • susann

  Hade inte ni gjort slut eller gjorde ni det bara för visningar??? exposed

  Reply

  • mrslundell Post author

   Vi förklarar mycket väl i den videon hur det ligger till så det är bara att du tittar på den så många gånger det behövs för att du ska förstå innehållet <3

   Reply

 • Emma

  Är jätteglad för eran skull att ni äntligen har fått reda på vad som är fel❤️❤️Jag har bara en snabb fråga, hur kan man ha mens om man inte har någon ägglossning?
  Älskar er❤️

  Reply

  • Sarah

   För att slemhinnan inuti livmodern byggs upp varje månad. Så länge inte ett ägg befruktas så släpper slemhinnan (mensen) varje månad. Även en kvinna som har regelbunden ägglossning har inte ägglossning varje månad. Men man har ändå mens.

   Reply

  • Maja

   Det är inte riktigt samma sak. Mens är något som man får vanligtvis en gång varje månad, medans ägglossning kan vara helt oregelbunden. Såklart mensen också kan det, men det är nog mer vanligt för ägglossningen.
   Jag är inte påläst utan det är vad jag lärt mig och egna erfarenheter.

   Reply

 • Rohlin Ulf

  Fan va jobbigt att känna på sig något som visar sig vara rätt och inte bli tagen på allvar. Landstingsvåden i ett nötskal käns det som.
  Nu håller vi tummarna att allt vänder, lycka till

  Reply

 • Krissi

  Åh, vad glad jag blir. Lycka till med allt nu! Det kommer säkert gå super!

  Reply

 • Jessica

  Blir helt tårögd när jag läser. Håller alla tummar o tår att du får ägglossning lugnt o fint. Så det äntligen kan få hända något. Tänkte mkt på er när jag låg på bb när dottern hade kommit. O önskade (Och önskar ännu ) så att ni kunde få lyckas bli gravida. ❤

  Reply

 • Nathalie

  Va skönt att höra att ni äntligen har hittat problemet ❤️ Håller tummar och tår nu

  Reply

 • Kristina

  Håller tummarna för er! Gud vad mysigt med en liten själv har man tvillingar på 1,5 år då jag tydligen släpper mer än ett ägg åt gången vissa menscyklar trots jag bara är 28! Så otroligt mysigt o roligt det hade varit om ni får fler än ett barn samtidigt då ni har kämpat så länge ❤️

  Reply

  • mrslundell Post author

   Ja gud, drömmen hade ju vart om det blev två på samma gång, gud vad mysigt!! Men jag blir evigt tacksam om det blir någon bebis överhuvud taget! 🙂 Hoppas det är bra med dig och dina tvillingar! <3

   Reply

 • Emily

  Skönt att veta vad ”felet” varit och hoppas att det blir som ni önskar nu! Håller tummarna!
  Men en fråga, har försökt googla och hittar inget direkt svar, om du nu inte har någon ägglossning, hur kan du då få mens…? Hoppas du orkar svara 🙂 Ha det fint och lycka till i framtiden!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Ja du, det har jag faktiskt ingen aning om! :O Tack så mycket <3

   Reply

   • Ms. Gulliksen

    Hej 🙂
    Jag har fått lära mig att man kan ha mens utan ägglossning, men man kan aldrig ha ägglossning utan mens 😛
    Jag är dock lite nyfiken på vilken klinik ni går hos nu när ni fått hjälp. Misstänker att jag vet vilken eran förra privatklinik är. För jag i min sambo har samma problem som er, nästan iallafall. Försökt få barn i 2.5år snart men inget som funkar. Går på utredning nu på den landstingskopplade privatkliniken men känner oxå att man blir lite hånad 🙁 skulle vilja hitta bättre hjälp. Du får väldigt gärna skicka ett mejl till mig och diskutera dessa saker vidare Jonna. Skulle uppskatta att få lite råd ang. Ev den andra kliniken o så 🙂 stort lycka till med allt nu ❤ ni kommer klara detta till slut oxå 🙂 Kram //Louise

    Reply

  • Linda

   Hej såg din kommentar:-) jag undrade det samma när jag fick reda på att inte jag fick någon ägglossning heller. Att mens fick man
   . Men min läkare sa bara för man får mens betyder det inte att du har haft någon ägglossning. Men många sa samma sak men om du får mens får du ägglossning men tydligen så är inte fallet så. Hehe kroppen kan vara ett mysterium *ler*

   Reply

  • Elin

   För mig är det precis likadant, har ingen ägglossning men mens varje månad. Vet inte exakt hur det är möjligt men vet att det är pga att jag har sjukdomen pco. Man har många ägg men inget blir tillräckligt stort för att generera en ägglossning. Men jag tror att det är så att det hela tiden fylls på med ägg så de ”äldsta” som då ska bort kanske skapt mensen men att man inte fick ägglossningen och chansen att bli gravid. Men det är bara spekulation, jag vet faktiskt inte.

   Reply

  • Maja

   Mens och ägglossning är inte riktigt samma sak. Mens får man vanligtvis 1 gång i månaden och det är slemhinnan som släpper. Ägglossning är jag inte riktigt påläst på, men om du fortsätter Googla lite till Emily finner du nog ditt svar.
   Kram

   Reply

 • Emilia

  Himla konstigt att du inte fått medicinen utskriven snabbare än så. Vi har kämpat i 1,5 år med syskon & massa missfall så vi påbörjade också en utredning där de konstaterade en hormonrubbning efter sista missfallet, de kollade mina äggreserver & jag fick direkt utskrivet tabletter, som jag turligt nog aldrig fick användning för, för samma ägg vi tittat på via ultraljud blev sedan befruktat på naturlig väg & nu är vi äntligen gravida i vecka 17. Er tid kommer ❤️ & jag är så glad att du nu fått den hjälp du förtjänar ❤️

  Reply

 • Erika

  Hej! Hoppas allt går bra för er Jonna, och håller alla tummar att det fungerar så att ni kan få barn i framtiden ❤ Hoppas även att media respekterar ert privatliv och inte skriver om detta bara för att få klick Är kul att få läsa om dina tankar och vad som händer i ert liv utanför YT Kramar

  Reply

 • AyumuSWE

  Ett stort lycka till och hoppas det går vägen för er nu. Tror ni kommer bli toppen föräldrar. ❤

  Reply

 • Caroline moberg

  Lycka till. Håller alla tummar för er. Kram

  Reply

 • Madde

  Håller tummarna för er !! ♥️

  Reply

 • Therése

  Önskar er all lycka och att det äntligen blir er tur att bli föräldrar! <3

  Reply

 • Ramona

  Fina du ❤️ Jag hoppas så att det vänder för er nu och att hjälpen ni fått hjälper. Håller tummarna för er. Tack för du delar med dig så fint. Säker på att det kan hjälpa många i samma sits. Kram och ta hand om dig 😉

  Reply

 • Rebecca

  Håller tummarna för er ❤️

  Reply

 • Petra

  Fina ni ❤️ jag önskar å hoppas av hela mitt hjärta att detta går er väg ❤️
  Kramar

  Reply

 • Jacqueline

  Åh håller tummar och tår, och önskar er sån väldig lycka till. Hoppas allt går hur bra som helst , önskar verkligen det för er ❤️

  Reply

 • E

  Lycka till!
  Har själv PCOS och vi kämpade i många år innan vi sökte hjälp på klinik. Då visade det sig att jag inte hade någon ÄL och jag fick börja med tabletter. Ca 10 månader och 6 behandlingar senare fick vi vårt efterlängtade plus. Fick äta en trippeldos för att det ens skulle bli EN växande äggblåsa, så det var sista chansen innan IVF för vår del. Men den där lilla äggblåsan växte o blev befruktad

  Reply

 • Louise

  Va skönt att ni äntligen fått reda på vad felet var så ni kan få rätt hjälp! Jag håller alla tummar o tår för att det ska gå bra för er ❤ håller själv på att försöka skaffa barn men även här tar det tid. All lycka o kärlek till er ❤❤

  Reply

 • Jasmine

  Vi har gjort samma resa.
  Fick använda letrozol i 6 omgångar innan det bara blev en äggblåsa som sedan släppte. Och direkt blev jag gravid då.
  Så ge inte upp, det kan ta några omgångar.
  Lycka till!

  Reply

 • Nathalie

  Åh vilken lycka! Bara hoppas de går hela vägen nu! Att se er som föräldrar är en självklarhet för mig. Ni kommer vara helt fantastiska och ge erat/era barn så mycket kärlek! Bara kolla hur mycket kärlek ni ger era hundar! PUSS OCH KRAM!!

  Reply

 • Rosa

  Nu håller jag alla tummar och tår att detta går vägen och att ni får eran efterlängtade bebis❣️❣️❣️❣️

  Reply

 • Lea

  Så fantastiskt att du skriver om det här!
  Jag har själv samma problem. Naturligt får jag mens 1-2 ggr om året om har ingen ägglossning. Jag började på samma tabletter för 1 1/2 år sedan. De funkade inte för mig, utan jag fick börja med injektioner som heter Gonal-f. min stimuleringstid (alltså tiden från första sprutan tills dess att de såg att ett ägg växte) var över 30 dagar första gången, vilket tydligen är väldigt länge. Vi blev inte gravida då och vi båda grät mycket. Nästa kur tog inte riktigt lika lång tid…. Igår var vi och tittade på vår lilla i magen som hade fest i magen med en tumme i munnen. Om några månader är vi föräldrar!

  Det tog lång tid för oss även med hjälp. Tom läkarna började prata om IVF och hade svårt att se att det skulle lösa sig med endast stimulering. Det var en fruktansvärt påfrestande tid för oss. Alla läkarbesök och koll med ultraljud för att sedan åka därifrån i tårar för inget hade hänt. För mig blev det så jobbigt att jag till slut ”låste in mig” hemma. Jag klarade inte av att se barn, inte ens mina vänners barn.
  Men det gick!! Och det var värt varenda piller, injektion, tår, läkarbesök och allt!
  För vissa går det fort med hjälp, för andra tar det lite tid.
  Jag önskar er all lycka och jag hoppas innerligt att det kommer vara en kort process för er!

  Reply

 • Viktorhog

  Är med i , kanske inte exakt lika situation som ni, men ändå hyfsat lika på ett sätt.

  Men jag håller tummarna för er, det kommer gå bra! 🙂

  Reply

 • Johanna

  All lycka till er ❤️ har hört att man kan testa zonterapi för att få igång sin ägglossning. Visa ha fått igång den med hjälp av det. Men jag håller verkligen tummarna för er!

  Reply

 • Evelina

  Vill börja med att säga vilka fantastiska människor ni är, det glädjer mig att ni får denna chans. Jag hoppas verkligen att det går vägen och att ni kommer få vara med om det bästa som finns i hela världen, bli förälder!
  Det är så starkt av dig att gå ut så som du gör med allt, du hjälper nog mer människor än vad du tror. Det är inte alltid en dans på rosor♡
  Önskar er all lycka, kram evelina!

  Reply

 • Fanny

  Åh lycka till, detta kommer att gå bra! ♥️
  Jag tror på er!

  Reply

 • Anna

  Önskar er all lycka till! ❤️ Efter allt ni har gått igenom så är ni verkligen värda att detta skall lyckas! ❤️

  Reply

 • Varoline

  Så STARKT att berätta, wow! Oavsett vad folk säger om att pressen ökar på dig själv bla bla så har de ingen aning om hur du känner att berätta, att lätta på hjärtat och öppna upp sig sig kan faktiskt kännas bättre för vissa 🙂
  Önskar verkligen er all lycka till, att få barn är så underbart!
  Du är grymm!!

  Reply

 • Alice

  Stooort lycka till!! Håller tummarna för er!!❤

  Reply

 • Michaela

  Åh vad roligt m, vad glad jag blir 🙂 önskar er ett stort lycka till och att ni snart har en liten prins eller prinsessa i magen 🙂

  Reply

 • Challede

  Tycker att det är så otroligt starkt av dig att dela med dig av detta och jag hoppas verkligen att tidningarna visar er respekt! Håller alla tummar för er nu, stort lycka till! ❤️

  Reply

 • Sara

  Denna resa som ni gör är otroligt påfrestande för båda, jag gör samma resa också då jag inte heller har någon ägglossning, är inne på kur nr 2 och ska faktiskt få kolla mina äggblåsor i morgon. jag skickar stärkande kramar till er för jag vet hur uselt de kan kännas från dag till dag. Jag kan gå från otroligt positiv precis innan ägglossning till att bara vilja lägga mig i fosterställning och gråta för att man ifrågasätter sig själv då man inte kan bli gravid. Men de finns hjälp för oss alla, de är något man måste tro på! om de inte är via letrozol så finns de ivf. Sjukt jobbigt att proppa kroppen med hormoner som kvinna men är de det man måste göra för en liten så gör man de ju. Ta hand om varandra under denna resa för de är de som är de viktigaste i detta, att ni har varandra!

  Reply

 • Karolina

  Håller tummarna för er ❤️ Och hoppas allt går som det ska! Lycka til !

  Reply

 • Cathrine

  Härligt!!! Nu vet ni!!!

  Kommer säkert gå kanon! Ni är båda unga.
  Håller tummarna att tabletterna verkar o att allt går fort.

  Jobbig resa ni varit igenom, och det smärtar att läsa att pressen är som gamar på er, i denna privata och känsliga period.
  Hoppas de respekterar det du skriver nu.

  Stooooort lycka till Jocke o Jonna ❤️

  Reply

 • Emma

  Hej!

  Har själv gått igenom samma väntan och slutligen fått behandling med letrozol. För oss gick det vägen på första försöket! 😀 Behandlingen med letrozol har visat sig ha mycket god effekt enligt min läkare, så chanserna för att ni nu ska lyckas är väldigt goda 🙂 Ville bara dela med mig av min solskenshistoria för att bringa hopp i det mörka. Stort lycka till!

  Mvh

  Reply

 • Bubbe

  Hoppas verkligen för eran skull att detta går vägen. Ni är helt amazing och det vore så roligt att få höra mer om det. Jag tycker du är så modig som vågar gå in och berättade detta för massa människor. Att du vågar vara personlig fast du vet att tidningar och skvaller-bloggar kommer skriva om det och vinkla det mot dig! Önskar er all lycka Puss<3<3<3///Bubbe

  Reply

 • Moa

  Åh gud så spännande! Skönt att ni fått reda på vad som var fel. Hoppas nu att det funkar och att ni får er stora dröm uppfylld ❤️

  Reply

 • Annika

  Hoppas nu för eran skull att det lyckas ❤
  Jag har själv gått igenom en IVF på grund av att jag ingen ägglossning hade, började m tabletter men fick ta till hormonsprutor för att bli gravid.
  ❤❤

  Reply

 • My

  Har en bekant som hade samma problem, hon hade inte heller ägglossning, månaden efter hon börjat med tabletterna så plussade hon! Hoppas på samma sak för dig! 🙂

  Reply

 • Ellinor

  Åhh håller tummarna för er! 🙂 😉

  Reply

 • Lina

  Önskar er all lycka! Landstinget ville inte hjälpa oss heller, tillslut vände vi oss till privatklinik. Och fick bra bemötande och svar på våra frågor. Får inte ägglossning heller, fick samma tabletter som dig, och för oss gick det på första försöker och fick ägglossning. Och sitter här med min son i min famn tack vare hjälp och tabletterna. ❤️

  Reply

 • Carola

  Nu måste jag bara kommentera . Jag hade precis samma problem som dom oxå ignorerade! När jag väl fick tabletterna så blev jag gravid direkt . Det blev tvillingar! Nu håller jag alla tummar för er! Kram

  Reply

 • Emelie Bellviken

  Men åh, blir så glad för er skull!❤️ Äntligen! Som jämnårig med dig är det så spännande att följa er nu med husprojektet, next level av spökjakter och försöken att skaffa smått. Önskar er all lycka finaste ni!

  Reply

 • malin anderssen

  All lycka till dig och Joakim, känner på mig att det är dags snart för er… många kramar och sköt om varandra nu<3333

  Reply

 • Susanne

  Lycka till

  Reply

 • Josse

  Lycka till Jonna! Jag håller tummarna att tableterna ska hjälpa dig få ägglossning. ❤❤❤

  Reply

 • Johanma

  Åh äntligen positiva besked ! Jag har haft exakt samma sak . Ingen ägglossning men massa ägg men dom släpper inte. Ja åt samma som du o sen fick jag även utskrivet levaxin som jag äter 0.25microgram /dag o vips så fick jag ägglossning varje månad . O 4 dagar innan vi skulle påbörja vår ivf behandling nu så visade gravtest positivt efter positivt totalt 5 st så de va bara o ringa o avboka platsen o här sitter ja nu mr ett härligt illamående, som jag bara ser positivt på ! Hoppas allt går vägen för er nu !!

  Reply

 • Fannie Ekengren

  Önskar er verkligen all lycka nu!! Kommer att hålla tummar och tår och hoppas

  Reply

 • My

  Tråkigt att tidningarna inte kan lämna er i fred:( men önskar er all lycka och håller mina tummar och tår att det går vägen för er ♡♡♡

  Reply

 • Malin

  Jag brukar inte kommentera bloggar men kände att jag ville det den här gången, jag håller tummarna för er!! Har ju följt er och sett hur ni kämpat med detta. Massa kramar <3

  Reply

 • Julia

  Så skönt att ni äntligen har hittat problemet. Håller tummarna för att det ska gå bra den här gången och att det snart ska komma en liten Jocke&Jonna junior Det behövs verkligen fler som er i världen ❤❤
  Lycka till!

  Reply

 • Annika

  Lycka till jonna och jocke

  Reply

 • Susanne Hammoud

  Jag vill önska er all lycka och välgång genom livet! Lycka till med att bilda familj, med ert nya fina hus och med karriären. Ni är så fantastiska, så professionella och ni sprider så mycket glädje och kärlek. ❤❤❤
  LyckoKramar till er båda.

  Reply

 • Lotta

  lycka till nu jag håller tummarna för att det går som det ska. det är ni värda ❤

  Reply

 • Emma

  Lycka till! Håller tummarna för er ❤️

  Reply

 • Lisa

  Åhhh jag blir helt tårögd. Jag är så glad för eran skull, och jag håller alla tummar och tår att detta går vägen nu för det är ni så värda. Puss och kram på er!!

  Reply

 • Johanna

  Lycka till Jonna jag hoppas de ordna sej för er från Johanna

  Reply

 • Angelica

  Åhh!!!!! Önskar er all lycka!! Hoppas hoppas det blir något på första försöket! Om inte så är det bara fortsätta kämpa!! Tror att jag sitter i samma situation som dig eller något annat fel! Ska börja en utredning snart, vad det är för ”fel” med mig! Men önskar er all lycka❤️

  Reply

 • Maria

  Vi har försökt i 14 månader och jag har också problem med min ägglossning tagit något som heter ”clomid” som funkat jättebra och på dag 17 på menscykln har ja fått progesteron som hjälper till ett eventuellt ägg att fastna, dock har vi fortfarande inte blivit gravida. Med mig upptäckes det att jag hade ägg men att de absorberades i kroppen i stället för att släppas så fick också spruta som gör att ägget släpptes, tyvärr funkade det inte heller, men jag hoppas de tar sig för, er håller tummarna, jag vet hur jobbigt det är att månad efter månad då mens, ska tillägga att vi har en dotter på 10år som kom på första försöket, det är så olika…

  Reply

 • Ellen

  Gud va roligt, håller alls tummar ✊✊ Barn e en sån gåva.. fick mitt andra för 5 månader sen

  Reply

 • Therese

  Lycka till! ♥️

  Reply

 • Mickaela

  Lycka till kram

  Reply

 • Sandra

  Har själv gått på pregotime & sen sprutor för bli gravid då jag inte heller hade ägglossning. Det tog oss 10 månader med massa kontroller, sprutor o tabletter och om max 3 veckor är vår bebis beräknad. Jag håller tummarna för er!! Jag vet själv hur jobbigt det är att vilja något så mycket. Lycka till!

  Reply

 • Cassandra

  Jag önskar er all lycka. Hoppas att det funkar med dessa tabletterna.❤️❤️

  Reply

 • Cassandra Nilsson

  Jag ger er all lycka. Hoppas att det funkar med dessa tabletterna.❤️❤️

  Reply

 • Maria b

  Hej!
  Gud vad roligt för ee och vad skönt att ni äntligen vet vart felet låg.
  Håller tummarna på att detta fungerar för er/dig nu ! ☺

  Kram

  Reply

 • Pernilla

  Håller alla tummar och tår! ❤

  Reply

 • Joanna

  Önskar er lycka till ❤ innan detta året är slut så har ni ert barn det tog oss 8 år innan vi plussade och då har vi gjort ALLT. Och inget hände så vi gav upp. Sen hände det och nu har vi vår son på 9 månader.

  Reply

 • Anisa Stenhag

  Håller för att det ska funka!!!!! Älskar dig och Jocke ni är bäst på YouTube!!!!! Tack för att ni finns för ni är såna bra förebilder!!!! För när jag inte mår bra eller inte har bra dagar så kollar jag på era videos och då mår jag och blir jag bättre och gladare!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply

 • Helle

  Krysser fingrene for dere Skal selv begynne på femar neste menssyklus og håper at eggene begynner å slippe. Har fått diagnosen pcos og håper tabeletten funker. Klem fra Norge ❤️

  Reply

 • Isabell

  Gud så skönt för er att ni har hittat felet. Har själv haft dåligt med ägglossning men lyckades få det när vi tänkte söka hjälp och vart gravid på en gång.
  Hoppas detta går vägen för er. Massor med lycka till. Håller alla tummar för er ❤

  Reply

 • Linda

  Åh va roligt att höra att ni äntligen får hjälp! Jag vet vad ni går igenom. Har gått igenom samma sak. Fick ingen ägglossning heller. Så jag fick hjälp både med min första och andra barn
  Men sen sker ett stort mirakel jag blev gravid utan hjälp.blevsjukt chockad. Så vem vet efter ni fått erat först barn så kanske den andra kommer naturligt väg. Ni kommer bli underbara föräldrar!!! Håller alla tummar och tår att ni kommer lyckas få ett plus på Stickan detta år!! All lycka till er! Kramar

  Reply

 • Emma

  Hej! Skulle själv vilja ha hjälp med min ägglosning. Vad heter kliniken och läkaren du går hos? Bor själv i norrköping. Har dem fått reda på varför du inte ägglosar? För min del beror det på pco! Kram och ett stort lycka till. Kanske plussar vi samtidigt ❤️Kram

  Reply

 • Emma

  Hej! Jag har pco och har därför ingen ägglosning. Vet du varför du inte har ägglosning? Har du också pco? Jag behove rsjälv hjälp vilken läkare går du till, vilken klinik. Kram och lycka till❤️

  Reply

 • Ulrika

  Va skönt att du fått veta vad problemet är. Jag hade samma problem. Och vi fick ”napp” på första försöket efter vi börjat med tabletterna. Det blev en liten tjej Som för övrigt inte är så liten längre hon har hunnit bli 15 år nu❤️

  Reply

 • Leila

  Hej!
  Åh, vad man har lidit med er angående detta!
  SÅ skönt att felet är hittat…och vad sjukt att du visste hela tiden!! Håller alla tummar och tår för att ni lyckas! Och stressa inte! Händer det inte första gången så kommer det ske senare!! Lycka till nu!❤

  Reply

 • Linnea

  Åh blir helt tårögd när jag läser detta, gud vad ni kämpar, ge inte upp! här får ni en STOOOOR STYRKE KRAM FRÅN MIG! Kram! Ni fixar detta! Världens finaste par!❤️

  Reply

 • Linnnea

  Blir helt tårögd när jag läser detta, jag hoppas att allt löser sig på det bästa sättet, här får du och Jocke en super stooor kram från mig och en stor styrkekram! Kämpa!❤️

  Reply

 • S

  Jag var i samma sits som dig! Fy fan vad tråkigt för er att det skulle ta så lång tid att få reda på det. Själv bokade jag en läkartid efter ett års försök, jag fick direkt göra ett vaginalt ultraljud, och då var läkaren inte ens säker på om jag hade haft ägglossning eller inte, men hon gav mig en kur Pergotime ändå (det är typ som Letrozol, ägglossningsstimulerande). Hon skrev ut ett recept och sa åt mig att försöka i tre månader, och funkade inte skulle jag höra av mig. Blev gravid på första kuren. Så oändligt tacksam och SÅ glad att jag fick hjälp så fort. Har verkligen lidit med er, men nu håller jag tummarna för att ni äntligen ska få erat kärleksbarn! LYCKA TILL! <3

  Reply

 • Petra

  Håller tummarna för er… jag och min man fick med hjälp av letrozol äntligen vårt första barn i somras… vi försökte i 2år innan vi sökte hjälp och fick rätt hjälp direkt som tur var( via landstinget)

  Reply

 • Johanna

  Hej Jonna! Jag tycker det är superbra att du delar med dig av det här, som du skriver det är säkert många som har samma problem. Lycka till till dig och Jocke, tycker ni verkar vara riktigt härliga personer ❤️
  Kram

  Reply

 • Jennie

  Jag önskar er all lycka till. Hoppas verkligen att allt går som de ska. Ni förtjänar den lyckan som kommer med ett barn ❤❤❤

  Reply

 • Elin

  Hej Jonna,

  Har du fått bekräftat om du har pco/pcos?
  Jag tänker eftersom du har utebliven ägglossning och även lätt för att gå upp i vikt/svårt att gå ner i ont vilket är en biverkning av att ha pcos. Det finns ett läkemedel som heter metformin som man isåfall kan äta och det i sin tur ska kunna hjälpa en att gå ner i vikt. Och har man pcos gör en liten viktnedgång mycket för att det ska ta sig med letrozole.
  Jag själv har en hemsk resa och fick precis nu efter över 2 års försök diagnosen pco. Jag har ätit hormontabletter ungefär lika länge men bara tagit just typen letrozole i 4 månader. Det har gett mig ägglossning varje gång men det har inte tagit sig hittills. Nu har vi fått remiss skickad för ivf och väntar spänt på att godkännandet ska duka upp i brevlådan!
  Om du är intresserad så har jag och min vän en youtubekanal där vi pratar öppet om just ofrivillig barnlöshet som heter ”svårt att få barn”.

  Jag önskar er all lycka till och ska hålla mina tummar att eran dröm kommer att gå i uppfyllelse. Stor kram!

  Reply

 • Jennifer

  Hej! Jag håller alla tummar och tår, vet exakt vad ni går igenom går igenom samma sak just nu. Jag har också pcos, det är tyvärr vanligare än vad man tror och vet om. Jag fick hjälp och upptäckte det i tidig ålder, vilket jag är super glad över det har gjort att jag har vetat varför det inte har gått än. I julas fick vi de överraskande och spännande veskedet att vi kan få ivf! Släng iväg ett meddelande om du har några frågor eller om jag kan hjälpa dig med något!

  Reply

 • Mamma Lottie

  Hoppas, hoppas, hoppas att det blir minst två, så ni behöver mycket hjälp! ❤❤❤

  Reply

 • E

  Vad kånstigt att det tagit 4-5 år att få tabletter trodde ni hade provat det? Jag fick tabletter efter att vi försökt 6månader (gick privat) det funkade tyvärr inte eftersom det visade sig senare att det var min sambo det var fel på.. vi ska göra ivf nu :/

  Reply

  • Maja

   Som dom har förklarat har dom inte fått seriös hjälp, som Jonna skriver här: Läkaren skrattade när hon nämnde ägglossning.
   Så jag antar det var tidsproblemet.

   Reply

 • Tess

  Hej ❤
  Blir tårögd av ditt inlägg, önskar er all lycka ❤ det finns hopp ❤❤❤ kram

  Reply

 • Fyrabarnsmamman

  Håller tummar och tår för att 2018 ska bli just ERT år! Jag började egentligen följa er via youtube och sociala medier för att hålla lite koll på min 10 åriga dotter som är ett stort fan, och ja nu sitter man här själv och är minst lika nyfiken på er Vi har haft otroligt lätt för att bli gravida, nästan så man skäms när man vet hur hårt andra får kämpa, men tro mig ni kommer bli belönade och denna långa och tuffa resa kommer föra nått gott med sig

  Reply

 • Jannica

  Önskar er verkligen all lycka och att det kommer till att gå bra!❤️

  Reply

 • Michael

  Hoppas verkligen att ni kan bli gravida och att ni får er lilla knodd snart! Önskar all lycka i världen och hoppas verkligen att allt går bra, vilket jag tror! 🙂 kramar från Gävle!

  Reply

 • Junia

  Håller tummarna! Jag hoppas ni lyckas! ❤️

  Reply

 • Linnea

  Hej Jonna
  Ni skulle åka till Danmark och få hjälp jag och min man fick hjälp där
  Efter fler års kämpande blev jag äntligen gravid och har nu två flickor
  Ge inte upp
  Kram ❤️

  Reply

 • Emily

  Kul att du nu vet anledningen, eller ja kul och kul men nu kanske ni kan göra något åt det.
  Och efter att ha läst alla kommentarer så känns det som om jag är så mycket yngre än alla andra.

  Reply

 • Linda

  Åh vad skönt att äntligen få veta vad det är som kronglar, blir ju en inre stress när man går och undrar. De tar på krafterna. Lycka till och vad skönt att ni kommit så långt att ni får testa de här och får hjälp de kommer gå bra för er! Hade själv svårt att bli gravid men för 1 1/2 år sen kom han äntligen efter MÅNGA försök och MASSA tårar men de
  Gick tillslut

  Reply

 • Miriam

  Som jag har väntat och undrat!
  Vad glad jag blir när jag läser om detta å jag hoppas verkligen det går bra med allt! (: ❤️

  Reply

 • Lisa Antonsson

  Hej Jonna o Jocke!
  Fantastiskt modigt av dig att skriva detta inlägg, all kärlek till er. Jag ville bara säga att Letrozol behandlingen är fantastisk, har samma problem som dig och lyckats bli gravid 2ggr av 6 försök varav ett missfall. Och nu är jag i vecka 20 och väntar mitt första barn. I år är det er tur ❤️

  Reply

 • Ida

  Hej önser ett stort lycka till, Jag har exakt samma problem och äter Letrozol på andra försöker nu. Jag vet hur ni mår då vi gått genom en hel del med läkare å annat för ATG få hjälp och hitta detta problem. Jag har också många ägg men ingen ägglossning. Har vi inte lyckats så går vi hjälp via IVF i mars. Förstår eran känslomässiga berodalbana❤️ Lycka till

  Reply

 • Jennifer

  Lycka till och jag hoppas ni kommer nu bli föräldrar inom ett till två år nu.

  Reply

 • S

  Jag har en känsla som säger att det kommer att gå vägen för er!!! 🙂
  Håll ut, jag vet hur svårt det är!!!

  Vi har idag en dotter som är 10år, i 8 år har vi försökt att skaffa ett syskon utan resultat. Samtliga utredningar har visat att inga fel finns hos varken mig eller sambo.
  Tilllslut tröttnade vi, ja inte så konstigt efter 8 år.
  bestämde oss för att göra en IVF,

  Jag kan berätta att nu sitter jag har och är gravid i vecka 20 🙂 och lyckan är total.

  Reply

 • Mathilda

  Hej! Vad skönt att få veta vad de var som är orsaken. Ni ska veta att ni inte är ensamma med att försöka få barn. Jag har pco och jag och min sambo hade försökt i flera år innan det tog sig och jag märkte inte att jag var gravid förens i v 22 med vårt mirakel då jag inte har regelbunden mens, i juli 17 så kom vår lilla flicka till världen ❤ jag önskar er all lycka!! ❤

  Reply

 • Jessica

  Håller tummar och tår för er!! ❤

  Reply

 • Hanna

  Hej! Min mamma hade samma problem som du med att få mig, så hon tog sprutor och tog extra hormoner för att det skulle ändå nått och nu har hon fått tre fina flickor ❤️ All lycka till nu ! Jag uppskattar verkligen att du tog upp detta då många är väldigt tysta om sånna här ämnen ❤️ Btw ni e så goals !!

  Reply

 • Mia

  Har gått igenom samma sak med letrozol. Jag behövde dock tre tabletter för att det skulle funka, och då plussa vi på andra försöket och har nu en 11 månaders. Lycka till!

  Reply

 • Linnea

  Håller tummarna för er! Ni är sånna bra människor!! Ni klarar det här!! Precis som ni har klarat allt annat svårt i livet!! ❤️❤️

  Reply

 • Maagit

  Hej Jonna! Har följt dig och Jocke länge nu, och särskilt eran resa i att försöka bli gravida. Grät som bara den när ni la ut videon om ofrivillig barnlöshet eftersom jag är i samma sits själv. Fick diagnosen pcos i september detta året, då vi hade försökt i 3 år utan att lyckas. Har precis som du inte haft någon ägglossning. Och har även lagt på mig massor med vikt sedan jag slutade med p-piller. Vilket är ett typiskt symptom på pcos.Äter idag medicinen metformin som egentligen är ett diabetes-läkemedel men som används för pcos också, och har hjälpt mig massor med vikten. Äter också letrozol och får även ta ägglossningssprutan Ovitrelle för att säkert få ägglossning. Ville bara skriva till dej för att tacka dig att du vågar och vill vara öppen med en sån här jobbig sak, väldigt modigt och starkt av dig. Vet precis hur de känns och jag önskar er verkligen all lycka i världen!Ni fixar allt tillsammans och jag beundrar er verkligen på alla sätt! Tack för att ni är ni❤️ håller tummarna stenhårt härifrån Halmstad, kram!

  Reply

 • Cajsa

  Jag har suttit i exakt samma sits som dig Jonna! Och tanken på att ens bli gravid kändes omöjlig och extremt jobbigt. Men efter att jag började med Letrozole blev jag gravid direkt! Slutade dessvärre inlett tidigt missfall men sen blev jag gravid igen och fick en fin liten prins 9 månader senare! Och efter första förlossningen försvann mina problem och jag blev gravid igen väldigt tätt! Numera är jag jätte fertil och måste för första gången i mitt liv ta preventivmedel eftersom det inte har behövts tidigare! Allt kommer att gå jättebra! Stort lycka till ❤️

  Reply

 • Ninemile

  I morgon ska vi återinföra ett befruktat embryo. Så i morgon ”är vi gravida” känns helt sjukt vilken tripp detta varit. Hoppas det vill hänga kvar framöver nu oxå

  Reply

 • Hanna

  Hej! Får man fråga vilken läkare ni hade i Linköping? Har nämligen precis börjat en process där, då vi ska börja med IVF.
  Har ni inte gjort en utredning tidigare då de kollar blodprov, ägglossning mm?

  Hoppas du svarar på detta!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Vi gjorde utredning på två privatkliniker i norrköping 🙂
   I linköping lämnade vi bara spermaprov osv. Lycka till med utredningen! <3

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *