Första ultraljudet!

Även om jag inte sov lika mycket som jag brukar inatt så kände jag mig konstigt nog piggare idag?
Kan det vara så att jag sover för mycket så att jag blir trött eller var det kanske bara så att jag var supernervös inför ultraljudet idag?
För er som undrar så gick ultraljudet iallafall bra, tror jag?
Eller alltså det gick inte dåligt och det gick väl inte as bra. Okej nu krånglar jag till det, så här var det.
Jag la mig i gynstolen och hon stoppade in ultraljudet för att kolla på mina ägg.
Fy så nervös jag seriöst var då, hon grävde omkring och tittade på den där skärmen och sa INGENTING.
Det var tyst as länge och mitt hjärta stannade typ. Jag hann att tänka att jag både var helt steril och att det inte gick att göra något åt saken och att jag var gravid innan hon sa någonting.
Det kan vara så att jag har fattat detta helt fel men rätta mig isåfall om det är så att det är någon som är mer insatt i detta än mig.
Ett ägg ska alltså hinna bli 15mm för att det ska lossna eller leda (vad jag fattade som).
Och jag hade två ägg som var större än dom andra, det största var ca 14mm och det andra var ca 13mm.
Det som var 13mm var lite gråaktigt och det ska det alltså INTE vara utan det ska vara svart som det som var 14mm. Hon berättade att det kunde vara så att det var blod eller någon annan vätska i ägget.
Men det lät inte på henne som att det var så farligt så jag blev inte så orolig.
Vi kunde alltså inte riktigt se än till 100% om det kommer att ge med sig och bli någon ägglossning utan vi bokade in en tid redan på måndag för att kolla om det händer nått under helgen.

Det känns väldigt spännande att gå igenom detta och shit vad kroppen är intressant egentligen, och så mycket som måste synka för att det ens ska bli en graviditet, helt sjukt!
Vi som fick lära oss när vi var små att man blev på smällen så fort man hade sex utan kondom! 😉

P.S Det är inte min bild, jag använder den bara så att ni ska kunna se på ett ungefär hur det ser ut! 

Comments 31
 • Sara

  Håller tummar och tår för er,!!!!❤️

  Reply

 • Terezia

  Har du fått göra en spolning av dina äggledare någon gång?

  Reply

 • Hanna

  Jag har genomgått precis samma resa som ni. De tips jag vill ge till dig, utöver alla kontroller som ni gör är att köpa hem CB ägglossningtest med glad gubbe (den rosa). Det följer med 7-10 stickor i den och den är lätt att läsa av. Så när ni börjar närma er då ni tror att en ägglossning kommer ske börja testa. Samma tid varje dag. Jag gjorde på em/kvällen. Sen har ni sex varannan-var tredje dag. Och när ni får glad gubbe har ni sex varje dag i iallafall 3 dagar 😄 Jag har själv ätit pergotime, men nu vill vi ha fler barn och det blir att pröva letrozol!

  Reply

 • Sara

  Håller tummar å tår för er!! ❤️

  Reply

 • Maagit

  Hej! Är i exakt samma sits som dig. Äter metformin och även letrozol. Och får som du gjort idag även mäta äggen. Man är så otroligt nervös varje gång, har hunnit med 4 omgångar sedan vi började utredningen i september förra året. Min läkare har sagt att ägget ska vara ca.20mm innan det släpper, och sist hade jag 2 ägg som var 13 mm. Då räknar han ut vilken dag jag ska ta min ägglossningsspruta(Ovitrelle) och sen är det bara att ”köra på” suck😅 håller verkligen tummarna för er och vet precis vad ni går igenom❤️ Tack för att du delar med dig! P.s. skulle det vara så att även du får Ovitrelle-sprutan utskriven så kan jag säga att den känns inte ett dugg, och är lätt att ta på sig själv. Kan kännas läskigt första gången men ville bara säga det😊 är själv extremt spruträdd nämligen så jag blev skräckslagen när läkaren sa att jag skulle ta spruta på mig själv🤣 kram

  Reply

 • Sara

  Håller tummar å tår för er!!❤️

  Reply

 • Ulle Andersson

  Jag håller tummar tår och hår vi var i er sits för 15år sedan
  För oss var de massa missfall men tillslut med hjälp av mediciner så fick vi vår efterlängtade lilla älskade son
  Och jag tittar fortfarande på honom och är så tacksam att jag tillslut fick bli Mamma som tur är började vi precis som för dig tidigt så det var ingen panik för åldern jag var 26år när han föddes . Och de ska bara gå lika bra för er jag följer dig och hoppas allt jag bara kan Många kramar från en annan hundgalen Mamma till en 15åring och 3 4benta älsklingar

  Reply

 • Emma

  Jag måste bara säga en sak. Att inte om utan när du blir mamma kommer du rocka som det rent ut sagt! Du är helt underbar❤️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Håller tummarna för att allt går bra och önskar dig all lycka❤️❤️❤️

  Reply

 • Erika

  Det är bara fortsätta kämpa vet att ni kommer klara det på ett sätt eller ett annat. Håller tummarna för er att denna metod funkar för er. Kram

  Reply

 • Johanna

  Kan inte du lägga ut receptet på din lasagne? Så nyfiken på prova den ☺️

  Reply

 • Elin

  Som någon annan skrev här så ska äggen vara 20 mm för att de ska kunna släppa. Jag gick igenom detta för lite mer än 1 år sen då min kropp inte producerade egna ägg. Höll på i ca 6 månader med sprutor och tabletter innan vi tog en paus i det hela pga sjukt påfrestande då ingenting hände.
  Men ge inte upp! Bredvid mig ligger nu en liten kille på 2 månader som blev till under våran paus från just sprutor och tabletter, otroligt nog efter flera år av försök. Kämpa på och det löser sig på ett eller annat sätt, finns så mycket bra hjälp att få idag!

  Reply

 • Jonna

  Ja visst är det sjukt, man trodde man skulle bli gravid sp fort man hade oskyddat sex.. vi har försökt nu i 8 månader och inget händer 😁

  Reply

 • Emma

  Elr va Äru gravid elr vad

  Reply

 • Viktorhog

  Fortsätt kämpa så kommer det bli bra! Jag hoppas för eran skull 🙂

  Reply

 • Charro

  Tänk va allting ska stämma överens ja..
  Sitter i samma båt som du. Har alldeles för många äggblåsor som inte kan mogna och släppa själv, där av letrozole som är fantastiskt att de finns! och privata kliniker som man får tid hos precis när man vill, prata med vilken tid på dygnet som helst och hur ofta man vill (iafl min och de har underlättat) Har hållt på med Letrozole sen i somras. Blev gravid med letrozole i höstas men slutade i ett missfall. På’t igen med letrozole och gynbesöken och hoppas på de bästa, månad efter månad tills de en dag går vägen, när det är meningen att de ska gå vägen.
  En dag så kommer ni sitta där med ert/era barn och vara lyckligaste i världen. <3 Håller med ovanstående ang att ägget/äggen släpper till för ägglossning vid 20-22mm, men jag är nästan säker, du kommer bli expert på detta relativt snart. Man blir så insatt så de är helt otroligt. Och häftigt är de också, för man lär sig så mycket om den kvinnliga kroppen (och manliga) så de är sanslöst. Kroppen är häftig, mycke som ska stämma för att de ska bli ett liv till världen. <3 Styrkekramar till dig och Jocke och vad ni går igenom! Håller mina tummar och tår inte bara till mig själv och min sambo utan till er också! <3

  Reply

 • Emelie

  Vet precis va du går igenom man är lika nervös varje gång man ska kolla på äggblosorna. Har gjort 5 st hormonbehandlingar med gonal-F. innan vi till slut fick göra ivf

  Reply

 • Sanna

  Kul att följa detta! Jag håller själv på med hormons sprutor för att äggen ska växa! Ska in på tis & kolla hur stora de blivit 🙂 har ett barn sedan innan genom detta & håller nu på med barn nr 2 som verkar lite mer envist..

  Reply

 • Sofie

  Heja er!
  Det kommer det kommer 💕
  Är själv i samma sits men precis kämpat oss igenom att äntligen få komma till en IVF, då dom tyckte jag var tvungen att gå ner i vikt. Så nu på 5veckor har jag tappat 8kg och vi har äntligen fått tagit blodprover inför kommande remis till RMC.

  Stort lycka till 💕

  Reply

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Hoppas det går bra till slut och att ultraljudet visar något på måndag <3

  Reply

 • Evelina

  För att göra det lättare för dig att räkna lite på när du eventuellt kan ha ägglossning så växer ägget ca 2 mm per dag och släpper när det är runt 20 mm oftast lite över men för att va på säkra sidan så mys till det så ofta ni kan. Och för att ge er lite extra hopp så satt vi i samma sits som er men nu är vår son 1 år och 8 månader och blev till på första försöket med letrozol 😊👌 jag körde även med ägglossningstest varje dag under de dagarna jag borde ha ägglossning och fick en glad smiley den dagen ägget släppte. Lycka till.

  Reply

 • Mackan

  En liten tanke bara. Vi var också på ultraljud idag men vi utför en fullskalig IVF. Så om detta inte funkar som ni f nu finns möjlighet till IVF. Vår första son blev till på det sättet och nu försöker vi få vårat andra barn via IVF. Hör mer än gärna av er om ni har frågor eller vill ha stöd du eller Jocke. Vi har gjort äggplockning typ 8 gånger så man är mer eller mindre hobbyexpert på området. Lycka till och all kärlek till er! ❤️

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Vi är redan i kontakt med dom i uppsala och vi slussas dit om detta inte fungerar. Vi har pratat med dom i flera år nu så vi är ganska pålästa där med 😀

   Reply

   • Mackan

    Kanon! Det var i Uppsala vår son blev till 🙂
    Vår son blev till på sista försöket, min fru hade helt tappat hoppet då och börjat titta på andra alternativ. Vet inte om det är så men har hört från flera som lyckats på just sista försöket. Tror det sitter mycket i hjärnan och psyket och det är ju såklart jätte svårt att styra Det är svårt att sitta brevid som Man kan jag säga. Man försöker lugna, ändra fokus, få bort tankar, göra det stora mindre osv men inget funkar :(. Kan inte ens inbilla mig hur det är för er kvinnor. All lycka!

    Reply

 • Madelene

  De brukar vara tysta medans de undersöker. Förstår din oro dock. Blev också orolig av tystnaden. Men de är tysta för att de gör en undersökning och koncentrerar sig. Vilket är bra för då är de noggranna och blir inte distraherade =)

  Reply

 • Angelika*

  Hej, har själv suttit i samma sits, men då mina äggstockar var lika tjuriga som jag så släppte dom aldrig äggen. Vi gjorde då IVF och fick tvillingar på första försöket. Jag tror och hoppas att det här kommer att gå jättebra för er och vet att ni kommer att rocka som föräldrar. Jocke kommer bli den roliga pappan i klassen, den som alltid har tid att snacka o busa med alla ungar, istället för alla stela kostym-pappor som knappt vågar säga hej till andra ungar än sina egna(knappt till dom heller😔) Du kommer att bli den lugna och ordentliga mamma då du ska ta hand om både barnet och Jocke(😆) Vi har bästa kompisar där der funkar likadant, dom har 5 barn nu, plus pappan då. Lycka till med allt💋

  Reply

 • My serrander

  Hej fina Jonna, har varit i samma sits idag har jag två fina pojkar och två bonus barn. Min yngsta son har cystisk fibros och jag vet att hans liv är förkortat, han och hans brors största dröm är att få se Joakim live, men tyvärr så har jag inte råd att köpa biljetterna då jag jobbar väldigt lite för att kunna våra Jacob i hemmet. Men jag önskar att ni lägger ut så mycket som möjligt på sociala medier så vi kan följa konserten där. Vill också säga fortsätt kämpa, om du inte blir gravid så kan du alltid adoptera, jag är adopterad och det var det bästa som kunde hända mig. Och jag har inte ens en tanke att söka upp mina biologiska föräldrar. Så fortsätt kämpa! Och bara så du vet jag är så glad att du inte alltid gör dig till och sminkar dig för du är du Jonna Lundell, alltid lina vacker och en vanligt människa.
  Kram /My

  Reply

 • AyumuSWE

  Jag håller tummarna att det går vägen för er. 🙂

  Reply

 • Rebecca

  Förstår verkligen vad ni går igenom ! Själv fick jag som 19 åring operera bort en cysta på äggstocken ! (Jag hade oregelbunden mens ) när jag blev undersökt av läkaren så hade jag 39 graders feber och dom viste inte just då att jag hade endorkardit (blodförgiftning ) fick läggas in och efter att jag blivit frisk så fick jag operera bort cystan och när jag var på uppvaket så kom killen som opererade mig och jag fick köras in i ett rum och han berättade att ena äggstocken fick dom ta bort och den andra fick vara kvar för cystan hade snurrat runt äggstocken . Sen ett tag senare så när dom undersökte mig så hittade dom inte den som var kvar och det visade sig att den hade försvunnit för jag saknade östrogen och läkaren sa att jag inte kan bli gravid ! Jag är en positiv tjej vet att man kan få barn på annat sätt. Jag stöttar dig och Jocke . Jag älskar era videos ni gör mig så glad och lycklig . Sluta aldrig vara er själva ❤️!

  /Rebecca

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *