Detta suger!

Shit, idag är jag så JÄVLA labil. Det är en sån här dag där jag bara vill låsa in mig i ett mörkt rum och bara komma bort.
Jag trodde att det skulle bli skönt att komma hem efter dom intensiva dagarna i Rumänien.
Men nej tydligen inte.
Jag har testat att prata med psykolog förut men han var värdelös och jag vart bara arg på honom för att han antog saker, vet inte om han mindfuckade mig eller om han försökte hitta på egna historier om mitt liv.
Det var iallafall ingenting för mig men är det någon som testat något annat som faktiskt hjälpt när ni mått dåligt?

Vet inte om det är för att det är så mycket som händer i mitt liv just nu och att det helt enkelt blir för mycket då eller om det är min jävla PMS som håller på att komma och gör att jag blir så här.
Är jag orolig över framtiden eller är jag bara nervös?
Jag behöver verkligen något jag kan göra åt detta då det går ut över jobb osv.

Det är inte bekreftelse eller medlidande jag behöver, jag behöver bara få prata av mig och veta hur jag ska göra när sånna här situationer kommer.

Jag har även testat att bli hypnotiserad, det låter jätte skumt men jag tror faktiskt mer på det än på psykologer.
Det är inte så att dom säger att man är en höna och all den där skiten utan denna metod är för att bryta ett mönster, sluta med ett beroende och ändra tankesätt.
Man kan tex sluta röka med hjälp av detta, sluta med sina tiks och sina dåliga vanor.

Med denna metod så slutade jag faktist bry mig om hatkommentarer och slutade även att ta åt mig av dom.
Så det hjälpte faktiskt!
Mitt och Jockes förhållande blev även mycket bättre pga detta, vi slutade stressa, ägnade mer tid till varandra och lärde varandra att tänka på andra saker när det var något jobbigt om kom i vägen.
Jag hade verkligen en super bra hypnotisör och det funkade som sagt väldigt bra, men han bor långt här ifrån och har väldigt fullt schema då han tydligen är en av dom bästa i sverige.
Så jag behöver helt enkelt någonting annat som kan hjälpa mig.
Och därför vill jag nu att ni kanske kan tipsa om saker som funkar för er?

 

Comments 34
 • marcus

  Jag tror du ska ändra på ditt liv så du inte behöver må dåligt. Jobbigt och svårt ibland att se vad i livet som man inte kan hantera och det är ett högt pris att ändra det, men hälsan är viktigast. Detta är min erfarenhet.

  Reply

 • marcus

  En sak till. Man kan försöka medicinera och gå i terapi, men att ändra livet efter vad man mår bra av så långt som möjligt är det som hjälper bäst.

  Reply

 • Felicia

  Hej Jonna! ❤
  Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Hypnos låter väldigt intressant! Själv brukar jag vända mig till mina djur när jag mår dåligt ❤ djur är fantastiska på att hjälpa till ❤ jag känner inte till någon särskild som kan hypnos. Men hundarna kanske kan hjälpa dig undertiden? ❤
  Stora varma kramar till dig och Jocke och ta hand om er ❤

  Reply

 • My

  Det är så olika det där. Jag går själv och pratar med en kurator på vårdcentralen och det hjälper mig. Du och den psykologen kanske inte klickade/hade någon kemi och så kan det ju vara! Så kanske värt att testa någon annan? Kan funka! 🙂
  Yoga kanske funkar? Meditation? KBT? 🙂
  Hoppas de blir bättre. Kram på dig!

  Reply

 • Josefine

  Akupunktur är bra tycker jag!

  Reply

 • Sabina

  Jag har både bra och dålig erfarenhet av psykologer, min första var superdålig och tog mig inte seriöst alls, men min andra var så bra och förstående och hjälpte mig massor! Så det är värt att pröva igen tycker jag.
  Jag tycker annars att träning fungerar bra mot ångest, mår mycket bättre när jag tränar regelbundet. Det behöver inte vara mycket heller, cirka 15 minuter om dagen brukar jag göra 🙂

  Reply

 • Märta

  KBT låter som grejen för dig. Det funkade för mig 😊

  Reply

 • Eve

  Du kanske skulle prova kbt, eller en annan kurator eller en homopat.

  Min svärmor går till en homopat och det har verkligen hjälpt henne, och då ska jag också säga att hon har provat ALLT innan! Det var hennes sista utväg!

  Reply

 • Emelie

  Jonna! Jag förstår dig. Men, jag skulle ändå råda dig att ge samtalsterapi en chans till. Jag tror att du haft otur gällande vem du fått träffa. Det finns fler individer som arbetar med detta proffesionellt. Psykologer och terapeuter. Jag har också psykisk ohälsa som kommer och går, och fått pröva mig fram, träffat oändligt med personer som jag inte känt mig bekväm med. Även om de är professionella är de människor, och ibland fungerar inte kemin. Förstår också att det är svårt att lita på proffs, i och med hur ni fått kämpa med vården innan. Men du är stark, du verkar vara helt fantastisk skulle jag säga. Fortsätt kämpa!

  Reply

 • Mikaela

  Hej Jonna!
  Det låter som att du förstår när ditt humör ändras till nått som inte är normalt, det brukar hjälpa mig lite när jag är pms:ig, att lägga all skuld på PMS:en och sen varna alla runt om. Hellre säga själv att man har PMS än att nån annan säger det. Sen tror jag att du ska ge psykolog ett till försök, man måste nog hitta en person som man klickar med. Det finns en terapiform som heter KBS, där får man mer handfasta tips på vad man ska göra i olika situationer, man får hjälp att börja nya beteenden, men det tar lite tid. Hoppas du mår bättre snart och att du förstår att det snart går över. Massa varma kramar! ❤️

  Reply

 • Sl

  Jag har också en helvetes PMS!!! De går aldrig ut över mina barn, bara man n sambo. De är sjukt jobbigt. Men både han å jag har lärt oss kontrollera de. Åh jag är verkligen hemskt tycker jag de är som att jag står brevid mig själv men öppen mun å tänker vad säger du kvinna å vadfan håller du på med. Jag har börjat med rosenrot å tycker jag har blivit bättre faktiskt.😊 Och har inte lika mycket ångest heller å mycket lugnare.

  Reply

 • Micke

  Kan låta konstigt,men testa gå till en kiropraktor. De släpper på spänningar i kropp och framför allt nacke. Spänningar som lätt framstår av stress osv. Hjälpte på mig när jag gick runt och va irriterad och hade kort stubin.

  Reply

 • Johanna

  År 2013 fick jag samtalsstöd hos Geria (vårdcentralen) i Söderköping. Fick träffa Ann, (KBT-terapeut) vid flera tillfällen. Innan våra samtal hade jag daglig ångest under många år.

  Hon funkade som ett stöd och utmanade mina tankar. Vi pratade om min dåliga uppväxt och skolgång och det kändes som hon både brydde sig och hjälpte till på bästa sätt.

  Min kroniska ångest försvann tack vare henne. Kan rekommendera henne men kan såklart inte lova att det vore något för dig eller någon annan.

  http://aov.se/medarbetare/

  Hoppas någon kommer med bra tips och hoppas det blir bättre för dig, Jonna! ⭐

  Reply

 • Evelina

  Så himla svårt när man inte mår bra. Men kan du inte prata av dig med en vän? Bara sitta och kasta ut dig allting du har inom dig så kanske det känns bättre sen?
  Åk iväg och gör något som du tycker är roligt?
  Hoppas att du snart får må bättre och jättestort grattis till allt med bebis och göra 😍
  Själv har jag två små knoddar här hemma och har precis köpt hus med min man och det är så himla roligt 😍 Ha det bäst!

  Reply

 • AyumuSWE

  Jag tror inte heller på psykologer. Fick en som bara ville prata om sin katt. Gick bara 3 gånger och efter det gick jag aldrig dit igen. Litade inte alls på den personen. Hypnos tror även jag på.

  Reply

 • Jeanette

  Åh, jag tror jag förstår vad du menar.. jag mår verkligen SKIT 2veckor innan mens VARJE månad. Alltså psykiskt.
  Allt du beskriver känner jag igen. Många pratar om att man kan äta premalix (stavning?) just dom 2 veckorna för att just slippa dessa downs. Jag kan tyvärr inte göra det eftersom att jag äter andra mediciner, men jag vet många som gör det och som mår såå himla mycket bättre. Kanske värt o testa?

  Reply

 • Debora bahram

  Det har alltid hänt så med mig

  Reply

 • Kajsa

  Hej Jonna!

  Hoppas att du mår bättre snart. Det som har hjälpt mig att må bättre är träning, det kanske låter tjatigt för att alla säger det typ men ja det är sanningen. Det tuffaste är att ta sig till gym och komma igång men jag lovar dig, när du väl får kicken så är mår du bra efteråt. Din kropp kommer att varva ner, endorfiner ger positiva tankar och känslor. Så det är mitt tips men om det är på kvällen då kanske du kan prova med att duscha. Det har hjälpt mig konstigt nog. Man blir fräsch, tänker på annat efter duschen eftersom man är koncentrerad på att tvätta sig tex håret, passa på att fixa lite ansiktsspa. Det är lite tips i alla fall.

  Kram

  Reply

 • Raven J

  Jag kände exakt lika igår och flera som jag känner, måste ha varit något tok i luften?! Ville bara gömma mig under täcket och inte ha någon i närheten. Det finns speciella pms tabletter som flera av mina vänner äter och dem säger att det funkar😊 Undvika allt som innehåller koffein så mycket som möjligt eftersom koffein gör en hyper och lättretlig, som te, kaffe och Coca Cola, drick istället rent kamomill te, för kamomill har en lugnande effekt, finns att köpa på vanlig mataffär💖 och det viktigaste är att lyssna på sin kropp vad den säger och behöver, om du känner att du bara vill vara själv några timmar så är det nog precis det du behöver😊💖

  Reply

 • Cassandra

  Det kan ta tid att hitta rätt psykolog men prova igen, med någon annan. Alla människor klickar liksom inte, som vi alla vet, och likadant är det med psykolog. Prova igen och se till att få någon annan. Hoppas det löser sig för dig! Mår själv jävligt dåligt i perioder och började vid jul käka ångestdämpade och lugnande mediciner för det och gå och prata med en kille. Lycka till, kram!

  Reply

 • Sofia

  Du kanske skulle boosta med en massa D-vitamin? Det är ju väldigt vanligt att man blir låg och deprimerad under vinterhalvåret. Jag har samma problem, upplever att jag mår bättre när jag intar en hög dos d-vitamin och tar bort socker, mjöl och mjölkprodukter. Kram o krya på dig

  Reply

  • mrslundell Post author

   hej! Jag har ätit D-vitaminer i tablettform varje dag under flera år så jag tror inte att jag har brist på det, men det andra kan du ha rätt om! <3

   Reply

 • Jossan

  Hej Jonna.
  Jag har utmattningssymptom och gick in i vägen för lite över ett år sen. När jag har riktigt mycket ångest och mitt liv känns förjävligt använder jag mig av en krislåda. I krislådan finns brustabletter som du lägger på tungan, detta minimerar ångesten. Testa även att hålla i en isbit, det hjälper mig. Många säger att motion är en räddning medför min del funkar det inte alls då steget mellan att må så dåligt och motion är väldigt stort.

  Hoppas det löser sig. Varma kramar
  Jossan

  Reply

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Jag lider av ångest och har gjort i 19 år. Jag har testat olika terapiformer. Gått hos en kurator i flera år, gått hos olika terapeuter men inget har fungerat. Tills jag fick börja i KBT och fick en jättebra terapeut. Idag går vi igenom vad som format mig så jag ska få en bättre förståelse för hur jag mår och hur jag kan göra för att ändra de saker som inte är bra för mig.

  Mitt tips är att inte slå bort terapi utan bara testa dig fram. Att hitta rätt terapeut är svårt och ibland krävs det flera försök med olika terapiformer och terapeuter för att hitta rätt. Ge inte upp! Kram <3

  Reply

 • E

  Så var det för mig också. Tog ett tag innan jag hittade ”rätt” psykolog. Han utförde typ akupunktur på mig i öronen osv :). Är säkert en kombination med mycket som händer som du skriver & PMS. Har exakt samma och har även PCOS så det tog typ ett år för mig att få ÄL naturligt. Vi va precis påväg att påbörja utredning och ev börja medicinera mig . Va en väldigt känslosam period som bidrog till att jag hade svårt att hitta nåt som hjälpte. Men akupunktur och kanske nån speciell massage som kanske kan stimulera på nåt vis så man kan få mer ro i själen?

  Det här behöver du kanske inte ta med men:

  Jag bor på Åland och flyttade faktiskt hit för att komma ifrån stressiga sverige. Bästa jag gjort! Det va först här jag hittade en bra psykolog som utförde akupunktur som hjälpte! Blir ändå 30 i år så har försökt ett bra tag 😅.

  Reply

 • Emelie westman

  Hej jag vet att du sa att du inte tror på psykologer men jag kände samma sak som du gör. Att psykologen inte förstod mig och var bara allmänt knäpp. Men jag testa igen efter några år och det gick mycket bättre. Man måste bara hitta en psykolog som funkar för dig. Så testa att byta psykolog. kram

  Reply

 • Micke

  Detta låtet kanske kanske konstigt, men testa kiropraktor. De löser spänningar i kroppen.framför allt i nacke. Som gärna framkallas av stress och sådant
  Detta har hjälpt mig med min irritation och korta stubin

  Reply

 • Emma

  Hej Jonna
  Vet inte om du kanske redan har provat det men om du inte har så skulle jag tipsa dig om att göra en hårmineralanalys för att se hur dina celler mår. Det kan vara så att du har en brist/överskott av något ämne i kroppen och det kan påverka din kropp oerhört mkt både psykiskt och fysiskt. Detta är något som inte syns i vanliga blodprov och är därför något som många läkare missar.
  Fick själv kopparöverskott pga en kopparspiral och det skapade en obalans i kroppen som blir värre vid hormontoppar (runt ägglossning och mens).

  Finns en fb-sida som heter ”kopparöverskott / kopparförgiftning med eller utan kopparspiral” och där finns det såå många kvinnor som också mått dåligt av olika obalanser och har symptom som liknar dina.

  Det kanske inte är just koppar som skapar din obalans men gå in och läs lite där. Det kanske kan hjälpa dig precis som det har hjälpt mig.

  Hoppas att du snart mår bättre
  //Emma

  Reply

 • S

  Det kan vara letrozolen som spökar för dig. De har, iallafall på mig, haft den effekten att jag blir väldigt väldigt ledsen eller väldigt väldigt arg för ingenting. Min sambo tycker att jag är helt labil, precis som du beskriver. Jag förstår att det förmodligen inte är någon tröst men förmodligen kan det bero på det och efter ett par dagar brukar det bli bättre. Promenader för mig själv med hög musik brukar hjälpa. Men annars är det svårt att bli av med känslan. Iallafall jag väntar bara på det där plusset, inget som någon säger gör det bättre 😉 Håll ut, bra dagar kommer för oss också!

  Reply

 • Anonyn

  Öronakupunktur – NADA? Kanske kan vara något.

  Reply

 • LinnéaW

  Jag vet att du säger att en psykolog inte är något för dig. Men efter år av depression har jag stött på så många olika psykologer som jag tyckt varit idioter och som inte förstått eller hjälpt mig överhuvudtaget. Men efter ett läkarbesök där det togs beslut om att jag skulle gå i terapi så har jag tack vare detta hittat den absolut bästa psykologen jag någonsin pratat med och ett sätt som faktiskt tar mig framåt och tar mig genom varje dag. Så ge inte upp, leta vidare och se om du kan hitta någon, samtidigt som du kanske använder dig av någon lugnande/mediterande form samtidigt! Hoppas verkligen att du hittar något som kan hjälpa, behöver du så finns även jag att prata med om du känner att det är akut, det kanske inte är någon stor hjälp men det kan vara skönt att ventilera lite ibland! Styrkekramar till dig och jag önskar dig verkligen all lycka till fina du ❤️

  Reply

 • Desirée

  Hej,

  Jag vet såklart inte exakt vad du behöver hjälp med men jag rekommenderar KBT. Det har hjälpt mig oerhört mycket, men det tog ett tag för mig att vänja mig med ”tekniken” dem kör. De ifrågasätter och frågar mycket, bollar tillbaka till en själv, men det är för att du själv ska lista ut och börja tänka i andra banor. Terapeuten hjälper bara till.
  Det är lite jobbigt ibland, men man får ut så mycket av det!

  Sen klickar man inte med alla människor. Du kanske ska testa en kurator eller annan psykolog för att sen bedöma om det är något för dig eller inte?

  Rekommenderar också meditation! Det behöver inte vara så komplicerad meditation. Ladda ner appen ”Headspace”, jag använder den och den är pedagogisk och bra att följa 👍🏼

  Du är så fin Jonna!
  Önskar dig och Jocke all lycka ⭐️🌷

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *