Ägglossning 2 gånger på 1 månad?

Vaknade upp med magont idag igen så som när jag hade ägglossning så jag testade faktiskt att ta fler äl-test.
Jag tar alltid minst två för att vara på den säkra sidan och det är viktigt att dom två är från olika märken.
Så av dom två första jag tog imorse visade det ena negativt och det andra positivt så jag testade två till fast digitala (dom litar jag på mest) och dom två blev ogiltiga?!
Kan man ha ägglossning fler än en gång under en och samma månad?
För jag tror verkligen att jag har ägglossning igen. Och betyder det att vi inte lyckats att bli gravida nu under första ägglossningen?
Gud, jag har så mycket frågor som jag egentligen ska ta med min läkare men ni är så många som har suttit i samma sits som mig och ni alla kan så himla mycket om det här så jag tänkte att jag kollar med er med.
Egentligen borde jag ringt min lärare idag, eller ja mejlat hade det ju blivit isåfall eftersom att jag inte har någon telefon…
Men jag ska dit och ta blodprov om någon dag så jag tänkte att jag tar det med henne då istället.


Supertack för era kommentarer ang förra inlägget jag fick väldigt mycket tankar och tips av er!
Någon skrev att jag kanske kunde vara gravid men utslag på det och syntoner för det har jag svårt att tro att man kan märka så här tidigt ändå.
Andra skrev att jag inte hittat rätt psykolog och att jag måste testa mig fram för att hitta rätt, men alltså jag tror inte på NÅGON psykolog. Jag tror liksom inte på konceptet.
För det första så ska man inte sitta och berätta så för dom som man gör för då blir det för mycket känslor inblandade och det blir inte rätt då.
OM man nu ska gå till en psykolog så ska man berätta om sig själv i 3D-person för då försvinner dom ”överdrivna” känslorna som man får när man berättar en händelse.
MEN man ska som sagt inte behöva berätta om sig själv eller om sitt liv för att kunna lösa problemen.
Som tex när den där hypnotisören var hemma hos oss för att hjälpa mig, jag berättade INGENTING om NÅGONTING men ändå så hjälpte det. Han berättade för mig att så det spelar ingen roll vad det är för problem utan endast hur man blir av med dom.
Så han bad mig blunda och tänka på något jag tex tyckte var väldigt jobbig, det kunde vara en situation och sedan bad han mig göra massa saker med händerna, andningen, och med tankarna.
Och på endast 2 timmar så hände det MYCKET mer än vad det hänt av månader med psykologen.

Några skrev också att det kunde vara en bieffekt av Letrozolen, att jag inte tänkte på det tidigare!
Det kan verkligen vara det men det var ju ett tag sen jag tog min sista tablett?
Så vi får se om det försvinner snart så är det ju garanterat pga Letrozolen.

Andra av er tipsade om annat som jag faktiskt tänkte googla lite om då jag inte vet så mycket om något av det men funkar det så är det ju absolut värt att testa!

 

Comments 19
 • Sofie

  Ja, man kan ha dubbel ägglossning under samma cykel. Finns att läsa om på länken nedan 🙂

  http://ask.naturalcycles.com/customer/sv/portal/articles/2852650

  Kram <3

  Reply

 • Sahra

  De kan va så mycket, man kan få ont i magen när ägget blir befruktat, tidig mensvärk. Jag kan tyvärr inte den världen du är i när man hjälper ägglossningen att komma igång, så de kanske man kan ha? Lättast är nog att vänta till blodproven och få svar svart på vitt. Men önskar er verkligen all lycka till att få uppleva att bli föräldrar. Tänker inte skriva om mig och mina barn, för de känns inte rättvist när jag inte har dom problemen, men hade jag en önskebrunn framför mig så skulle de va min önskan till er❤

  Reply

 • Eddie

  Ja, du kan få ägglossning två gånger under en månad. Äggstockarna ska ”skicka ut ett ägg” varannan månad från varannan äggstock (typ januari-höger, februari-vänster osv.). Eftersom dina äggstockar inte ”varit igång” på ett tag och nu kommit igång med mediciner, så kan din menscykel och dina äggstockar vara lite osynkade och därför kan du få ägglossning från båda äggstockarna tills din kropp har stabiliserat sig och hittat rätt rytm. Det som händer ifall det lossar två ägg eller flera som blir befruktade är att du blir gravid med tvillingar eller fler. Ovanligt, men det händer.

  Om det inte är en till ägglossning så kan symptomen vara tidiga graviditetssymptom, en del känner av det direkt, för andra tar det längre tid. Eller så är det biverkningar av medicinerna. Jag skulle nog ändå kolla upp det med min läkare, just med tanke på de besvär du haft.

  Angående dina känslostormar, jag är övertygad om att du ”lugnar dig” när du har landat i flytten och trivs i ditt hem igen, får ha dina hundar hos dig och hittar något som du gillar att göra som du kan ta ut din energi/frustration på. Försök prata med någon du litar på, behöver inte vara en psykolog. Ibland mår man bäst av att älta, älta, älta med sin partner eller vän eller någon som orkar lyssna. Jag hade liknande känsloutbrott tills jag lärde att sätta ord på känslorna och tankarna och använda all överloppsenergi till kreativa grejer istället. Lycka till! 🙂

  Reply

 • ramona

  Jag minns att jag får så ibland och det hade inte med ÄL att göra alls. Vet egentligen inte varför. Nu vet jag ju inte men vet att en del får så när det går vägen så att säga, men vill inte du ska hoppas för mycket så du blir besviken men kan ju vara ett alternativ <3 Vilket jag verkligen hoppas på för er skull. Men tänk att går det inte nu är ni alla fall en bra bit på vägen och det kommer lyckas fina du <3

  Reply

 • Carola Ljunggren

  Prova ta grantestare och se vad den säger. Det skulle jag gjord. Jag gjord många grantestare. Senaste jag tog för över 6 år sedan visade negativt ändå gravid.

  Reply

 • Raven J

  Ja jag är född med två livmodrar och har två ägglossningar varje månad så jag vet att det är möjligt så 😊💖 sen kan det ju vara att dem tabletter du tagit har satt igång ägglossningarna lite extra så ”produktionen” av ägg har ökat💖

  Reply

 • Paulina

  Hej Jonna! Måste säga att jag känner igen mig i många av dina symptom och även tankar och funderingar kring detta. Lider själv av pcos (har ägglossning sällan men ändå lyckats få två underbara barn, som älskar att följa dig och Jocke på Youtube 😉) Har testat kbt och olika kurser för att jag ska må bättre men det som har gjort den största skillnaden är kosten och att börja yoga. Komma i balans med alla hormoner som går bananas i kroppen 😄 Visst kan du vara gravid och känna lite smärta i magen när ägget fäster och strax därefter men likaså kan det vara ännu en ägglossning. Håller tummarna för ett plus på stickan så småningom för er! 🙌

  Reply

 • Emma

  Hej! Kan det vara så att du haft ägglosning två gånger? Fråga läkaren, nyfiken! Intressant! Jag går själv på provera för att få mens sen få samma som du för att få ägglosning. Men ska ta prover först, så allt är bra. Hur gick det till för dig att få ägglossnings medicinen? Alltså tror verkligen inte att stickorna visat ägglosning pågrund av medicinen. Då skulle ju inte läkaren säga att man ska kolla med dem! Jag tror du haft ägglosning! Väntar spänt på vad läkaren ska säga! Antar att dem nya proverna du ska ta ska visa du haft ägglosning. Mvh Emma

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej. Det tog mig ca 2,5 år för att få medicinen då vi bytte klinik flera gånger och för att vi åkte på massa med hinder under tiden. Medicinen gjorde att jag fick ägglossning och dom bad mig kolla varje dag med stickor men jag slutade kolla med stickor efter första ägglossningen då jag kände att jag nått det jag ville. Men fick nu ont i magen igen och då visade som jag skrev i inlägget.
   Precis, imorgon ska jag till kliniken för att göra blodprov som är ett slags ”kvitto” på att jag haft ägglossning. Så jag ska prata lite mer med dom då. 🙂

   Reply

   • emma

    Hej jonna, grattis till gradiviteten! Jag har pco och har försökt att få barn i snart 5år. Jag får ingen bra hjälp av läkare. Så jag tänkte om du ville dela med dig av vart du går? skulle verkligen uppskatta det då min högsta dröm är att bli gravid! 🙂

    Reply

 • Jenny

  Ja det kan man ha, 2 äl på en mån.
  Men det kan också vara början till mens.
  Ibland kan äl-test visa positivt om det är en graviditet, men sällsynt o lite väl tidigt i ditt fall.
  Menscykeln kan hoppa hit o dit, kroppen är märklig!

  Reply

 • Linn

  Värken kan också vara väldigt tidiga graviditetssymtom, hoppas på det! Testa att ta ett gravtest och se vad det visar. Kram och lycka till!

  Reply

 • Caroline

  Tillhör inte ämnet men kan du fixa så att man får möjlighet att följa dig via Bloglovin.se?

  Styrkekram

  Reply

 • sara

  Hej Jonna jag är 10 år och jag tittar på vartenda vlogg du och Jocke gör du är bäst älskar er

  Reply

 • Anonym

  Man kan känna ”mensvärk” i början av graviditeten för att livmodern växer! 😁

  Reply

 • Jennifer

  Hej Jonna. Faktiskt kan man få ont i magen som ägglossningsmärta väldigt tidigt när man blivit gravid. Jag kände av väldigt tidigt i min graviditet 1 vecka innan jag skulle få mens började jag spy varje morgon och redan då förstod jag att jag var gravid men det visade ingenting på testet.. sen på dagen när mensen skulle komma tog jag ett test å då var jag gravid.. så jag hoppas för eran skull att du är gravid vilja underbart bra föräldrar du och Jocke kommer att bli. Massa kärlek ifrån mig

  Reply

 • Johanna W

  Eftersom de visade positivt på ÄL test den 25 januari så kan de mycket väl vara ägget som fäster i livmodern som känns, de kände jag med båda mina barn.
  Vill ju inte ge falsks förhoppningsr men de kan vara så.

  Det kam också mycket väl va ägglossning igen eftrrsom du hjälper till att få ägglossning så kanske de blivit så att de släppt ägg från varje sida, egentligen släpps ett ägg varannan månad från höger och vänster äggstock.

  Lycka till, håller alls tummarna

  Reply

 • Sara

  Hej jonna! Nu beror det ju på hur lång tid det var från 1a äl symptom till 2a äl symptom…men man kan få lite ont i magen när befruktat ägg fäster el så kan de va tidiga grav. Symptom o äl test läser av både hcg o lh,dvs äl test ger utslag vid grav o ja tror även dom är känsligare än grav testen så dom kan visa positivt innan. Håller mina tummar för er skull😍 har själv 3 barn😃

  Reply

 • Agnes

  Lider med er. Vi kämpar med att få barn vi också. Håller på att genomgå IVF nu som vi fick betala själva eftersom vårat landsting har satt en helt sinnessjuk åldergräns på 25 år… Dessutom var det samma landsting som gjorde mig steril. Men dom gör ingenting…
  Hoppas ni får hjälp och att er önskan går i uppfyllelse!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *