kropp som en 80-åring

Idag har jag legat sjuk hela dagen. Jag vaknade jätte tidigt och kunde inte somna om.
Jag har alltid vart bäst på att sova när jag är sjuk, det är typ då jag sover som bäst.
Men tydligen inte nu. Jag är verkligen super förkyld och har haft någonstans huvudvärk idag som går från mitt högra öga ut i hela huvudet och så fort jag hör ljud så spänner det i hela ögat och huvudet och så kluckar det i mitt högra öra? Jätte skumt.
Utöver det så hostar jag och nyser konstant och då sprängs typ hjärnan utan att överdriva.
Och som varje j*vla vinter så har ju jag en kropp som är som en 80-årings kropp. I flera år har jag fått kramper i benen och det är ingen som vet vad det är eller vad vi ska göra åt saken.
Det krampar från höften och ner till foten. Det är inte hel vintrarna för då hade jag förmodligen redan kapat av mig båda benen. Men det kommer och går och inga värktabletter hjälper.
Så jag är lite så där lagom glad att det kom lägligt till min vidriga förkylning.
Så sjukt att jag verkligen kallar mig ”jätte sjuk” pga en förkylning, men jag lovar jag mår verkligen SKIT!

Men från det till något helt annat!
Det var verkligen längesen jag tittade på bilderna från huset av någon anledning.
Jag antar att jag insett att det är ett så sjukt stort projekt att jag får ta lite i taget haha!
Vi ska ju ha två tv-rum, ett där nere som ska vara ”finrummet” samt mötesrum och ett där uppe som mer är vårt tv-rum där vi myset framför en film eller spelar tv-spel.
Det rummet är VÄLDIGT stort och därför vill jag få det lite mysigare och hemtrevligare och inte så himla kallt. Har ni något förslag till mig hur man gör detta rum lite mysigare? Jag vill behålla väggarna vita och så kommer golvet att vara ljust trägolv inte det där gulaktiga som är nu.
Jag hittade en soffa som man kunde skräddarsy för sina behov och tankar och med storlekar, färger, tyg osv.
Den vart såå bra och såg verkligen jätte mysig ut. Den var typ 3-4 meter bred och ca 1,5 meter djup.
Fatta vad mysigt att ligga och skeda i den!
MEN den kostade mellan 50-60 tusen kroner och där kände jag att det kanske inte var så himla nödvändigt hur mysig den än var.
Våra förhoppningsvis framtida barn kommer att kladda ner den, vi har djur som kommer att skita ner den och Affe som småskvättar konstant. Ja den dyra sammets-soffan är redan där inte värda dom pengarna.
MEN jag vill nu hitta en soffa som är djup och mysig. Helst inte en divansoffa då jag inte är så för sånna.
Och så vill jag helst att klädseln ska gå att ta av.
Om ni har några tips på soffa och inredning till detta stora rum så får ni gärna dela med er av det! 🙂

Comments 25
 • Louisa

  En stor mysig matta skulle göra det mysigare och tjocka filtar, lampor som lyser i ett mysigt sken: typ gult sken för att få en mysigare känsla.

  Reply

 • ramona

  Krya på dig <3 Och angående värken du beskriver i höften och benet, testa ta en magnesium tablett om dagen, det verkar även lite muskelavslappnande. Jag har testat och tycker det fungerar. Googla lite på det och se vad du tror. Kram och vila och lyssna på kroppen nu 🙂

  Reply

 • Carola Ljunggren

  Hej Jonna! Jag ha ett hos mors tipps som du kan prova och se om det hjälper för dinna ben. Detta vet jag hjälper för ben som somnar om natten så att det kryper i benen. Lägg två rostfria knivar eller gafflar eller skedar under lakanet där du ha dinna fötter. Man kan ju alltid prova.
  Mvh Carola Ljunggren

  Reply

 • Sabina

  Ni kanske kan hänga lite tyg på någon vägg eller taket 😀 det tycker jag gör rum mysigare! Krya på dig ! Jag mår precis bättre efter 1 veckas intensiv förkylning så lider verkligen med hur du känner dig just nu.

  Reply

 • Anneli

  Prova den här salvan http://hjartebogard.tictail.com/product/värk-salvan-30-ml-eko
  Deras salvor är superbra och fungerar verkligen. Ha en go dag!

  Reply

 • Anna Geijer

  Hej. Haft kramp i benen under alla mina graviditeter utan den sista. Åt multivitamin för gravid och ammande med extra mineraler. Magnesium. D vitamin och omega tre. Tre olika tabletter. Värt att testa. Magnesium har du kanske hört om?

  Reply

 • Johanna

  Prova med att äta magnesium, det kan hjälpa dig mot kramperna. Jag använder mig utav rören man kan köpa i en vanlig ica-affär. Krya på dig 💖

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Jag får tyvärr inte äta det pga min medicin för sköldkörteln :/

   Reply

   • Isabelle

    Det ska inte vara några problem med magnesium och levaxin Jonna 🙂
    Det är bara mineraler som vi redan har i våra kroppar.
    Jag själv tar det.
    Så värt att testa det mot dina kramper om inget annat hjälper!!

    Reply

    • mrslundell Post author

     Är det Zink man inte ska äta i samband med Levaxin då? Jag vet att det är nått man inte ska ta samtidigt 🙂

     Reply

   • Johanna

    Äter du levaxin? Jag har ätit det sen 09 och jag äter magnesium, tom läkare som rekommenderade det. Jag har underfunktion i min sköldkörtel. Kram

    Reply

 • wilma Älskar jocke & jonna

  krya på dig Jonna och jag hoppas att ni får det bra i de nya hemmet, om ni vill ha ett mysigt rum, ha en: tv, typ (röd) matta lite lampor här och var i olika färger, och lite gult ljus i tacket, och kanske lite levande ljus ibland.

  Reply

 • Lina

  Ett varmare ljus inne i v-rummet kanske? För att det skall kännas mysigare & varmare 😍.. krya på dig Btw ✌🏼💖.. själv skall ja ringa tandis imorgon IGEN pga smärta i tänderna.. -12 kg på 3 veckor, kan knappt äta 😭

  Reply

 • Emma

  Söderhamn på ikea är ett sofftips! Det går att bygga ihop som man vill och byta klädsel, sen är den rätt djup och jätte skön!

  Reply

 • Emma

  Tänkte komma med ett sofftips! Soffan Söderhamn på ikea g0r att köpa delar till och bygga som man vill, går att byta klädsel och den är djup och mysig. Googla bilder på den för på Ikeas hemsida är det svårt att se. Lycka till med nya huset!😊

  Reply

 • Kattis

  Kolla på trademax.se😊

  Reply

 • Kattis

  Glömde skriva att du kan pröva äta d-vitamin. Många får brist på det undee vintermåmaderna. Läste att de kunde ge smärta i höft och lår.

  Reply

 • Sophie

  Hej! Jag hade också jätteproblem att hitta en bra soffa till min lägenhet men tillsist köpte jag en Madison Lux på Mio. Den är väldigt djup så att om man sätter själva soffkuddarna mot sidorna och sitter uppe i den lutad mot armstöden blir det som en bred schäslong 🙂 Den e så skön ni borde verkligen prova den på Mio. Finns med avtagbar klädsel och går att få i olika storlekar. Runt 13 000 för tremannasoffa 🙂 Kram

  Reply

 • Just yasmine

  Hej sötis
  Du vet ” Bellus” jag har en stor soffa i
  Jätte mysigt tyg ” mjuk Manchester ”
  Går att formanpassa efter hemmet
  Och helt ok pris under 30 för Den. Finns
  Puffar och tillbehör //kram

  Reply

 • Linnea

  Gå in och kolla på http://www.hemdesigners.se där har dom stora soffor i olika tyger med en rimlig prislapp!

  Reply

 • Elin

  Mörkläggande gardiner och en stor soffa med cozy corners (kan dock inte rekommendera en specifik). Lite tavlor och sånt så att rummet inte känns så naket 🙂

  Reply

 • Lisa

  Om det är en mysig och ombonad känsla du vill åt sä skall ni definitivt inte behålla väggarna vita. Ett så stort rum med vita väggar kommer få väldigt oroliga energier och det kommer blir rätt svårinrett. Satsa hellre på en varm färg, mycket textilier, enbart stora möbler och levande växter. Mörkare väggar kommer inte heller kräva lika många möbler och lulllull för att rummet skall kännas ”inrett”.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *