Graviditetsfest

(Vi firar alltså inte att vi SKA få barn utan att vi ens KAN få barn där det är ett mirakel för oss och värt att fira efter så många år!)

Igår hade vi vänner över för att äta godmat och för att fira att vi lyckats bli gravida.
Vilka fantastiskt fina vänner vi har runt om kring oss som är lika glada för vår skulle som vi är.
Vi fick så himla mycket blommor att vaserna som jag inte packat ner ännu tog slut.
Jag ÄLSKAR att få blommor så jag hoppas att dom håller sig till vi flyttar.
Men jag är en expert på att döda blommor. Jag har till och med lyckats döda en kaktus.

Tim är den bästa i gänget på att laga mat så det var redan givet att det var han som fick ställa sig vid spisen. Det fick bli hemmagjorda hamburgare och det var så himla gott! Det var faktiskt väldigt längesen jag åt jag och Jocke gjorde det. Förr åt vi det iallafall en gång i veckan.
Våra vänner hade fixat en tårta med så självklart blev det efterrätt, men jag blev sugen på annat med så det blev en hel del efterrätter och godis igår. Kanske därför jag har ont i magen idag haha!
Men man firar ju inte detta så ofta så det är väl tur det.

Grabbarna hade hyrt den största limousinen jag någonsin sett som dom skulle fira lite i den också och sen dra ut på krogen och skåla. Jag tycker faktiskt att det är viktigt att man har egentid med sina vänner utan flick- och pojkvänner ibland, sånt behövs mer än vad man tror.
Jag trodde helt ärligt att jag skulle somna direkt när alla hade gått men jag var vaken enda tills Jocke kom hem för att jag hade så mycket lycka i kroppen hur fina vänner vi har och över graviditeten så klart. Det går på riktigt inte en sekund utan att jag tänker på att jag är gravid.
Det är som en bakgrundsbild på telefonen som alltid finns där bakom vilken app man än öppnar.
Jag vill ju typ glömma bort det ibland så man kan få komma på ”åh juste jag är gravid, vad mysigt”.
Men det är ju helt omöjligt!
Jag kommer nog bli sååå tjatig om denna graviditet, så ni är beredda på det haha!

Comments 28
 • Felicia

  Jag är såå sjukt glad över att ni ska få ett barn,undrar om du kan göra en gravid video varje vecka och visa upp din mage och prata lite om hur det är. Älskaaar er sjuuukt mycket💓 Ps vad hände med vloggen idag?

  Reply

 • Karolina Lundberg

  Jonna jag blev så himla glad när jag såg att ni hade lagt ut en video som det stod Jonna är gravid. När ni sa beskedet i video så började jag gråta så överraskad och lyckligt för er. Du och Jocke är bäst på youtube älskar er 🙂 . :). Är taggad över att ni ska få veta om det ska bli en kille eller en tjej. Blir så himla glad.

  Reply

 • Jenny

  Jag fattar inte varför ni går ut med detta redan.
  Att fira mm när precis allt kan hända. Missfall är troligast fram till vecka 12.. tänk om ni nu firat detta med dunder och brak, sedan blir det ingen bebis.
  Kul att du är gravid, men hade jag varit i dina kläder hade jag tänkt efter vad jag firar och varför, varför jag går ut med något i vecka 2.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Du borde läsa tidigare inlägg så får du svar på den frågan. Vi firar inte att vi just är gravida med detta barn utan vi firar att vi ens KAN bli gravida då vi försökt i fem år utan något resultat. Att ens kunna bli gravida är ett mirakel för oss. Och om det betyder så mycket för oss och kanske mindre för dig så får ju vi så klart fira det 🙂

   Och varför vi går ut med det redan i vecka 5 står också i minst två inlägg här på bloggen, två videos på youtubekanalen och i ALLA tidningar som skrivit om graviditeten. Så jag förstår inte ens hur du missat det 🙂

   Reply

  • Johanna

   Jenny, man väntar inte ett missfall utan ett barn.

   Det finns alltid risker och jag tror att ett par som försökt få barn i många år är medvetna om hur orättvist livet kan vara. Istället för att oroa sig för en avslutad graviditet (vilket kommer påverka alla) så är det nog bättre att ha inställningen att allt kommer gå bra.

   Och eftersom de pratat om deras barnlängtan och att Jonna haft ägglossning. Skulle säkert tidningar/andra börja spekulera i om Jonna är gravid om de plötsligt slutade prata om det. Så varför inte gå ut med hela resan? De har ju förklarat sina anledningar.

   Lycka till med graviditeten, Jonna. 💃❤

   Reply

   • Elin

    Jenny; Vilken tur att du inte är i Jonnas kläder då 😀
    Tror både Jocke och Jonna är väl medvetna om eventuella risker, det är inget du eller någon annan behöver trycka upp i deras ansikte i denna lyckliga stund. Var glad för deras skull istället, livet blir så mycket enklare då 🙂 Har man inget snällt att säga är det bättre att vara tyst.

    Reply

 • Viktor

  Till och med dödat en kaktus, ja lite småroligt haha!
  Grattis ännu en gång!! 🙂

  Reply

 • Amanda

  Är det en kille eller tjej eller vet ni inte än?

  Reply

 • Sad face

  Är det inte lite tidigt att fira? Du är ju fortfarande bara början på gravid ett missfall kan fortfarande ske när som helst och med din och jockes otur så skulle jag tyvärr inte bli förvånad :/

  Reply

  • mrslundell Post author

   Som det står så firar vi inte det utan att vi ens KAN bli gravida för att för oss är det ett mirakel att jag nu fått ägglossning och på så sätt kan/kunde bli gravid efter så många års väntan och för oss är det värt att fira oavsätt vad som händer 🙂

   Reply

  • Någon som också haft otur samt 9 mån av oro men stolt mamma åt en dotter idag.

   Sad face, ”Med din och Jockes otur så skulle jag inte bli förvånad” asså vem säger så? Bara för att man haft otur innan behöver det inte betyda att det ska fortsätta så. Jag tror hon vet om riskerna och känner oro det gör dem flesta från den dagen de får sitt plus, nödvändigt att ge någon mer oro…

   Reply

 • Hanna

  Grattis! Blev så grymt glad när jag såg videon 😍❤️ Sen väntar ni en bebis, inte ett missfall! Håller alla tummar att det går bra och att ni äntligen ska bli bli föräldrar! 😀😀✊🏼✊🏼✊🏼 Ni är grymma!

  Reply

 • Stina

  Grattiiiis!
  Om det är 2 veckor sedan du hade ägglossning så är du till och med i vecka 4 (eller kanske 5!??).
  Lycka till med allt!
  Kram <3

  Reply

 • Sofia

  Det är så himla roligt att du har blivit gravid.. Jag kan ge ett tips.. Köp en större säng.. Haha annars få ni de trångt och mysigt.. Hoppas att flytten går bra ni är så väl värda all lycka 🙂 ha det bäst

  Reply

 • Challede

  Har också lyckats döda en kaktus, blir lika förvånad var gång då jag ofta försöker intala mig själv att jag ändå är någorlunda okej på att ta hand om blommor men inte då 🙈 Hoppas du har en bra lördag!

  Reply

 • Sandra waller

  Grattis!!
  Jag och min man kämpade också i flera år innan vi till slut lyckades, vi skulle precis påbörja en IVF planering när vi fick veta att vi var gravida.
  Jag berättade väldigt tidigt för familj och omgivning, man behöver allt stöd man kan få vare sig det går hela vägen eller inte.
  Så avis över det ni ska få uppleva tillsammans med graviditet och förlossning, ni kommer bli sååå bra föräldrar, lycka till!

  Reply

 • hanna

  GRATTIS! ser så mycket fram emot alla graviduppdateringar, vloggar, barnkläder och vagnen och allt! stort lycka till <3

  Reply

 • Josefine

  Gah, vad bitter alla är! ”Varför firar ni å berättar redan nu?” men herregud, det står överallt! Kan ni inte vara glada med Jocke och Jonna behöver ni inte skriva något alls! Grattis, fina ni 😍

  Reply

 • Anonym

  Alla kanske inte ser din youtube.???

  Reply

  • mrslundell Post author

   nej och därför så skrev jag att det finns massor inlägg här på bloggen och den har man ju förmodligen läst om man är inne och kommenterar på den och har kommenterat flera gånger förr.

   Reply

 • Mia

  Hej och Grattis till att ni blivit gravida. Jag tänkte precis som ni när jag blev gravid efter 6 år försök och 6 ivf. Jag berättade och ville att hela världen skulle veta att det funkade. Min kropp kunde bli gravid. Men vet du att fortfarande 17 år senare så drömmer jag att jag är barnlös och gråter i sömnen. När jag sedan vaknar och inser att jag faktiskt är mamma och har tre underbara barn är lyckan total. Tänk så djupa spår det kan sätta att i år ut och år in kämpa med att bli gravid. Det förstår nog bara vi som varit där. Men sen skall ni se efter första graviditeten blir man gravid hur lätt som helst, så var det för mig och nu har jag ett litet gäng😉

  Reply

 • Beatrice

  Stort grattis till er!
  Hoppas verkligen det går bra hela vägen, det är den bästa lyckan att få upp sitt älskade barn på bröstet efter all väntan!
  Vi skulle haft en till liten bebbe i augusti, men 2 dagar på sjukan och konstaterat att det avstannat. Smärtan var värre än förlossningen 🙁 trösten i det hela är att vår son finns och att graviditeten med honom var så simpel.
  Håller verkligen tummarna att det går bra för er, och återigen grattis! ❤️

  Reply

 • Nathalia

  Grattis Jonna och Jocke.
  Jsg förstår ersn lycka och önskar er allt gott. Själv försökte jsg i 10 år att få barn och gått igenom alla behalingar . Man kan tänka sig..
  Tyvär slutade det i missfall.
  Grattis igen.

  Reply

 • Linda

  Klart ni ska fira med dunder och brak, fem år har ni kämpat och nu äntligen har ni blivit gravida😍😍😍😍😍. Självklart att fira, det är ju jättestort.!!!!!🙂🙂🙂🙂 vist att allt kan hända men det kan de ju alltid. Blir så glad och sentimental för er skull , så kul💕💕💕💕💕 Grattis igen🎉🎉🎉🎉🌸🌸🌸🌸🌸

  Reply

 • Johanna

  Stort mega grattis igen ! Är så glad för eran skull. Vet exakt vad ni gått igenom, vi har gått igenom samma sak o kämpat i 4år . Fyra dagar innan vi skulle påbörja 30dagaes hormon behandling innan ivf så plussade vi, helt chockade stod vi där o gjorde 5 test o har ännu inte riktigt vågat hoppas ordentligt att de är något där. Men en sån lycka inombords för oss och vet att de är samma för er . Man ska fira allt och en graviditet är ingen självklarhet men när man väl får plussat på stickan så måste man ju fan få fira 😍👍. Grät som ett litet barn när jag såg er video o kände bara lycka ! Äntligen !!
  Håller alla tummar för er o önskar er all lycka ! 😊

  Reply

 • Elin

  Så himla roligt, stort grattis till er 😀 Önskar er all lycka!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *