Gravidsymptom

Jag är nu i vecka 5 (4+6).
Ni är många som frågat om jag har fått några gravidsymptom än och JA det har jag!
Mitt luktsinne är som en jäkla superkraft! Jag känner ALLT!
Vilket kanske mer är en väldans nackdel haha…
Mina bröst är väldigt svullna och ömma så nu passar inte någon bh alls så jag går runt i en sporttopp jag fick av tv4 när vi var med i fångarna på fortet sist.
Jocke som egentligen inte är en bröst-kille har helt ändrat uppfattning nu haha, han blev som ett barn på julafton när jag skulle duscha imorse och såg hur stora brösten redan blivit haha. Söt ändå!
Jag vaknar svin tidigt varje morgon och är super pigg men så fort jag lagat mat och packat en liten stund så är all energi helt borta. Idag tittade jag tex på klockan redan vid 14 för att se hur långtid det var kvar tills jag kan gå och lägga mig för natten.
Ja, då förstår ni nog hur trött jag var redan vid den tiden.
Mina humörsvängningar ska vi inte ens tala om… Och dom är enbart mot Jocke och Danjal konstigt nog.
Något mer jag chockas över är att mitt sötsug efter godis nästan är helt borta.
Chips kan jag inte ens tänka på utan att få avsmak.
Jag är mer för mat och efterrätter. Mmmh vad gott med mat!!
Smärtor i magen och rygg har jag varje morgon och kväll, men man kunde tydligen ha som ”mensvärk” så jag ska väl inte vara allt för orolig. 🙂

Hur tidigt fick ni symptom och vilka syntom kände ni först? 🙂

Comments 74
 • Josefine

  Tips! Ladda hem Preglife och 1177’s gravidkollen, superbra information!
  De tidiga veckorna hade jag fruktansvärd växtvärk i livmodern, denna ”mensvärk” du beskriver. Sedan kom nojan över utomkvedshavandeskap, sen illamående som fortfarande håller i sig (v 19 nu…), oro kring missfall fram till v 12/13,, fruktansvärd spänningshuvudvärk. Nu väntar vi på ultraljud (äntligen dags på fredag!!!!) och nu är jag orolig för missbildningar. Jag har börjat känna knytet, så jag är 99% säker att den lever i alla fall! Foglossning har jag börjat få, svällda slemhinnor, så jag är tvärtäppt i näsan och bihålorna JÄMT. Jag har hunnit med en omgång urinvägsinfektion och svampinfektion. Jag har ingen rolig eller lätt graviditet och det är mer än hälften kvar men det kommer ju vara värt det! Kämpa, Jonna, det här grejar vi tjejer 😁👍👍

  Reply

 • Sandra

  Så fin bild på dig!
  Jag visste inte att symptomen kom så fort! Kroppen är bra jäkla häftig! Ser så fram emot att följa din graviditet 😄 älskar att läsa om det även om jag själv inte själv är redo ännu för barn. Förresten vad menas med när det står innom parantes? Typ (4+6) lite nyfiken 😊

  Reply

 • Hanna

  Åh!!
  Jag var en riktig godisälskare men kände precis som dig när jag blev gravid, tydligen ett viktigt tecken på att det är en flicka!!

  Reply

 • Lizzie

  När jag var gravid (för 8 år sedan lol) i början så var jag väldigt väldigt trött, kunde sova igenom hela dagen och natten men ändå vara trött. Illamående hade jag, men inte så jag kräktes, för att minska det åt jag skorpor, ett tips 🙂 hehe. Svullna och ömma bröst. Hade ganska få symptom i början. Men när jag kom upp i vecka 30-33 så hade jag foglossningen från helvetet. Gjorde så ont att jag grät nätterna igenom, det släppte som tur var efter ett par veckor, men det var mindre roligt 🙂 Hade annars en ”enkel” graviditet.

  Reply

 • Spookystuff

  Jag nös hela tiden 😂
  Ostbågar kunde jag inte ens se påsen av utan att må illa..

  Reply

 • Emelie Nilsson Eriksson

  Hur är det att känna av gravidsymptom för första gången? 🙂 för övrigt så skickade jag iväg ett mejl till både dig och Jocke för någon dag sedan, så att ni vet 🙂 hade varit roligt att få svar 🙂

  Reply

 • Sofia

  Haha ja det där med ömma bröst.. Det kan återkomma under graviditeten.. Men jag hade det ganska lindrigt med gravid symtom.. Hade enbart ömma bröst i början och ont i magen till och från.. Sen från vecka 14 ett enormt mat begär… Haha

  Reply

 • Emelie

  Jag fick illamånende, luktsinne, smaklökarna ändrades, kräktes, öma bröst

  Reply

 • Emma

  Det första jag kände var de spända brösten som kom när jag egentligen skulle haft mens. Illamåendet första graviditeten började ca v. 6-7 och slutade inte förrän vecka 14 kanske. Den här gången kom illamåendet i samma vecka men är inte alls lika jobbigt som förra gången!

  Kul att ni är gravida förresten! Stort grattis och lycka till!

  Reply

 • Martina

  Jag är i vecka 16 nu och mår fortfarnde väldigt illa tyvärr 😕. Det gjorde jag inte i början av graviditeten, jag kände att det typ värkte lite och nästan stack till i magen ibland. Bli inte orolig för det är helt normalt! Blev också mer känslig och har typ aldrig gråtit så mkt som jag gjort under graviditeten haha. Illamåendet kom i typ vecka 8 och det är hemskt. Usch. Och trött så klart som du skriver. Vill helst sova hela tiden. Lycka till med allt som händer nu det är så spännande☺️❤️

  Reply

 • Petra

  När jag va gravid så hade jag liknande mensvärk till v8 tror ja. Sen kände jag ingenting mer förrän de börjar komma foglossning! That’s pain! Förutom förlossningen då. Jag fick supersug på dumplings under min graviditet! Haha o som dig så kommer alla superkrafter som super morgonpigg o luktsinne på en gång o de va nästan läskigt ibland. Haha.
  Dock förlorade vi våran bebis i v20 pga missbildningar på barnet så fick helt enkelt bli tvungen att genomgå en spontan abort. Så ta alla tester du kan för graviditeten o fostret o täta ultraljud, du kan begära det. För mig tog de från v6 till v19 (på rul såg vi det med missbildningarna) så de va väldigt chockerande o jag har nog inte kommit över det än.

  Reply

 • Kristina

  Extrem trötthet! Och illamående på morgonen eller tills jag fick något att äta. Sugen på Salt! De säger de är pojke då men var flicka med båda. 🙂

  Reply

 • Nilla

  Grattis till graviditeten 🎈lycka till med allt.
  När jag väntade mitt andra barn så fick jag precis som du inget sug av varken godis lr chips. Då jag även hade mkt halsbränna så kunde jag inte dricka nåt annat än vatten 😊

  Reply

 • Tess

  Huj, alla dessa symtomer. Jag fick det berömda illamåendet, väldigt tidigt runt v 6 och sen spydde jag tills jag var i runt 7e månaden. Pattarna ska vi ju inte tala om, kändes ju som att man bar runt på två bowlingklot haha. Och sen när magen växer så känns man rejält framtung. Men fantastiskt vad våra kroppar klarar av.

  Jag hade små blödningar också, man blev ju rätt rädd och gjorde väl misstaget att googla och då kom det ju upp diverse skräckexempel. Tillslut så lärde jag mig att fråga barnmorskan istället, körde väl ”tusen frågor” när jag ändå hade chansen 🤣 men nu har jag en dotter på två och ett halvt år.

  Jag önskar er all lycka och hoppas att ni om nio månader har en liten skatt att älska och vårda. Det är ni tamigfan värda! 💜

  Reply

 • Sara Aafarli

  Ær så himla glad før er skull! Har tittat på YT videon sækert 5 gånger och bølar rakt ut varje gång. Eran reaktiok ær något av det finaste jag någonsin sett!! Med mitt førsta barn åt jag vara brockoli och apelsinjuice. Med andra åt jag typ bara choklad! (Jag gillad inte ens choklad😅). Brøsten spænde, trøtthet, och foglossning/ischias från dag 1 med andra barnet. Håller tummarna før att allt går vægen med det lilla underverket❤️

  Reply

 • Kattis

  Hej fina Jonna! Jag känner igen mig mycket av det du skriver. Tröttheten var hemsk ,Det kändes helt plötsligt som man blev klubbad av den😂Jag var också väldigt mycket för mat o desserter. Är ju gift med en kock så jag är väldigt bortskämd med den biten😊Är så himla glad för eran skull!! Kram❤

  Reply

 • Nina

  Fick också i vecka 5 ca. Först kom ”mensvärken” sen brösten..😁 men det är bra med symtom!

  Reply

 • ramona

  Känner igen det där med brösten *haha* dom poppade liksom ur varenda bh man hade. Jag hade mensvärk till och från och ömma bröst, det var första tecknet. Sen kom illamående och cravings efter grädde. Hade nog grädde på precis allt 😉 Humörsvängningar, yes det hade jag en hel del och efter varje utbrott brast jag i gråt. Kunde liksom inte göra något åt det, det bara kom. Men dom lugnade sig efter ett tag. Försök njuta av tiden fina du, man glömmer så lätt hur det var när den lilla låg i magen. Och fota massor, så skoj att ha vecka för vecka på magen. Dela gärna med dig men om inte annat för er skull att titta tillbaka på <3

  Reply

 • Carola Ljunggren

  Hej! Jag ha varit gravid två gånger.

  Min tös blir snart 10 år och henne hade jag illamående varje morgon. Jag var också konstant sötsugen efter choklad. Jag var konstant trött och ömmiga bröst.

  Min son som snart är 7 år. Han mådde jag också illa varje morgon. Med honom drack jag mycket mjölk och ömmiga bröst och konstant trött.

  Reply

 • Madde

  Så otroligt glad för er skull Jonna!

  Jag födde mitt andra barn i mars förra året, och jag hade hemsk foglossning från v7. Jag håller tummarna att du slipper det! Sen var jag såå trött i början så jag orkade ingenting! Sen glömmer man liksom bort hur det var, så jag minns ärligt talat inte! 🙂 Jag fick dock reda på i början av graviditeten att jag hade hypotyreos, så jag har ätit medicin sedan dess. jag fick gå och ta blodprov pga det var 6e vecka för att dom skulle hålla koll på mig( och det gör jag fortfarande).

  Jag önskar er lycka till med både flytt och med bebis och ni kommer bli fantastiska föräldrar! <3

  Reply

 • Tess

  Spännande med symtom. Mitt första var också luktsinnet samt kraftig mensvärk från och till. Illamående har jag aldrig haft men extremt känslig för vissa dofter som gav kväljningar 🙂 tex. sambons snus.

  Extremt hunger började i vecka 7 ungefär och håller i sig än (vecka 16) och blir bara värre och värre..

  Ömma och svullna bröst började i vecka 15 så det visade sig senare för mig.

  Grattis och lycka till med graviditeten. Spännande tid framför er ❤🖒💪

  Reply

 • Linn

  Gud vad härligt för er att det äntligen blev eran tur! ❤ Jag har följt er sendan start och verkligen längtat efter att ni skulle bli gravida inom en snar framtid, jag tänkte, 2018 KOMMER bli Jocke och Jonnas år!

  Jag själv har nydligen fått en dotter, Adeline som hon heter är redan 4 månader i dag, och jag kan säga att det är det bästa som har hänt i ens liv. Det är verkligen helt underbart! ❤

  Jag fick reda på min graviditet i V.6 (5+4), och det var genom att jag var extremt trött. Somnade redan vid 8 på kvällen, hade lite ”mensvärk” utan mens, jag blev illamående, tappade ALLT sötsug, vilket sög.. då jag ÄLSKAR godis! Haha! Även brösten växte och värkte.

  Med tanke på förlossningen, den är det finaste som finns. Det är den häftigaste och underbaraste händelsen jag har vart med om i HELA mitt liv! Såå många känslor på en och samma gång!

  Ännu en gång, ett stort grattis till er och all lycka till, jag är så glad för eran skull! 😊❤

  Reply

 • Angelika

  Hej! Jag är 24 och har ett barn på 7år och ett på 4 månader. Med första märkte jag inget förän sent om kan ju också vara för att som 17åring (med skydd) tänker man inte att man är gravid. Däremot så nu med den lilla killen så började jag må illa i V6 och sen hade vi det ganska kämpigt med att dom flera gånger trodde att jag fått missfall då jag hade stora blödningar och väldigt ont, men det visade sig vara fel. Jag hatade godis i början av graviditeten men kunde inte leva utan det i slutet! Det finns många saker som kommer och går tänk bara på att njuta under graviditeten också för det är en sån häftig sak att vara med om alla steg och se magen växa, så du inte tänker så mycket framåt efter graviditeten så du set till att komma ihåg den också 🙂

  Reply

 • Elli

  Vad roligt att du delar med dig! 🙂
  spännande det där med hur allt plötsligt förändras.

  Jag är i vecka 5. 4+2
  Det jag känner är molvärk i tjejmagen och ont i svanken. Vaknar även med huvudvärk och det kommer och går under dagen.
  Sen ska vi inte tala om brösten… AJ!

  Reply

 • Johanna

  Hade precis som du. Sött o sånt va inget jag va sugen på, mer mat o frukt , fram till typ v9 . Är nu i v11 o nu är brösten som vanligt igen, känner av små ”hugg” o mensvärks liknande känsla i kroppen, dock är de en väldigt mild värk från min vanliga mensvärk så klagar inte 😉👍. Se till o vila o ät när energin går neråt, mitt bästa tips o hur skönt är de inte att sova middag ?😊

  Reply

 • Linda

  Yrsel hade jag i början när jag bara var i några veckor men började med gravid vitamintabletter från apoteket och då försvann det. Behövde redan tidigt i graviditeten ta en liten powernap varje dag efter jobbet annars gick de verkligen inte 🙈🙈🙈 husmanskost skulle de vara annars kunde de vara 😛😛

  Reply

 • Linda

  Lite molande värk hade jag med i början. De var för livmodern töjer sig och växer . Kroppen ställer in sig på graviditet🙂🙂. Oh lukten, fy vilka lukter man helt plötsligt kände. Hade kväljningar titt som tätt om något inte passa luktsinnet🙈🙈

  Reply

 • Anki

  Jag kunde inte äta pizza eller varm oboy som jag älskar.Sen en grej jag fick för mej när jag har väntat alla 3 det var att varje kväll gå ner i garaget eller cyckelrum bara för att känna lukten.Jag vet det är helt sjukt men en fix ide man tydligen kan få haha,,kram på dej och lycka till med graviditeten 🙂

  Reply

 • Pia

  Först av allt, stort GRATTIS till graviditeten! Kan se videon om och om igen, och blir lika tagen och rörd varje gång. Grät som ett litet barn första gångerna jag såg den och kan verkligen känna igen mig i era känslor.
  Tidiga grav.symptom för mig var illamående, extremt lukt- och smaksinne, ömma bröst, obehag för vissa maträtter, molande känslor (som mensvärk) i magen etc etc. Är nu i vecka 37 och de flesta symptom har avtagit, nu är det andra krämpor som gäller istället 😄

  Reply

 • Fia

  Mina tidiga symtom kom tidigt (typ vecka 3-4) Mensvärk, ömma bröst och en otrolig trötthet! Samma symtom vid alla mina graviditeter.(Har fem barn) Ett jätte grattis till er!!!!Underbart=)

  Reply

 • Zabina

  Livmodern växer ju i full fart så det är inte konstigt att du har ont i både rygg/mage 😊 normalt!
  Lika gammal som dig och mina gravsymptomer andra graviditeten (har en son sen tidigare) började med ömma bröst..läääänge, och illamående/avsmak för godis (jag som ääälskar godis i vanliga fall 😅) samt små blödningar varje gång man (bara toabesök) torka sig, höll i några dagar. Dock såg allt bra ut och bebis mår bra.

  Grattis till graviditeten 😊

  Reply

 • Langett

  Mina båda graviditeter var jag sjukskriven från vecka 10. Första blev jag jättepaff när läkaren sa att mitt onda (i ryggen) kunde bero på graviditeten. Jag menar, fostret är väl så litet att det inte kunde påverka? Han sa att det händer så mycket konstigt i kroppen vid graviditet, bl.a. i den glatta muskulaturen.
  Enorm halsbränna hade jag också bägge gångerna. Några sa att det skulle betyda att bebisen skulle födas med mycket hår men det stämde inte. 🙂
  Lyssna på din kropp, den ljuger inte!

  // Langett

  Reply

 • Sara

  Jag fick mina första gravidsymptom när jag var runt v.7. Illamående på morgonen och konstigt nog så hade jag väldigt svårt för kaffelukt (som jag i vanliga fall älskar) och jag hade även svårt för lukten ifrån kylskåpet, haha så himla märkligt.
  Efter v.12 gick allt över och jag mådde prima under hela graviditeten, inte ont någonstans och i inget illamående.
  Håller tummarna för att allt går bra för er!

  Reply

 • Isabelle

  Hej Jonna! Vill börja med att gratulera till graviditeten 😊. Jag hade själv svårt att bli gravid. Hade inte heller ägglossning då jag har PCO och bara en äggledare. Så vi sökte till en privat klinik inne i sthlm. Fick ta tabletter som ger ägglossning och en spruta i magen. Och nu ligger jag här i sängen och myser med min lilla dotter 😍😍. Mina första symptom var hungern 😃. Sen fick jag även värk i ryggen och lite senare karpaltunnelsyndrom 😐. Det slutade med att jag blev sjukskriven från v.17 fram tills förlossningen. Önskar dig all lycka och att graviditeten går bra 😊. Kramar Från Isabelle

  Reply

 • Frida

  Grattis! med mina pojkar va jag exktremt sugen på lakrits, mjölk, apelsin och allt surt och salt. hade jättemycket salt på maten. och ömma hårda bröst. plus ont i ljumskarna.

  Med flickorna hade jag avsmak för kött, ville gärna äta ris med bacon ärtor och ketchup och spaghetti med köttbullar och ketchup. extremt sötsug och helst choklad och cola. hade väldigt ryggont med yngsta flickan och yngsta pojken 🙂 boobsen har svällt en storlek typ med alla barnen men annars ibga andra direkta symtom. mysigt med bebis 🙂

  Reply

 • Elinor

  Med första! noll symptom förutom trötthet men jobbade 2 jobb och gick i skolan 18 år Hade mens till månad 5 !!
  Cravings kyckling sallad choklad och rost macka med hamburgare dressing !

  Med nr 2 ! Lakrits citrus frukter i mängder pizza hemmagjord med mozzarella ost!
  Fick en jätte kraftig blödning med klumpar i v 5 men gick bra ändå !

  Med nr 3 var det snarlika som 2an var så tätt inpå men klarade ej av en krydda som luktade sååå äkligt och olivolja fyfan sambon som älskar det fick det jobbigt haha !

  Reply

 • fredde

  Jag hade illamående från vecka 4-7 men som sedan försvann när jag kom in i vecka 8.. Endast ömma bröst på natten och känner av ibland ”mensvärk” liknande känsla, skall på första rådgivningsbesöket imorgon så hoppas att allt ser okej ut😍

  Reply

 • Jennifer

  Jag fick mina symtom i vecka 5, illa mående varje morgon. I vecka 7 sa min sambo du är säker gravid. Vi hade kämpat att bli gravida ungefär ett år så jag trodde inte det var möjligt, men tji fick jag. Nu är pojken 4,5 år 😀
  Men dem västra gravid symtomen kom senare, då kunde jag inte ens diska utan att spy 😂

  Reply

 • Frida

  Är SÅ glad för er skull. Längtar själv väldigt mycket efter barn <3.
  Måste också fråga, vad var det för redigeringsapp du använde till bilden ovan? Såg i er video att du redigerade den lite 🙂

  Reply

 • Madeleine

  Känner i hen dina symtom. Är själv i vecka 7 (6+2) och de första symtomen som jag kände (i vecka 4) var svullna och ömma bröst, vakna svinpigg 05 och en lätt ”mensvärk” framförallt morgon och kväll. Mina främsta symtom just nu är fortsatt svullna och ömma bröst, vaknar fortfarande tidigt, lite tröttare än tidigare, en del illamående till och från under dagarna. Lycka till! Håller tummarna att allt kommer att gå bra och att du får må bra. 😊

  Reply

 • Jennifer

  Jag hade svagt illamående, den kom dock runt v.7. Hade ”mensvärk” ont i magen, ömma bröst, hade avsmak för kaffe, köttfärs, cola zero, kolsyrat vatten. Hade alla dessa symtom fram till v. 14 ungefär. Sen från v. 18-40 mådde jag hur bra som helst, sötsuget kom några veckor innan BF. Oroa dig inte, och ta det bara lugnt, allt kommer att gå fint. Mensvärk är otroligt vanligt i början 😊 Stort grattis återigen till er, ni förtjänar verkligen det bästa ❤

  Reply

 • Jessica Gräsman

  Grattis till bebisen , de är ni värda efter allt som ni gott igenom .
  Fick i vecka 15 med första , vecka 8 med andra och vecka 5 med tredje barnet . Min bästa vän med ett foglossningsbälte som på något vis tog bort trycket eller smärtorna lite grann iallafall. Samma blev de för mig med godis begäret ( lakrits gott ) istället så fastnade jag för saltgurka blandat med vaniljglass.
  Hoppas du får en bra graviditet😊

  Reply

 • Fru Krook

  Hade illamående från vecka 4 till vecka 16 med första barnet. Sen inget förutom lukstinnet, började må illa av allt i stort sett. Andra så var de ungefär samma dock att jag åt mer. Ta små tupplurer när du kan. När barnet väl kommer blir det inte mycket sömn!

  Reply

 • Louise

  Underbart med bebisbakning😍 Minns för bara ett år sedan att det bakades bebis här hos oss. 😍 Dottern är 13 månader nu dock🙈 Men är såååååååå sugen på en liten bebis snart, klart hon måste ha ett syskon 😉😍 Jag hade bf 2/1 2017 men dottern kom 27/12 2016 istället så blev ett helt annat år än vad det va tänkt 😉 Det som gjorde att jag misstänkte att jag va gravid va luktsinnet, allt luktade 1000 ggr starkare än vanligt. Vet att sambon, en kompis till honom och jag va i affärer och så kände jag herrparfymer när jag gick förbi andra så mkt mer än vad jag brukar. Så jag frågade sambon om det luktade väldigt mkt parfym men han kände ingenting. Sen kom ömma bröst, trötthet, illamående på morgonen. Tror jag upptäckte graviditeten ungefär i samma vecka du är nu cirka😊 Jag va så nojig fram till vecka 12+0 pga ett tidigare missfall, dock nojig hela graviditeten pågrund av olika saker. 😊 Men som sagt man väntar ju ett barn och inte ett missfall😊 Tycker det ska bli så spännande och få följa er igenom detta 😃 Vill du ställa frågor om allt som har med graviditet och förlossning att göra så Do It😃😃😃❤❤

  Reply

 • Louise

  Vad underbart med bebisbakning😃❤ För över ett år sedan så bakades det bebis här, dottern är 13 månader nu🙈 Jag märkte att jag va gravid genom luktsinnet, ömma bröst och illamående på morgonen 😊 Sen hade jag sån växtvärk (mensvärk). Fick även blödningar och trodde att det va kört men icke sa nicke😉 Min graviditet va inte jätte lätt, älskade att se magen växa och känna bebis men fick foglossning i vecka 10 och blev 100% sjukskriven i vecka 14 . Jag låg inne pga risk för prematur födsel. Dottern ville ut i vecka 32 men dom stoppade det och hon stannade faktiskt kvar tills vecka 39+0😊 Ska ni göra kub test?😊 Åh vad mysigt med bebis! Är jätte sugen på ett litet syskon snart 😃❤

  Reply

 • Marlene p

  Första symptomen var ömma bröst och extrem trötthet (tröttheten blev värre och höll i sig till vecka 13).
  Fick även yrsel och svimningskänslor i vecka 7-8, fick ofta sätta mig ned på golvet ”ifall att”, detta pga att blodvolymen konstant stiger.

  Hoppas graviditeten går fint för er! Är själv i vecka 19 nu och mår som en prinsessa mest hela tiden. 😁 🌸

  Reply

 • Emelie

  Åh va mys! Jag är i grav v 14 (13+2). Jag hade inga symptomer så i början, fick veta att jag var gravid när jag var i v8 redan. Men när jag gick in i v10 kom illamåendet och tröttheten. Nu känner jag bara att jag är mer trött och kan vakna mitt inatten av att jag är torr i munnen vilket irriterar min hals på samma gång. Hoppas det går bra för dig och du får jättegärna höra av dig om du undrar nått. Puss o kram love u! 😘❤️

  Reply

 • My

  Åh är SÅ glad för er skull! Glädjs med er. ♡
  Det enda symptomet jag hade när jag vart gravid var att mensen var sen. Sen trots att jag inte gjort ett gravtest visste jag om att jag var gravid, någon stark känsla infann sig. Sen bara ett kort tag där efter kom foglossningen som ett brev på posten. Hoppas du slipper det ♡

  Ska bli spännande att följa er resa! 🙂
  Önskar er all lycka i alla fall.
  Kram My

  Reply

 • Linda Bäckgren

  När jag var gravid, i samma vecka som du är nu hade jag så ömma bröst att jag inte kunde vara utan sport-bh utan att jag grät och jag sov alla timmar på dygnet förutom dom 8h jag jobbade. Gick inte ens att hålla ögonen öppna.
  Hade också humörsvägningar och grät för ALLT, när någon sa något på jobbet som inte jag tyckte så grät jag. Men det var dom enda symtom jag hade på hela graviditeten🙄
  Ska bli så kul att följa detta♥️

  Reply

 • Dora Tängerby

  Hoppas du inte drabbas av samma illamående som jag gjorde! Jag var näst intill medvetslös i två månader och fick åka in och ut från sjukhuset på grund av uttorkning och näringsbrist. Kunde varken äta eller dricka på jag vet inte hur länge. Utöver det så var jag extremt trött och brösten var otroligt känsliga.
  TIPS!! Mina bröst blev iallafall känsliga mot kyla så jag köpte handvärmare på biltema med en liten metallbricka som man klickar till så blir den varm. En sån per bröst gör susen verkligen! Har räddat mig många gånger 😁👍🏼

  Lycka till! 💕🤰🏼

  Reply

 • Emelie

  Grattis till er! Det var riktigt känslosamt att få se när ni gjorde graviditetstestet. Man känner ju igen lyckoruset och alla overklighetskänslorna . 🙂

  När jag var gravid kände jag mig supertrött i början. Ömma bröst och molvärken som du pratar om fanns också. Sedan ”poff” så kände jag inget mera och det var som att dansa fram på moln…hela graviditeten. (Provocerande kan säkert några tycka) Men man kan alltså också må toppen! Jag känner fler i min omgivning som också haft det såhär.

  Jag önskar att du kan stänga av, inte lyssna så mycket på andra. (Det finns lika många historier som det finns graviditeter) Det är väldigt lätt att börja oroa sig. Men man kan ju inte kan påverka hur graviditeten blir. Det liksom bara händer. Du vet ju det här…..såklart 🙂

  JAG ÖNSKAR ER ALL LYCKA! Jag hoppas att du kommer kunna njuta av din graviditet lika mycket som jag gjort!

  Reply

 • Tove Palm

  Hej!

  Tänkte skriva nybliven mamma här, men inser art jag inte är det längre. Min lilla tjej har redan hunnit bli 8 månader så kan säga att tiden verkligen går så snabbt. Ta tillvara på tiden! 😀

  Jag var supertrött och frusen i
  Början, trodde jag slapp illamåendet men det kom tyvärr runt v 7-8 och höll i sig till och med v 16-17: der var en jobbig period, men jag kände en lättnad efter man berättat för alla runtom. Då kändes det mer naturligt. Och jag behövde inte be om ursäkt osv. Så tror inte det är en nackdel att berätta tidigt. Det är så mycket som händer med kroppen och då är det skönt att kunna följa med strömmen och slippa anpassa sig till något kroppen inte kan/orkar varken fysiskt eller psykiskt. Istället finns personer runt om som stöttar osv.

  sen var det en period fram till v 22-23 där jag knappt kände mig gravid. En tanke som slog mig flera gånger är:
  – ja allt är nog ett påhitt, en dröm
  Men som tur var har man vanligtvis ett ultraljud inbokat för att se så allt såg bra ut. Villet bekräftade graviditeten när de tankarna kom. Men i övrigt mådde jag väldigt bra runt dessa veckor. Sen kom små sparkar mer och mer och magen växte.

  Ett tips, skit i vad andra tycker/säger. Ta det i din takt och ge dig den tiden du behöver. För Just denna graviditeten kommer aldrig tillbaka. Och du kommer förhoppningvis ha energi när bebisen kommer. Lovar att du kommer göra: jah jobbade till dagen innan förlossning, gravid är ingen sjukdom och massa massa mer.

  Stort grattis till er! Ska bli så spännande att följa er resa fram till bebisens ankomst och förhoppningsvis efter också. 🙂

  Reply

 • Tove

  Hej!

  Tänkte skriva nybliven mamma här, men inser art jag inte är det längre. Min lilla tjej har redan hunnit bli 8 månader så kan säga att tiden verkligen går så snabbt. Ta tillvara på tiden! 😀

  Jag var supertrött och frusen i
  Början, trodde jag slapp illamåendet men det kom tyvärr runt v 7-8 och höll i sig till och med v 16-17: der var en jobbig period, men jag kände en lättnad efter man berättat för alla runtom. Då kändes det mer naturligt. Och jag behövde inte be om ursäkt osv. Så tror inte det är en nackdel att berätta tidigt. Det är så mycket som händer med kroppen och då är det skönt att kunna följa med strömmen och slippa anpassa sig till något kroppen inte kan/orkar varken fysiskt eller psykiskt. Istället finns personer runt om som stöttar osv.

  sen var det en period fram till v 22-23 där jag knappt kände mig gravid. En tanke som slog mig flera gånger är:
  – ja allt är nog ett påhitt, en dröm
  Men som tur var har man vanligtvis ett ultraljud inbokat för att se så allt såg bra ut. Villet bekräftade graviditeten när de tankarna kom. Men i övrigt mådde jag väldigt bra runt dessa veckor. Sen kom små sparkar mer och mer och magen växte.

  Ett tips, skit i vad andra tycker/säger. Ta det i din takt och ge dig den tiden du behöver. För Just denna graviditeten kommer aldrig tillbaka. Och du kommer förhoppningvis ha energi när bebisen kommer. Lovar att du kommer göra: jah jobbade till dagen innan förlossning, gravid är ingen sjukdom och massa massa mer.

  Stort grattis till er! Ska bli så spännande att följa er resa fram till bebisens ankomst och förhoppningsvis efter också. 🙂

  Reply

 • Carro

  Så lycklig för er skull!
  Jag är gravid i v 24, väntar mitt tredje barn men det är minst lika spännande tredje gången!
  Jag har mått illa alla tre graviditeter. Det började nog runt v 6-8.. kändes som jag hade magsjuka fram tillv 14-16. HEMSKT! 😂 men nu mår jag alldeles underbart.
  Mensvärken kan man känna i många veckor och det beror som jag förstått det på att livmodern växer. 🙂
  Lycka till med allt!!!!! Kramar

  Reply

 • Martina

  Det första tecknet va sen mens. Efter att man fick det där plusset så kom ömma bröst och ett väldigt illamående. Tröttheten ska vi inte tala om första tolv veckorna. Men kanske för man arbetade på förskola i kombination! Tröttheten är extrem så här i slutet också, bf+8 idag.

  Reply

 • Sandra karlsson

  Grattis till er är så himla glad för eran skull♡ jag har två barn och redan vid vecka 5 började jag känna av. Var jätte illamående spydde jämt,sjukt trött hela tiden och dofterna 😷tyckte inte alls om någon doft.. det höll i till vecka 14 sedan blev bättre efter varje vecka ♡
  Bästa ni ♡

  Reply

 • Jenna S

  Hej och stort grattis 😍❤🎉👶🏼

  Jag är själv gravid och är nu i vecka 24!
  Känns som igår som jag var i vecka 5 bara. Runt den veckan minns jag att mina bröst var superömma och började svullna upp. (Klagar inte) 😃!! Min mage var jättesvullen med och tyckte redan jag såg höggravid ut 😅 men nej haha!
  Mådde för övrigt Jättebra, lätt irriterad och känslig kunde jag bli , men även idag 😂.

  Önskar er all lycka och värmde SÅ gott i mitt hjärta att ni äntligen lyckades med detta mirakel ❤👶🏼❤

  Kram / Jenna

  Reply

 • Jenna S

  Hej och stort grattis 😍❤🎉👶🏼

  Jag är själv gravid och är nu i vecka 24!
  Känns som igår som jag var i vecka 5 bara. Runt den veckan minns jag att mina bröst var superömma och började svullna upp. (Klagar inte) 😃!! Min mage var jättesvullen med och tyckte redan jag såg höggravid ut 😅 men nej haha!
  Mådde för övrigt Jättebra, lätt irriterad och känslig kunde jag bli , men även idag 😂.
  ”Mensvärk” både i mage o rygg hade jag till och från fram till vecka 14 något. Känner av dig lite idag med men inte på samma vis.
  Men det känns ändå bra för då vet man att allt växer där inne.

  Önskar er all lycka och värmde SÅ gott i mitt hjärta att ni äntligen lyckades med detta mirakel ❤👶🏼❤

  Kram / Jenna

  Reply

 • Ellen

  Min första symptom var EXTREM trötthet!! Sov ca 14h per natt och dagarna orkade jag vara vaken max 3h i stöten innan ja var tvungen & sova minst två timmar.. i vecka 5 som du är i nu började jag må illa o soy varje morgon som runt vecka 7 eskalerade så jag spydde upp allt jag åt/drack dygnet runt fram tills vecka 22..

  Reply

 • Julia

  Jag är i V. 19+5 och min symptom började egentligen redan vid V. 4 (i samma veva som jag plussade), då hade jag samma som du världens luktsinne och molande värk i magen, från v. 6 så kräktes jag konstant så fort jag fick i mig något, men jag fick bukt på det med hjälp av åksjuketabletterna postafen (rekommenderar om du börjar må illa sen) från v. 6 var jag även så himla trött. Jag sov som aldrig förr men ändå var jag trött konstant 😂. Men ungefär efter v. 17 så mår jag toppen igen, har börjat känna buffar och sparkar och det känns helt underbart 😍Jag är så glad för eran skull att ni väntar barn 😍 2018 är ett riktigt bebisår och det ska bli kul att få följa eran resan genom graviditeten! Ni kommer bli toppen föräldrar
  💕

  Reply

 • Alex

  När jag var i v 6 hade jag sjuka cravings på saltgurka haha. Och precis som du, väldigt ömma och svullna bröst, samt tydliga blodådror på brösten 🙂

  Reply

 • Sofia

  Dom första symtomen jag hade med min dotter. var svagt illamående, magen blev svullen och Brösten gjorde ont. Jag kunde knappt ha någon sport-bh på för det gjorde ont. Runt v.8-9 vaknade jag upp av näsblod och yrsel. Sen kort där efter kom kräkningarna. Mina cravings i början var smörgåsar först med röbetsallad och köttbullar . Sen vart det ost smörgås med tomat och salt.

  Reply

 • Angelica

  Känner igen alla symptom, är nu i vecka 20. Från början var jag extremt trött, svullen, hungrig på endast mat och inget sockersug, och mensvärk. Illamående hade jag ungefär från vecka 6 till vecka 9. Nu är mina symtom huvudvärk, kissnödig hela tiden och sura uppstötningar. Var på ultraljud förra veckan och fick reda på att det är en liten flicka vi väntar 💗 lycka till med graviditeten, ska bli så kul att följa eran resa!

  Reply

 • My

  Illamående och känslig för dofter fram till v 8 – 9 med första. Testa positivt lagom till jul, bodde fortf hemma då och när familjen laga och förberedde julmat låste jag in mig på rummet men kände fortf lukten av mat 🤣
  Cravings efter citrus, lakrits och mjölk!
  Molande värk i mage & småblödningar.

  Med vad du skrivit nu tror jag det kommer en liten tös 😉

  Jag har mått skit med båda mina flickor och min grav med sonen .. aldrig mått så bra! 🙂

  Reply

 • Sanna

  Under båda mina 2 graviditeter började symtom i vecka 6/7 med illamående och sen började jag spy,trött var jag med i början!:(

  Reply

 • Lina

  Mina första va ömma bröst och sjuk trötthet. Kunde även på nätterna ha sjukt ont i magen. Va hungrig och illamående samtidigt. Va också sugen på riktig MAT! Ingen skräpmat eller godis.. Senare fick jsg cravings på fräscha saker, typ äpplen, tranbärsjuice, frukt, sallad.. 🙂 Den 22/12-14 föddes mina två söner <3

  Reply

 • Sofia

  Grattis för graviditeten!
  Jag hoppas att det går bra med allt. Själv kan jag inte bli gravid än haha för jag är för ung.
  Jag ser fram emot att följa er fina resa<3
  Älskar era bloggar och vloggar förresten<3

  Reply

 • Aleska

  Åhhh, är så himla glad för eran skull😍😍😍

  Är 23 år och har två barn en på snart 2 år & en på ca 5 månader..
  Under båda graviditeterna så mådde ja illa, spydde från v.7 tills v.42.. mådde illa konstant, fick ta åksjuketabletter innan jag klev upp ur sängen på morgonen annars bodde ja på toan..
  Dock med andra graviditeten fick jag en foglossning från Hell.. den kom rätt tidigt under graviditeten, o försvann 1-2 månader efter förlossningen😱😱
  Men allt man går igenom både före, under & efter graviditeten/förlossningen är så värt de😍😍
  Har aldrig varit lyckligare än jag är nu med min lilla egna familj😍❤

  Lycka till med allt❤❤❤❤

  Reply

 • Johanna

  Är gravid i vecka 40 med bf imorgon 16/2 🙂 Jag fick som mensvärk redan några dagar efter att ägget hade blivit befruktat. Brösten växte och ömmade. Och tröttheten ska vi inte ens prata om.. Ska bli så kul att följa er resa. Kram

  Reply

 • Jenny

  Sååå glad för eran skull 😍
  Jag har varit gravid 2 gånger och med äldste sonen så fick jag symptom tidigt, då var det luktsinnet blev starkare, kött lukt var rena döden för mig, sen var det brösten som blev stora och ömma (älskade mina bröst då) sen genom hela graviditeten så hade jag sån fruktansvärt mycket halsbränna, jag kunde knappt äta mat utan det var godis, glass och jordgubbar som fick bli mina favoriter. Sen senare under graviditeten så fick jag dille på glass och vattenmelon och vattenmelon var något jag hatade innan.
  Med dottern hade jag samma sak men då var illamåendet mer och foglossning väldigt fort.
  Var väldigt trött med båda och jag fick till och med sova mitt på dagen.
  Med mina graviditeter så gick jag bara upp mellan 7-10 kg. Lycka till med allt ❤😍

  Reply

 • Julia

  Hej jonna! Så häftigt med tidiga symtom!
  Kan inte du göra en gravidserie på er youtubekanal där du visar upp magen och pratar om hur det går för bebisen där inne!

  Hade varit så kul att få följa din graviditet!

  Kram!

  Reply

 • Elina Hagberg

  Åh vad kul för er att ni äntligen är gravida!
  Jag är också gravid fast i vecka 23 idag. Mitt första symptom kom redan i vecka 4 då jag trodde att jag hade magkatarr. Sedan runt vecka 8-9 kom illamåendet och tröttheten för att sen gå över i vecka 12-13 fram tills vecka 19 då både illamåendet och tröttheten är tillbaks.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *