Vattenläcka i nya huset!

Jahopp, ni har säkert hört om vatten läckan i nya huset. Om inte så kan ni se vår senaste vlogg på youtube-kanalen.
Det har vart en KAOS helg rent ut sagt och varför vi inte snackat nått om det tidigare är för att vi trodde att det var väldigt lättfixat men detta är bara sjukt.
Det är väldigt tur att våra underbara vänner finns för oss och hjälper till. Vad hade vi ärligt gjort utan dom??
Idag blir det att ringa försäkringsbolaget och massa sånt för denna läcka har pågått väldigt länge då det är massor med rost på en list och på ett element. Samt i rummet under det rummet som det läckt ifrån.
Sånt här är så fruktansvärt tråkigt när det händer alltså.

Huset är alltså besiktar för ett år sedan och detta har förmodligen hänt efter vi skrivit på papperna och då har (vad vi misstänker) dom som bott här innan valt att inte säga nått till oss. För det är 100% säkert att dom vetat om detta då det inte går att missa och det är skumma luckor dom gjort i väggen bredvid elskåpet där det har runnit ner vatten och fukt.
Som dom spacklat igen lite snabbt och det finns även slipdamm kvar på luckan och väggen så det kan inte vart super längesen dom gjort det. Men det är som sagt bara våra spekulationer.
Dock så är nått vi vet säkert att läckan pågått ett bra tag då vi haft massor med elektriker, rörmokare osv här hela helgen för att hålla koll. Vi har tagit bilder och filmer på allt men det ska skickas in till försäkringsbolaget så får vi ta allt där ifrån.


Det var iallafall mysigt med massor med tända ljus och brasa eftersom att det inte fanns någon el eller värme i huset.
Och därför kunde jag inte blogga igår heller för det gick ju inte ladda någon dator eller telefon.

Jag hann iallafall laga lite mat igår så det var tar att vi hade el då iallafall!

Önska oss lycka till!

Comments 23
 • Emma

  Har ni kollat så det inte finns svartmögel eller liknande också? Jag kanske låter dramatisk men hade nog varit bra att be någon titta på det eftersom det har pågått länge..Det kan vara extra farligt för dig och bebisen om det skulle finns mögel i huset pågrund av vattenskadan >_< Ta val hand om dig!

  Reply

 • Katarina

  Saknar ord!! Så sjukt jvla dåligt av förra ägarna att försöka mörka nåt sånt här😡. Gör inga(!!) förändringar i huset nu förrän allt är kartlagt. Så att ingen kan komma och säga att ni gjort fel om flere fel upptäcks. Grattis till graviditeten❤️. Önskar er all lycka.

  Reply

 • Emilia

  Hoppas att allt ska gå bra och ni ska snabbt fixa det! ❤️
  Jag håller mina tummarna för er! ❤️ Så synd att det finns människor som säljer sina hus eller lägenheter och fan lurar ju folk 😖💔

  versjada.blogspot.com

  Reply

 • Angelica

  Men gjorde inte ni en egen besiktning innan ni köpte huset? Trodde man alltid gjorde det innan man betala några pengar. Så man får en precis nygjord besiktning innan man köper & kan hitta eventuella fel.
  Sjukt tråkig start iaf på erat boende i huset. Och väldigt dåligt av de tidigare ägarna att bara låtsas som ingenting och försöka göra en ”lagning” & sen bara dra.

  Hoppas det går bra iaf å att ni får hjälp av försäkringsbolag osv så de tidigare ägarna får betala lite för detta.

  Reply

 • Emelie Karlsson

  Nej fy va tråkigt med vattenläcka! Hoppas det går reparera smidigt för er!
  Lycka till med flytten och allt!

  Reply

 • Sandra Sarah

  Fy vad tråkigt med läcka! riktigt fult av de tidigare ägarna att de inte berättade det! som ni sa i videon hade ni säkert kunnat komma med en lösning ihop! nä, usch vad tråkigt!

  Men jag vill också säga hur KUL det är att följa erat liv nu när ni flyttar in. Älskar inredning, hus, renoveringar… så kul på nått sett att följa sånt! jag har nyligen blivit typ beroende av Vloggar och youtube och er kanal är en favorit just nu måste jag säga haha. Längtar redan till nästa vlogg!

  Kram Sandra

  Reply

 • Josefine

  Åh vad tråkigt!! Förstår precis vad ni går igenom. Hände samma sak för mig när jag flyttade in i min lägenhet. Sååååå sjukt tråkigt men det positiva är ju att ni inte bodde i huset när skadorna uppkom så ni kommer inte att behöva betala någonting utan de förra ägarna får stå för allt så det återställs till samma standard som innan. Vill ni ha ätit dyrare materiell eller liknande får ni betala mellanskillnaden. Hoppas det ordnar sig fort för er, det är så trist när man har sjukt höga förväntningar och vill få färdigt så blir det förseningar. Nu när vi flyttade in i huset i december 2017 så gick spisen sönder första kvällen, dagen efter ramlade duschdörrarna ner i ena badrummet och luftvärmepumpen var trasig 😩

  Reply

 • Tindra

  Hoppas att allt kommer lösa sig! Lycka till ♥️♥️

  Reply

 • Mikael

  När du köper en bostad har du så kallad undersökningsplikt. Undersökningsplikten är långtgående och lägger stort ansvar på dig, och för att ett fel ska räknas som dolt måste du ha uppfyllt din undersökningsplikt.

  Ett dolt fel ska bland annat ha funnits i bostaden redan när du köpte den, men inte gått att upptäcka ens vid en noggrann besiktning. Att ni kan se rost mm… borde ni kontrollerat o undersökt noggrannare innan ni skrev på papper.

  Reply

 • D

  Gjorde ni inte en besiktning när ni köpte huset ? Jag skulle kontakta mäklaren så fort som möjligt och berätta vad som faktiskt har hänt. Tråkigt hoppas det löser sig för er!

  Reply

 • Therese

  Fy fan va trökigt ☹️ dock är det ju dolda fel och den gamla ägaren kommer ju åka på allt. ( så tur i oturen) men lycka till med ert nya hus är skit glad för er skull 😀

  Reply

 • Camilla

  Men fy vad tråkigt! Hoppas det löser sig fort och att det inte är alltför blött.

  Ska du köra någon vecka för vecka nu när ni är gravida ? 🙂

  Reply

 • Emelie

  Usch va tråkigt, Hoppas det går bra!

  Reply

 • ramona

  Så trist att det skulle hända 🙁 Önskar er lycka till och hoppas ni får hjälp med allt.
  Kram och ta hand om dig <3

  Reply

 • En tacksam 27-åring

  Hej fina underbara människa ❤️
  Jag skriver det här öppet på din blogg nu för att jag tror att det är den största chansen att du läser det då.
  Jag vill börja med att säga att jag är så himla stolt (konstigt nog, med tanke på att jag inte känner er) över dig och Jocke. Jag blir på riktigt alldeles varm i kroppen när jag tänker på allt ni åstadkommit. Jag har följt Jocke i flera flera år och jag kan verkligen se hur mycket han har utvecklats som person. Jag ser det på dig också. Ni har blivit så mogna och ansvarsfulla båda två. Att gå från att inte ha någonting förutom varandra, till att nu vänta barn, köpa hus, ha eget företag, anställda och allt vad det innebär. Jag är riktigt imponerad och jag har er båda som mina inspirationskällor. För jag har varit/är där själv, tillsammans med min pojkvän. Vi träffades för några år sedan och blev kär. Allt kändes så bra och vi skulle flytta ihop. Dagen efter vi hade flyttat in i våran första egna lägenhet så fick jag beskedet om att min bästa vän hade gått bort. Vårat liv rasade samman. Vi förlorade jobb, möbler, lägenhet, vänner, allt! Vi hade verkligen bara varandra. Under tre års tid så flyttade vi runt mellan olika familjemedlemmar och olika städer. Vi fick kontakt med socialtjänsten, och levde på bidrag. Vi båda mådde så psykiskt dåligt under den här tiden.. vi hade inget liv. Vi vände på dygnet, låg i sängen hela dagarna och såg på film och vi träffade knappt några människor. Vi drog på oss skulder båda två och lånade pengar av människor i vår närhet… människor som vi älskar och tycker om förstörde vi för. Vi kunde aldrig unna oss någonting.. inte en biobiljett, inte en middag på restaurang, ingen mysig semester, ingenting! Jag antar att ni också hade det så? Ingen av oss kände väl egentligen att vi hade något att leva för, förutom varandra och våra familjer. Vi såg ingen framtid över huvud taget.
  Det tog ungefär tre år för min pojkvän att orka skaffa sig ett jobb. Han slet hårt och tog hand om mig. Men socialtjänsten alltså… när min pojkvän skaffade jobb så blev han försörjningsskyldig till mig. Åter igen fick vi leva på minimum. Och nu, fyra år senare så lever vi fortfarande på minimum och har skulder. Vi har inte så mycket skulder men tillräckligt för att känna att det aldrig kommer gå att få någon ordning på allt. Nu har jag iallafall kommit på fötter och fått ett jobb som jag tror att jag kommer att jobba på länge, för jag trivs bra och jag känner äntligen att jag är duktig på någonting. Min pojkvän går hemma hela dagarna.. han har ADHD och har haft svårt att behålla ett jobb pga att kollegorna har svårt att förstå sig på honom. Jag tycker synd om honom. Han påminner mig så mycket om unga Jocke i sättet att vara.. han är kreativ, tänker mycket, drömmer om stora saker i livet, vill skriva böcker, han vill öppna företag osv. Och du Jonna påminner mig så mycket om mig själv. Det känns som att vi alla är kopior av varandra, fast ni är såklart snyggare.
  När jag drömmer om min framtid så tänker jag på er – allt som ni har skapat tillsammans. Det känns som att ni har varit där vi är nu, när man inte ens har råd att gå på bio. Ni ger mig hopp. Jag skrattar med er, jag gråter med er, jag gör allt med er. Jag är så glad för att ni finns och för att ni gör det ni gör. Jag har aldrig skrivit till en i influencer förut.. mest för att jag känner mig lite för gammal för det, men nu kände jag verkligen att jag ville berätta för er att ni gör skillnad för människor. Stor skillnad. Jag tycker att ni är värd ALLT ni har! Jag vill att ni ska ta åt er av det här och aldrig ge upp! Tack för att ni har varit så öppna med vad ni har gått igenom, det ger såna som mig hopp. Ta hand om varandra och er fina underbara familj. Jag önskar er all lycka och framgång i livet. Kärlek övervinner allt och bara man har varandra så kan man tillslut ta sig hur långt som helst, det har ni bevisat ❤️ /en tacksam 27-åring

  Reply

 • En tacksam 27-åring

  Jag hoppas att min förra viktiga kommentar kom fram till dig!

  Reply

 • Linn

  tyvärr finns det stor risk för mögel i huset om ni haft en vattenläcka under så lång tid. Ni måste få dit någon mögelrxpert som undersöker detta! Mögel kan påverka hälsan jättemycket tyvärr.

  Reply

 • Linda

  Gjorde ni inte en besiktning innan ni köpte huset, det är ju en väldigt viktig sak att göra.
  Annars så kan ingen hjälpa er ekonomiskt, det är husköparens plikt när man köper hus.
  Hoppas det löser sig för er ilf !

  Reply

 • Jjj

  Nonstick? Det löser dig.

  Reply

 • Hannah

  Om ni kommer med i fuskbyggarna är det uppgjort!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Va? Vårt hus är inte ett fuskbygge? En vattenläcka kommer ju inte för att ett hus är fuskbyggt.

   Reply

 • marielle

  Att skylla på allt det gör ni på allt. Man besiktade ett sånt hus helt när kostar så mycket man såg ju redan fel på huset sånt hus skulle man inte köpa. Jag tror ni har mött karman för sanningen kommer snart fram bok och allt annat ni ska får se

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *