Känner mig äcklig!

Idag gick jag ENDAST in i vecka 7 (vad vi tror) och jag har verkligen mått skit både igår och idag.
Jag är SJUKT uppblåst om magen och det gör fruktansvärt ont att ha på dig byxor.
Som ni vet så brukar jag för det mesta gå i myskläder då jag tycker att det är skönast.
Men inte ens det kan jag ha på mig nu för att det gör ont.
Och idag hade vi ett reklamteam från israel här för att spela in en kampanj och då vill jag så klart inte gå i mjukiskläder så jag skulle sätta på mig ett par jeans men dom sprack…
Så istället satte jag på mig ett par typ ”kostym-aktiga” byxor, dom vart ju bättre än jeansen men det gjorde fortfarande för j*vla ont att ha på sig dom och under dagen så märkte jag att jag hade spräckt dom med.

Igår och idag har verkligen vart dom jobbigaste dagarna hittills. Jag blir andfådd så fort jag rör mig,
böjer mig, äter, ja hela tiden i stort sätt. Jag behöver nu sova middag annars existerar inte min hjärna.
Och den där svullna magen som gör så himla ont!
Vad ska jag göra åt det köpa gravidbyxor redan nu eller kommer dom med att göra ont?
Jag vill ju inte behöva gå i klänning…

Jag blir också så himla ledsen på mig själv att jag i huvudet just nu trycker ned mig själv så att jag mår ganska dåligt. Men det har nog att göra med att jag inte kan ha några kläder.
Det tar ganska hårt på än utan att man tänker på det på det sättet.
Jag känner mig ofräsch fast jag precis duschat och fixat mig.
Hoppas att det försvinner snart…
Tror också att jag börjat bli sjukt känslig med för den delen.

Men till det positiva så har jag slutat äta godis! Och det var något jag verkligen ALDRIG trodde skulle hända. Men jag har verkligen noll sug efter det.
Snarare att jag till och med får avsmak när jag tänker på godis, vilket faktiskt är väldigt skönt!

Comments 80
 • Linda

  Hormonerna är värst i början, många känslor o symptom. Själv har jag 3 barn och min man hade svårt atthänga med i mina humörsvängningar. Ta det bara lugnt o prata med vänner som har vart gravida, för männen förstår inte mycket ang våra hormonella känslor. Lycka till

  Reply

 • Evelina

  Köp ett par mammabyxor lr andra byxor som inte spänner åt på magen 🙂
  Lr får du sno ett par mjukisar av Jocke 😉
  Det händer en hel del med kroppen under ens graviditet! Å alla hormoner kan verkligen ställa till det för en!
  Själv ligger jag just nu vaken då jag fick sjukt ont i ljumsken å kan inte somna om! Är i v28.. jätte drygt men har haft det såhär sen ett par veckor tillbaka! Har mycket problem med foglossning så här blivit sjukskriven för det med 🙁 suck*

  Mitt sötsug försvann också under både första och denna graviditeten!

  Glöm inte bort att ta hand om dig själv nu även om ni har sjukt mycket med huset så är det viktigt att ta det lite lugnt med ♡ kroppen går som sagt genom mycket nu! Ta en spa dag å bara njut av det…

  Kram

  Reply

 • Joanna

  Hej Jonna
  Har aldrig kommenterat på din blogg förut men när jag läser din inlägg så tänker jag när du skrev att du hade ont i magen om du har gjort det behov 2 jag är absolut ingen läkare men vet av erfarenhet att det skulle kunna var det problemet, om man har ont i magen! Måste säga det också när jag ändå är här inne på din blogg att jag tycker mycket om era vardags vloggar!!
  Hoppas allt går bra för er!

  Kram

  Reply

 • lotta

  Jag är i vecka 10+0, och vet preciiiis vad du menar! Jag hade för några veckor sedan samma uppblåsta känsla och alla kläder känns fortdarande sjukt dåliga. Men jag vill inte heller köpa några nya kläder för att ”jinxa” det, men tror jag är illa tvungen att gå o köpa nåt stretchigt idag. Kram, så roligt att läsa din blogg när vi är så i samma läge! 🙂

  Reply

 • Petra

  Typiskt att min kommentar inte publicerades för mitt internet strulade.
  Det jag skrev iallafall är att man känner precis dom känslorna du känner för hormonerna! Jag tjatade på min pojkvän första två månaderna att jag är så äcklig o ena med de andra. Sen om du känner att byxorna spänner så köp absolut gravidbyxor! Ingen kommer märka nån skillnad =)
  Jag hade såna känslor till ungefär v.13. Mkt hjälpte mig att kolla på ”Gravid vecka för vecka” o följa andra som också va gravid. Dock förlorade vi vårat barn i v.20, men längtar efter en graviditet igen. Det ska bli roligt att följa er o jag är SUPERGLAD för eran skull!
  Det enda jag kan ge som tips till dig är – håll ut! Tänk på att det är inte ”dina” hormoner o känslor som visas just nu, eller hur man säger =)

  Reply

 • Ida

  Förstår precis. Finns både mjukisar,leggings,jeans och vanliga byxor som mammabyxor och gravidtrosor, så man slipper kanten på byxorna mitt på magen och det underlättar massor. Gravid för andra gången nu och vägrar envisas med vanliga byxor denna gången bara för att det är tidigt. Köp och lycka till! Kommer kännas bättre.

  Reply

 • Isabella

  Hej!
  Är själv gravid fast går in i vecka 16 i morgon ovh det är mitt andra barn. Jag kan säga till dig att dessa känslor du känner är rätt så vanliga och dom brukar sitta kvar tills runt vecka 12-13. Då du går in i andra tremestern och du helt plötsligt slutar känna dig gravid för ett tag. Tröttheten försvinner och du känner dig som en människa igen. Bara att försöka stå ut för jag kan lova dig att det är så värt det i slutändan ❤️. Önskar er all lycka till.

  Reply

 • Madeleine

  Jag skaffade gravidkläder tidigt vilket var jätteskönt! 🙂

  Reply

 • ramona

  Du är jättefin <3 Vet hur du känner, jag kände precis likadant så jag köpte gravid byxor redan i vecka 7 som du. Finns supersnygga idag som tur är 😉
  Kram och ta hand om dig och lyssna till kroppen, vila när du behöver och acceptera att du kanske just nu måste dra ner på tempot. Kram

  Reply

 • Elin

  Förstår hur du känner 😕 båda mina graviditeter har jag fått ont tidigt och inte kunnat ha vanliga byxor som trycker på magen! Så jag har fått byta till gravidbyxor väldigt tidigt!

  Det jobbiga med det är att trocon som är på magen sitter inte åt runt magen från början vilket gör att byxorna känns lite stora men den går att vika dubbel så det känns bättre! Sedan gravid leggings är super skönt 👍🏻 Jag har även varit sugen att prova gravidträningsbyxor men det har aldrig blivit av att jag beställt det och nu känns det inte så aktuellt då jag nu bara har 7 veckor kvar till BF!

  Den här graviditeten tryckte jag också ner mig själv från början, men i mitt fall så vägde jag 10 kilo mer den här graviditeten än jag gjorde förra graviditeten vilket var extremt jobbigt! Min räddning psykiskt i det hela har varit att jag inte gått upp så mycket i allmänhet utan jag gick ner i vilt först medans bebis växte (utan att jag på något sätt bantade eller slutade äta sötsaker, åt fortfarande lika mycket mat som jag brukade)!

  Köp gravidbyxor och packa ner alla byxor du inte kan ha i kartonger så kommer det nog kännas bättre 🙂 För då slipper man se alla kläder man inte kan ha 🙂 lycka till ❤️

  Reply

 • Heidi

  Köp gravidbyxor om du har ont av vanliga. Iaf värt ett försök. Har 2 barn, så skaffa gravidleggins (mitt tips) de brukar vara bekvämt. O tänk på att ta de så lugnt du kan. O gör saker bara som är roligt. Må bäst nu. Kram

  Reply

 • Maria Lindskog

  Testa leggins, eller gravid leggins, dom går upp över magen så man slipper trycket som blir av byxkanten, mjuka och behagliga att röra sig i. Super skönt och bekvämt tyckte jag alla tre gånger jag va gravid 🙂

  / Maria, 25 år.

  Reply

 • Annika

  Hej Jonna!
  Så kul att få följa din resa, är själv i vecka 9. Jag har märkt att min mage svullnar och gör ont när jag äter bröd vilket innehåller mycket gluten. När jag tar bort brödet från min kost så kan jag gå på toa som normalt, jag är inte lika öm i magen och byxorna klämmer inte åt på samma vis. Ett tips är att fästa ihop byxorna med en hårsnodd. Hoppas det här kan vara till någon hjälp. Stor kram Annika

  Reply

 • Mimmi

  Jag fick börja med gravidbyxor tidigt, trodde inte jag skulle tycka det var skönt då jag inte gillar höga byxor men det är faktiskt skönt 🙈 leggings från boob är de skönaste men gilla även svarta vanliga byxor med stretch från hm. Jag gjorde dock misstaget att köpa samma storlek som jag hade innan men de passade inte sen när jag gått upp 15kg 😳
  Var inte heller godissugen första 27 veckorna och åt inga sötsaker alls direkt då. Men när jag slutat spy varje dag i v. 27 åt jag mer godis än vanligt och var sugen på det hela tiden 🙈😂

  Reply

 • sofi

  Du är VACKER!
  Jag är själv gravid och kan förstå din känsla och det du beskriver, men jag har vänt till att se kroppen som något oerhört vackert oavsett om det nu ser ut som att jag skulle vara i månad 7 trots att jag bara är i vecka 14.

  Tänk även på att hormonera får dig att tänka och känna sådant du annars inte skulle ha gjort

  Reply

 • Elin

  Jag köpte gravidbyxor i typ v 8…orka gå o lida i tajta brallor när man är uppsvullen och mår lite allmänt kass. De blir bättre sen efter v 12 när den värsta hormon ruschen har lagt sej och man inte längre känner sej så svullen och uppblåst. Plus att jag iaf har känt mej så mkt finare när magen börjar växa lite mer och bli mer en rund bebismage. Då blir de lättare att klä sig också… i början känner man sig ju mest pluffsig och allmänt sliten… annars är klänning och leggings typ standard när man är gravid 😂. De enda som sitter skönt…

  Reply

 • Sofia

  Köp gravidbyxor dom är så extremt löjligt sköna…

  Reply

 • Stina

  Hej!
  Jag skulle rekommendera att köpa gravid byxor,det finns mys-gravid kläder.
  Som är superduper mysiga och sköna att gå runt i.
  Är själv gravid i vecka 32 och har ett par från H&M SUPERSKÖNA!
  Men ska du köpa gravidkläder rekommenderar jag även att du köper en storlek större än vad du brukar ha.

  Reply

 • Nina Green

  Det är helt normalt att känna så som du gör. Jag har gjort det med alla våra 4 döttrar. Inget passar och man känner sig bara kluffsig. Du kommer att komma in i en period senare att det känns hur bra som helst också. Vila och försök att dricka mycket vatten. Man kan lätt bli förstoppad så drick vatten så det känns lättare. Försök att ha en fin dag även om ni ha läckage att tänka på. Kram

  Reply

 • Emelie

  Alltså jag var jättesvullen och öm jag också i början av min graviditet, men det avtog efter ca. Vecka 14 och då gick magen tillbaka lite så jag kunde ha mina byxor. Sen kom bebismagen bara pang på vid vecka 21 ca 😊
  Dock är ju alla graviditeter olika. Men istället för gravidbyxor just nu finns det att man kan köpa ett inlägg så man knäpper fast så dina vanliga byxor blir som gravidbyxor 😊 det inlägget tyckte jag om medans jag var svullen 😊 är så glad för er skull 😊 och kan bara säga att även om det är lite jobbigt är det så värt det när man håller bebisen för första gången ❤❤

  Reply

 • Carola Ljunggren

  Du behöver inte känna dig äcklig. Njut när barnet växer i magen på dig. Det är livet att bli mamma.

  Reply

 • Em

  Det är helt normalt att känna så.Ett tips är att ta en hårsnodd och använda i byxorna där man knäpper såhär tidigt.Kan ej förklara men googla typ gravid hårsnodd byxa.Det funkar toppen när det börjar bli tight!

  Reply

 • Emmah Tidblom

  Så hade jag också början. Jag levde i Leggings dom första veckorna. De kan vara växtvärk du har. Jag började använda gravidbyxor i v18. Men tjocka leggings hade jag i början och en tunika, långa linnen eller liknande. Lycka till med allt!

  (Btw! Vi ä födda exakt samma dag. 11 april 1994. Haha) 😊

  Reply

 • Pillan

  Köp gravidbyxor redan nu😄👍 har kört på HM:s båda graviditerna o gillar dem.

  Reply

 • Hanna Carlström

  Vad jobbigt! Men se på det positiva, du är gravis!!🤰🏼
  Vill oxå ha barn men ska nog vänta minst 10 PR för nu är jag 13 så det passar inte så bra nu hehe! Men jag är så stolt och glad för eran skull, jag började till och med gråta i den videon när ni berättade! Hoppas du ser denna!! Ly och lycka till!❤️❤️😘😘😻❤️

  Reply

 • My Serrander

  Fina Jonna, det är inte lätt att vara gravid, tusen olika känslor i kroppen och man känner sig ofta ledsen, men jag kan nästan lova att det blir lite bättre efter v 13. Jag använde nästan bara tunna bomulls shorts när jag var hemma. Sen blev det mycket mjukis byxor eller klänning, jeans gick inte alls och jag var inte jätte förtjust i mammakläder heller.
  Men tror att bomulls shortsen blev min räddning köpte även större stl så det inte skulle sitta åt.
  Jag hoppas du hittar något som passar dig❤️

  Reply

 • J

  Köp gravidbyxor, super skönt när man är svullen. Dessutom kommer du kunna ha dem hela graviditeten och även efter när magen ska gå tillbaka (å inget annat passar). Garanterat det bästa man kan köpa under sin graviditet!! H&M har fina, som sitter snyggt men med bred mudd över magen! 👍🏻

  Reply

 • andreas

  kan nog vara skönt med gravidbyxor istället frugan tyckte då det

  Reply

 • Ida

  Hopas det blir bättre snart med den svullna magen och smärtan när du har byxor på dig! Bara längtar och längtar tills ultraljudet och när man ser magen börja ta form och växa ordentligt. Kommer det inte upp nån vlogg idag? Det är de bästa sättet att vakna upp till då de alltid finns en ny vlogg ute på Youtube men idag fanns ingen 😔 älskar er 😍❤

  Reply

 • Jeanette

  Köp gravid byxor det är så skönt och ja du kan redan köpa det om de blir bäst för dig och slippa ha ont ❤️
  Kram fina du

  Reply

 • Patricia

  Det är tarmarna som kan svullna i början, det gjorde det även för mig. Så fick köpa gravidbyxor tidigt, gör det, det var så skönt och underlättade väldigt mycket. De på HM rekommenderar jag, då det inte finns så mycket alternativ för oss gravida. Gällande tröttheten, du kommer vara trött, för mig gick det över ungefär vid vecka 12-13, sen kom det tillbaka i vecka 30, är nu i vecka 34.

  Lycka till 🙂

  Reply

 • Linnea

  Använd dig av appen Preglife, så får räknar den ut i vilken vecka är så i. Jag är själv i vecka 8 pch kan hålla med dig om allt du skriver haha!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Det är den vi går efter 🙂

   Reply

  • Amanda

   Man kan dock inte alltid lita på den. Bara efter ett ultraljud kan man vara helt säker på vilken vecka man är iD befruktning kan ske flera dagar efter samlag, så även om appen är bra, lita inte helt på den 🙂

   Reply

   • mrslundell Post author

    Det vet vi det är därför jag skriver (enligt våra beräkningar). Ultraljudet sker nästa vecka och då ska vi mäta den lille! 😀

    Reply

 • Nikki

  Jag svullnade också direkt när jag blev gravid. Tarmarna producerar gas och man ser stor ut. Men det la sig efter en-två månader på mig. Alla kroppar reagerar olika men har man haft hormon/ägglossningsproblem innan ( blev oxå gravid med letrozol ) så är det en ännu mer omställning för kroppen. ❤️

  Reply

 • Josefine

  Förstår din känsla! Vissa dagar kan jag typ bara ha trosor för att allt annat gör ont å får mig att må mer illa. Köp gravidkläder, det är superskönt! Det funkar bättre men sån dag som du haft funkar inget, bara ligga i sängen utan byxor 😕

  Reply

 • V

  Ååh, det blir bättre! Jag var också extremt känslig nyss, är nu i v 8 med tredje barnet 🙂 de andra är 2 år och 3 månader och 10 månader.. Försök ta det lugnt och njut av att det är er första! 🌸

  Reply

 • Beatrice

  Hade också ont i magen av alla byxor tidigt i graviditet, även om magen knappt blivit stor. Jag köpte gravidbyxor och det var det bästa som fanns! Skulle lätt kunna ha det nu också, såååå skönt! Köp det!

  Reply

 • Becca

  Just den känslan du har när de gäller att känna sig äcklig, uppblåst m.m hade jag också från vecka 5-12 cirka, jag var extremt uppblåst och också hungrig hela tiden, men efter vecka 12 la sig det! Dom första veckorna försöker tarmarna m.m hitta plats och livmodern börja ju växa och fyllas med vatten så kroppen har så mycket att jobba med därav uppblåstheten och allt annat. Jag mådde också så dåligt varje gång jag skulle hitta kläder och ingenting passade och allt satt o obekvämt, de gjorde mig så frustrerad och jag tryckte ner mig själv och nästan isolerade mig. Men tro mig det försvinner och veckorna blir lättare efter vecka 12-14.
  Just nu är jag i vecka 19 och mår mycket bättre, mår precis som innan jag blev gravid, fullt med energi och bra humör och magen är större men på ett finare och bekvämare sätt! Så jag föredrar mamma byxor för dom sitter mycket skönare, jag kunde/kan inte heller ha tighta byxor då de känns obekvämt/ont i magen!

  Så hur du känner är så vanligt, så slappna av och njut!
  Ha alltid i tanken att efter allt ni har gjort och gått igenom så är du äntligen gravid, de är värt så mycket mer än att kläderna inte passar och att du känner som du gör!
  Massa grattis och ta hand om varandra och bebisen som kmr växa i full fart, tiden går så fort!

  Reply

 • Erika

  Hej Jonna!

  Hur gör jag enklast för att komma i kontakt med dig om frågor kring PCOS och graviditet? 🙂

  Reply

 • Eva-Lena

  Köp lite gravid byxor tycker jag 👍🏻 Det finns inget värre än när det spänner över magen under graviditeten, oavsett om det är i början eller slutet. Med alla mina 6 barn så har jag köpt tidigt. Man kan lätt känna sig ofräsch och ”off” i början, tror det är hormonerna som spökar. Tycker även att det varit värre med barnen jag fått efter att jag börjat med levaxin, måste bero på hormonerna där med 🤔 Hoppas det känns bättre för dig snart 😊

  Reply

 • Anonym

  Hej Jonna!
  Först och främst STORT grattis till graviditeten. Har följt er så länge och snyftat med i varenda video om barnafrågan. Gud vad roligt att det äntligen gått vägen för er! Önskar er all lycka.

  Jag såg på instagram att du har en q&a och ville gärna ställa en fråga, men tänkte ta den här i stället för bland alla tusentals kommentarer på instagram. Min fråga är hur ni förhåller er till hundarna och bebis. Finns det någon oro att hundarna kommer att reagera negativt kring ett barn? Jag tänker främst på Batman som varit eran lilla ”hundbebis” i så många år.

  Kram

  Reply

 • hanna

  Åh, precis som när jag var gravid!
  Jag fick köpa gravidbyxor redan i vecka 5, mycket skönare, med ett bomulls”bälte” kring magen, värmde skönt också.
  Det tyder på att det blir en tjej – att du inte är sugen på sötsaker längre alltså hihi!

  Reply

 • Carolina

  Vanligt att bli svullen i början. Köp gravidbyxor med hög mudd, det är så skönt! H&Ms Superskinny är bäst, INTE skinny, dom blir inte lika stretchiga.

  Reply

 • Caroline

  I båda mina graviditeter har jag med i början tappat godissuget. Men tyvärr kom mitt tillbaka sen efter ett tag in i graviditeten.. båda ggr fick jag pojkar så bara för d gissar jag att ni får en pojk 🙂

  Reply

 • Thilde

  Hej! Jag rekomenderar att köpa gravidbyxor! Det är så skönt. Jag köpte ett par gravidbyxor från Ellos som inte passade mig. Nu ligger de bara i garderoben utan att användas. Jag bor i Norrköping så du skulle kunna få dem av mig och så kan du se om du tycker de passar dig. Kram!

  Reply

 • Madelene

  Hej Jonna! Stort grattis till babylyckan.
  Hm har snygga, billiga och bekväma gravidbyxor. Min favorit är deras tights. Du slipper ha något som sitter för nära magen nu när den är öm.

  Reply

 • Evelina

  Kan starkt rekommendera gravidleggins, sååå sköna och håller allt på plats😁
  Du är sååå fin glöm inte de😘

  Reply

 • Marielle

  Hej Jonna!
  Grattis till er graviditet!
  Jag var exakt sådär svullen i början med och det var så jobbigt. Jag kunde inte ha mina vanliga jeans alls och det gjorde så ont.
  Det finns supersnygga tights på h&m yoga” med hög midja!! Dom använder jag nu fortfarande och här in i vecka 19 imorgon.
  Sen har jag gravid jeans både från h&m och ellos. Zalabdo har massor också.
  Det är verkligen så mycket skönare! Skit i vilken vecka du är i! Det ska vara skönt och bekvämt 😍!!
  Och jag lovar dig det kommer gå över du kommer må bättre sen och känna dig piggare. Efter v12 mådde jag sååå bra! Det var som dag och natt! Lycka till med allt! ❤️

  Kram till dig! 🙂

  Reply

 • Julia

  Hej och grattis till graviditeten! Gud va jag känner igen mig i de du skriver, jag kände knappt igen mig i början av graviditeten men de blev faktiskt bättre efter v.12 då jag började må bättre igen och känna mig piggare. Hoppas De vänder för dig med vilket de säkert gör. Angående byxor så har h&m mamma byxor superskinny, som jag bokstavligt bodde i under graviditeten, så sköna!
  All lycka till er!

  Reply

 • Pernilla

  Hej!
  Jag fick en liten bula redan innan jag testade positivt o kunde inte ha mina byxor alls! Var väldigt smal o gillade tighta kläder men hade då inget som passade.
  Så köp mamma-kläder! Hm har fina. Jag reagerade tvärtom. Jag blev glad o stolt över min lilla bula. Lycka över att vara gravid. Så försök tänk att det faktiskt bor en liten inom dig som vill ta plats☺️ Dessutom händer det ju mycket med hormoner och tarmar som ändrar sig. OM du har mjukisar som är lite större kan ett tips vara att vända på dom så baken kommer fram. Då blir set lixom en liten bula som magen kan få plats i😍 som en backup innan du köpt mammakläder.
  Tror allt kommer kännas bättre när ni får se ert lilla mirakel på ultraljudet. Det var magiskt!
  Stor kram och lycka till med allt❤️

  Reply

 • Angelica

  Jag rekommenderar gravid byxor, finns massa snygga även jeans. Hm har en del 🙂 sedan kan du ju testa om de funkar för dig, funkade super för mig iallafall och det är att om du skulle vilja använda dina vanliga jeans. Jag satte fast en tofs igenom hålet där knappen ska vara och sedan drog jag tofs runt knappen. Byxorna satt fast och jag kunde använda mina vanliga jeans 🙂

  Reply

 • Sara

  Det här med att vara gravid är inte lätt har jag insett, hormoner och kroppen som ändrar sig på alla sätt och vis! Jag gick i kjol många veckor i början då jag var så grymt uppsvullen, det enda som var skönt. Så köp mjuka kläder med resår så du kan svullna i dom ❤️❤️

  Jag har som du kämpat såååååå otroligt länge med att bli gravid och trots att jag är otroligt lycklig över att bära en liten tjeja i magen har jag mått och mår sjukt dåligt i graviditeten. Som sagt hormoner överallt, otroligt känslig och nedstämd, trötthet som attans med mera. Som sagt inte alls lätt att vara gravid trots att man är så otroligt lycklig över det!!

  Ta vara på dig, vila när du kan och försök njut när du kan det! För det är ett litet underverk där inne ❤️❤️

  Reply

 • Emma

  Gravidbyxor är _det skönaste_ som finns! Speciellt tights från H&M! Klart man blir svullen och känslig om magen när det växer så det knakar där inne ;). Jag tror att jag började med gravidbyxor runt den här veckan också. Man blir ju typ en annan person när man helt plötsligt kan känna sig bekväm igen! Sedan rekommenderar jag LCCs gravidolja. Det är så skönt att smörja in en svullen mage :).

  Reply

 • Lisa

  Aw det kan vara lite tufft i början. Sen blir det oftast lite lättare i andra trimestern. Bara för att bli tufft igen. Är själv i vecka 37 med första barnet och vill bara lägga mig under täcket och sova de sista veckorna.. kan iofs inte göra det heller för att jag får sjukt ont i höfterna av att ligga ner för mycket, haha!

  Ta det lugnt bara och var inte hård mot dig själv! Det händer mycket i kroppen nu.

  Reply

 • Jessika

  Godissuget kommer tillbaka så hoppas inte för mycket. Var likadan själv och ville kräkas över godis i början men sen blev det som vanligt att jag åt det jämt.

  Reply

 • Minresatillettplus

  Så spännande att följa er resa! Jag fick min mens idag och ska därför börja med Letrozol på lördag. Håller mins tummar och tår för att vi har samma tur som er och får ett plus efter första kuren 😃

  Reply

 • Susanne

  Kolla Gina tricot, en byxa som heter Petra. Min dotter hade den hela graviditeten och sen även efter. Finns både längre och kortare modell beroende på vilken längd man har och under vintern nu köpte hon ett par i lite tjockare tyg med. Testa dem, låga så de trycker inte på magen alls, och hon hade dem alltså hela tiden.

  Reply

 • Victoria

  Grattis och all lycka! Jag älskar mina Freddy WR.UP och är gravid i vecka 19. För mig har de varit sköna trots svullen mage i början av graviditeten. Nu börjar det synas ”på riktigt” och de passar fortfarande riktigt bra. Låg modell och stretchiga. Att rekommendera!

  Att vara gravid är ingen dans på rosor, för vissa är lättare än för andra. Jag har aldrig känt mig så vacker och kvinnlig trots svullnaden och gaser från helvetet, haha. Vänta tills andra trimetern då kommer du älska din kropp, förhoppningsvis, på ett helt annat sätt än vad du gör just nu.

  Reply

 • Sandra SG

  Jag hatade gravidbyxor och kunde endast ha klänning h med gravidleggins! Gravidleggins är så himla sköna! 🌹♥️

  Reply

 • Johanna H

  När jag va gravid köpte jag ”mjukis leggins” på H&M och Gina Tricot och bar en over size tröja eller en tunika. Typ som att gå omkring i mjukiskläder men lite mer vardagligt. Insprationen till gravid-outfit fick jag av bloggaren Linda Blom (lindablom.se) när hon väntade sin dotter Selma. Kolla hennes blogg och under kategorin för Selmas gravidveckor, jag apade efter hennes gravid-outfit till nästan fullo, så kvinnlig, söt och bekväm 😄 kram

  Reply

 • Jessica

  Hej Jonna! Blev skit glad att höra när min bästavän skickade att nu är Jonna gravid! Men iallafall när min mamma väntade min storebror hade hon också craving på citron, hon kunde bara skära upp citron och äta det sådär bara. H// Jessica (psst är från Finland)

  Reply

 • Jeanette

  Absolut. Köp byxor. Du ska känna Dig så bekväm som möjligt. Min favorit var gravidleggins. I min andra graviditet var jag tvungen börja använda gravidbyxor i ungefär samma vecka som Du är i nu. Det är så olika.

  Reply

 • Sofie

  Jag köpte gravidbyxor från mamalicious som var de enda som var snygga enl mig. Ingen resår över magen utan endast på sidorna och såg ut som helt vanliga jeans 🙂
  https://www.mamalicious.com/se/sv/mm/hiddin-categories/skinny-mammajeans-20005895.html?cgid=mm-workwear-uge36&gclid=EAIaIQobChMIiOfJxLi82QIVxxUYCh2xCAZFEAQYBSABEgKwffD_BwE&dwvar_colorPattern=20005895_BlackDenim

  Reply

 • Bea

  Tips är att sätta en hårsnodd runt knappen och ha gylfen halvt öppen, och sen ha en längre top/blus som går över 😁

  Reply

 • Sofie

  Jag började använda gravidjeans redan i vecka 7, och det är det bästa jag gjort! 😍 Är nu i v. 29 och älskar gravidkläderna fortfarande 😁

  Reply

 • Nadja tjejen som stöttar er våt och torrt

  Hej jag hoppas verkligen eran barn kommer 10 dagar försent tex 25 oktober för det är mitt dag jag vet att du och jocke kommer vara bästa föräldrar för alltid jag tycker batman är så rolig på vloggen på youtube och batman gör mig glad och han är så söt och det är affe och ängel med. ❤❤❤

  Reply

 • Sannah

  Hej Jonna.
  Jag har precis fått min dotter hon är 5 veckor gammal.
  När jag blev gravid köpte jag mina gravidbyxor jättetidigt, ungefär i den veckan som du är nu. Var också svullen om magen och behövde andra byxor. Tyckte det var onödigt att köpa ”större byxor” så gick på gravidkläderna direkt.
  Kan verkligen rekomendera HM’s gravidkläder. Allt ifrån legging till jeans. De är verkligen supersköna och snygga 👍🏼
  Grattis till graviditeten och lycka till. nu har ni verkligen något att se fram emot 😃

  Reply

 • Ida

  Du behöver ut och promenera! Så din ämnesomsättning och din blodcirkulation sätts igång!

  Reply

  • mrslundell Post author

   eftersom att vi har ett hus på 523 kvm och vi håller på att flytta möbler och packa upp kartonger så tror jag att jag rör mig mer än tillräckligt varje dag haha 😀

   Reply

 • amanda

  Jag använde mamma leggins från h&m från början till slutet i min graviditet, bästa jag hade.. Sitter tight i benen & är super stretchiga i magen, så himla sköna för dom sitter inte åt nånstans! Rekommenderar verkligen!

  Reply

 • Caroline

  Drick mycket vatten. Skaffa antingen gravidbyxor eller byxor med en mjuk och bred resår. Inte alltid gravidbyxor sitter bra, själv tycker jag att såna bara hasar ner så man får gå och dra i dem hela tiden 😁

  Reply

 • Johanna

  Kul att läsa om din graviditet 😀 jag väntar barn två och kände mig också svullen, uppblåst och anfådd för minsta lilla (speciellt trappor). . Det försvann för mig i vecka 12 när magen började synas. Rekomenderar gravidbrallor. Hade strl 38 normalt men tog 36 för att jag upplevde att dom satt snyggare 🙄 Prova dig fram, det går alltid att köpa flera storlekar framöver ✌️
  Nu är jag i v24 och använder bara mjukisar och pyjamas hemma för att det är mest bekvämt.. På jobbet har jag gravidmålarbyxor då jag jobbar som målare. Guess what? Anfåddheten är tillbaka och jag stönar typ varje gång jag böjer mig. Haha, som en äkta tjockis. Härligt! Juste, köp stödstrumpor!! Då minskar du risken för fula åderbråck 👌

  Reply

 • Ida

  Köp gravidbyxor! Mycket bekvämare. Skönt att kunna gå i jeans och känna sig lite normal 🙂 köper själv på HM men är alltid sjukt besviken på passform 😅 kolla Internet istället. Från och med nu kommer dina hormoner löpa fritt. Ibland är allt en dans på rosor och ibland kommer allt suga! Jag är i ”allt suger fasen” sen många veckor 😂 Men det blir åtminstone roligare ju längre tid som går. Magen växer, man börjar känna rörelser osv 🙂 stort grattis! Håller tummarna att allt går som de ska och ta hand om dig i flyttkaoset. Lyssna på kroppen. Man behöver mer vila när det växer ett litet liv inuti 🙂

  Reply

 • Carolkne

  Känner igen mig i det du skriver. Känner sig uppblåst, obekväm i kroppen, alla känslor och hormoner som bara rusar i kroppen. Ett tips är gravidtights/ leggings från hm. Du kan ha dem med dina mjukiströjor hemma och sedan ha någon lösare tunika över om du ska gå ut eller ha gäster hemma eller liknande. Köp din nuvarande storlek och en större storlek till senare. Höfterna blir bredare och magen större och det är inte bekvämt med för tighta kläder. Var på hm idag och det var flera snygga och bekväma längre stickade tröjor och hoodies, även på herravdelningen. Magontet kommer gå över längre fram, i andra trimesten kunde jag leva som vanligt i princip, se till att dricka mycket vätska och att äta mat, mackor, frukt eller likande var tredje timme så håller du blodsockret uppe. Lycka till!

  Reply

 • Emelie

  Tror det är hormonerna som spökar 😊 du kommer nog känna dig gladare och piggare snart ☺ mådde inte heller så bra första tiden.
  Sen känner man sig nog inte så fin i början heller då man inte riktigt ser gravid ut utan bara lite större, kommer troligtvis också ändra sig när du får en ”riktig” gravidmage 🙂
  Kan du inte köpa typ fina leggins? Finns ju mammaleggins och så med ☺ om du inte orkar ha jeans hela tiden 😊

  Reply

 • Nathalie

  Åh förstår dig man är sååå trött å svullen i början 😅du har säkert redan koll <3 men har dU kollat ditt tsh fritt t3 och fritt t4 så dom ser bra ut nu när du e gravid och bebis tar av dig <3 så du inte går med dåliga värden å riskerar att mista den lilla bönan <3 och jag kan starkt rekommendera gravid leggings i början när man e så svullen <3

  Reply

 • Flisan

  Jag LEVDE i mamma-leggings från start i princip. Fick precis som du skriver ont av alla mina byxor även om det ”gick” att knäppa dom.

  Jag köpte jag vet inte huuur många på HM 🙈
  Till sommaren klippte jag av ett par som ”cykelbyxor” nästan och hade under klänningar för att slippa skavet på låren men ändå va ”barbent”

  Jag använde mina typ en månad efter att bebis kommit också eftersom magen ska tillbaka och man är så upptagen med bebis att man bara vill ha gosiga kläder på sig.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *