Boy or Girl?

Jag tycker verkligen att det är så himla intressant med era spekulationer om det är en pojke eller en flicka som gömmer sig i min mage. Många av er som redan gått igenom flera graviditeter skriver att ni tror att det är en pojke pga att jag är totalt lost på surt nu istället för sött då ni haft liknande cravings när ni väntat pojkar. Men jag har också sett några som tror att det är en tjej.
Dom flesta runt omkring oss tror att det är en tjej. Danjal är TVÄRSÄKER på att det är en tjej.
Och Jocke tror också att det är en flicka.
Jag där emot har verkligen ingen aning och därför så tycker jag att det är så spännande när ni kommenterar om sånt här på bloggen!
Kan ni inte berätta lite om era graviditeter och ni som fått både pojkar och flickor får gärna berätta hur graviditeterna skiljde sig ifrån varandra. Om dom ens gjorde det.
Min mamma har fött två pojkar och en flicka om alla hennes graviditeter var lika dana.

Jag undrar också hur länge ni gick med ert första barn? Jag har hört att man ofta går över tiden med första barnet.
Min mamma födde första barnet vaginalt på det beräknade datumet och mig och min yngsta bror gjorde hon kejsarsnitt med.
Besätta som sagt massor om era graviditeter, jag tycker att det är jätte intressant och jag läser ALLT även om jag inte hinner svara på allt!

Och vet ni vad? Det är BARA 4 dagar kvar till ultraljudet nu! Dock så får vi ju såklart inte veta kön då.
Men jag är så himla nervös, jag vill bara att allt ska stå rätt till och att allt går bra hela graviditeten.
Men det ska bli så himla roligt att se den pyttelilla saken där inne!

Comments 137
 • Fanny

  Hej Jonna! Jag tror att det är en liten tjej som växer i din mage, hoppas att allt går bra och jag är helt säker på att du och Jocke kommer bli superbra föräldrar, kram på er ❤❤

  Reply

 • Evelina

  Shit.. jag får först en känsla av att det är en pojke men lika snabbt får jag känslan av att det är en tjej… såå det kanske blir en av varje? 😂 Nej men…. jag tror jag litar på min första kånsla, en kille 😊

  Reply

 • Hanna

  Hehe jag käkade lime som bara den under min graviditet och fick en flicka.. 😉 Hade en bra graviditet och en underbar förlossning! De första veckorna under graviditeten var dock som en dimma. Jag var sååå trött! Mot slutet samlade jag på mig rätt mycket vätska vilket gjorde rätt ont. Kommer ihåg att kvällen innan hon kom var vi på fest och jag va så trött på att ha fulla stora sandaler på mig så jag försökte förgäves pressa ner fötterna i ett par klackar. Min sambo skattade och idiotförklarade mig samtidigt som jag motvilligt gav upp och pressade in fötterna i de fulla sandalerna. Min förlossning gick snabbt. Trodde det skulle ta så lång tid eftersom alla säger att det gör det med första barnet men det tog 5 och en halv timme. Började med att vattnet gick hemma, hade inga som helst känningar innan vattnet gick men när det väl gick så kom värkarna igång rätt snabbt och blev rätt intensiva. Hann bara att testa lustgas men vilken uppfinning det är! Förlossningen gjorde ont men man klarar av det och det var så häftigt, ville göra om det nästa dag typ! Är lite avundsjuk på att du har det framför dig, så häftigt är det. Lycka till med allt!

  Reply

 • Maria

  Kolla på kinesiska könskalendern. Gå in på horoskop.nu tryck på ”mer” uppe på fliken så hittar du den. Den har stämt in på ALLA jag känner även på min dotter. All lycka till er!

  Reply

 • 25 årig mamma

  Är så glad för er skull! Vet precis vad ni gått igenom då jag och min sambo också haft det kämpigt med att bli gravida.. Efter en lång utredning fick vi tillslut göra IVF och på andra försöket lyckades vi och nu sitter vi här med vår 2-årige lille son som är det absolut bästa som hänt oss!
  Lill-killen kom på beräknad dag och förlossningen gick väldigt bra. Nu, 2 år senare, satsar vi på syskonförsök:)

  Jag tror det är en liten flickbebis i din mage;) ser fram emot att följa er resa.
  Massa grattis till er och lycka till med allt!

  Reply

 • Carola Ljunggren

  Hej Jonna!

  Jag har varit gravid två gånger. Ha en dotter på snart 10 år och en pojk snart på 7 år.

  Jag hade lika dant på mina två. Mådde dålig som fan i 13 veckor.
  Min dotter var jag så sugen på choklad hela tiden. Var bara tvungen bara ha choklad. Min dotter kom 1 vecka för tidigt. Henne födde jag verginalt. Hade lustgas. Lustgas är bäst.

  Min son var jag sugen på mjölk hela tiden. Vet inte hur många liter jag drack om dagen. Min son kom en vecka efter beräknad förlossning. Barnmorskan frågade om jag var rökare. Nä det är jag inte. För moderkakan var vit när den kom ut. Födde honom också varginalt. Hade lustgas till honom också.

  Mer barn vill jag absolut inte ha. Det räcker med mina två.

  Med vänliga hälsningar Carola

  Reply

 • Malin

  Hej. Så himla glad för er skull. Min pojke är idag 5 månader gammal och föddes 2 veckor för tidigt. Han är mitt första barn. Jag tror att det där med födsel är lite ärftligt på nåt sätt. Jag pratade massor med min mamma unde graviditeten och vi hade ungefär samma komplikationer under tiden. Mamma födde mig och mina 2 bröder ca 2 veckor för tidigt oxå.
  Min graviditet va riktigt jobbig men ändå nåt av det häftigaste jag gjort. Jag mådde illa från första början in till slutet. Kunde knappt röra mig i perioder för jag mådde så illa. Jag blev ganska nedstämd i början. Tror det berodde på ständig oro pga att året innan fick vi ett jobbigt och långdraget missfall. Mitt psyke började må en hel del bättre den dan vi gjorde ultraljudet som vi fick extra i vecka 13.
  Jag är en lite större tjej redan innan jag blev gravid så jag va livrädd för att gå upp massor i vikt men jag hade turen att bara gå upp 5 kilo. Och det va ju tur då jag åkte på foglossning vid halvtid. Jag klarade knappt inte att ta mig upp ur sängen vissa dagar pga att det gjorde ont.
  Fick även graviditetsdiabetes och problem med levern. Så skulle du få klåda på och i händerna, runt midjan m.m som inte går över fast du kliar så prata med din barnmorska.
  Men herregud vad jag ändå är överraskad över vad min otränade kropp har klarat av. Inte minst förlossningen. Det är en sån häftig känsla och minne. Jag är riktigt stolt över vad vi åstadkommit. Vår älskade och efterlängtade Emil. En blåögd pojke med kopparfärgat hår som 95% av tiden har ett leende på läpparna och ögonen speglar massor av bus.
  Jag önskar er stort lycka till.
  Mvh Malin

  Reply

 • Amanda

  Spännande med tidigt ultraljud. Jag plussade exakt en vecka efter er, efter en hel del kämpande här också. Så härligt, så nervöst och så underbart. Jag får dock vänta med ultraljud till efter v.12 såå långt kvar.

  Reply

 • Madeleine

  Så mysigt med ultraljud! 😍
  Jag har fött två flickor. Den första föddes en vecka innan bf och min andra som kom i mars förra året kom 2 veckor innan bf. 🙂 båda graviditeterna var väldigt lika.
  Önskar er lycka till på ultraljudet !😁😘

  Reply

 • Nilla

  Jag har två tjejer med 4 års mellanrum. Båda mina graviditer har varit väldigt bra och lika varann. Inget illamående…vilket passar mig som har fobi för att kräkas. Något som återkommit när jag varit gravid är att jag ofta får urinvägsinfektion…och de är inget jag får vanligtvis.
  Men den största skillnaden va nog att jag hade sjuk halsbränna med nr 2 och att jag gillade surt godis med nr 1. (Stor besvikelse när jag skickade pappan sent en kväll till affären för att handla surt godis och han kom hem med en påse salt godis.)
  Båda mina tjejer är födda på BF (tydligen ganska ovanligt).

  Reply

 • Ida

  Jag tror på pojke.
  Du får göra som Helen Torsgården och glra hemmatester för att visa könet, det var rått roligt att kolla på oxå!

  Reply

 • ramona

  Så spännande med ultraljud, jag minns att jag var sååå nervös men sen kom tårarna när vi fick se den lilla <3 Alla mina 3 barn har kommit för tidigt och alla på samma dag, i vecka 36. Lite lustigt, dom har varit små men allt har gått jättebra 🙂 Jag har 2 tjejer och en kille och jag minns inte någon skillnad mer än att sonen var mycket mer livlig i magen 😉

  Reply

 • Susanne

  Hej Jonna!
  Jag har fått två barn ett när jag var 20 år och ett när jag var 40. Skulle inte ha flera barn efter den första men livet ändrades osv så det blev en liten älskling till. Jag mådde pyton i ca 3 månader båda gångerna i början men sedan mådde jag bra. Tålde inte starka dofter och matos. Var galen efter salt godis första gången. Min mage blev jättestor runtom båda gångerna. Gick upp 16 kg första gången och mer andra gången. Var ju heller inga problem att gå ner i vikt första gången men ack fy andra gången. Men herre Gud får man barn vid 40 så!!! Födde min första kille exakt det datum som var uträknat, den andra killen gick jag nog över lite och de satte igång mig på BB. Födde dem vaginalt. Kan ju säga att det finns ingen smärta som mäter sig med att föda barn men heller ingen större kärlek som när man får sitt älskade barn i famnen. Då glömmer man snart smärtan är bara lycka. Skulle nog däremot inte orka med alla folk omkring mig hela tiden men det är ju olika hur man är och vad man orkar. Njut av tiden och lycka till med allt. Hoppas ni får ordning på huset också. Kram 😍

  Reply

 • amanda

  hej o grattis till graviditeten. Jag är 96a o har 2 flickor . En som är 2 år och en som är 1 år och väntar även en pojke ( är i v 26) under flickornas graviditet så var jag mycket sugnen på sallad och ost. födde första i vecka 35+4 pga att vattnet gick för tidigt och jag var väldigt stressad under graviditeten. Nr 2 födde jag i v 37 för dom hade sätt på ultra att hon slutat växa vilket inte stömde då hon faktiskt vägde 2300 när hon kom vilken är gränsen. Blev igångsatt eftersom tillväxten oroade dom. Var även stressad under graviditeten där med. jonna du måste verkrigen ta de lugnt. Under bra att du stressar så o du ska absolut inte bära tunga grejer! Med tanke på hur ni faktiskt blev gravida så bör du vara extra försiktig. iaf fram till v 12 passerat. Med pojken är jag väldigt trött under graviditeten och har stor mage ( med flickorna syntes ej min mage) vet dock inte om min trötthet bro på att ja faktiskt har 2 små o de tar som fan på en. o är även väldigt stressad jämt så är rädd att ja föder förtidigt nu med . Är jävligt sugen på salt . Typ lakris detta graviditeten men inte mer än de. Alla graviteter är dock olika så gå inte på Cravings . De har inget med könet att göra som en del verkar säga😂 brukar alltid säga de viktigaste är att barnet är friskt när de väl kommer . Därför viktigt att du tar de lugnt ! o läs inte för mycket Heller de gjorde jag o de följande mina graviditeter helt😂 men som sagt ta de lugnt i ett tag nu o låt jocke o alla andra sköta allt. Även fast du vill ha kontrollen så måste du släppa de just nu! Hoppas du pallade läsa allt o kommer fortsätta följa erat liv. kram♡

  Reply

 • Sofi

  Stort grattis till att börja med 😊
  Jag har två barn.. en 4 årig pojk och en 1 årig tjej och mina gradiviteter var måendet helt olika
  Med pojken mådde jag bra inga större problem lite ryggont mot slutet och halsbränna
  Men tjejen mådde jag inte speciellt bra. Spydde varje dag fram till vecka 18 och hemsk halsbränna .. hemsk foglossning och mycke sammandragningar .. kanske beror på barn nr 2 vet inte 😊
  Båda barnen kom ett par timmar innan den beräknade bf så att gå över tiden och att vara sugen på olika grejer vet jag inte riktigt om jag tror på 😉 även att om man har mycke halsbränna så får barnet mycke hår ..

  Lycka till med allt 💓

  Reply

 • E

  Och jag tror du väntar tvillingar! Så tidigt i graviditeten som du känner alla symptom gjorde även jag, och i min mage låg det två 🙂 Och jag håller med dig, hellre börja med tvillingar för då har man inget att jämföra med. Jag var dessutom ensam med mina så då var det extra skönt att inte veta innan hur det är att bara ha en bebis.
  Och på er disskution om vad man gör med typ sexlingar – man får hjälp av kommunen om man föder fler barn än trillingar 🙂 Dock hoppas jag på två bebisar i din mage 😉 Dock tror jag på en kille. Tror det var du som i första gravid-videon sa lillebror, och tror att man som mamma omedvetet vet vad de är. Jag sa lillebror och storebror på skoj innan jag visste att jag väntade pojkar 🙂

  Reply

 • Carro

  Jag har fött två pojkar ( stora blir 6 år i maj och lilla 1 år i maj ).
  Jag har spytt som en gris med båda pojkarna.
  Stora sonen var craving en tallrik med mjölk med ostbågar i 🤓🙈🤢. Han kom dagen innan bf , gick fort. Jag skrev ett blogg inlägg innan jag la mig med första raderna ”i morgon är du beräknad ( trodde klockan var efter 00) men du verkar trivas i magen ”
  30 minuter efter gick vattnet och 4 timmar efter det var han ute. Hann aldrig få smärtlindring.
  Lilla sonen kom 10 dagar före bf , färdknäpp funkade med honom 🖒.
  Cravings där var isvatten alternativt vatten med citron.
  Där gick vattnet med vid 08:30 inga värkar, åkte på koll inga värkar då heller så vi blev hemskickad trots det stod att vi ej skulle bli det pga snabb förlossning med första , vi åkte och åt mat och gick på citygross , där kommer värkar med inte ens 1 Minut emellan , Jag tänkte vägra åka upp för jag trodde jag skulle bli hemskickad.
  Men vi åkte upp efter order av sambons moster 😂 hann vara i förlossningsrummet i 20 minuter innan han kom ut med rekord fart 😍🖒 ingen smärtlindring med honom heller.
  Lycka till med eran graviditet ❤( Jag tror på pojke )

  Reply

 • Matilda jarl

  Ännu en gång stort grattis till graviditeten 😍
  Jag har 3 barn. 2 flickor och 1 pojke. Men flickorna så mådde jag illa/kräktes hela graviditeterna.
  Och med pojken ingenting. Så det var min stora skillnad.
  Håller alla tummarna jag kan att allt ska gå bra 😍 kram

  Reply

 • Rebecca Fredriksson

  Är det för tidigt för dig och testa hemma gjord test om det blir kille eller tjej ! Du vet det Helen Torsgården gjorde ?

  Vilken show Jocke gjorde igår ! Jag var inte där men jag såg era vänner lägga upp filmer !
  Kram Becca

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Jag vet faktiskt inte riktigt men jag skulle vilja prova, men det får bli när jag börjar med vecka för vecka på youtube, jag ÄLSKADE när Helen gjorde det!
   ÅH tusen tack! 😀

   Reply

 • Johanna

  Jag har tre pojkar 🙂 och dom första två var väldigt lika i graviditeterna, jag mådde riktigt illa och gick ned i vikt i början. Bägge föddes tre veckor för tidigt. Med tredje mådde jag huuur bra som helst och gick en dag över tiden. Jag trodde det var en tjej eftersom jag mådde såannorlunda men ut tittade en liten prins 🙂 stort lycka till med din graviditet! Kram

  Reply

 • Ingela

  Hej. Min graviditet (den enda) var alla tvärsäkra på att det var en pojke, men det blev en flicka. Jag fick på utsatt datum, eller rättare sagt, fick mittemellan datumen jag fick av barnmorskan. 27e november enligt sista mensen, 2a december enligt ultraljudet, hon föddes 30e november.

  Reply

 • My

  Om ni har många tjejer i släkten, så kan det blir en tjej.

  Reply

 • Josefine

  Jag är gravid i v. 30 och väntar en liten flicka. I början av graviditeten mådde jag jättebra, men det vände v. 8. Från den veckan fram till v. 19 kräktes jag konstant och kunde inte behålla varken mat eller dryck. Jag var uttorkad och har gått på flera olika mediciner. Jag klarade inte av dofter från något alls, minsta lilla gjorde mig spyfärdig! Sånt som jag älskade tidigare, tex kaffe klarade jag inte ens av doften från! Efter RUL som vi fick göra v. 20 mådde jag mycket bättre och då kunde jag börja äta lite smått igen. Sen har veckorna bara passerat förbi och min aptit är som vanligt igen. Nu är jag sååå sugen på sötsaker! Är hungrig på mat konstant och sugen på fika hela tiden. Eftersom jag inte kunde äta i början gick jag ner massor i vikt, men nu har jag passerat min startvikt/utsprungsvikt innan graviditeten med 3 kilo, så hon växer på där inne.. V. 25 började jag få foglossning och jag har sedan dess haft svårt att gå, men jag mår bra i alla fall. Nu är det inte långt kvar och det finns inget häftigare än att känna våran lilla tjej buffa runt där inne och veta att hon snart är hos oss.

  Lycka till med allt i din graviditet Jonna! Önskar er allt gott!

  Reply

 • Amanda

  När jag födde min son kom han i 39+3 så slapp gå över😍

  Reply

 • Lovisa

  Jag har fått två pojkar som idag är snart 3år och den andra 19 månader skiljer 15 månader på dom. Med den första var jag otroligt sugen på saltlakrits och det har jag ALLTID älskat ☺️ Med nummer två var jag bara sugen på fruktiga godisar och ingen lakrits och det sjukaste att 1,5år senare finns de fortfarande inget sug efter lakrits. 😛 rätt sjukt att de bara har försvunnit. Mådde inget illa på första graviditeten men lite på nummer två men över lag mådde jag hur bra som helst och kände mig pigg och stark. Jag gick 4 dagar över tiden med min första och den andra föddes med kejsarsnitt 8 dagar innan. Jag tog aldrig reda på vad det var för kön på barnen så nummer två trodde jag direkt var en flicka för den skiljde sig lite från min första och magen hade en helt annorlunda form men de blev en till pojke ☺️💙

  Reply

 • Annika

  Jag har två pojkar. Den äldsta är 17 månader och den yngsta är bara 7 veckor. Med första sonen var jag bara sugen på söta bär och melon. Han kom 1 dag innan BF. Med min yngsta så hade jag nästan inga cravings alls. Bara gröna sura äpplen i slutet av graviditeten och han kom 3 dagar innan BF. Jag tror inte att craving kan säga vilket kön det blir på barnet,utan mer att det handlar om att det saknas vitaminer eller ämnen som kroppen behöver. Hoppas att din graviditet går bra. Jag tror att ni kommer att få en liten tjej 😊

  Reply

 • Sofie

  Jag födde första på bf datumet!😄 Hade inga känningar alls innan så det var verkligen ”plötsligt händer det”!🙈 En kompis hade mycket tryck nedåt och sammandragningar men hon fick sättas igång! Så det är verkligen såååå olika!😄 Vilket är riktigt häftigt ändå att ingen graviditet eller förlossning är den andre likt! Och grattis till er!💕

  Reply

 • Ewa

  Glad för er skull och hoppas att allt går bra. Har 3 barn 1 flicka och 2 pojkar, alla graviditeterna har varit likadana och alla har gått över tiden. Det är så individuellt och alla runt om kommer med tips (eller vet bäst). Lyssna på dem men i slutändan så vet du och din kropp bäst. Försök att inte oroa dig sä mycket är mitt 😊, Barn föds varje dag med olika förutsättningar och det går oftast bra.

  Reply

 • Ella

  Jag har fött en kille och en tjej, båda vaginalt. Under graviditeten med killen var jag fast vid salt, födde honom en vecka för sent. Andra graviditeten vill jag ej veta könet, men var fast besluten vid att det var en till kille. Då var jag inte sugen på något:) Men jaja, jag blev igångsatt 16 dagar efter beräknade datumet, en tjej:) Älskar att följa din graviditet på bloggen, väntar på en vecka efter vecka på youtube! ILY

  Reply

 • Sawra

  Først och fræmst, grattis!!!! Fy faan som jag græt nær ni fick reda på det! Verkligen något av det finaste jag sett!!! Ær sæker på att ni kommer bli strålande førældrar <3

  Med mitt førsta barn så ville jag bara æta brockoli och blomkål. Det var en flicka, føddes 6 dagar øver tiden efter en hinnsvepning 🙂

  Barn nr 2 (pojke) blev jag besatt av bueno choklad!! Den gillade jag inte ens innan. Ska sægas att jag gick upp 20kg också;) føddes också 6 dagar efter beræknat, med en hinnsvepning.

  Och du, køp gravidbyxor 😉 du ær gravid och byxorna ær till før gravida, oavsett vilken vecka <3

  Reply

 • Kristina

  Måste bara gratta till graviditeten, har aldrig följt dig och din man mer än det man läser i tidningarna, men vet att ni kämpat. Så stort grattis!

  Jag fick min första son den 18/1 en vecka innan BF. Är själv född 6 v tidigt så tänkte i början att jag nog också får lite tidigare. Men i slutet av graviditeten var jag så himla trött och det kändes så på långt bort att föda så då började jag ställa in mig på att gå över tiden. Bokade in aktiviteter varje dag för att ha nått att göra men hälften fick jag ju avboka pga han kom i v39+0.

  Min graviditet var ”lätt” förutom lite små helt normala krämpor/symptom som tex ljumskont o lite högt blodtryck. Gick upp 9 kg å det mesta satt sig på magen (som inte syntes bakifrån som det sägs att det gör med flickor). När man fött ungen ser man på graviditeten helt annorlunda, man känner liksom hur man ”knutit ihop säcken”. Otroligt häftigt!

  Håller tummar och tår att allt ser fint ut på ultraljudet!

  Reply

 • Sara

  Hej!
  Jag mådde skitbra under min graviditet, hade väldigt svullna fötter på slutet men det var ungefär det.
  Jag visste att jag väntade en pojke, nyfikenheten tog över helt!
  7 dagar över tiden så satte värkarna igång, kl 04 åkte vi in till NÄL och jädrar va förväntansfulla vi var på att äntligen få se honom!!
  Jag var öppen 4 cm när vi kom in och jag fick ett rum direkt.
  Värkarna blev kraftigare och kraftigare, jag tog epidural efter ett par timmar när lustgasen inte gav effekt längre.
  Jag fick tillslut värkstimulerande dropp för att krystandet skulle börja men det gjorde de tyvärr inte.
  Jag kämpade på och önskade att det skulle ”börja trycka på” men han hade fastnat (han låg snett).
  Efter 17 timmar började jag få feber och det blev ett akut snitt. Just då tänkte jag: ”Gör vad fan ni vill” haha, jag var helt slut.

  Tillslut kom han ut, han mådde bra och jag kunde dra en lättnadens suck.

  Men vår resa tog inte slut där, Walter hade så mycket fostervatten i lungorna som behövdes sugas ur och efter det var han väldigt svårmatad så vi hamnade på ”neonatal-avdelningen”.
  Han fick dropp genom huvudet och fick även en sond genom näsan för att kunna få i sig mat.
  Vi stannade där i 2 dagar tills vi fick åka hem på permition, FAN va skönt det var att få komma hem och ta allting i sin egen takt utan sköterskor.
  Efter att vi kommit hem flöt allting på och han blev ”friskförklarad” efter en vecka.

  Jag hade verkligen förväntat mig en vaginal förlossning och det var tufft i början att jag inte fick uppleva det men jag tog mig igenom det tack vare den otroliga kärleken till mitt barn.

  Önskar er verkligen all lycka!
  Kram

  Reply

 • T.

  Jag har 3 st.
  1a. Pojke. Gick upp 22 kg, var sugen på sött. Såg ut som en fotboll. Mådde fruktansvärt illa redan från vecka 7.
  2a. Flicka. Kände knappt någonting förutom en helvetes halsbränna. Gick upp 14kg. Sugen på surt.
  3an. Pojke. Gick upp 30 kg, inget sug på något så det mesta var vätska. Mådde jättedåligt. Hade otroligt ont, mådde illa, svår ångest och svårt att sova.

  (Dom säger att man mår sämre (typ illamående) om man väntar en pojke pga främmande hormoner)

  Reply

 • Lizzie

  Kön går inte att se såhär tidigt, det kan ni ta reda på på rutinultraljudet i vecka 18-20.
  Hur fort man föder och om man går över tiden kan faktiskt vara ärftligt (på kvinnans sida), hur lång tid tog det för din mamma etc?
  Jocke har väl två bröder? Det ligger på mannens sida, är det mycket pojkar i hans släkt så är chansen större att det blir en pojke och tvärtom.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jo jag vet att det inte går att se kön det var därför jag skrev att det inte var det vi skulle kolla. Men som jag skrev så tycker jag om när folket på bloggen spekulerar och berättar sina egna historier 🙂 Jocke har tre bröder och två systrar och jag har två bröder 🙂

   Reply

   • Lizzie

    Ah okej, jag förstår 🙂 Jag har en flicka på snart 9 år, så var ett tag sedan jag var gravid. Jag mådde illa, men inte så jag kräktes och hela graviditeten var ”enkel”, förutom i vecka 30-34 ca då jag hade foglossning som gjorde så fruktansvärt ont. Förlossningen tog 5 timmar, så den var också snabb, hon kom ut i vecka 38.

    Ett tips jag kan ge mot illamående är skorpor! Hjälpte iaf för mig 🙂 Är glad för eran skull att ni äntligen lyckats bli gravida, njut av graviditeten och inhandla mjuka byxor som inte sitter åt 😉

    Reply

 • Hanna

  Vi fick vårt första barn i juni förra året. Redan från första bärjan var jag tvärsäker på att det var en pojke. Av någon anledning så kändes det bara så. Och på UL visade det sig att det visst var en pojke, och en pojke fick vi! intressant hur känslan kunde vara så stark! 🙂 ….Han var beräknad 1 Juni men blev igångsatt redan i slutet av maj. Dock blev det utdragen vistelse på BB eftersom jag först var igångsatt 4 dagar före han sedan föddes på den 5e. SÅ om du får ett val att bli igångsatt eller bara fortsätta vänta. Så FORTSÄTT vänta. Bebisen kommer när den är klar. Rekommenderar inte igångsättning åt nån. Fast alla är vi ju förståss olika! 🙂 …Lycka till!

  Reply

 • JUNITJEJ

  Jag tror du får en pojke!

  Reply

 • My

  Jag var tvärsäker på att jag hade en liten tjej i min mage under lång tid i graviditeten. Folk var väldigt glada att berätta vad dem trodde! Men sen ju närmre förlossningen jag kom så bara min det en slags ”blixt” och jag bara visste att det var en liten pojke.
  Gick över 6 dagar och ut kom en bastant lite n pojk som fick namnet Oliver.
  Jag var tvärsäker på att han skulle heta Elliot. Men min sambo ville vänta tills vi kom hem från BB. Så det gjorde vi. Sen la han i soffan och sov och då bara ‘skrek’det Oliver om honom 😍

  Älskar graviditeter och älskar namn!
  Haha.

  Önskar i alla fall er all lycka ♡♡♡
  Spännande att läsa om er historia!
  Kram My

  Reply

 • Emelie

  Jag mådde heeelt olika under mina två graviditeter.

  Första mådde jag liiite illa de första veckorna, sen kände jag knappt av att jag var gravid! En väldigt enkel graviditet alltså.

  Nr 2 mådde jag så sanlöst illa med och kräktes halva graviditeten,kände mig yr och svimfärdig, fick byta avdelning på jobbet (jobbar på förlossningen btw) för jag höll på att svimma flera gånger 😂 när det äntligen började bli bättre fiick jag foglossning som gjorde att jag knappt kunde gå de sista veckorna. Kändes som att jag verkligen fick igen för den första graviditeten som var så enkel.

  Om man ska gå efter alla myter gällande gravidtet så borde det ju ha varit en pojke och en flicka,men det blev två tjejer 😊 så vi har värsta tjejligan här hemma nu 😅 stora är 6 år,mitt i värsta minitonåren och minsta är 8 månader,så här.är fullt upp! 😃

  Reply

 • Carolin

  När jag va gravid med mitt första barn som visade sig va en flicka så va jag extremt sugen på surt godis, citron, apelsiner, lemonad. Klarade inte av matos eller varm mat så bra utan att må illa första månaderna så åt jag mycket frukt osv. Efter de första fyra månaderna så mådde jag bättre, hade problem med yrsel, halsbränna och samlade mycket vatten sista månaden bara. Gick över tiden två veckor och blev igångsatt med henne.

  Med mitt andra barn som va en pojke mådde jag illa under hela graviditeten på ett annat sätt och hade sug efter salt och choklad! Och mackor! Förutom illamående av och till och lite foglossning så mådde jag toppen hela graviditeten. Gick över tio dagar med honom innan det startade av dig själv. Har dock varit extremt trött de första två-tre månaderna med båda men det går över!

  Lycka till och passa på att njuta av bebisen i magen, även om det ibland känns skitjobbigt så går tiden så fort, jah fick min son för 6 månader sendan och saknar redan art va gravid:)

  Reply

 • Denise

  Jag har varit lik min mamma i graviditet och förlossning. Dom sa att man inte kunde jämföra med mamma men med storasyster. Min första dotter kom i v 33 och andra i v 37. Jag var otroligt nervös med andra barnet då det blev lite jobb med en tös som ville ut tidigt.
  Jag drömde 2 nätter innan andra kom att de skulle komma ut en tjej som såg ut som ett penntroll, hon kom ut med tjockt och mörkt hår.
  Önskar er all lycka ❤

  Reply

 • Thereze

  Jag gick inte över med mina två första men gick över med min tredje som också är ända flickan, gick över två fullaa veckor och förlöste henne 15 min innan igångsättning var planerad.

  Själva graviditetern va väldigt olika varandra, med första så var jag bara 19 år och kom från ett ganska destruktivt liv mitt lvu hade släppt samma år som sonen föddes så hade hängt i ganska taskiga svängar och hade väk inte tagigt så väl hand om min kropp vilket resluterade i väldigt låga järnvärden. Jag mådde väldigt illa direkt i graviditeten och levde på turkisk peppar samt kanelknäcke med leverpastej.
  var höggravid under unde sommaren och samlade på mug nästan 10kg vatten bara sista veckorna så svullna ben och fötter som va jätte jobbigt och även halsbränna (vilket sägs vara något som innebör att barnem föds med mycket hår. Halsbränna hade jag med samtliga barn och alla har haft massa hår vid födseln.

  Med nr2, också en pojk, så vaa det skaldjurs frossa, och skräp mat som var stlrsta hitten när jag kunde äta. Hade hyperemesis fram till v 22-23 vilket gjorse att jag mådde väldigt dåligt.

  Med tredje som blev en flicka så va det svarta oliver feta ost och citron i alla dess former, även senapsill!!! Konstigt nog så hatade jag både svarta oliver och sill innan graviditeten och detta är något kag äter än i dag med glädje (dottern har årecis fyllt 3 år.)

  Jag har aldrig känt ”detta könet är det” men det har så klart varit väldogt spännande å försöka lista ut. Vissa säger att man kan se det på magens form. Vilket i mittfall inte heller stämmer då jag burit alla mina barn väldigt högt.

  Lycka till i graviditeten! Så spännande!
  Hör av dig om du vill ha babysim tips från Göteborg framöver!

  Reply

 • Emma

  När jag vänta dottern redan tidigt i graviditeten ville jag bara ha citronvatten och apelsinjuice (kakor och glass) och nu är jag gravid igen och väntar en dotter igen och det är samma denna gång, vill bara ha citron 😉

  Reply

 • Sahra

  Har 5 barn, först tre grabbar sen två töser. Grabbarnas graviditet va exakt likadana, jag bar magen högt och fick bara mage,bakifrån syntes de knappt att jag va gravid😊

  Töserna bar jag jätte lågt och magen kom fortare. Med grabbarna fick jag ingen riktigt mage förens 25+, medans töserna kom en liten kula innan v 20. Plus att dom gav mig lite mer höfter haha🙈😁

  Reply

  • Nadya

   Va kul hade tvärtom än vad du har födde först 3 dörrar fast bar magen högt upp och syntes inte bakifrån . Ingen bekymmer mer än halsbränna i slutet. Och mina 2 grabbar bar jag långt ner och fick en större rumpa . Mådde illa i 18 20 veckor med grabbarna sen släppte de. Alla barnen utom första är födda innan bf. Första född 5 dagar efter bf.
   När det gäller cravings hade jag godis och chips med alla 3 tjejerna men med grabbarna var det citronvatten och inget sött alls.

   Va kul att jämföra o att de kan vara sån skillnad.

   Reply

 • Sofie

  Hejhej! Jag är gravid i vecka 29 och väntar en liten pojk! 😍 Första veckorna, 5-10 mådde jag pyton, illamående, trött, halsbränna & hemsk foglossning! Mellan vecka 10-20 mådde jag jättebra, inga symtom alls på graviditeten, så kallade spökveckor gissar jag. Vecka 21 kom foglossningen och halsbrännan tillbaka som ett brev på posten och har haft det sen dess! Fy i helsike vad jag får käka novalucol nu!

  Lycka till med graviditeten ❤

  Reply

 • Rozanna

  Jag har fått fyra barn o har gått över mellan 11-15 dagar med alla. Olika från person till person 🙂 men tror snittet är typ 6 dagar över eller något sådant.

  Angående kön så kan jag summera så här var tröttast med pojkarna och var piggast med flickorna. Illamåendet var lika med alla. Sött eller surt har inte varit något speciellt beroende på kön.

  Jag tror ni får en flicka 🙂 magkänsla😘

  Reply

 • Sofie Jönsson

  Jag har två flickor!
  Två helt olika graviditeter!
  Med första åt jag minst tre sånna sura gröna äpplen om dagen och drack mängder av aprlsinjuice, lite halsbränna på slutet. Värkarna startade samma dag jag slutade jobba, värkar i 48 h hemma å 12 h på förlossningen innan hon kom 14 dagar tidigare än beräknat men var stor, 4400g så med andra kämpande jag in i det sista för igångsättning å fick tillslut det beviljat i den veckan jag ville, en förlossning på 5 h kom hon 10 dagar tidig å även hon stor, 3940g. Med henne va apelsinjuice det värsta jag visste. Drack mängder av bubbelvatten å iskallt citronvatten å åt mannagrynsgröt flera ggr om dagen 😂

  Reply

 • Sahra

  Har 5 barn, först 3 grabbar sen två töser.
  Grabbarns va exakt likadana, bar magen högt och fick bara mage, syntes knappt bakifrån att jag va gravid😊

  Töserna bar jag jätte lågt och magen kom fortare, medans grabbarna så fick jag inte en kula förens v 25+, med töserna kom den redan innan v 20, plus att dom gav mig lite mer höfter🙈

  Reply

 • Jenny

  Kolla den kinesiska kalendern istället.
  Troligtvis är det en myt då könet inte stämt på många 😂
  Lika stor myt som att man är sugen på sött, salt, surt mm beroende på kön 😉 tror det är inviduellt!
  Jag som älskade tacos, gillade inte tacos tex haha..
  Så konstigt!
  Men kalendern är ändå spännande, testa den o snriv u vad du fick! 😊
  Men pojkspermier (Y) sägs simma fortare än flickor (X).
  Jag tror du får en pojk

  Reply

 • Lina Ludvigsson

  Vi kämpade i 2 år med att bli med barn och jag fick min dotter i vecka 38+6 i akutsnitt, hade dock planerat snitt vecka 39+6, men min tjej ville ut tidigare så då blev det akut 😅 Jag hade ingen matlust alls mellan vecka 7-11 och mådde illa av matos, lukten av fett och stekta kantareller 😂 Min största craving var kexchoklad och citrondrycker. Och jag hade sån EXTREM halsbränna dom 10 sista veckorna, jag knarkade Novalucol 🙈 Stort lycka till med din graviditet!

  Reply

 • K

  Hej. Stort grattis till er efterlängtade graviditet! Så himla roligt. Själv har jag 2 tjejer och pojke. Skillnaden jag i efterhand märkt är att jag blev stor som ett hus med sonen, genast lade jag på kilon och begäret efter godsaker var stort. Med tjejerna jick jag inte upp alls förrän mot slutet. Som tips kan jag säga att kolla kinesiska graviditetskalendern. Den har haft rätt på alla 3 för mig men ska väl nog mest ses som en rolig grej ändå. Har någon gång hört att de som har svårt att få barn ofta får killar för pojkspermierna överlever längre i kvinnan. Roligt vore det ju ändå om ni skulle få 2! En liten jocke och en liten jonna. Stort lycka till med nya huset och graviditeten!

  Reply

 • Linda ’Ninna’

  Stort grattis till er! 💗
  Min första dotter kom i vecka 39+4 och min andra dotter kom i vecka 38+4 och jag födde båda vaginalt. Och med Böda mina tjejer har jag varit sugen på surt godis, dricka, frukter, iskallt vatten samt ljummen avslagen cola 🙈 första förlossningen tog 4,5 timme och andra förlossningen tog 3,5 timme. Jag önskar er all lycka till med allt! Och håller tummarna att allt verkligen ser bra ut på ultraljudet 👶🏼 Och jag tror väntar en tjej 🙈🌸
  Kram

  Reply

 • Mikaela

  Jag tror att det är en pojke. Bara en känsla. Jag har själv en son drygt 1år nu. Jag var trött de första månaderna men mådde i övrigt som en prinsessa hela graviditeten. Inga cravings eller illa mående eller så. Fick ont i ryggen på slutet men det är ju vanligt. Min son är född i vecka 38+5. Blev igångsatt med honom eftersom jag är diabetiker och vi har lätt för att få stora barn så håller de extra koll på oss och de väljer att sätta igång graviditeten om barnet blir stort. Han är född med kejsarsnitt pga jag hade väldigt svaga värkar, tror inte att han var redo att komma ut helt enkelt. Vi var övertygade både jag och min man att vi skulle få en flicka så vi blev lite snopn när det var en pojke som kom. Hoppas verkligen att då får må bra under din graviditet. Var rädd om dig❤️

  Reply

 • Nina berglund

  Hej jonna, så glad ni äntligen blivit gravida!!! Jag har 3 flickor och samma cravings med alla, började med att jag var super sugen på lök, allt som smakar lök. Sen flottig mat, surt, frukt, isglass, speciellt sura äpplen, nektatiner och mcdonalds!! Stark mat. Illamående from hel om jag inte åt vart tredje timme max, så det är mitt tips, mycket frukt och max 3 h mellan det du äter. Illamåendet gick över mellan vecka 13-15 med alla 3.. Ska bli skoj att följa din graviditet <3

  Reply

 • Angelica

  Jag har 2 döttrar ena är 4 och den andra är 8 månader och graviditeterna va väldigt olika. Med första barnet så mådde jag som en prinsessa i 9 månader ja hadee inte ont, mådde inte illa, ingen foglossning ingenting och då hade ja cravings på frukt och loka crush citron allt som var syrligt var min grej och fefferoni. Men med andra så mådde ja sjuk illa redan från början och hade en jätte konstig huvudvärk som känndes ändå ner i käkarna och jag åt ALLT och lite till. Jag hade inte någon speciell craving utan åt allt som att de va sista gången jag såg mat 😉 och foglossningen börjar typ i mitten av graviditeten…

  Reply

 • Anna

  Hej! 🙂
  Jag fick mitt första barn i slutet av december. Han skulle kommit 4 januari så han var lite mer än en vecka tidig. Jag hade en ”enkel” graviditet utan några större symptom. Det var i ungefär två veckor i mitten som jag hade svårt att äta lagad mat utan ville bara äta mackor och frukt.
  Är en riktig sockerråtta i vanliga fall men allt sötsug försvann. Även min förkärlek till snabbmat försvann helt. Gick upp tolv kg sammanlagt och fick bara mage. Förlossningen var även den ”lätt” och det coolaste jag varit med om.
  Ligger just nu och myser med min prins och det finns inget bättre.
  Stort grattis till er, ni har den mest fantastiska tiden framför er.

  Reply

 • Moa

  Är gravid i vecka 30 och väntar en pojke. Alla trodde det skulle bli pojke medans jag själv trodde det skulle bli tjej men tydligen syns det på magen, för om magen sticker ut framåt så är det en kille och på bredden en tjej.
  Många säger det märks på halsbränna och vad man är sugen på. Har jämt halsbränna och är sugen på surt.
  Mina cravings är Oboy och rostade smörgåsar, blir så arg om jag inte får det varje dag. Från att inte gilla choklad till att inte kunna leva en dag utan det.
  Lycka till med graviditeten, ska bli så kul att följa!

  Reply

 • Rebecca

  Mina graviditeter har varit helt olika, en tjej och en kille.. med dottern hade jag illamående och kräkningar hela graviditeten och godissuget var större än maten, med sonen va det frukt och grönt, subway nästan varje dag och mycket vatten och äpple MER dagligen.. enda problemet med sonen var lite foglossning i slutet…
  båda barnen föddes i vecka 37..
  första fick man stoppa i vecka 31..

  Reply

 • Eveline

  Födde mitt första barn 3/7-17 födde på bf +15. I början av graviditeten va jag tvungen att äta nått så fort jag vaknade för annars mådde jag riktigt illa. Räckte med nån riskaka eller så. De slutade i ungefär vecka 15. Under den tiden kunde jag inte äta kyckling eller känna lukten av kyckling för då spydde jag. Från typ v 15 åt jag typ inget annat än frukt och grönt, tanken av godis och chips fick mig att må illa. Så jag levde mest på melon, jordgubbar och andra goda frukter! Lakrits stod högt upp på gilla listan, men fick höra att det inte va så bra att äta för mycket av det. Så vågade inte äta alls sen. Gick upp 25kg ,15kg dom sista 5 veckorna. Svullnade upp som bara den. Dom flesta trodde jag skulle få en tjej med tanke på att jag bara åt frukt men icke, ut kom världens finaste pojke!!
  Jag testade lite olika metoder bara för kul, vi tog inte reda på kön. Men alla hemma ”tester” visade på kille. Men jag va 100% säker på att det var en kille redan när vi plussa. Testade med ring på kedja över magen, kiss+bakpulver, nån kines tabell. Riktigt roligt att se vad testerna säger och sen se vad som kommer ut.
  Jag tror ni kommer få en tjej, vet inte varför men magkänslan säger att det är en tjej 😀
  Hoppat allt ser bra ut på ul oh allt går bra under graviditeten!
  Kram

  Reply

 • Frida

  Jag har fött en pojke, han kom en dag innan beräknat.
  Nu har jag aldrig varit gravid med en flicka men graviditeten med min som var lätt. Jag mådde bra, inget illamående eller något sådant bara hemsk foglossning emot slutet av graviditeten. Jag kände på mig ifrån vecka 10 ungefär att det låg en pojke i min mage. De flesta trodde tjej men jag bara kände på mig att nej det är en pojke som ligger där. Och det var rätt! Ska bli så spännande att se hur det blir för er😍
  Kram!

  Reply

 • Josephine

  Hej!
  Så lycklig för er skull. Jag fick min dotter för 1,5år sedan. Hon föddes med sugklocka. Jag kände från första stund då jag visste att jag var gravid att det var en tjej i min mage. Och jag hade rätt. Ibland vill de inte visa sig på rul (rutinultraljudet) ska bli kul att få följa er graviditet. Och det viktigaste rådet från mig är att inte tänka på figuren just nu. Du kommer få en supervacker gravidmage och då kommer du känna dig så vacker. Det gjorde jag. Jag fick hypotyreos efter förlossningen… köp ett par eller flera gravidleggings från hm….. sååååå sköna. Jag använder de fortf. Njut och stressa inte. Stor kram <3

  Reply

 • Kim

  Min stora pojke ( snart 8år) mådde jag illa i 1 vecka och veckan efter så spydde jag av morgon illamående. Sen mådde jag som en dans på rosor. Dock så hade jag sug på allt sura godisar (dom här gröna sura godis flaskorna) jag åt upp alla som kom i min närhet 😂. Lite choklad. Han valde och komma 2 dagar innan bf. Allt startade spontant och en välskapt pojke kom ut vaginalt. Gick upp 30kg 😱.
  Min lilla tjej (snart 6år) mådde jag skit trött jämt och ständigt. Spydde konstant i 5 månader Jag klarade inte ens av att äta maten vi lagade hemma. Jag kunde inte ens dricka vatten. Var i kontakt med min barnmorska under tiden. Fick tips om saker som fanns att prova inget funkade. Fick sug på Sprite/lime läsk eller sur läsk/juice över lag. Lite smått av choklad. Men de sista 4 månaderna fick jag gå på medicin som gjorde att jag skulle klara av vardagen för att ta hand om en aktiv 2åring och inte gå ner så mycket i vikt för bebisen bästa. Gick upp enbart 5kg. Hon gav oss grå hårstrån 1 vecka innan bf så började värkarna. Men avtog många gånger. På bf dagen skulle jag till barnmorskan och då bad jag om en hinnsvepning för att hjälpa de hela på traven hade gått öppen 4 cm i 1 vecka. 5 timmar senar var hon ut på bf dagen. Men som sagt glöm inte bort alla graviditeter är olika från person till person och alla mår olika. Mina har varit helt olika från varandra som du kan läsa. Vi tog aldrig reda på könen. Med sonen så reagerade mina vänner att jag drog mig till enbart pojkkläder när man gick och kollade på bebiskläder. Men inget jag tyckte medans dom tyckte att de var konstigt eftersom vi inte visste kön. Men jag har varit 100% säker med den graviditeten att det var en pojke. Medans när jag väntade dottern så länder jag att jag bara var 80% säker att det var en tjej. Men så länge bebisen mår bra och är friskt så är man nöjd för det spelade ingen roll om vilket kön det än var för den där kärleken man känner är så himla sjuk. Att man kan älska någon man aldrig har tittat/träffat och man bär på känns som overkligt. Jag önskar er alla lycka och kärlek snart ska ni på första ultrat kommer hålla tummar och tår att ni får full följa hela graviditeten och allt den lilla ärtan/grodan mår bra i magen.
  // kim

  Reply

 • Amanda

  Grattis till er ! Jag fick mina första i januari 2017, vi fick tvillingar som första barn! Enäggstvillingar så det vart av bara slumpen.. såg eran video om att du gärna vill ha twins. 😍 kram! Hoppas allt går bra på erst första ultraljud 🤗

  Reply

 • Hanna

  Jag födde två veckor tidigare än jag var beräknad
  I början av min graviditet så kräktes jag så fort jag åt just mat
  Och jag fick en flicka.jag hade värkar ett dygn innan det var dags och dom kom regelbundet under hela dygnet. En sak som är lite roligt är att det sägs att om man har mycket halsbränna så har bebisen mycket hår och jag hade halsbränna en stor del av graviditeten och det blev en bebis med sååå mycket hår :D. Det sägs även att

  Reply

 • Angelica

  Jag fick mitt första barn i oktober, en son, och gick över precis en vecka 🙂
  Mådde oxå illa början, men kräktes aldrig.
  Ska ni göra nipt-test eller kub? Gör ni nipt kan man ta reda på könet väldigt tidigt.
  Vi ville att det skulle bli en överraskning, om vi skulle få en flicka eller pojke så vi gjorde enbart ett kubtest (mest för att få ett tidigt ultraljud).
  Grattis till graviditeten! ❤

  Reply

 • Michaela

  Jag har en av varje och spydde som en räv med båda ,gick upp 11 och 13 kg. Jag åt både sött och surt under graviditeterna :p.

  Hade dock mer migrän och ont i huvudet med dottern.

  Jag tror på en liten tjej ♡

  Reply

 • Josefine

  Gör hemmakönstest och filma, sök på Helen Torsgården Könstest på Youtube 😄

  Reply

 • Viktoria Andersson Björk

  Hej Jonna 💞

  Vi har tre barn. Jessica är 13 och innan vi plussade med henne hade vi många många missfall. Det tog knäcken psykiskt på mig. Usch!
  Jessica förstod vi att hon var speciell med andra ord. Jag mådde väldigt illa. Låg inne med dropp i början men sen mådde jag jättebra. Hade cravings på apelsiner, meloner och pizzasallad. Fanns det inte hemma bölade jag 😂 Jag gick 12 dagar över tiden. Hon var beräknad 30/12 men hon kom mitt i stormen Gudrun 10/1 💞

  Vi köpte mitt föräldrahem sommaren 2007. 6 rum och kök o vi skämtade om att vi hade plats. Mådde hyperilla och tog ett gravtest som visade positivt. Ultraljud visade att vi väntat trillingar men två små hjärtan slog fint därinne. Vi skulle bli tvillingföräldrar, my God!
  Jag mådde pyton, fick ligga inne med dropp i omgångar, fick medicin som gjorde det lite lättare. När jag i v 19 klarade mig utan medicin så fick jag starka sammandragningar så då fick vi åka in o ut från sjukhuset pga det. Sträng vila & järndropp. Kunde alla serier på tv:n. Det var så tråkigt!
  Cravings med tvillingarna var kokt korv med bröd o västkustsallad. Vattenmelon o clementiner 😋
  Tvillingar brukar födas tidigare MEN inte våra 😂 Skulle få kejsarsnitt men provade igångsättning, funkade inte utan skulle få kejsarsnitt iaf men några därinne ville annat. Emil väckte mig tidigt på morgonen o ville ut med en hiskelig fart. Nathalie låg o drog sig 30 minuter innan hon saknade brorsan o kikade ut hon också 💞 en drömförlossning om än överraskning. Vi var liksom inställda på kejsarsnitt ett par timmar senare.
  Nu fyller Emil och Nathalie 10 den 26e mars 😊

  Önskar er lycka till o hoppas trötthet o illamående lägger sig så du kan få njuta av graviditeten till fullo 💞 många många kramar
  Viktoria Andersson Björk

  Reply

 • Erika

  Jag är oxå i min första graviditet o jag är halvvägs ungefär. Jag har fått en diagnos som heter Hyperemesis Gravidarum vilket betyder att man kräks så mycket att man behöver läggas in för dropp o näring. Det har varit sjukt jobbigt. Men så värt det i slutet. Vi har valt att inte ta reda på könet så ska bli spännande o se vad som kikar ut 😊
  Håller med om det du sa i fråge videon att om man får tvillingar så vill man ha dom som första barn. Hoppas allt går bra för er. Håller tummarna stenhårt. Kram❤️

  Reply

 • Sophie

  Jag har en liten flicka på 6 månader och jag mådde hur bra som helst i stort sett hela graviditeten. Lite smått illamående mellan vecka 6-12 men inte så jag spydde. Det enda som hjälpte mot illamåendet var banan och ramlösa. Sen hade jag stort sug på surt och jag brukar frossa i socker. Tror kroppen säger ifrån på det sättet efter vad den behöver och för att man inte ska utsätta den lilla för fel saker i början då det är så känsligt.
  Jag fick cravings på jordgubbar och apelsinjuice 😍 fick även en hormonernas längs hela magen, då sägs det vara en kille men i min mage låg en tjej 😄

  Födde 4 dagar över tiden och förlossningen tog 15 timmar från första svaga värken tills hon var ute 🤗

  Reply

 • ramona

  God morgon 🙂
  Kommer inte mina kommentarer fram tro? Har skrivit igår med men ser dom inte. Jag som skrev ganska långt 🙁
  Hoppas du mår bra <3

  Reply

  • Jasmine

   Kommentarerna måste antagligen godkännas först av Jonna ☺ Så har jag med på min blogg och när man gjort det så synd dom 😊 Hon har säkert bara inte hunnit än ☺

   Reply

 • Camilla

  Hej!
  Har två barn,en flicka och en pojke. Med sonen tok åt jag djungelvrål ( 16 år sedan och kan än idag inte äta detta) med min flicka tok åt jag clementiner. Mådde sjukt illa med båda men med pojken gick det över i v 15 men med flickan spydde jag till v 22. Pojke kom i v 38 och flicka i v 41+3.

  Lycka till med graviditeten! ❤️

  Reply

 • Tova

  Jag tror att det är en pojke. Tänk ändå vad kul det skulle vara om det var tvillingar och ni fick en pojke och en tjej 😊 Ser fram emot ul, för jag vill verkligen veta om det är en eller två där inne. (Har nämnligen en magkänsla som säger 2😉)

  Reply

 • Emma

  Jag har en dotter på snart 2 år, när jag vänta henne hade jag sånt fruktansvärt illamående! Jag spydde seriöst va 15 minut 24 timmar om dygnet från v6 till v16. Dom första veckorna hade jag cravings på djungelvrål o sen va de clementiner, mjölk o mini majs😂
  Jag hade en väldigt snabb förlossning, när jag kom in va jag öppen 9 cm o 25 minuter senare föddes hon. Jag hade turen att min mamma verkligen tvingade in mig trotts att jag tyckte att de skulle göra ondare😅

  Reply

 • Therése

  Jag fick mitt första barn 31 oktober 2017 (han är alltså snart 4 månader). Jag fick veta att jag var gravid 18:e februari då jag tog ett graviditetstest eftersom jag haft som mensvärk i ca 2 veckor men ingen mens. Då var jag i v 5. Efter det så mådde jag illa till och från fram till v 11 då jag blev magsjuk (gravid symptomen försvann, vilket inte är så konstigt när man spyr osv). V.12 var jag på ultraljud och det är då man verkligen fattar att man är gravid, när man får se sin bebis för första gången (han såg ut som en kyckling). Berättade för familj och vänner att jag var gravid under påsken & då var jag i v 13. Efter det när jag ätit så blev jag hungrig efter 1 timme bara men försökte att inte vräka i mig allt för mycket eftersom jag inte ville gå upp för mycket. Men den känslan varade i kanske två veckor som max. Vid ungefär v 23 så kände jag sparkarna för första gången och det finns ingen bättre känsla! Jag fick foglossning som kändes i ljumskarna och ont i svanskotan men orkade jobba tills det var 2 månader kvar för bf. Jag hade inga cravings vilket var lite tråkigt, det tyckte sambon också 😉 Hade inga humörsvängningar heller och var inte trött utan tvärtom, hade mycket energi ända tills jag födde. Jag gick 11 dagar över tiden & gick upp 11kg. Dom kilona satte sig bara på magen (jag var riktigt stor i slutet) men har nu gått ner allt 🙂 Jag hade på känn att jag skulle få en pojke från början och magkänslan stämde (tog reda på det vid andra ultraljudet) 🙂

  Reply

 • rebecca

  Jag födde min första i v. 37+0 så man behöver inte alls gå över tiden 🙂 jag var också sugen på surt och ut kom en pojk

  Reply

 • Leyla

  Jag är gravid med nr 2 nu och vet ännu inte vad det är för kön på bebben i magen. Men har en pojke sedan innan och han är född 3 veckor för tidigt (37+1), okänd anledning. Vattnet gick hemma och jag hade inte känt någonting alls innnan men förlossningen ville att vi skulle komma in och då var jag 9 cm öppen! 3,5 timme från första värk var han ute! Helt oförberett då vi oxå fick höra att man skulle gå över och att det skulle ta tid när man är förstföderska. Men en frisk lite pojke kom ut! 🙂

  Jag tappade oxå suget för godis och istället blev jag otroligt sugen på massa frukt och jag har samma nu. Hade både då och nu svårt att äta mat och mår illa av all mat typ :/
  Förra grav var jag frisk hela tiden, inte ens en förkylning men nu har jag redan varit sjuk 3 gånger och mått super dåligt! Jag är gravid i vecka 12. Fick även tidig foglossning med nr 1 och har även fått det nu… Men har hört från omgivningen att jag är gladare denna gång än sist tröttheten är dock värre nu än sist men kan bero på att man redan har en som tar all energi haha 🙂

  Reply

 • Ebba

  Tror att ni får en flicka! Min graviditet var hemsk dom första 30 veckorna ungefär, spydde jämt och fick knappt inte i mej nån mat gick ner massa i vikt, gick inte upp nått i princip utan bara de som bebisen vägde. Mot slutet hade jag massa cravings på frukt! Jag gick över fyra dagar och förlossningen gick supersnabbt!

  Reply

 • Hannah

  Könet bestäms ju inte förrän v 12 eller nått .. så än så länge är det bara en ”den” man kan inte ens se på kub test ang könet ..

  Reply

  • mrslundell Post author

   Ja och jag har inte sagt att vi ska te reda på kön nu utan vad folk TROR att det är som jag skrev i inlägget.

   Reply

  • Caroline

   Kul formulerat av nån som inte vet fakta kring graviditeter och fosterutveckling. Könet är bestämt redan vid befruktningen. Redan runt vecka 8 börjar testiklar eller äggstockar utvecklas, men går inte att se på ultraljud så tidigt. Har man tur kan man se könet så tidigt som vecka 13-14, man behöver inte vänta ända till RUL 🙂

   Reply

 • Elin

  Förra gången mådde jag väldigt illa till typ vecka 15.. (denna gången mår jag också illa men inte sådär hela tiden som sist gång..). Jag mådde annars väldigt bra hela tiden, började få förvärkar redan i vecka 20-ish då jag jobbade med butiks-exponering och klättrade på stegar, bar grejer osv.. jag kommer ihåg att jag sa på föräldragruppen ”jag kommer föda tidigare”. Alla tyckte jag var galen som vågade tänka så 😂 jag var också tvärsäker på att det var en pojk, vilket det var. fyra veckor innan bf fick jag foglossning från helvetet, och ischias på det. Haltade fram ute med hunden 🙈 sen efter två veckor skulle vi iväg (fortfarande två veckor kvar till bf) och jag sa till sambon ”BB-väskan måste med!! Den SKA med!!” Han tyckte jag överdrev eftersom det var mer än två veckor kvar. På natten gick vattnet, och 17 timmar senare kom vår son till världen! 15 dagar innan bf. Så man måste inte gå över tiden bara för man är förstagångsföderska 😉 denna gången både rider jag och har en snart 3-åring hemma, så det blir spännande att se när förvärkar och förlossning Osv sätter igång 🙂

  Reply

 • Bella

  Hej! Det är extremt svårt de med ifall man väntar en pojke eller flicka. När jag väntade min flicka född 8 januari 2017, visade alla ”tecken” på pojke min magkänsla sa pojke också, men jag väntade en flicka. Den graviteten mådde jag bra, inga jobbiga gravid symtom. Fick halsbränna sista månaden men annars mådde jag så himla bra hela graviditeten. Nu är jag gravid vecka 27 beräknad 30/5 och väntar en pojke. Jag mår samma som med min dotter, dock några svängar illamående stunder. Magen kom tidigare (beror nog på att de är andra barnet). Nu kom magen ca v 22, förra gången vecka 25. Moderkakan ligger i bakvägg som med dottern så kände första sparkarna vecka 24 ungefär med pojken ca v 25 med flickan. Fram tills nu vecka 28 mår jag bra!

  Så inga som helst skillnader märker jag av att vänta en pojke eller flicka. Alla graviditeter är olika och unika.

  Reply

 • Malin

  Stort grattis till graviditeten! Jag har en son som är 2 1/2. Jag och min man hade en vadslagning angående kön, jag var helt säker och väntar fortfarande på min vinst i form av en hemlagad 3-rätter middag.

  Fram till ca vecka 14 så hade jag lätt morgonillamående, annars mådde jag fantastiskt förutom foglossning from hell och lite halsbränna mot slutet av graviditeten. Jag hade inte alls några speciella cravings förutom att jag tyckte att äppeljuice var lite extra gott.
  Han föddes med raketfart i v38+0, vi var inte alls beredda då vi räknade med att gå över tiden, vi hann precis in till SÖS . Jag uppskattar att den sammanlagda tiden från första symtom till att han låg på mitt bröst var ca 3-4 timmar. Nästa gång ska jag vara mer redo och inte packa BB väskan mellan värkarna.

  Ska bli spännande att följa dig genom graviditeten.

  Reply

 • Caroline

  Första barnet – inget illamående, craving efter fruxogodis och conferencepäron. Stensäker på att det var en pojke och i v 39+2 föddes vår Axel.

  Andra barnet – konstant illamående i 9 månader. Enda jag kunde äta var pommes frites. Vi snackar frukost lunch middag typ. Sa från dag 1 att jag var stensäker på att det skulle vara en liten tjej och i 38+4 föddes vår dotter Alma.

  Reply

 • Jasmine

  Jag födde i november 2017 mitt första barn, en son. Är 24 år och bloggar om mammalivet och på min blogg kan du även gå tillbaka och se hela min graviditet, vecka för vecka och min förlossningsberättelse mm. Jag bor med i Norrköping och har sett dig och Jocke många gånger då jag innan min mammaledighet jobbade på ICA Ljura där ni brukade handla dagligen förr ☺
  Så glad för er skull att ni äntligen ska få bli föräldrar!❤ Kika in på min blogg om du tycker det verkar intressant 😊
  Skulle bli jätteglad fall du även vill lämna en kommentar där 😊😍

  Reply

 • sandra

  Jag bara åt oliver med båda mina , gillade inte så mycket godis och åt mycket husmanskost med mina föräldrar. och båda gångerna var det likadant och det blev två pojkar jag fick :). Men det låter som att du har en liten tjej faktiskt :). lycka till jonna du är den bästa tjejen och mamman

  Reply

 • Emma

  Har två pojkar med helt olika graviditeter, trodde jag väntade en tjej med andra graviditeten men visade sig bli en till liten pojk. Så kropp och symtom kan lura en 😁
  Med min första son gick jag över med 15 dagar, och det sattes igång av sig själv på min igångsättningsdag (man får en dag som man får sättas igång om det inte kommit igång av sig själv ) med min andra son gick jag över 5 dagar och jag verkar vara typen eller min kropp verkar vara typen som går över tiden 😁

  Hade samma symtom som dig i början på min första graviditet, svullen magen och mensvärk hela tiden i början och ingen ork. Men kan säga att det ändras med tiden, du kommer gå igenom många omgångar av olika skeden i din graviditet och jag lyckoönslar dig och joakim på eran väg.
  Så stort att få barn och att få födda sitt barn är den mäktigaste känslan man är med om, att gå från att ha så ont under förlossningen att man tror att man ska gå isär till att inte ha ont alls när barnet ligger på bröstet är Fantastiskt på alla viss.

  Grattis o lycka till, och hoppas ni får en fin resa med denna graviditet. Kram.

  Reply

 • Kim

  Min första dotter fick jag gravid symptom redan i vecka 4, så jag visste jag var gravid. Illamående, ömma bröst och extremt sug efter mjölk och banan, vilket jag alltid hatat!
  Som var beräknad den 2 oktober och föddes även då, 3h på förlossningen, hade haft värkar hemma i ca 10h innan jag åkte in. Använde inga hjälpmedel vid förlossningen. Gick upp från 55kg till 86kg.
  Andra dottern märkte jag inte av fören i vecka 13 när byxorna inte passade mig längre. Hon var beräknad den 26 febuari men kom den 1 mars. 2 h sedan var hon ute, även hon utan hjälpmedel. Värkarbetet var ca 30 min hemma innna jag va tyungen och åka in. Gick upp från 65kg-92kg.
  Gick sedan ner till 65 kg igen efter några veckor.

  Båda barnen var snabbt ute och inga problem alls, älskade sittanpå pilates boll hemma och titta på tv istället för soffan, var riktigt skönt för bäckenet de sista veckorna.

  Reply

 • L

  Jag var 99% säker på att det var en flicka i en mage, och jag sa till min sambo dagen innan rutinultraljudet att jag nästan hade blivit besviken om det visade sig vara en pojke, just för att jag var så inställd på tjej! Jag slapp bli ”besviken”, min magkänsla hade stämt hela tiden – det var en liten tös.
  I början av min graviditet så mådde jag illa konstant, kräktes 10 gr om dagen fram tills vecka 12 ungefär. Mellan vecka 12-17 hade jag spökveckor, det var nästan värre än illamåendet. Kände mig inte gravid alls och började fundera på om det ens var en bebis där inne. MEN i slutet på vecka 17 så kom den första lilla buffen inifrån och då släppte jag alla oro fram tills rutinultraljudet ❤️
  Nu är jag i vecka 23 och längtar så efter min prinsessa..

  Reply

 • Caroline

  Jag födde för lite mer än 5 år sen och min dotter kom 5 dagar över tiden. Hade inte märkt några ”tecken” på flicka eller pojke, vilket inte heller spelar mig någon roll då jag inte tror ett dugg på sån där skrock 😁 Hela graviditeten var egentligen jättebra. Kräktes i ett par veckor, från vecka 8. Hade ingen foglossning, inga sammandragar och ingenting alls. Inte förrän kvällen den 6e oktober runt 21-tiden kände jag nåt. Den 7e oktober strax före klockan 11 föddes dottern 🙂

  Reply

 • Evelina

  Jag har två döttrar och kan säga att dom var olika. Med äldsta dottern sluta jag äta kött och godis och ville bara ha frukt och grönsaker. Med yngsta dottern åt jag massor av kött ( speciellt prinskorv) sedan apelsinjuice, äggsmörgås med kaviar och lakrits 🙂 till förlossningen föddes äldsta dottern 3 veckor innan bf och yngsta precis på bf med en förlossning på 80 minuter 😝 Och båda förlossningarna var vaginala. Men ska bli så spännande att följa din/eran graviditet 😍❤️

  Reply

 • Julia Olsson

  Stort grattis till graviditeten 💗 Jag har alltid haft en känsla av att mitt första barn skulle vara en tjej. Mycket riktigt så visade det sig på ultraljudet i vecka 19 att det var en liten tjej. Såklart hade vi blivit precis lika glada om det visade sig vara en kille. Könet spelar mindre roll, huvudsaken är att de mår bra. Gravidmagen är den man längtar efter, dock syntes det inte på mig att jag var gravid förrän i vecka 25 ungefär. Är ganska normal i kroppen för övrigt. Det ska tilläggas att det har varit skönt att inte blivit för stor för snabbt, man ledsnar ganska snabbt på att vara rörelsehindrad pga magen sedan. Jag har haft foglossning sen vecka 15, fruktansvärd halsbränna sen tidigt och som bara blivit värre och värre ju mer hon växt. Omeprazol är numera min räddning 🙏🏼 Hade precis som du, illamående om blodsockret sjönk för mycket. Har endast spytt 2 gånger under hela graviditeten tack och lov. Inga cravings! Mer än att jag ÄLSKAR att dricka iskallt, oavsett om det är vatten, läsk eller mjölk. Helt underbart. Om lite drygt 5 veckor är vi beräknade och får då äntligen träffa vår lilla tjej på utsidan 💗 Lycka till på ultraljudet!

  Reply

 • Madeleine

  Efter vad du sa i er Bebis Q&A så tror jag att det är en pojke 🙂 Jag har en pojke och en flicka och när jag väntade sonen åt jag inget sött överhuvudtaget. BARA citroner, apelsinjuice och bubbelvatten.

  Ska bli spännande att följa er!

  Reply

 • Jooz

  Jag har två pojkar (2,5 år och 3 mån) båda är födda vaginalt, den första kom 5 veckor tidigt och den andra kom 1 vecka tidigt (hemma i soffan 🙈) nu med nr 2 va jag hundra på att det var en tjej då graviditeten inte var som med den första, men på rul så visade han upp sin ”bästa” sida 😂 så tror att alla graviditeter är individuella… men skulle kunna föda 100 barn om jag slapp gå med dom i 9 mån… för att föda barn ( utan bedövning) är det häftigaste o mäktigaste jag gjort… kvinnokroppen är helt fantastisk! Lycka till på UL ❤️

  Reply

 • Tina hägglund

  Jag fick en pojke, va tvärsäker på att de va en pojke från dagen ja plussa hahaa. Dock så var ja väldigt stressad i början av graviditeten och puschade för hårt så ja fick en infarkt i moderkakan som gjorde att sonen stannade i växten i magen, tydligen så stannar då moderkakan upp att växa då blodflödet stoppats och växer inte moderkakan så växer inte barnet , slutade med akut snitt som gick superbra och han föddes helt frisk och bara väldigt liten han vägde 1845g och var 44cm men som sagt inga komplikationer i övrigt så för allt i världen TA DET LUGNT!! Ni lever ju ett stressat liv ibland men tillåt dig själv att ta det lugnt, ta inte på dig för mycket för idag är det super vanligt att bebisar föds för tidigt pga stress och då har man inte ens kännt sig stressad men man kan va de psykiskt också så tillåt dig själv att säga nej och gör bara det du vill och känner för allt du gör gör du ju för barnets bästa liksom! 🙂 ja blev iaf under graviditeten jätte sugen på typ hallonsoda eller såna där billiga läskar som finns på Ica haha annars brukar ja bara dricka pepsi max och sen fick ja dillen på fruktpajer 😂 inte ens gillat det innan haha. Lycka till med allt ni är verkligen förtjänta av detta och ja hoppas verkligen att stöta på dig på någon barnvagnspromenad i framtiden (bor med k nkpg) stor kram till er

  Reply

 • Jonna Nilsson

  Måste börja med ett stort GRATTIS såklart! Och ni har verkligen något underbart framför er ❤ jag själv är mamma till en snart 2 årig tös. Min första tid som gravid hade jag verkligen inga symtom 🙈 vi missade att min dotter var i min mage i 12v haha sen började mina cravings! Citron, citron och ännu mera Citron! Asså jag skojar inte jag åt mellan 7-10st citroner per dag! Och drack och åt Citron saker som tex citron glass och juice där emellan haha! Alla sura godisar var bara ett sååån sjukt sug efter ! Jag upplevde inte mim graviditet som jobbig snarare tvärt om! Jag har aldrig mått så bra som jag gjorde då ! Jag vill ju tro att det är en tös för att det är så många saker du nämner som verkligen påminner om mitt sug jag hade 😊 men det viktigaste av allt är ju såklart att barnet är friskt och mår bra. Kan lova dig att ultraljudet kommer bli något så hertig upplevelse. Att få se den lillakrabatens hjärta att slå, de är då man börjar fatta mer haha. En sak till kom jag på nu är att du nämnt din svullna mage och detta beror på att dina tarmar osv flyttar sig för att livmoder och bebis ska få plats. Om någon vecka så kommer du att få kulan 😊 asså så mysigt . Är verkligen super glada för er skull! Ska bli så himla kul att få följa med er i både hus och bebisresan ❤

  Reply

 • Angelica

  Grattis till graviditeten, äntligen!!😍 jag själv är 24 år gammal och har 3 barn. Min första var en flicka och med henne hade jag inga speciella cravings med, ev banan haha! Andra tjejen ville jag ha köttbullar och pasta till middag varje dag😂 den senaste bebisen blev en pojke och hade såna galna cravings efter oboy, drack lika mycket som alla andra drack kaffe😂😂 skillnaden jag har känt mellan könen på barnen är tyngden på magen och illamåendet, måste så fruktansvärt illa med pojken medan ingenting med flickorna, gick upp 9 kg med tjejerna och 15 med grabben ^^ var dessutom bredare med flickorna och mer framtung med pojken.. bikarbonattesten hade rätt på alla 3 kidsen, värt att testa! ❤️

  Reply

 • rebecca

  STORT GRATTIS FINA JONNA OCH JOCKE ! ❤️❤️❤️.
  jag tror ni väntar en pojke hade exakt samma symtom
  som du har … åt bara citron jag var inte sugen på godis eller choklad , ville bara äta surt och citron .
  Jag är född 94 och har en son på snart 9 månader , födde honom i v 39+3 ( vaginalt ) .

  Reply

 • Julia

  Jag mådde illa (spydde om jag inte tog medicin) ,min stora cravings var godis twix och apelsin mer.
  Ut kom en son, i vecka 39.

  Hoppas att allt ska gå bra för er i graviditeten efter allt elände!
  Tack för att ni delar med er. 🙏

  Reply

 • Laylunatic

  Grattis till graviditeten! Så himla kul att ni lyckades! Jag tror det är en liten pojk där inne. Har för mig jag läst någon stans att samlag vid ägglossning ökar chansen extremt för en pojke och samlag några dagar innan ägglossnimg ökar chansen för en tös. Dett för att pojk spermier lever en kortare tid än flick spermier☺/ en som är ofrivilligt barnlös sen 9 år tillbaka.

  Reply

 • Sandra

  Jag har bara varit gravid en gång. Jag spydde heller aldrig, men det kändes som att det var jättenära flera ggr. Jag mådde bra fram tills dem 2 sista månaderna. Då fick jag allvarlig gravidklåda som ledde till infektion i mina sönderkliade ben = mååånga läkarbesök…. Så klia inte OM det skulle hända dig 😊. Önskar inte ens min värsta fiende den klådan!!!
  Hoppas jag inte gjorde dig för nojig nu, men kan vara bra och veta att sånt kan hända. Jag trodde jag typ var safe från alla dess olika gravidbekymmer när jag bara hade 2 månader kvar, men inte det inte…! 😊.
  Min sambo var också så där tvärsäker på att vi väntade en tjej och ut kom en liten tjej 😊.

  Jag tror också att ni får en flicka😊

  Reply

 • Susanne B

  I januari 2017 födde jag en liten flicka som kom 12 dagar efter beräknat datum.. den första veckan jag gick över var det ok men efter dag 7 blev det rikrigt jobbigt att bara gå och vänta och man letade efter varje litet tecken på att det skulle vara på gång.. men sen kom hon i rasande fart och jag hade en undebar och snabb förlossning (enligt mig då)

  min hy blev mkt sämre under graviditeten och få finns det en sägen som säger att man väntar en flicka för att då ”tar hon din skönhet” … och det stämde ju på mig😜 hehe. En kompis som fick barn året innan tyckte att hennes hy blev bättre under graviditet och hon fick en pojke 😜 vet dock inte om jag riktigt tror pä det eller om det bara var slumpen 😉

  Det ska bli så kul stt följa dig under din graviditet och speciellt nu när det inte var så länge sedan jag själv gick igenom en eftermöngtad graviditet 🙂

  Reply

 • Maria

  Spännande tider för er!
  Så speciellt och ännu mer med första barnet 🙂

  Min första graviditet hade jag inga ”symtom” alls utan jag mådde hur bra som helst, fick dock tidiga sammandragningar och fick åka in på sjukhus i v27.
  Men de lugnade ner sig och jag fick åka hem igen och ta det lugnt resten av tiden. Två veckor före bf kom de en liten tjej 🙂

  Andra graviditeten så kände ja mig otroligt klumpig, blev större om magen än med första, mådde väldigt illa och åt postafen hela tiden vilket jag blev väldigt trött sv också.
  Och hade cravings efter MORÖTTER! kunna äga ett kg om dagen, haha! De blev en pojk som kom ungefär två veckor före bf.

  Tredje gravitidtet så mådde jag illa, som tidigare och hade väldigt ont i kroppen, blev sjukskriven tidigt för jag hade såna foglossningar så ja kunna inte ens vända mig själv i sängen. Fruktansvärt! Men för övrigt mådde jag bra å så. Det blev en tjej som kom två veckor före bf 🙂

  Reply

 • Julia

  Såå spännande att ni snart ska på ultraljud!! Jag är 22 år, bor också i Norrköping och gravid i vecka 35 imorgon, alltså tiden – vart tar den vägen? Vi väntar en liten pojke 👶🏻💙

  I början av graviditeten (v.7- v.14 typ) så mådde jag sjuuukt illa varje dag, blev sjukskriven från jobbet för jag inte kunde stå rakt.. men sen släppte det helt och hållet! Under dessa veckor släppte även mitt tidigare extrema sockerberoende haha! Man tror ju att det ska bli tvärtom när man blir gravid men icke. Blev extremt sugen på mat istället, och det sitter i fortfarande. Dock har sockerberoendet kommit tillbaka sen typ v. 25.. och melon, herregud! Jag äter ca 1 honungsmelon om dagen 😅
  Det absolut häftigaste med att vara gravid är definitiv sparkarna! Jag kände första ”pickandet” i v. 20 och sen har det bara blivit mer och mer. Nu blir hela magen som en våg när han bullar runt därinnne (börjar ju bli ganska stor nu). Sätter jag handen emot magen kan jag tydligt känna en fot eller armbåge strykas mot. Kan ligga i timmar och bara kolla och känna! 😍
  Jag hoppas du får en bra graviditet och får må bra!!
  KRAM 🌸

  Reply

 • Louice

  under min graviditet hade jag mycket halsbränna och jag ville typ bara ha jordgubbar och krispiga äpplen. 🤣 Jag blev proppmätt på minsta lilla portionen så istället för att gå upp i vikt gick jag istället ner 5kilo under graviditeten. Enligt barnmorskan var det ingen större fara då jag redan hade några ”extra” kilon sen innan. 🤣 Alla runt omkring mig var helt säkra på att det skulle bli en pojke och det hade gjort mig också typ säker på att det var det så när min älskade prinsessa kom ut så sa barnmorskan ”det är en flicka” jag bara.. ”va?!” 🤣 blev helt chockad för att jag var ju så säker på en pojke så det blir lite knasigt i huvudet när man blivit van vid en tanke.

  Reply

 • Jessica Stoltz

  Grattis igen, så fin video när ni ser att ni är gravida. Jag är gravid nu I v. 26 med första barnet. Jag har cravings på: surt, syrliga frukter, citrus, LAKTRIS och vattenmelon. Dock så tror jag det där är skrock med om man bär pojke eller flicka och vad man har för cravings. Jag var tvär säker från början att det var pojke och jag drömde tre dagar innan rutinultraljudet att jag skulle få en pojk. En pojk är det!

  Mående: jag spydde och hade typ ingen aptit från vecka 8-vecka 20. Mådde piss, massa sura uppstötningar, smärtor I magen, humör svängningar deluxe. Då talar jag MONSTER. Fick även problem med gallsäcken nu och ryggsmärtor. Men mycket av det här är normalt. Grav livet är inte roligt. Enda som jag älskar är att känna sparkarna nu som jag började göra från vecka 23.

  Det är vanligare att gå över tiden. endast typ 15-20% föder på beräknat datum. Sen sägs det: om din mamma gick över med barn, kommer du med att göra det!

  Däremot, läste en som skrev att dem kände symptom tidigt och att de berodde på tvillingar.. Jag kände symptom från typ vecka 5 och jag bär endast på ett barn. Ska bli kul och se va dem sager på ditt ultraljud! Puss och kraaaam

  Reply

 • Emelie

  Grattis till eran graviditet!
  Jag har fött två flickor (första 2014 och andra kom 10/2-18) i början hade jag också cravings på surt med båda men det gick över till choklad och ostbågar senare haha! Cecilia (den förstfödda) kom på beräknad dag. Födde vaginalt med lustgas och epidural. Hillevi (den nya lilla knodden) kom i vecka 37+4. Födde vaginalt med enbart lustgas. Mina graviditeter har varit ganska lika varandra förutom att jag gick med 3 diskbråck när jag bar på Cecilia, så jag hade mycket ondare i kroppen med henne. Men stelopererade mig i februari förra året och nu hade jag inte alls ont på samma sätt. Tungt var det ju, men det är det ju alltid. Stort lycka till er!

  Reply

 • My

  Min första var en flicka som kom 2 dagar för tidigt och jag mådde sjukt dåligt. Kräktes hela tiden så fort jag luktade mat kräkte jag. Och min craving var hot wings på macdonalds 😂 min andra var en pojk och han kom 2 dagar över bf. Med Han mådde jag bra nästan hela graviditeten de sista månaderna fick jag HEMSK foglossning och var i princip sängliggande. Och min craving var cheesbols.

  Reply

 • Linnea

  Älskar er kanal och stort grattis till ert första barn
  Jag hoppas allt går bra❤️

  Reply

 • Jessica

  Hej
  Stort grattis igen till er båda ❣️ Jag och min dotter på 8 år har följt er i många år. Själv är jag ensamstående med min enda tjej, tror inte jag får fler barn tyvärr, precis fyllt 40 😉. Men mådde jätte bra under hela min graviditet. Dock blev förlossningen tuff, gick över tiden 2 veckor. Blev igång satt med dropp för att få igång värkarna. Men hon ville inte komma ut, och efter ha legat och kämpat i tre dagar började jag äntligen öppna mig. Något jag ångrar är att jag inte krävde mer ryggmärgs bedövning, hade underlättat och gjort att jag hade haft mer krafter kvar när det väl var dags att krysta. Alla har så olika upplevelser, men tänk på vad som blir bäst för dig. Kram 💕

  Reply

 • Moa

  Grattis till er! Är så glad för eran skull att ni blivit gravida !
  Jag fick min första son 1 november 2017. Så han är 4 månader gammal om någon dag.
  Graviditeten är det värsta jag varit med om. Kräktes från v.12 enda från tills han var ute ur magen.
  Jag hade väldigt mycket söt sug och kunde inte äta någonting salt utan att börja må mer illa. Förvärkar från v.20, så jag var helt säker på att han skulle komma tidigare än beräknat. Men nej, jag gick över tiden med 2 veckor, dom hade tänkt sätta igång förlossningen samma dag som det startade av sig själv, tack och lov för det !
  Hoppas du får en bra och mysig graviditet och inte så mycket kränper.
  Kram på er !

  Reply

 • Rebecca

  Med mina söner fick jag craving på fet och salt mat, dock spydde jag väldigt mycket och fick inte behålla så mycket mat men det va sjukt gott på vägen ner!🙈🤮 Med min dotter i magen fick jag helt avsmak på sötsaker, va en riktig godis gris innan, men jag tappa suget helt under graviditeten. Så himla skönt, slapp jag den ångesten. Dock hjälpte inte de nånting mot vikten då jag gick upp 45kg ändå 😩👎🏼. Däremot spydde jag inte lika mycket med henne, jag va däremot väldigt nedstämd och allmänt negativ till det mesta ist..

  Alla tre är födda innan bf, förste är född 4 sagt innan, andre är född 11 dagar innan och tredje är född 9 dagar innan. Födda vaginalt och utan smärtlindring. Finns inget som gör mig så stolt som jag blir när jag tänker på mina små, hur duktiga dom va när dom kom till världen. Alla lycka till er! ✨

  Reply

 • Michelle broden

  Jag fick en flicka och hade otroligt sug efter surt godis.
  Gick över tiden med 4 dagar!

  Det viktigaste är inte vad könet är för något (dock intressant), utan sålänge det är friskt! ❤️
  Lycka till!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Så klart det är viktigare att det är friskt! Jag för mig spelar det absolut ingen roll vad barnet har för kön. Men det är fortfarande intressant med sånna spekulationer 🙂

   Reply

 • Desirée

  Hej!
  Grattis till graviditeten 🙂 ❤️
  Jag har två pojkar. Graviditeterna har var helt olika varandra! Med första sonen var jag extremt trött i början och hade lite illamående men det gick över snabbt. Foglossningen var värst! Kunde knappt gå i slutet. Kändes som knivar i underlivet varje steg jag tog 😂
  Med andra graviditeten hade jag foglossning från vecka 7. Och mådde illa från vecka 5-22. Illamåendet blev bara värre och värre 🤢. Spydde och fick inte behålla någon mat under några veckor. Gick ner 5 kg men gick sedan upp igen som tur är.
  Sen fick jag hepatos i vecka 30.( Graviditetsklåda) vanligare att få om man väntar pojke. Så om du plötsligt skulle börja klia dig överallt, speciellt under fötterna och handflatorna måste du kontakta mödravårdscentralen för att ta blodprov. Hepatos är ganska ovanligt och få vet om att de finns! Och de finns vissa risker med sjukdomen men som tur är det finns mediciner.

  Med första barnet gick jag över 1 vecka. Det är jättevanlig att gå över med första barnet, och de dagarna är helvetet själv! Den veckan kändes som 3 månader. Majoriteten förstföderskor går över tiden :). Med andra barnet födde jag 3 veckor tidigt men de var lite på grund av hepatosen.

  Reply

 • Pernilla

  Jag har typ varit inne på surcravings hela min graviditet är i v39+3 idag och det är en liten tjej så jag tror inte på dem där ”sött tjej” ”salt kille” men min grav började som din sen slutade halsbränna och illamående i v14 ungefär sen kom den tillbaka i v 31 och är nu konstant så vill bara ha ut henne nu! 3 dagar till BF!

  Reply

 • Emelie

  Med min första (och enda) gick jag över en dag, elr tekniskt sett typ 1.5h då hon kom 01.36 på natten 😊 hon kom vaginalt, tog totalt 48h 😥 det var tufft men det gick haha!

  Reply

 • Sophia

  Näe jag har gravid första gången hade jag enormt sug efter pommes frites och choklad, vi kollade inte könet men var tvär säkra på att det skulle va en pojke men det kom en liten flicka istället 🙂 vi blev helt förvånade och hade inga tjejnamn uttänkta 😅 hon föddes 15 dagar efter beräknat datum 🙂
  Andra graviditeten var jag extremt sugen på surt godis och salt lakrits 😋 vi kollade könet denna gång för att inte gå och tro fel ännu en gång 😂 det visade sig vara en pojke den gången och han föddes 6 dagar efter bf 🙂

  Jag mådde dåligt med båda tidigt och tycker de va relativt lika förutom det att jag var sugen på olika saker 😊

  Stort grattis till er och all lycka till 😄 ni har en spännande tid framför er 😍

  Reply

 • Kristin

  Jag hade ägglossning 24/1 förra året och var beräknad 17/10 och nu sitter jag här med min underbara fyra månader gamla dotter som också kom på beräknat datum, så ni verkar ligga ganska precis ett år efter 🙂 Jag mådde väldigt bra i min graviditet, så klart lite symptom men förutom morgonillamåendet så var jag typ inte påverkad i vardagen. När man tittade på sådana tecken om det skulle bli en flicka eller pojke så tydde det mesta på att det skulle bli en pojke, men det var en flicka, som de trodde på ultraljudet.
  Jag var också inställd på att jag skulle gå över tiden, då man hör det, och även min kompis var det som nu fick sin son tre dagar före beräknat för en vecka sedan 🙂
  Håller tummarna för att allt går vägen för er!❤

  Reply

 • Kristin

  Jag hade ägglossning 24/1 förra året och var beräknad 17/10 och nu sitter jag här med min underbara fyra månader gamla dotter som också kom på beräknat datum, så ni verkar ligga ganska precis ett år efter 😊 Jag mådde väldigt bra i min graviditet, så klart lite symptom men förutom morgonillamåendet så var jag typ inte påverkad i vardagen. När man tittade på sådana tecken om det skulle bli en flicka eller pojke så tydde det mesta på att det skulle bli en pojke, men ut kom en flicka vilket de också trott på ultraljudet.
  Jag var också inställd på att jag skulle gå över tiden, då det är vad man hör med första barnet, vilket även min var helt inställd på men hon födde sin son tre dagar tidigt för en vecka sedan 😄
  Håller tummarna för att det ska gå bra med allt för er! ❤

  Reply

 • Stina

  Vi fick vår bebis 1 juni förra året, alla runt omkring oss var 100% säkra på att det var en tjej, jag hade en ”typisk tjejmage”.
  Jag var dock helt säkert på att det var en pojke, har alltid sagt att mitt första barn ska bli en pojk.
  Vi tog aldrig reda på vad det var för kön för vi ville bli överraskade & jag var så himla nojjig över att dom skulle säga fel haha!
  Jag gick över 11(!) dagar & hade en hemsk graviditet, blev inlagd på sjukhuset i vecka 14 med nånting som läkarna inte riktigt visste vad det var men till slut sa dom att det var en mix av migrän, spänningshuvudvärk & överansträngning på jobbet.. Först trodde dom att jag fått en blödning eller propp i huvudet så det var väldigt skönt att det ”bara” var migrän😅
  Svällde upp supermycket & helt kroppen var full av vätska, fick karpaltunnelsyndrom så tappade känseln i fingrarna på båda händerna & dom sista månaderna kunde jag inte ha ett enda par skor.. Så när vi väl åkte in på förlossningen så var jag klädd i flippflopp & långklänning😂
  Efter en 19 timmar lång förlossning så kom den lille ut & gissa vem som hade rätt😉Jodå precis som jag hade sagt från första början så kom en ”liten” pojk ut på 4070g & 53cm❤️
  Trots den jobbiga graviditeten & den lång förlossningen så skulle jag lätt kunna göra det om & om igen, även fast det var det värsta jag någonsin gjort så var det också det bästa!
  Jaxon blir 9 månader snart & den finaste lilla människan jag någonsin sett!
  Kan tipsa om podden ”Vattnet går” med Nina Campioni, den lyssnade jag på under hela graviditeten & man lär sig så himla mycket & får även höra andra föräldrars erfarenheter & den hjälpte mig jättemycket med all oro som kom, lycka till!❤️

  Reply

 • Evelina

  Tror det är en pojke ni väntar! 😀

  Fick mitt första barn för 9 månader sen, jag var tvärsäker att det var en pojke även efter RUL när vi fått reda på att det var en tjej haha, jag sa HAN hela tiden omedvetet.

  I början av graviditeten hade jag hemskt morgonillamående, kunde inte lämna lgh innan jag fått kräkas.. det höll i sig till vecka 17-18.

  Sen kom foglossningen, men som tur är hade jag problem med det lite till och från. Var mest i slutet jag hade det jobbigt att röra mig, man var ju som en gående valross 😂

  Jag gick upp hela 25 kg i vikt, men 16 kg lossnade redan de första dagarna efter fl.

  Jag var oxå säker på att jag skulle föda för tidigt, då både min mormor och mamma fött över 1 månad för tidigt, men ack så fel jag hade.. jag gick över hela 9 dagar. De längsta dagarna i mitt liv.

  Förlossningen gick fort, fick värkar hemma på förmiddagen som blev tätare och började göra ont, kom in på fl 13.30 och 20.12 kom hon ut vaginalt. Hade lustgas under värkarbetet men inte när det var dags att krysta då var den bara i vägen.

  Hoppas du får en bra graviditet 😘

  Reply

 • Jenny

  Glad för er skull. 🙂 Jag har 3 barn. Första är en pojke och inte så mycket konstigt hände i graviditeten, han föddes dagen före beräknat. Men han var stor och fastnade lite så dom fick hjälpa till och dra. Dom två andra är flickor och det finns ett talesätt som heter att flickor stjäl mammans skönhet under graviditeten och oj vad mycke finnar jag hade under dom två graviditeterna. Annars har jag inget sådant. Och mådde mer illa med tjejerna. Jag sattes igång med båda flickorna en vecka före beräknat för att minska risken med att dom skulle fastna. Men det gick bra.

  Reply

 • Malin

  Hej,

  Jag har två flickor och graviditeterna var väldigt lika varandra.
  Mådde illa (speciellt på morgonen) med båda, spydde dock aldrig. Kunde inte dricka kaffe från typ v.8 till mitten av graviditeten, mådde illa bara jag kände lukten av kaffe, det var helt galet!
  Med första dottern hade jag cravings på isglass, rostade mackor och oboy.
  Med andra dottern hade jag också cravings på isglass/isvatten/saft med massa is. Kunde helt seriöst sitta och äta bara isbitar. 😂 Sen hade jag även cravings på digestivekex med philadelphiaost med andra dottern. 😁

  Önskar er all lycka, det känns som att det var någon mening med att ni fått vänta med barn, det känns som att ni båda är mer redo nu än för 5 år sedan. Ni har växt som människor både du och Jocke, och det känns som att ni mår mycket bättre nu än då. Ni har kommit så långt på dessa åren ni försökt skaffa barn, och någonstans tror jag att det finns en mening med allt. ❤️
  Ni kommer att bli fantastiska föräldrar, det är jag helt övertygad om! ❤️

  Reply

 • Elin

  Stort grattis till er!
  Vi har 3 underbara barn 9, 6 o 3 år.
  Första kom på bf dagen. Låg i sängen hela dagen med värkar. Kl 18 blev vi inskrivna på förlossningen på US. Hon är född 02.53.
  Nummer 2 gick jag över 14 dagar o blev igångsatt i Norrköping. Han va ute 1 timme o 25 minuter efter de satt värkstimulerande dropp.
  Nummer 3 gick jag över 5 dagar med. Fick havandeskapsförgiftning och blev igångsatt. 1 timme senare föddes hon:).

  Reply

 • J

  Jag hade ”typisk” pojkmage, mådde bra under hela graviditeten typ och var mer sugen på nyttigheter än godis osv. Jag var dock vääldigt trött, men det är ju vanligt oavsett. Verkligen ALLA trodde vi skulle få en pojke då vi valde att inte ta reda på könet, ut kom en liten tjej. Jag drömde dock tre gånger att de skulle bli en flicka, men blev nog ändå ”övertalad” att de skulle va en pojk eftersom alla andra trodde det.

  Reply

 • Elin

  Har två barn, en av varje! 🙂 varit sugen på sött med båda två, men med pojken så var jag sugen på kött (??) och saltlakrits oxå, enda skillnaden tror jag 🙂 första föddes 7 dagar innan bf, och andra kom 15 dagar innan bf.

  Reply

 • Ida linnea

  Jag födde två av mina kids på BF, & min första dotter kom 15 dagar tidigare 💞

  Reply

 • Johanna

  Jag har två flickor med 13 månaders mellanrum. Mådde rent ut sagt pyton fram Tom v16-18 med båda, med nummer 2 funkade ingenting förutom sömn, så jag sov bort den första delen av graviditeten. Och jag levde i princip på gröna äpplen & kiwi i början med båda & kunde absolut inte dricka Coca-Cola när jag väntade min första dotter, blev så sjukt äcklad av det. Haha!
  Jag gick över med båda mina, nummer 1 gick vattnet med en dag efter bf & hon är född två dagar efter bf & nummer 2 kom dagen innan igångsättning.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *