Det vankas ultraljud

Idag har jag haft mycket mer energi än vanligt och nästan inte känt av graviditeten alls jämfört med andra dagar. Förutom att jag fått sura uppstötningar lite då och då under dagen.
Vad det gäller halsbränna som många får när dom är gravida så har jag än så länge nästan lyckats hålla mig ifrån det men jag antar att jag kommer få det längre fram. Jag fick det en gång i fredags och då behövde jag bara harkla mig och hosta till lite så försvann det och samma sak en gång idag. Så jag har inte stört mig på det men jag har vänner där emot som haft halsbränna från HELVETET under graviditeten. Så passa tt dom till och med fått sitta upp för att kunna somna.
Usch jag hoppas inte att jag kommer få så. Fy vad jobbigt!
Men sura uppstötningar kan jag faktiskt stå ut med. Visst det är väl inte så fräscht eller speciellt nice, men det kunde vart värre känner jag. Dock så är jag ju inte så långt gången än. endast 17% av graviditeten har passerat.
Imorgon går vi troligen in i vecka 8 enligt våra beräkningar och då vankas det ultraljud!
Då får vi se om tiden stämmer eller om det blir ett nytt datum.
Jag är så himla nervös inför ultraljudet.
Jag sa till och med till mamma idag ”Tänk om jag inte är gravid utan att det bara är nått jag fått för mig?”
Men jag har ju tagit flera gravtest som visat positivt så jag bör ju vara det.
Men det är bara en känsla jag fick idag eftersom att vi inte fått bekräftat på något annat sätt än stickor och gravidtäcken.
Man är ju ändå inte 100% säker förrän man vart på ultraljud och sett vad som finns där inne.
Fatta att IMORGON får vi se den för första gången. Gud jag ryser bara jag tänker få det. Vad fantastiskt det ska bli!

Det ska bli väldigt skönt med att komma tillbaka till kliniken, nu har vi ju inte vart där på ett tag och man vill ju fråga dom så många frågor men det vill man ju ta när vi ses imorgon.
Jag kommer absolut att uppdatera er om hur det gick imorgon.
Och ni kommer få se den pyttelilla saken i magen vare sig ni vill eller inte haha! 😀

Comments 29
 • Emma

  Jag var också supernervös innan UL. Tänkte precis som du ”tänk om det inte är nät där”. Det var en sååå skön känsla att se dottern på skärmen. Stort lycka till, det kommer gå bra <3

  Reply

 • Evelina

  Lycka till imorgon ♡ så spännande samtidigt så himla nervöst att göra ultraljudet då man absolut inte har en aning om vad som kommer visas på bilden.. men förhoppningsvis visar det er en liten bebis med fint tickande hjärta ♡

  Jag är gravid i v 29 och har sura uppstötningar hela tiden och det är så fruktansvärt irriterande och när inget hjälper mot det heller så blir det frustrerande! Hade det första gången jag var gravid med men då kräktes jag av det varje dag fram till veckan då sonen kom! Det är också rätt påtagligt då man nu har ett barn att ta hand om å måste vara på humör vilket man inte alltid är pga uppstötningarna! Kan även ligga vaken 2-4 h per natt pga av det 😤 så jag hoppas du slipper skitet men oftast kommer det när magen är större och allt trycks på uppåt!

  Kram

  Reply

 • Emilia

  Åh så spännande 😍 Lycka till!

  Reply

 • Lovisa

  Jag kommer ihåg att katrin och bingo la upp en film när dom tog gravtest med ringo. Typ 4st med +. Sen när dom kom till barnmorskan så sa hon ”man kan inte få ett falskt positivt, bara falskt negativt”.
  Så om det stämmer.. 🙂

  Reply

 • Johanna

  Åh så glad för er. Jag blev oxå gravid efter 4års försök i december. Vågade knappt tro att de va sant 4 dagar före vi skulle ner till Göteborg för o påbörja ivf . Tyvärr så slutade de med missfall i v11 . Så nu äntligen har jag slutat ha ont och snart slutat blöda så de blir att försöka direkt igen 😊. Längtar så efter att få följa er i stan gravidresa då jag vet att ni längtat lika mkt som jag och min sambo, den längtan är tuff o jobbig men nu är ni snart i mål och jag är så genuint glad för er skull, och jag hoppas att vi snart får möjlighet att bli gravida igen.
  Alla tummar o tår håller jag för er under morgondagen 😍👍

  Reply

 • Emma

  Vad kul att ni äntligen ska få se den lilla krabaten inne i magen. När min syster var där visade sig att hon var 3 veckor fel i beräkningen, hoppas att det intw blir så med er!

  Reply

 • Emelie

  Jag fick sura uppstötningar varje kväll i slutet av graviditeten, fick dricka samarin som jag tycker är sååå äckligt haha!
  Hoppas det går bra imorgon på UL 😊

  Reply

 • Nina

  Hade hemsk halsbränna båda graviditeterna. En bra grej för att lugna ner de är mjölk 😊 bara ett tips. Hoppas allt går bra på ultraljudet!!

  Reply

 • Sandra

  Lycka till imorgon! Det kommer gå superbra! Kramar 🌸🌸❤❤

  Reply

 • JohannaL

  Stort grattis till din graviditet! Vi är ganska jämngamla och jag har BF i mitten på Sept så vi är inte alls så långt ifrån varandra i graviditeten. Det ska bli så spännande att få följa eran graviditet!

  Om du vill bolla lite så pratar jag mer än gärna om allt. Jag har inga jämngamla vänner som är intresserade av barn över huvudtaget så det hade varit kul att prata med någon.. Stprt lycka till!

  Reply

 • Madeleine

  Så mysigt!! Lycka till😍

  Reply

 • ramona

  Lycka till <3 Så underbart att se den lilla första gången. massor av känslor som bubblar upp.

  Reply

 • Klara

  Hej jonna! Har precis skaffat en one plus och älskar kameran! Men vart redigerar du dina bilder? Finns det någon bra app på telefonen? Inte riktigt lärt mig allt än haha!

  Lycka till idag, kommer säkert gå jättebra för er!

  Reply

 • Sofi

  Äntligen VUL, (vaginalt ultraljud)
  Vi gjorde också detta i vecka 8 pga att vi gjort IVF. Det är ju helt underbart att höra dom små hjärtslagen, och se att det finns något där. För det är det man gör endast en liten skepnad mycket mer får man inte se nu.
  Men hjärtljuden är de allra viktigaste!!!
  Lycka till!!

  Reply

 • Frida

  Åh jag kommer ihåg dessa sura uppstötningar. Jag hade ofta problem under natten vilket gjorde det svårt med sömnen. Sen fick jag tipset om att dricka mjölk! För mig lindrade det uppstötningarna så pass mycket att jag kunde sova bra:) det liksom neutraliserar det ”sura” så det inte blir lika påtaglig. Värt att testa iaf. Stort lycka till imorgon, vad spännande! Kram

  Reply

 • Stina

  Så himla roligt! Vi fick inte ultraljud förrän i vecka 20… Känns helt sjukt att jag gick halva graviditeten utan att ens veta om det fanns nått där inne eller om jag bara inbillade mig😅Hade dock fått en liten mage men tänkte typ att jag helt enkelt bara blivit lite fetare😂
  Men när man väl såg den lille krabaten ligga där inne så blev allt så himla verkligt!
  Sambons lillebror var med & det första han sa när vi kom ut var ”den rörde ju på sig!”😂Tror han blev lite chockad😅
  Sura uppstötningar & halsbränna slapp jag de första 2 månaderna men sen bröt helvetet loss alltså! Mådde så dåligt av det så jag fick börja ta omeprazol men det hjälpte inte ett dugg😩
  Hoppas verkligen att du slipper det! Lycka till nu❤️

  Reply

 • Zanna Svärd

  Så roligt att ni äntligen är gravida! Hoppas allt går bra!☺️

  Reply

 • Emelie

  Lycka till ❤️

  Reply

 • Anki

  När jag blev gravid med nr:3 då jobbade jag på Kemlabb.Gjorde ett gravtest när det hade gått ett dygn och man kunde redan se ett positivt utslag när det är ”nattagammalt.Så att gå och vänta in tiden innan man ska till barnmorskan var riktigt drygt när man då visste att man var gravid.Kram på dej 🙂

  Reply

 • Josefine

  Jonna, du ÄR gravid! 🙂 Visar ett test positivt är man gravid, visar ett test negativt kan det fela och man kan ändå vara gravid, så du är till 100% gravid, om inget hänt i kroppen under tiden då men det hoppas jag inte! 🙂
  Det är så häftigt med ultraljud! Jag gjorde mitt rul i v 20 för snart två veckor sedan. Det var så häftigt att se den lilla ”hoppa omkring” där inne å sån befrielse att höra att allt såg bra ut! 😍

  Reply

 • Nina Green

  Lycka till idag. Kram

  Reply

 • Nathalie

  Längtar Såå . Är så nyfiken på eran lilla/lille
  <3 jag önskar er all lycka till idag <3

  Reply

 • Pernilla

  Hej!
  Hur gick det på ultraljudet? Väntar med spänning!!
  Kramar till er

  Reply

 • Elin

  Jag hade halsbränna, och fick tipset att sluta med kaffe, te, choklad och friterad mat. Tyckte det hjälpte 👍💕

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jag kan varken dricka eller äta något av det du skrev så det kanske är därför jag bara fått det minimalt två gånger 🙂

   Reply

 • Ida

  Ett tips är att handla hem läkemedel i förebyggande syfte 🙈 för mig har halsbrännan bara slagit till med full kraft mitt i natten! Skönt att ha något hemma som lindrar då 🙂 samt alltid ha alvedon/panodil hemma så man är förberedd när/om krämporna kommer 😅 hoppas du slipper illamående osv 🙂

  Reply

 • Lina - Graviditet och Inspiration

  Jag är också gravid och har haft problem med halsbränna och magkatarr. Har ätit Omeprazol som är ett receptfritt läkemedel. Superbra! Fråga din barnmorska om det på mvc om det fortsätter.

  Reply

 • Diana

  Stort grattis ❤️ Så kul att få följa med er på denna resa ❤️ Måste fråga vad har du för stl i pälsjackan vill så gärna beställa en men blir osäker på storlekarna, du har ingen på lager som är till salu? 😍

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *