Första ultraljudet!

Idag har vi vart så himla nervösa inför ultraljudet, många tankar och känslor har strömmat genom våra kroppar innan det var dags att lägga sig i gynstolen.
Och WOW vilken lättnad att för det första se att det faktiskt var något som låg där inne och såklart när hon sa att hjärtat tickade på jätte fint! Och så visade hon oss nått som vi tror kallades ”gulesäck” (det som ger embryot näring innan moderkakan)
rätta mig om jag har fel.
Men den såg med rund och fin ut så nu håller vi alla tummar och tår för att det ska fortsätta att gå bra och se fint ut!
Men det var verkligen en lättnad att se att den lille och att få bekräftat att den mådde bra.
Det var dock väldigt svårt att mäta den då den är så himla liten fortfarande och ändrar storlek beroende vilken vinkel man kommer med ultraljudet. Hon på kliniken trodde iallafall att jag var i vecka 7 och vecka 8 om två dagar så vi har isåfall flyttats bakåt två dagar. Men hon sa också att det kan ändras vid nästa ultraljud.
Det var skönt att det faktiskt bara var två dagar fel och inte flera veckor, usch vad jobbigt om det skulle vara så!
Vilken resa vi har framför oss!


Jag har mått ganska bra idag förutom att jag spydde i munnen när vi var inne i affären så jag hade massor med bitar av mat i munnen. Det var fan hemskt äckligt!
Och så har jag behövt lägga mig och sova två gånger under dagen.
Men det är så skönt att jag inte har ont i magen längre, då känns det som att jag nästan kan stå ut med vad som helst haha!

Nu ska jag sova för en tredje gång, imorgon händer det grejer! 😀

Comments 72
 • Malin

  Lycka till på eran resa. 🙂

  Reply

 • Alexandra

  Kan inte beskriva hur glad jag är för eran skull, som ni har fått kämpa.
  Ni verkar vara riktigt fina människor.
  Kram till er alla i familjen Lundell ❤

  Reply

 • Mathilda

  Grattis 😊

  Reply

 • Carro

  Så underbart att läsa ❤️ tänkt på er idag 😘

  Reply

 • MinikeGirl

  💜Spännande Jonna så oerhört glad för er skull. Fantastiskt att få följa med på er resa. Ni kommer bli jätte bra föräldrar jag tror på er. Ta hand om er Kramizar🌞💜

  Reply

 • Jenni

  Oooh!! Så mysigt!
  Ska bli så kul att följa dig graviditet, jag själv ska ha den 17/10 ..

  Hoppas ni mår bra och tar hand om varandra ❤❤

  Reply

 • Erika

  Härligt att allt såg bra ut. Det är skönt att få ett tidigt ultraljud. Du kanske har haft ont i magen av nervositet o därför det släppt nu. Hoppas resten av graviditeten flyter på bra. Kram 😊

  Reply

 • Linda

  Vad skönt att det såg fint ut.
  jag längtar efter vårt ultraljud, är i vecka 18, så hoppas allt går vägen för er 😀

  Reply

 • Alexandra

  Grattis❤️ Kul att höra att allt va bra 😊

  Reply

 • Magdalena

  Härligt att höra att allt såg bra ut och att hjärtat slog❤️ De kommer gå så bra ❤️

  Reply

 • Therese

  Grattis så mye ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Er så glad for dere

  Reply

 • Johanna

  Åh där kom lyckotårarna ! Vilken lättnad för er 😊 . Har väntat hela dagen på någon form av tecken på att allt såg bra ut för er. Så lycklig för er skull ! Ni är så värda de här .
  Stor bamse kram till er !

  Reply

 • Sanna

  Åh vad roligt Jonna! Allt kommer gå jätte bra med er bebis!❤️😍 jag mådde så dåligt med mina 2 graviditeter och spydde i 2 månader konstant! Men sen slutade de och nu har jag en fin liten pojke och en dotter😍☺️Såå värt all smärta och jobbigt man gått igenom ❤️

  Reply

 • Nathalie

  Men så mysigt 😍 vilken lättnad <3 nu håller vi tummar och tår på att det fortsätter så här <3

  Reply

 • Cissy

  Härlig läsning.

  Väntar själv mitt första barn efter massa problem ❤ vecka 17 nu.

  Håller tummarna för er att allt går vägen!
  Detta är ni värda!

  Reply

 • Emma

  Vad kul att allt var som det ska och att ni bara var ett par dagar fel. Jag ska på mitt första ultraljud om 2 dagar och jag har fått en enorm klump i magen av detta. Man får ju liksom en känsla att man kanske bara har inbildat sig graviditeten och att det inte finns något barn där. Men om man har fått enorma cravings efter äpple, spytt och är väldigt svullen så är man nog gravid😉

  Reply

 • Ulle Andersson

  Blir så glad för er skull . För snart 16år sedan föddes vår lilla kille efter många års kamp för att få barn och det där första ultraljudet kommer jag så väl ihåg jag kunde knappt andas av rädsla men också den lycka när hjärtat tickar. Jag håller alla tummar och tår för er och försök njuta fast det är tufft . Jag fyller 43 i sommar och tittar fortfarande på sonen och känner en sån lycka och tacksamhet att jag tillslut fick bli hans Mamma KRAM 🌹🌹🌹🌹

  Reply

 • Emma

  Så såg vår bebbe ut i vad läkaren trodde (enligt mätning) v 6+5 (jag var i v 7+0 enligt sista mensen). 😍 Grattis!

  Reply

 • Pernilla Hommel

  Stort grattis fina Jonna!!! Har tänkt på er idag! 👍💗

  Reply

 • Jacqueline

  Vad mysigt 😍 håller tummar & tår för att allt går så bra som det bara kan. Tråkigt med kräkset ( jag slapp som tur undan allt sånt när jag väntade) hoppas du slipper det vidare Sen och bara får njuta över att vara gravid också 😍. Jag tror detta en liten tös där inne, ska bli spännande och följa gravidresan utöver er annars 😉❤️

  Reply

 • My

  Oh vad roligt 🙂 <3
  Grattis till lillen 🙂

  Reply

 • Elin

  Vad kul att ultraljudet gick bra och att allt var bra med ert mirakel. Jag hade jätteproblem med illamående båda mina graviditeter. Kräktes ibland på stan och folk måste ha trott att jag var bakis eller nåt. Mitt tips är att alltid ha plastpåsar i väskan i fall olyckan är framme. Kram!

  Reply

 • Nina Green

  Ååå skönt att du äntligen skrev. Jag har tänkt på er hela dagen. Jag blev lite orolig för du har sagt att du har haft ont i magen. Skumt att bry sig så mycket om någon som man inte har träffat men jag är jätte glad att ni äntligen fick se lilla pyret. Jag har 4 döttrar och den känslan att få se dem första gången. Kram till er båda.

  Reply

 • Pernilla

  Åh, vad härligt att höra😍 visst är det underbart att se den lill* ❤️❤️❤️ Man blir alldeles gråtfärdig av lycka.
  Kram

  Reply

 • Maya

  Åhh Jonna jag är så glad för din och jockes skull <3
  Vilken lättnad de är att få de bekräftat att allt gick bra för er och för mig då jag varit orolig för er skull.
  Jag känner också igen mig med magont och illamående.
  Får också spy i munnen lite här o var på grund av min graviditet också.
  Lyckan va verkligen när jag fick veta att jag va gravid och månaden efter får jag reda på att du också e gravid.
  Så vi mår och går igenom samma sak samtidigt :S

  Reply

 • My

  Så skönt att höra att allt har gått bra. Har väntat hela dagen på att det ska komma ut. All lycka till er ♥️🎈♥️🎈

  Reply

 • Madeléne

  Jag håller alla mina tummar och tår för att det ska gå bra hela vägen. Helt underbart att veta er lycka. Har följt er kanal i något år ser hur ni utvecklas både som personer och hur kanalen utvecklas till bättre och bättre. Är det någon som förtjänar lycka så är det fan ni. Så som ni kämpar. Kram

  Reply

 • Lisa Jönsson

  Så glad för eran skull. Som ni har kämpat… Hoppas att allt fortskrider som det ska. Ni är så värda detta och ni kommer att bli så bra föräldrar. Kram

  Reply

 • Melody

  Vad skönt att höra jonna, nu håller vi tummarna för dig!

  Reply

 • Elisabet (Nocna) Hummelgård

  Det sägs att man mår mer illa när man väntar en tjej. Väntar man en pojke så mår man mindre illa. Kan ju bero på olika från person till person också men när jag vänta min grabb mådde jag illa under 1 månad bara. Resterande var bara krämpor 😊

  Reply

 • Jessica

  Kommer ihåg den känslan när man fick det bekräftat att det allt va en liten bebbe där inne i magen.
  Så glad för er skull att allt ser bra ut, håller tummarna tillsammans med er för att det fortsätter att se bra ut🙏🏻
  Tröttheten började släppa för mig när jag va i vecka 10 ungefär, inte säkert att det blir så för dig men kan vara skönt att höra ändå☺️

  Ha en underbar kväll och ta hand om varann❤️
  Kram

  Reply

 • Evelina

  Ååh vad roligt att få läsa att allt såg bra ut ♡
  Jag fortsätter att hålla både tummar och tår att allt fortsätter på rätt spår för det förtjänar ni verkligen…

  Reply

 • Catrin

  Se till att dom har koll på dina värden på sköldkörteln, för dom kan ändras när man är gravid. Det ändrades nämligen på mig när jag var gravid och jag fick ändra dosen på Levaxin. Är så glad för eran skull <3 Önskar er all lycka <3

  Reply

 • Catrin

  Se till att dom har koll på dina värden på sköldkörteln, för dom kan ändras när man är gravid. Det ändrades nämligen på mig när jag var gravid och jag fick ändra dosen på Levaxin. Är så glad för eran skull ❤️❤️ All lycka till er ❤️

  Reply

 • Janike

  Vilken upplevelse!! Grattis till er och håller tummarna att de går bra nu! Massa kärlek till er! Gud vad ni har gått i genom och nu äntligen väntar ni barn! Är så glad för eran skulle!!

  Reply

 • Elvira

  Vad roligt! Har hållet tummarna att allt ska gå bra för er! Vilken lycka och vad glad man blir för er skull! Ska bli kul att följa er resa😊 När brukar nästa ultraljud vara? 😊

  Reply

 • Petra

  Jag kommer ihåg första ul! Så himla skönt att se i få bekräftat att de faktiskt är nåt där. All lycka till er! De här kommer gå finfint! 😊

  Reply

 • Anja Carlsson

  Wow fantastiskt!! Grattis finaste ni!!😍😍❤️❤️😘😘

  Reply

 • Edith

  Åh vad roligt för er! Ber för att allt ska gå bra <3

  Reply

 • Mikaela

  Vad skönt att allt såg bra ut. Att vara trött i början av en graviditet är inget konstigt. Jag var jätte trött första 12 veckorna och kunde gå å lägga min för natten redan vid halv åtta på kvällen. Allt kommer att gå bra med graviditeten ska du se❤️ Ta hand om dig.

  Reply

 • Jonna Nilssob

  Så himla kul o få se hjärtat ticka! Minns det så väl, en skum men underbar känsla! Så kul att ni väljer att dela med er av så himla mycket! Jag ler varje gång jag tänker på att det faktiskt har lyckats 😊 så himla kul! Håller verkligen alla tummar o tår för er !

  Reply

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  åh vad mysigt med ultraljud 🙂 Skönt att allt var bra! <3

  Reply

 • Jasmine

  Åh Grattis!!!!💗💗💗 Så skönt att den lille mådde bra! Vet själv hur nervös jag var inför första ultraljudet, tankar som i fall det ens var nån som levde där inne i magen osv. Fivkbinte göra ultraljud förän vecka 13 så det var jobbiga veckor där innan…

  Har bloggat om hela min graviditet och bilder med vecka för vecka och även om förlossningen så in och kika om du vill 😄💗

  Reply

 • Tove

  Vad skönt att allt såg bra ut! Och vad roligt gör er!😀😘 blev orolig när de inte blev en uppdatering efter jocke la ut den där snapen precis innan ultraljudet 🙈 ska bli så spännande att följa er bebis resa 💛💙💜💚❤ bästa ni

  Reply

 • Ronja

  Hade väldiga problem när jsg var gravid med illamående & spyor på ställen då man verkligen inte önskar de skulle komma.. så jag fick tipset att ha en tom kaffekopp med mig och de gånger jag fick upp denna lilla spya i munnen så kunde jag snyggt låtsas ta en klunk kaffe och då spotta ut spyan, haha! Hade flera koppar i väskan/bilen så jag alltid hade en ren & fräsch kopp med mig. 🙂

  I plast då inte vanliga, men tror du förstod det med. 🙂

  Reply

 • Olivia

  blev flyttat fram och tillbaka flera gånger med min dotter när jag var gravid , först skulle hon kommit 24dec , sen helt plötsligt på nyårsafton och tillslut sa dom ”hon är beräknad 8januari” men fröken kom 28 dec 2015 🙂 skulle in på igångsättning den dagen men vid första undersökningen va jag redan öppen 5mm så de behövdes inte hahaha 😛

  Reply

 • Rebecca

  Gud vad roligt att det går bra för er❤️

  Reply

 • Evelina

  Åååh ja!! Vad mysigt att få se din lille 😃😃😃

  Reply

 • Amanda Löfgren

  Grattis ♡ skönt att det var en liten bäbis och att den mår bra. Håller alla tummar, tår och tankar för er. ♡

  Reply

 • Sandra

  Men ååh.. Jag är så jätte glad för eran skull ❤❤ jag känner den känslan som du känner nu för jag hade precis lika dant. Mig tog det 6 år för innan jag kunde bli gravid o läkarna visste inte vad det berodde på alls. Men till slut blev jag gravid 😊

  Reply

 • Jasmine

  Åh Grattis!!!!💗💗💗 Så skönt att den lille mådde bra! Vet själv hur nervös jag var inför första ultraljudet, tankar som i fall det ens var nån som levde där inne i magen osv. Fick inte göra ultraljud förän vecka 13 så det var jobbiga veckor där innan…

  Har bloggat om hela min graviditet och bilder med vecka för vecka och även om förlossningen så in och kika om du vill 😄💗

  Reply

 • ramona

  Underbart att allt såg bra ut 🙂 Och hur gulliga är inte ni som tar med oss dit <3 Tack.
  Skönt att du inte har ont längre. Så trist att det händer så mycket med erat hus nu, men skönt när det ät klart och ni kan börja bo på riktigt. Gillar inte när det är kaos runtom. Kram och ha en skön tisdag <3

  Reply

 • Julia

  Härligt att höra att allt såg bra ut!
  Gick in i vecka 5 idag, så nytt men allt känns så spännande. Kul att följa någon som ligger lite före 😍👏🏻

  Reply

 • Helene gjelsnes

  Ååå så gøy! 🙂 Lykke til videre! Har man sett hjerte slå er det stooooor sannsynlighet for at det skal gå bra! 🙂

  Reply

 • Annica B

  Grattis, så skönt att allt såg bra ut! 😍
  Jag har en fråga, vilken klinik går ni till?
  Jag bor i Linköping och försöker bli gravid, tror inte att jag har ägglossning för testerna visar negativt men sjukhuset här är så löjligt sega och jag är så trött på att inget händer! 😑

  Reply

 • Tess

  Härligt att allt ser bra ut, jag blev också flyttad två dagar bak när vi gjorde tidigt ultaljud och detta är en ivf graviditet så det är inte lätt att mäta de små ❤ grattis till er ❤

  Reply

 • Josefine

  Tröttheten kommer ge med sig, förhoppningsvis illamåendet också. Jag är i vecka 21 nu och tröttheten är hanterbar, det är sällan jag måste sova middag, däremot har mitt illamående inte försvunnit, så jag gissar att jag får stå ut med det under hela graviditeten 😣

  Reply

 • Ida

  Åå underbart att de såg bra ut. Ja har följt er sen era ”pranks” så de är många många år men ja tänkte ja kanske kan presentera mig ida 27 år bor i varberg och ja är väl en nobody egentligen men ja är så glad för er skull, jag har efter 5 års kämpande min lilla diamant på snart 8 månader.
  Ja vill önska er all lycka med ALLT verkligen, du kanske inte läser detta eller så gör du det det skulle glädja mig.
  Som småbarnsmamma är de lätt att man ”isolerar” sig och ja hae väl lite gjort de.. men OM du mot alla odds vill ha lite mejlkontakt så skriver ja den här nedan.. all lycka o jag kommer fortätta följa er de lovar jag o ja har mängder med tips till dig då min graviditet inte va den där perfekta fina ich underbara som många påstår.. all lycka ny o grattis igen!

  Reply

 • Tatjana

  Så himla roligt för er!! Hoppas att den lillen fortsätter växa och må bra hela väggen!!💖

  Reply

 • Anonym

  Nåt ni kan lugna er lite med (vet vad man är orolig för missfall) att när man sett hjärtslag så minskas risken för missfall enhel del procent.

  Reply

 • Emelie

  Så skönt att hjärtat slår! Om hjärtat slår så minskar risken för missfall markant, eftersom i många fall där missfall sker innan v 12 så har hjärtat aldrig börjat slå.

  Reply

 • putte svensson

  hej

  putte här tänkte ge dig ett stort grattis
  och ge dig och jocke en sak till sammans och det är ett evigt liv till sammans och kärlek.

  Reply

 • Emelie Karlsso

  Va skönt att allt såg bra ut! Så härligt att se denna lycka hos er när ni kämpat så länge med allt. Ni är så himla starka och fantastiska i mina ögon. Tråkigt att du kräcktes i munnen, måste smakat pyton. Vart med om att jag kräkts rakt ut en gång när jag fick blodsockerfall i en butik, det va så pinsamt!
  All lycka till er!

  Reply

 • Anna

  Är extraroligt att följa dig nu när jag sedan några veckor tillbaka fått veta att jag också är gravid. ☺️ Jag är beräknad några dagar innan dig om man utgår från senaste mensen, men då jag har haft riktigt oregelbunden mens innan graviditeten så kan jag även vara en vecka kortare gången eller något, så jag hamnar efter dig, men oavsett så ligger vi riktigt lika till. ☺️

  Jag får dock vänta till KUB om några veckor tills vi får se den lilla krabaten och veta mer exakt hur långt gången jag är.

  Vad skönt att UL gick bra och nu hoppas vi att det går fortsatt bra för både er och oss.

  Reply

 • Camilla Ahlberg

  Hej. Vill tipsa dig om progesteronkräm… både under din graviditet men även annars.. tror det kan hjälpa dig. Var på föreläsning här om dagen om kvinnor och hormoner. Nästan alla kvinnor har brist på progesteron. Jag har precis köpt en tub och ska testa den så fort jag är i rätt fas i min cyckel. Gå in på vitallyft.se och läs…. 🙂 grattis till bebis! Är hemma med min lilla på 7 månader som är nr 5 i skaran….

  Reply

 • Sandra - nybliven tvåbarnsmorsa

  Va fantastiskt 🙂
  En riktig resa, ni har så mycket fantastiskt framför er.
  När ni byter till den andra trimestern så kommer allting kännas så mycket bättre 🙂 Det kan också kännas bättre redan om 2-3 veckor, det är inte helt ovanligt att man upplever ”spökveckor” kring v.10

  Reply

 • Sofia R

  Stort grattis till graviditeten, själv är jag i vecka 6 nu och är så himla spännande att se allt som händer 😍😍

  Reply

 • Sandra SG

  Ska bli så roligt att följa din graviditet! 😊

  Reply

 • youtube seo experts

  I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *