Svartmögel i huset

Då har vi alltså upptäckt svartmögel i badrummet som är till vårt sovrum.
Svartmögel ska vara JÄTTE farligt för gravida kvinnor och för fostret då det kan ske missfall pga det och att fostret kan bli förlamat och få skador som påverkar dess utveckling. JÄVLA SKIT!
Hur man som ”människa” kan märka att det påverkar ens hälsa är att man får ont i magen och man kan få näsblod. Jag har haft näsblod väldigt få gånger i mitt liv men jag fick det igår morse och idag på morgonen.
Hosta och påverkad andning ska också vara symtom och det har både jag, Jocke och Alexandra och man märker att det inte är pga sjukdom eller så då ingen av oss är sjuka i övrigt.

Jag har inte sett möglet med egna ögon då jag inte vågar gå upp på övervåningen. Det kanske är lite överdrivet men jag riskar INGENTING när vi inte ens vet hur mycket det finns än. Och fatta då att vi sovit i detta!!! Det var hantverkarna som märkte det och då ringde vi såklart till Anticimex direkt så dom fick komma ut så vi kunde få det bekräftat och japp det var så det låg till och dom har alltså bara tagit bort 1-2 plattor och det gömmer sig massor där bakom så vi kommer att få riva HELA det badrummet för att det inte är tätt och för att titta hur mycket svartmögel det finns där.
Jag vill också tillägga att detta INTE var i duschen, så vi vill nog inte veta hur mycket det faktiskt finns i duschen…

Så himla tråkigt när sånt här sker alltså. Det badrummet som jag tycker är snyggast och som vi inte ens skulle renovera egentligen. Och när vi precis renoverat klart sovrummet så kan jag inte sova där längre.
Så nu sover jag i ett annat rum från och med inatt.
Detta tar bara en massa extra tid OCH pengar!!!!! USCH!

Comments 64
 • Lena holmvall

  Fan va tråkigt att höra hoppas ni kan fä mat boende genom försäkringen men åh va extra jobb och tid detta kommer ta kämpa på

  Reply

 • Kim Herlin

  För jävligt när sånt här händer.. jo svart mögel är inga bra för någon om de blir för mycket..

  Reply

 • Emma

  Kan lugna dig lite med att säga att jag aldrig brukar ha näsblod men som gravid har jag aldrig blött så mycket som jag gör nu från näsan. Även min förra graviditet va likadan.
  Det är ganska vanligt 🙂

  Hoppas det ”bara” beror på det för dig med och inte pga svartmögel!
  Lider verkligen med er!

  Kram!

  Reply

 • Louice

  Gud va ledsen jag blir för eran skull när ni äntligen har hittat erat dröm hus o det bara upptäcks mer o mer fel .. 🙁 självklart ska du inte riskera någonting när du äntligen blivit gravid. ❤ jag hoppas allting vänder snart så ni kan njuta av graviditeten och huset utan att behöva oroa er för något. ❤

  Reply

 • Sandra Fahlberg

  Men oj!! Allt detta måste ju de föra ägarna ha vetat om!

  Reply

 • Mickaela.

  Stakars er

  Reply

 • Millie

  Men Gud!!! Hur mycket otur ska ni behöva ha, tycker så himla synd om er. Skickar massa Styrke kramar och hoppas de löser sig fort <3

  Reply

 • Linda

  Men fyfan rent ut sagt. Lider med er 🙁 som ni längtat efter att få flytta in och så får ni sååå mycket emot er..
  Hoppas innerligt att det inte är ni som får stå för detta?!!!

  Håller alla tummar för er! ❤️

  Reply

 • Louise

  Fy va tråkigt att höra Jonna. Det kunde väl räcka med fuktskadorna 🙁 . Och jag förstår helt och hållet varför du blir orolig. Synd om er att detta också skulle hända.

  Reply

 • Ida

  Fy fan vilken otur ni har! Hoppas verkligen att säljaren får stå för alla kostnader, inte en chans att de inte vetat om något av det.

  Lider med er och hoppas att ni inte får några problem med bebisen pga det…
  Lycka till och hoppas att det löser sig snabbt för er!

  Reply

 • Pernilla

  Alltså, fy så fruktansvärt!! Lider verkligen med er, vilken otur ni har!!!! Bra att du inte är däruppe, bättre att ta det säkra före det osäkra. Detta känns så oseriöst. Hoppas det löser sig på bästa sätt.
  Kram

  Reply

 • P

  Följt er länge, så glad att ni äntligen ska få barn och hoppas allt går vägen!
  Men detta med huset.. hur trött blir man inte för er skull?! Ni måste ju kunna göra någon slags anmälan eller? Med så mycket ”dolda” fel som har kommit fram?? Så trist men hoppas det löser sig för er!

  Reply

 • Viktoria

  Det är helt otroligt! Att de aldrig tar slut. 😩
  Sköt om dig Jonna och tänk på dig själv och bäbis. 💕

  Reply

 • Josephine

  Men herregud. Hur mycket fel är det egentligen i erat hus?! Nu måste dom väl felsöka hela huset. Vi hade också svartmögel i vårat badrum och var gravid och det gick bra. MEN i sitt fall med fler symptom så ska du hålla dig från möglet. Jag skulle iallafall vilja säga fuskbygge. SÅ mycket fel… du behöver INTE den stressen. All kärlek till er. Hoppas motgångarna ger sig snart! Kram hypotyreosmamma till 1 liten tjej från Eskilstuna 💕

  Reply

 • Ilhan

  Fan vad tråkigt jag tycker att du inte ska bo där för jag vill inte att det ska hända nåt på dig och fostret snälla bo bara inte där bo något annat plats så länge er hus renoveras

  Reply

 • Annis

  Har Ni inte funderat på att häva köpet nu när där bara dyker upp en massa fel?

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jo gud det är det vi vill göra, men det är tydligen inte nått man bara kan göra så där. Säljaren i sig är fruktansvärt svår att få tag i så vi ligger på mäklaren som tusan

   Reply

 • Johanna

  Så sjukt. Ytterligare ett fel som dom förra ägarna bör vetat om då dom besiktiga huset innan dom på ut de på försäljning. Man vill ju absolut inte ha den besiktningsmanndn som dom använt ! Dom mäter ju fukt överallt när dom besiktigar . Förstår inte hur dom kan anse att allt detta hänt från dess att dom besiktiga huset tills ni skrev på papperna. Helt ologiskt att alla fel ni hittat under någon vecka har undgått dom i flera månader/år. Galet ! Hoppas innerligt att dom bekostar en del av all denna kakan om inte allt för detta bör ni ej betala ur egen ficka då de absolut är dolda fel, som dom MÅSTE ha märkt . Samt allt fusk me hur dom fäst dörrkarm osv och tvättstugan ska man ju inte ens prata om. Man undrar ju om dom aldrig torkat lr dammsugit i sovrummet där uppe om dom aldrig funderat på varför de varit fläckar o blött vid kopplingen🤔. Nä ni ska absolut inte behöva betala de här. Badrum är fasen inte billigt..
  Önskar er lycka till o håller tummarna !

  Reply

  • Amanda

   Med dolda fel menas sådant som köpare ej kunnat se eller upptäckt med egen besiktningsman och något som alltså ägaren troligtvis inte heller vetat om. Svartmögel bakom klinkers är nog svårt att se och det borde inte säljaren vetat om. Svartmögel bör därför gå som dolt fel OM det inte går att påvisa fukt av besiktningsman och då ligger det på köparna som haft möjlighet att besikta med egen besiktningsman vilket man alltid bör göra som köpare.

   Elementet och vattenläckan bör ägaren ha sett och eftersom han även fyllt på. Detta skulle han meddelat. Men det är inget dolt fel då det syns med blotta ögat. Kan man dock bevisa att det skett mellan kontraktsskrivning och tillträde då ligger det på säljaren. Annars är det iaf inget dolt fel då det syns med blotta ögat och något köpare skulle kunna sett eller dennnes besiktningsman.

   Att golv är lagt fel eller lister sitter löst är dåligt byggt men inget fuskbygge. Pratas väldigt mkt fuskbygge men vad jag kan se är det bara dåligt byggt, kanske mkt gjort själva för att spara pengar.

   Jag försöker ABSOLUT inte försvara sällheten men vill ge en bild vad som gäller. Köparen har stora skyldigheter att undersöka huset man köper just för att sådant här inte ska hända. Väljer man själv stt inte anlita besiktningsman kan man inte skylla på säljaren helt och hållet.

   Önskar er stort lycka till och hoppas att det löser sig för förstår att detta är en mardröm som ingen skulle behöva gå igenom.

   Till er som ska köpa hus, läs det juridiska vax som gäller och BESIKTA själva! Man kan skriva in det i kontraktet att man har rätt att häva köpet om något uppkommer på besiktningen.

   Reply

 • Mini

  Har ni ingen dolda fel försäkring 😧❤

  Reply

 • Ulle Andersson

  Blir så ledsen för er skull nu när ni äntligen ska få njuta
  av graviditet och drömhuset så ska de upptäckas nya saker
  Hela tiden i huset 😔 försök fokusera på babyn i magen
  allt annat får försäkringar , byggkillar fixa.
  Stor kram ❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply

 • Nathalie

  Åh va ska man säga, har inga ord för vilken otur allt blev av drömhuset. Jag skickar över lite styrkekramar till er!

  Reply

 • Malin

  Asså jag tycker så synd om er. Ni har inget annat än haft problem med det huset och än verkar det inte sluta. Jag tror dem förra ägarna har lurat er, för så här mycket fel på ett så pass nytt hus är inte normalt 🙁 🙁 🙁

  Önskar er all lycka!!!! <3

  Reply

 • Josefine

  Fyfan, säger jag bara 😣 hoppas allt löser sig i slutändan för er! Verkar inte bättre än att riva å bygga nytt, med tanke på att det är fel på allt mer eller mindre i huset 😩

  Reply

 • Tina

  Så himla tråkigt 🙁 ni är verkligen inte värda detta. Skrev till Jocke på fb som kanske kan va till hjälp, lycka till

  Reply

 • Linda

  Naemen fy!!! Alltså lider verkligen med er 😞 bara negativa besked om huset. 2018 skulle ju bli erat år med husköp och graviditet. Fy fan va tråkigt.. 😢 styrkekramar till er, hoppas de inte är fler fel nu på huset. Och ta hand om dig och bebis i magen 🌸🌸

  Reply

 • Johanna

  Jäkligt tråkiga pengar att slänga ut när man hsr köpt ett hus. När man köper ett hus som är besiktat inom det närmsta året, då förväntar man sig att det mesta är i bra skick. Självklart kan skador och fel uppstå, men nu känns det väldigt överdrivet, först riva tak och väggar för ett läckande element, sen ett skorsten som är åt helvete och nu ett badrum. Man börjar ju fundera på om den eller dom som har byggt i huset har kunskap och behörighet? Det kan ju inte vara en hantverkare med våtrumsbehörighet som har gjort master-toan?
  Det man kan fråga sig nu, är ju hur de andra toaletterna pch badrummen ser ut bakom matta/kakel. Riktigt tråkigt för er!
  Det positiva i det här är ju att detta kommer fram nu innan barnet har kommit, så barnet inte kommer behövs växa upp i ett hus fullt av farliga och allvarliga brister. Tänk om ni skulle ha bebisen där nu med all renovering, mögel och oljud.

  Reply

 • Emma

  Usch vad trist att höra..Hoppas verkligen att saker och ting slutar gå så fel. SÅ jäkla dålig stil av dom som sålt huset till er inte har sagt någonting. Det känns ju riktigt konstigt att de inte vetat ”någonting” efter att ha bott där i flera år..(Antar jag iallafall). Svartmögel är inte att leka med..

  När jag bodde i en lägenhet i Göteborg, så upptäckte jag när jag flyttade att det fanns svartmögel i listerna..Förklarade varför jag känt mig så sjuk..fått konstiga eksem på händer och armar..Efter det så har jag blivit väldigt känslig och får väldigt lätt nya eksem.

  Men vad bra att ni upptäckte det rätt tidigt ändå och inte flera månader senare.

  Reply

 • Camilla

  Näsblod är iof vanligt vid graviditet pga högre tryck på kärlen då man får ökad blodvolym…. så behöver inte betyda något och att det har m mögel att göra, vi har inte haft näsblod någon av oss trots konstaterat svartmögel.
  Vi har också haft svartmögel ( det hade gått långt när vi märkte det, en hel vägg nere vid… vid en säng så vi såg det av en tillfällighet) och fått det sanerat..besiktning av miljöförvaltningen både innan och efter och vi har fått bukt på det.

  Reply

 • Rebecka

  Usch och fy! Vilket jobbigt ångestmoment detta måste bli för er, i en sådan lyckligt period dessutom. Gravida, nyss köpt hus och så kommer det verkligen bara smäll på smäll..
  Känns ju mer och mer som att huset verkar vara ett riktigt skojbygge, då allt var så fint och perfekt på ”ytan”, men hoppas att detta var de sista.

  Reply

 • Annika olsson

  Hej detta är fördjävligt och jag tycker synd om er. Kan du inte sova hos din mamma tills möglet är borta så du inte risketar något med graviditeten ?

  Reply

 • Izabelle

  Jag tror absolut inte du behöver oroa dig. Såklart utsätt dig inte för övervåningen i onödan sporerna flyger ju överallt men fostret är också väl skyddat i din mage. När jag var gravid med min nr 3 bodde vi i ett hus som var fullt med svartmögel. Fick en fin frisk pojk. Att du blöder näsblod har nog högst troligtvis med graviditeten att göra , jag har heller aldrig blött näsblond en enda gång i mitt liv förutom när jag varit gravid. Slemhinnorna blir jätte sköra!
  Lycka till ❤ tråkigt med huset 😪

  Reply

 • Susanne

  Så jävla tråkigt! Usch, vilken hemsk otur ni haft med detta hus! 😒/😡
  Hoppas verkligen ni får bort möglet nu snabbt och att inte ni hunnit skadas ”för mkt” av det. (Framförallt att bebis inte påverkats än). 😕
  Om det där med lätt snacks i väskan.. tänkte på såna färdiga påsar med nötmix man kan köpa lite varstans, kanske kan va nåt..? Om du gillar nötter, alltså.🥜🌰👌😉

  Reply

 • Sandra

  så jäkla tråkigt 😫😩 usch när ska oturen vända?

  Reply

 • Nina

  Men vad sjutton, vad är det som händer egentligen 😫 Hur mycket skall ni gå igenom. Fy, vad tråkigt asså! Skickar massor av styrkekramar till er! Fortsätt kämpa på för alla era drömmars skull 💪. Allt kommer att bli bra skall du se! 🍀

  Reply

 • Johanna

  Lider med er så mycket!

  Det är farligt att vistas i svartmögel och det är för alla. Inte bara gravida.

  Förstår att ni lagt så mycket pengar på detta men det bästa är nog att häva köpet. :/ För riskera inte er hälsa och hela er ekonomi. Så jävla surt, fy fan.

  Reply

 • Rebecca F

  Jag tycker att ni ska starka en swish konto som folk kan skicka och som både räcker till renovering och annat !

  Jag tror någonstans så MÅSTE familjen ha vetat detta iallafall symptomen !

  Kram på er ! Blir så ledsen för er skull!

  Reply

 • Rebecca Barkström

  Vilken otur ni haft Jonna, tycker så synd om er!
  Dock, är näsblod vanligt under graviditet, jag har blött var och varannan dag under båda mina graviditeter.

  Svartmögel är jättefarligt för ALLA, gravid eller ej! så jag tycker ingen av er ska vistas där uppe just nu.. Svartmögel ska man verkligen ta på allvar.

  Lycka till och jag hoppas det löser sig för er snart <3

  Reply

 • Lina

  Shit, tkr på riktigt synd om er som gjort ert första husköp o de ska va så mycket dolt skit.
  Hoppas de löser sig för er.

  Reply

 • Johanna

  Ett tillägg: tipsar er om att själva läsa på om mögel och dess konsekvenser. Hantverkare, folk i allmänhet och till och med läkare har inte full koll.

  Bodde i ett mögelskadat hus i 10 år och har med största sannolikhet blivit kroniskt sjuk pga det. Även mina familjemedlemmar.

  Och har flertal vänner som blivit svårt sjuka pga mögel. Har läst så många berättelser om folk som först blivit friska när de slängt HELA sitt bohag (alla möbler. Allt) och inte tagit med sig något från ett mögelskadat hus. Men då har det i regel gått väldigt långt.

  Finns fb-grupper om mögel. Där kan ni se hur det gått för andra mägeldrabbade.

  Så snälla ni, läs på och var rädda om er, hundarna och bebisen i magen! ❤

  Om jag vore ni hade jag försökt hitta ett nytt hem. Jag vet att det är lätt att säga och att mycket pengar är inblandade. Men tänk i det långa loppet. Huset kommer med största sannolikhet komma att kosta oerhörda summor, o då vinner ni nog på att anlita en advokat. För att försöka häva köpet. Och försöka hitta ett nytt men friskt hus.

  Jag har för mig att ni sa i en video att huset legat ute till försäljning i flera år? (kan minnas fel) men om det är så vet ni nog varför nu.

  Hoppas allt ordnar sig! Håller tummarna.

  Reply

 • T.

  Jurist fr Nrkpg här. Hojta till om ni behöver hjälp.

  Reply

 • andreas

  har ni tur så har det inte gått så långt men kan vara bra att göra om allt ändå för att fuktspärren ska bli rätt i badrummet

  Reply

 • Melinda

  Gud vad irriterad jag blir när jag hör om hur mycket fel det är på huset! Jag förstår hur frustrerande det är då hag själv köpt hus som det fuskats på och vi levde i konstant renovering i två år pga det.. Jag hoppas att ni får bra hjälp att åtgärda felen så att ni kan få lite harmoni 🙂 Stå på er gentemot försäkringsbolagen och ta hjälp av någon juridiskt kunnig så ska ni se att det löser sig.

  Reply

 • Linnea

  Usch så hemskt. Jag hoppas verkligen att saker snart vänder för er och saker och ting blir riktigt bra. Kram på dig!

  Reply

 • Bella med familj i Västerås

  Alltså hur orkar ni med allt? jag lider med er som attan ska ni veta och tycker att det måste få ett slut för er skull. jag blir så orolig nu att det ska hända er bebbe något nu när det är svartmögel i badrummet och jag ska hålla tummarna att det inte händer nått med bebben. Det vore ju för jävligt i så fall. har ni pratat med dom som sålde huset till er och ifrågasatt vad dom hart gjort och hur det kommer sig att det är så fuskbyggt? Eller har dom bott där i några år utan att ha märkt något? Om jag skulle ha sålt denna fina till ytan huset så hade jag skämts så ända in i bängen då ni filmar allt som är fel med huset och hade inte vågat visa mig ute. Jag önskar er all lycka till på denna tråkiga resa men hoppas att den kommer ha ett fint slut för er och bäbisen
  Kram Bella

  Reply

 • Isabella

  Jag lider verkligen med er. Är allergisk mot mögel och växte upp i ett hus som hade dolt mögel i badrummet och var ständigt sjuk men ingen annan. Hemskt var det.
  Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig för er. Håller alla tummar och tår! Ni har klarat er igenom så mycket annat förr, så jag vet att ni är starka nog att fixa det här med även om jag förstår att det verkligen tar på en.
  Kram på er!

  Reply

 • My

  Åh fy vad tradigt :-/ tradig upptäckt och tradiga pengar att lägga på sånna grejer. Att inte dem förra ägarna lagt märke till de? :-S
  Kram

  Reply

 • Denise

  Jag jobbade med skadesanering när jag var gravid med barn nr 2. Jag rev alltså i mögel och jag märkte ingenting. Näsblod kan ju vara ett gravidsymptom också. Jag säger inte att mögel är bra men du ska inte vara där när dom river i det. Det är då de börjar bli farligt.

  Reply

 • Annica

  Näsblod och ont i magen ät vanligt att få under graviditeter, det behöver inte ha med möglet att göra! 🙂
  Jag har haft dom symptomen båda mina graviditeter, din blodmängd i kroppen ökar när du är gravid och känsliga blodkärl kan lätt spricka. Jag var livrädd för missfall eftersom jag hade kraftig ”mensvärk”, men det var bara för att livmodern växer sa min barnmorska. Men är du orolig så tycker jag att du borde ringa din barnmorska 🙂

  Reply

 • Ida

  Ett tips, stick från huset!
  Förlorade en nära anhörig nyligen som bodde i ett hus där det fanns svartmögel i källaren, där han i stort sätt aldrig vistades.
  Han hade cancer i lungan pågrund av svartmöglet och det spred sig snabbt i kroppen och 3 månader efter diagnosen så gick han bort. För eran egen skull, lämna huset och få det fixat innan du vistas där.. tänk på bebis och hundarna.

  Reply

 • Annie

  Hej jonna, jag vet inte någon mejl till er. Men jag jobbar som sanerare och tar hand om mycket svartmögel. Det ni ska göra är att kontakta erat försäkringsbolag och säga att de finns svartmögel i erat badrum. Då kommer dom att skicka en saneringsfirna som ska riva badrummet och sen sanera mot möglet. Och när dom sanerare som sprayar man med ett medel som heter penetrox (om dom använder ett annat så säger ni att ni vill att dom ska använda penetrox) de medlet dödar möglet, alla andra medel på marknaden bleker bara. Du kan vara i erat hus, men undvik att vara i de badrummet alls. Och i närliggande rum. Men de är verkligen jätte viktigt att sprayar mot möglet. Och kolla så de inte har spridit sig till stommen i huset, har ni en vind så släng upp ett öga där också. Har ni fler frågor så skriv gärna. Kan ganska mycket om fuktskador och mögel och sånt.

  Reply

 • Mikaela

  Men fy!😱 nu får det väl ändå räcka med trassel. Går det under dolda fel precis som fukten?
  Håller alla tummar jag har för att det inte blir mer trassel nu.

  Reply

 • Nathalia

  Hej Jona!
  Skrivit ett långt mail till dig. På din FB.
  Läs det så fort du kan!!!!
  Mvh
  Nathalia

  Reply

 • Ida

  Men fy 🙁 borde inte besikningsmannen upptäcka mögel/fukt!? Så himla tråkigt. Håller du dig borta från det badrummet borde det väl inte vara någon fara? Förstår din oro dock! Tänk på dig själv först. Hoppas det kan åtgärdas snabbt.. Så tråkigt 🙁

  Reply

 • Pia Fia Pipen

  Tur i oturen ändå att ni upptäckt möglet nu.
  Undvik att vara hemma över huvud taget skulle jag tipsa om, utan att vara någon expert. Har ett syskonbarn som hela barndomen var sjuk i svåra eksem, troligen beroende på att det fanns svartmögel i huset de bodde i när hans mamma var gravid med honom. Vill inte skrämma upp dig, bara dela med mig.
  Lycka till och sköt om er! <3

  Reply

 • Ninemile

  Näsblod kan man även få just för att man är gravid!

  Reply

 • Melindha

  Tycker så jävla synd om er 🙁 jag hoppas innerligt att det INTE blir någon skada på fostret, fan alltså ❤
  Ni kommer klara det här ❤

  Reply

 • Kirsten

  Jonna, det där med svartmögel. Det är inte bra att någon av er i huset är där. Och det gäller era hundar också. Ni kan bli sjuka ni som är i huset, för den lilla biten som ni visar på vloggen, den är kanske ännu större bit.
  Jag hade försökt häva husköpet och flyttat till ett annat hus. Tycker att det jag har sett på era vloggar, så tycker jag att där är fel på hela övervåningen med fuskbygge.

  Hoppas att det löser säg för er. Men som sagt svartmögel är inget att leka med som någon annan skrev i kommentarerna här så måste hela badrunnet rivas och saneras.

  Reply

 • Emelie

  http://www.bygghjaltarna.se/

  Ring dessa killar om ni behöver hjälp med någonting, dom är sjukt duktiga.. Dom har hjälpt oss mkt, även om företaget ligger i Västerås så åker dom även till andra ställen. 😊

  Reply

 • M

  Inte läst alla kommentarer, men har för mig att som gravid kan man också lätt få näsblod 🙂

  Reply

 • Millan

  Häv köpet! Ni lär ha mögeltoxiner i hela er bostad. Kolla med ett sjukahusprov om ni tänker vara kvar- tops med damm på från företaget ”Anozona”, så får ni en bild av hur det ser ut i huset. Eg det som är väsentligt.

  Reply

 • kalle

  det är inte bra att ha svartmögel i ett hus men jag har en som jag känner som har fått det

  Reply

 • Sara

  Har inte läst alla kommentarer,
  Tycker så synd om er men måste inte alla era fel gå på dolda fel?
  Med tanke på att huset va besiktigat innan ni flytta in!
  Det gäller ju 10 år efter att man sålt ett hus?
  Hoppas allt löser sig för er!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *