Vårt tillfälliga sovrum

Som ni vet så vågar inte jag ens vara på övervåningen alls sen igår pga upptäckten av svartmöglet.
Dom har iallafall plastat igen dörröppningen in till badrummet där det upptäcktes då det inte finns några dörrar till toan där och till vårt sovrum sen ett tag tillbaka pga renoveringen.
Men vi vet ju inte om det finns ännu mer mögel, så därför vågar jag inte ens chansa att vara på övervåningen.
Ibland vill jag bara nypa mig i armen och hoppas att allt bara är en mardröm.
Allt detta är för sjukt för att vara sant!

Vi har iallafall övernattat i ett av rummen som ska bli Jockes studio (det är tur att huset har 13 rum).
Det har vart väldigt mysigt då vi sovit med alla hundar och i en mindre säng än vad vi brukar.
Dock så har det vart fruktansvärt kallt och det är ju för att värmen på bottenvåningen inte fungerar.
Som att nått skulle fungera i detta hus?
Det ska alltså vara golvvärme här men den är inte sluten så vattnet rinner ut i en brunn tydligen.
Och kaminen går ju inte elda i då sotaren sa att den är livsfarlig att elda i och att det är ett under att huset inte brunnit ner innan. Men enligt säljaren så är den ju jätte godkänd och besiktas varannat år…

Dagen har iallafall gått till att sitta i massa telefonsamtal och möten med mäklare, säljare osv.
Det är nått lurt det känner jag på mig då säljaren blir HELT TYST hur länge som helst när man frågar vissa frågor. Så Jocke frågade om frågorna tydligare men inget svar då heller. Inte ett knyst alltså. Utan han var bara helt stum.
På tisdag kommer iallafall en besiktningsman som Anders ”Arga Snickaren” tipsade oss om och han skulle tydligen vara jätte bra. Men säljaren vill fortfarande ha den där besiktningsmannen som han hade när han sålde huset. Låter inte det jävligt luddigt ärligt talat?
Att han verkligen vill ha honom men ingen annan?
Hans motivering var ”Jag tycker att han är bra”.
Jo vars, det har vi ju verkligen märkt hittills… Detta måste ju nästan vara årets skämt!

Comments 24
 • Tobias

  Hoppas ni kommer ur detta elände med allt och får den hjälp och stöd ni behöver. Låt nu inte detta knäcka er utan förhoppningsvis om ett par månader så kommer detta plana ut och ni har fått ordning på allt. Men det ska ju inte vara såhär. Häva köpet och bygga helt nytt är nog klokast men kanske inte möjligt. Lycka till iallafall!

  Reply

 • Linda

  Bra att ni tar en annan besiktningsman. Tydligen kunde ju inte den han haft sitt jobb eller så håller dom med varandra. Opålitligt!!

  Reply

 • Lundell fan

  Hej Jonna!
  Jag e Ert största fan ever!! Ni e världens bästa Idoler och jag ser verkligen upp till er! Att Jocke vågade började sitt liv och ni e ett super bra par! Och Bara ett tips: Jonna Lundell, Joakim Lundell och babyn: Julia Lundell. Tycker det e gulligt men som sagt Bara ett tips.
  Ni e mitt allt!!
  //Ert största fan!<3 #LoveLundell

  Reply

 • Josefine

  Fyfan, vad jag lider med er! 🙁

  Reply

 • Josefine

  Fyfan, vad jag lider med er! 🙁 Vi har haft väldiga krångel med vår lägenhet som vi köpte också men den var nog liiite billigare och liiite mindre än ert hus :/

  Reply

 • Anonym

  Hej Jonna!
  Har hört att även fast man får bort möglet så finns giftet fortfarande kvar i luften så man måste även få bort det på så vis. Ni vet säkert om detta redan men ville bara säga det utifall att ni inte gjorde det.

  Reply

 • Maria

  Spelar ingen roll vilken besiktningsman säljaren vill ha. Utan ni har rätt att ta dit vilken besiktningsman ni vill!
  Tycker så fruktansvärt synd om er! ❤

  Reply

 • Jasmine

  Fy stackars er vilken otur med huset!😔
  Går det inte på nån försäkring alla åtgärder ni måste göra?

  Man undrar ju i fall dom som bodde där innan visste om allting🤔😣 Och mäklaren, vilken människa 😝

  Reply

 • Angelica

  Det låter verkligen alldeles för sjukt för att vara sant. Sådan otur ni haft å vilken idiot till säljare som säljer i detta skick. För något av alla fel borde han ju ändå ha märkt.

  Känns ju som något är väldigt skumt som du skriver. Å den där besiktningsmannen han använt borde ju aldrig få besikta något nånsin igen. Han är ju uppenbarligen sämst.
  Men dom kanske känner varandra, så därför det blev godkänt.

  Ni borde ju få avdrag på vad ni ska betala för huset, för med all fuktskada å mögel å alla andra fel så är ju inte huset värt alla miljoner som ni köpte det för.
  Stå på er & kämpa på.
  Hoppas ni inte hittar några mer fel nu.

  Reply

 • ramona

  Jag tycker så himla synd om er. Ni har längtat så länge efter att få flytta och så blev det en mardröm. Nu får det väl vara nog. Jag hoppas mardrömmen vänder och blir till den dröm ni ville ha när allt löst sig till det bästa.
  Håller verkligen alla tummar jag kan för er <3 Ta hand om er, styrkekram

  Reply

 • Petra

  Hela själen gör ont att de bara blir problem med huset hela tiden för er! Som om det inte varit nog med hemskheter för er sen förra året.
  Håller tummarna att de problem som är nu går att åtgärda smidigt!
  Att säljaren vill ha just den andra besiktningsmannen låter ju skitkonstigt, tur ni tar dit en annan oavsett! Hade de inte varit några problem säljaren vetat om så skulle han ju inte brytt sig om vilken besiktningsman som kom o kollade öht!
  Lycka till o ha hand om er nu! Hoppas verkligen det blir ljusare tider för er o att all olycka o otur försvinner!

  Reply

 • Kajsa

  Du är bäst Jonna och jag älskar ert hus och ni är världens bästa människor alltså jag kan ej beskriva hur mycket jag älskar er

  Reply

 • Johanna Heman

  Låter nästan som om säljaren känner besiktningsmannen 😠
  Stå på er & lycka till med allt 💕

  Reply

 • Mimmi

  Hej Jonna! Jag funderar på om säljaren har mutat besiktningsmannen för att godkänna huset trots alla dessa fel? Det är i princip omöjligt att göra det för i såna här fall så kan besiktningsmannen förlora sin ”licens” och det är inte många som vill riskera det, men det är så skumt att huset blivit godkänt av honom. Har säljaren informerat om vilken byggfirma han använde när han renoverade huset? För byggfirman har väl också ett ansvar i det här?

  Reply

 • Tess

  Jonna, du bör inte bo i huset överhuvudtaget, svartmögel är farligt ja, men det är inte bra som gravid att bo i ett renoveringskaos. Du bör inte vistas i rum som målas eller nyss målats om, vissa färger är farliga. Man bör vänta två dagar med att gå in i ett nymålat rum. Sen är ju slipdamm och annan skit aldrig bra att andas in.
  Man ser ju på dig i era vloggar att du inte mår bra, och det är så tråkigt att se.
  Jag vet att ni är ett team men överlåt så mycket du bara kan på jocke och andra för att du på alla sätt ska undvika mer stress osv. Det är faktiskt okej att göra det som gravid och speciellt för er när ni kämpat så länge!

  Reply

 • Tina

  Jag gissar på att ni har all rätt att ta in en egen besiktningsman, men att ni kanske får stå för den kostnaden isåfall.
  I vilket fall som helst så verkar det väldigt skumt och luktar unket att säljaren beter sig som den gör!

  Jag vet av egen erfarenhet att man kan känna av svartmögel genom att man blir täppt i näsan, får svårt att andas samt får rethosta, dock är det hyfsat ”ofarligt” sålänge man inte håller på och pillar/rör det..
  Det är sporerna som ”flyger” runt som gör att det blir farligt för då andas man in det..
  Håller alla tummar för er att ni får rätt på det!

  Reply

 • Cecilia

  Ett tips angående möglet så finns det såkallade mögelhundar som letar upp mögel och markerar det . Så ni skulle ju kunna kontakta någon som har en mögelhund så skulle hunden kunna söka igenom huset så behöver ni ju int riva något i onödan bara för att få reda på ifall det finns mögel. Det är bara att googla ”mögelhund” så kommer det upp flera förslag.

  Reply

 • Maria Engdahl

  Fruktansvärt! Såg er vlogg om att du ville bort från huset för att slippa utsätta dig för några risker. Samtidigt vill du vara med Jocke. Tänkte på en typ Friggebo som man kan sätta på tomten. Med en sådan hade du kunnat vara både nära och i säkerhet!

  Reply

 • Linda

  Åh jag tycker så fruktansvärt synd om er, finner verkligen inga ord för det. Jag tänker på er det ska ni veta och för varje video jag öppnar så hoppas jag att ni har bra besked men det blir bara värre och värre. Jag sänder tusen styrkekramar till dig, Jocke och alla i erat team och hoppas verkligen att säljarna ställs mot väggen ordentligt och även ”besiktnings mannen” som klart borde avsluta sitt yrke omedelbart. Kram på er ❤️

  Reply

 • Felicia

  Nu måste ni stå på er! Acceptera inte att säljaren inte går med på att ge er den ersättning som behöva. Antingen ska ni få ersättning för ALLT eller så ska ni häva köpet, punkt slut! Ni ska inte låta de göra såhär ostraffat! Hoppas verkligen att allt löser sig, lycka till<3

  Reply

 • AyumuSWE

  Tycker det låter lurt och skulle nog ta den som Anders Övergård rekomenderar. 🙂

  Reply

 • Terese

  Jag tycker att det låter väldigt misstänksamt att säljaren bara vill ha just den besiktningsmannen. Hade säljaren inte haft något att dölja så kvittar det väl vem som besiktar tänker jag. Resultatet borde ju bli likandant. I alla fall så gott som.

  Dessutom är det inte rätt vanligt att om köparen hittar en massa fel att man besiktar igen med en annan besiktningsman?

  Hur som helst hoppas det blir bättre snart!

  Reply

 • Eva Siltberg

  Hej.
  Vill faktiskt bara önska er all lycka till med besiktningen.
  Förstår dig till 100% att du Jonna inte vågar vistas på övervåningen nu när ni äntligen blivit gravida.
  Må så gott hälsningar familjen Siltberg.
  Kram !!!🙏🤗🌹

  Reply

 • Linnéa Johansson

  Tycker så himla synd om er och hoppas att det verkligen löser sig för er! Låter lurt att säljaren vill ha samma besiktningsman, jag skulle ta dit en opartisk för att ombesikta huset, så som säljaren beter sig är inte okej!

  På tal om svartmöglet bör du inte vistas alls i huset eftersom nu när ni har öppnat upp kaklet och hittat svart mögel. Det är mögelsporer i luften och det är de som är farliga att andas in, de tar sig överallt och flyger ikring i luften konstant! Svart mögel är ingenting att leka med, speciellt inte då det kan vara så farligt för dig som är gravid 💖 Ta kontakt med specialistläkare inom allergi, de har jätte bra koll på svartmöglet och vad du bör göra!

  Hoppas att allting löser sig för er, ingen ska behöva gå igenom sådan stress vid en graviditet 💖💖💖

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *