lösningen på gåtan?

Bara för att jag igår skrev att jag drömde att jag skulle få en pojke så drömde jag så klart inatt att jag fick en flicka haha. Men min magkänsla säger ändå att det är en pojke som ligger och jävlas med mig i magen.
Nej men jag har faktiskt kommit på ett knep som hjälper mig 7/10 gånger med illamåendet.
Ni kanske minns att jag inte alls är sugen på sött eller på godis dvs att jag varken kan äta saker som innehåller mängder med socker eller dricka något annat än vatten och mineralvatten.
Jag äter för det mesta sallad med kyckling och ibland för att lyxa till det så har jag lite pasta i salladen.
Men det är på riktigt jätte svårt för mig att äta en vanlig varm husmanskost hur gärna jag än vill ha det.
Så jag har TVINGAT i mig några godbitar och ni fattar inte hur pigg och bra jag mår då??
Förutom att jag blir äcklad att jag tvingat i mig någonting jag egentligen inte vill ha.
Illamåendet försvinner oftast helt och jag kan äta hur mycket jag vill av precis VAD jag vill!
Tänk att godis kan vara en lösning på mitt mående?!

Jag har alltid salta kex vid sängen som jag tar när jag vaknar och ni tipsade även om Dextrosol och jag trodde att det skulle vara alldeles för sött för mig. Men en halv sån på morgonen så kan jag gå upp ur sängen direkt när jag vaknat. Annars brukar det ta ca 30-40 min så jag inte ska kräkas.
Efter det så går jag upp och tar en frukt för att  få i mig någonting sen dricker jag lite drickyoghurt, väldigt uppskattat av mig på morgonen då jag verkligen är super hungrig men för rädd för att äta.
Jag tänker att jag kanske ska försöka att börja dricka någon juice eller något så man får i sig lite socker där ifrån. Jag vill ju inte tvinga i mig godis varje dag. Nu handlar det ju bara om 1-2 godisbitar om dagen, men det är ju inte alltid dom hjälper och då mår jag bara ännu mer illa dom dagarna dom inte hjälper.
Mornarna börjar iallafall bli bättre nu när jag hittat en rutin som faktiskt funkar, men det tar fortfarande en stund för mig att komma igång.

Även om jag mår som jag gör så är jag så fruktansvärt lycklig över denna graviditet och jag längtar så himla mycket till vårt andra ultraljud den 3e April, låt tiden gå fort så vi får se honom igen!
Ja för jag är fortfarande säker på att det är en han som ligger där!

Comments 28
 • Tess

  Du borde testa ”sea band” en populär grej för gravida som har det jobbigt med illamående.

  ”Sea-Band är ett armband som lindrar illamående vid graviditet och åksjuka. Det elastiska bandet har en påsydd plastkula som trycker ner och stimulerar en akupressurpunkt på underarmens insida. Effekten kommer redan efter ett par minuter. Kan användas så ofta det behövs”

  Reply

 • EMMA

  Jag har 2 flickor och på dem mådde jag väldigt dåligt i början till vecka 12 sen var det precis som när man stänger av på en knapp.. har en pojke och han mådde jag oxå illa på ungefär samma så jag tror inte på alla dessa myter men jag trodde min var en flicka fast det var en pojke.. det ända som kan berätta för dig är ultraljudet längre fram. Hoppas bara du får en graviditet utan stress och ta en dag i taget.. hämta liberos app där kan du följa bebisen och din utveckling.. jätte fin app.. sen en sak till vore roligt om du oxå skrev din autograf i boken eftersom ni är ett team..

  Reply

 • Sandra

  när kan man se vilket kön det är på barnet? 🙂

  Reply

 • S

  Testa armbanden från apoteket som gör att illamåendet försvinner. Åksjukearmband. Det använde jag när jag mådde illa under min graviditet 😀

  Reply

 • Nicolle Meckenhäuser

  Är så glad för er skull 💜 och jag håller både tummana och tår att blir bra både med barnet och huset 💜 och jag älskar att läsa din blogg varje dag innan jag gå och lägger mig 💜 så klar er vloggar 💜 sov gott bästa bästa Jonna 💜

  Reply

 • M

  Hej Jonna!
  Stort grattis till graviditeten!! Jag vet precis hur jobbigt det är med resan till ett barn. Vi försökte i 2 år med 3 missfall och nu äntligen ligger jag hemma med min bebis. Han är nu 4 månader och han är hela min värld!!

  Jag tänkte iaf tipsa dig om att göra en supersmarrig pastasallad med dressing och hela köret och ha i kylen så du kan ta lite då och då. Jag gillade också bara kall mat och en massa ramlösa!!

  Kram!

  Reply

 • Sofia

  Ett tips är äta nått precis innan du går o lägger dig på kvällen. Typ en frukt eller en smörgås eller nått. Då är blodsockret i lite mer bland när du vaknar på morgonen o du kansle slipper det värsta illamåendet 🙂

  Reply

 • Elin

  Jag har varit stensäkert på att det är en pojke sen du berättade om dina symptomet. Har själv en av varje och skulle säga att jag är väldigt lik dig! Problem med underproduktion på sköljdskötteln (fast mest när jag är gravid så se till så dom kollar ditt värde regelbundet!) jag ÄLSKAR godis och speciellt saltkakris, sen ska vi inte tala om hur avundsjuk jag blir när jag ser dig med hockypulver! Min andra graviditet som var med sonen så ville jag verkligen inte äta godis första tremestern vilket var extremt jobbigt då kroppen fortfarande gick igenom abstinens från sockret! Sen när jag väl ville äta det igen var det surt som gällde och jag HATAR surt! Sen så mådde jag väldigt lilla men spydde aldrig. Och den ända maten jag var sugen på var onyttig mat!

  Med dotterns var jag beroende av godis och tårta men ville bara ha nyttig mat. Och med henne kräktes jag några gånger. Vågar fortfarande inte äta marabou salta mandlar sen jag var gravid med henne för åt ca 200g per dag första tremestern.

  PS se till att ha koll på ditt järnvärde, d12 och folsyra hela graviditeten pluss sköljdskötteln. Mer än halva min första graviditet var i Norrköping och barnmorskorna jag träffade där struntade totalt i mig men när jag flyttade visade sig att jag hade jätte mycket brister pågrund av minunderproduktion!

  Reply

 • Bellan

  Candy is the Solution to Everything !!! 😀 hihi

  Reply

 • Raven J

  Jag hoppas att Allt kommer gå Superbra för er😄💖
  Tänk på att inte dricka för mycket drick yoghurt för de flesta innehåller aspartam vilket är cancerframkallande😔
  Så försök hitta något annat flytande att ta på morgonen💖
  Må så gott💟🦄

  Reply

 • Ida

  Bra att du kommit på saker som hjälper. Gravid illamående är riktigt jäkla hemskt! Drack också typ enbart vatten och åt kall mat i början. Är det som funkar. Oavsett nyttigt/onyttigt. Det viktigaste är att man mår okej. Resten kan man ta sen! De kan va jobbigt nog som de är ändå.

  Reply

 • Hannah

  Kan du inte vid vecka 12 göra en video där du kollar upp olika saker som stämmer på att könet blir en kille respektive tjej och se vilket det kommer bli genom de testerna. Typ så här: http://pasmallen.nu/16-myter-som-avslojar-konet-pa-bebis-i-magen/
  Det hade vart jättekul. Tror själv det blir en pojke!

  Reply

 • Sofia

  Hej Jonna!
  Jag har precis börjat titta på era videos och jag är helt fast. De är sjukt bra, bra jobbat! 🙂

  Jag vill gratulera er till graviditeten! Livets mirakel 🙂
  Jag vet inte om du redan vet det, men glöm inte att hålla koll på levaxinnivån under graviditeten, det kan vara så att man behöver höja dosen, så det är viktigt att ta det där blodprovet med jämna mellanrum under graviditeten. Jag fick t ex höja från 75 till 100 när jag var gravid. Tyvärr kan det vara så att man får kriga för det. Iaf för mig sa MVC att de inte vill ta blodproven eftersom de tyckte vårdcentralen skulle göra det – och vårdcentralen tyckte mvc skulle göra det. Jag blev så förbannat till sist så gick till en privat MVC och de tog gladeligen blodprov på mig var 6e vecka.
  Som sagt, jag vet inte om du inte redan visste det, men om inte – glöm inte att kolla upp det 🙂
  kram!

  Reply

 • Malin

  Känner igen mig så mycket i det du skriver. Alla mina tre graviditeter har jag mått illa mellan 15-20 veckor. Den senaste nu var det bara godis som hjälpte mot illamåendet 😏 Så den första tiden tillät jag mig äta – suget blir ”normalt” sen igen. Låt kroppen bestämma 🙂
  Kämpa på – this shall pass too 👊

  Reply

 • Josefine

  Skönt att du hittat något som funkar! Själv får jag medicinera mig mot illamåendet för att orka kliva upp. Är i vecka 22, gissar att illamåendet kommer hålla i sig till det är dags 😣

  Reply

 • emelie

  vill träffa dig älskar dig

  Reply

 • Emma

  Tycker att yoghurt och frukt låter tillräckligt sött. Varför dessutom dricka juice? Det är inte konstigt att du mår bättre av att godis. Din kropp är sockerberoende.

  Reply

 • Jennifer

  Belvita kex är bra för min femåring med diabetes , håller blodsockret jämnare och längre inför läggdags tex . Du kan ju prova en sån på morgonen

  Reply

 • E

  Hej
  Hoppas du snart börjar må bättre själv så har jag fått diagnosen hyperemesis gravidarum. Vad det innebär är olika från fall till fall med alla får kräkningar och låsta medicineras o läggas in på dropp. Men det jag har lärt mig av det iaf är att äta det som funkar för stunden. Så tycker inte du ska oroa dig allt för mycket för sockret. Utan som sagt ät det som funkar för sig så hoppas vi snart ditt illamående är över 😊

  Reply

 • R

  Det finns ett ämne i just apelsinjuice som inte är bra att dricka på fastande mage. Så man kan må väldigt illa av att dricka det på morgonen. Så du vet.

  Reply

 • Miriam

  Hej Jonna!
  Om du inte redan fått tipset så kan verkligen
  rekommendera dig att ringa din barnmorska
  och berätta för henne om ditt illamående och
  att du skulle vilja ha Lergigan Comp utskrivet.
  Det är en allergi tablett och den är ofarlig att ta
  när man är gravid. Jag fick den när jag var gravid
  och den var verkligen räddningen för mig mot mitt illamående alltså!

  Hoppas allt går bra med dig och lilla bebisen ❤️ Kram

  Reply

 • Cassandra

  Hej, undrar bara när spökvideon kommer ut?? Längtar sjukt mycket😍

  Reply

 • Jennifer

  En kul grej ni kan testa, som verkligen mest är på skoj, men läskigt nog har stämt på i princip alla jag känner och även de dem känner, är kinesiska kalendern.
  Jag är själv i samma vecka som du, med andra barnet. Eftersom att vi är i samma vecka, vet jag på en höft när er bebis måste ha blivit till;) o stämmer det ska ni enligt kalendern få en liten pojke:)
  Som sagt, säkert mycket myt, men testa gärna själv på dig o folk du känner, den här rätt läskigt ofta ändå:)
  Googla kinesiska kalendern, kolla sedan vilken månad du hade ägglossning, samt ålder på dig när ägglossningen skedde, så visar den pojke eller flicka! Kul grej ändå;)

  Reply

 • Therese

  Jag fick ta postafen mot mitt illamående dagligen. Det enda som hjälpte mig! Finns receptfritt på apoteket. Och ett tips är att aldrig vänta så länge mellan måltiderna att du hinner bli hungrig. Blir magen tom så mår man ännu mer illa. Jobbigt o trycka i sig mat när man är som minst sugen men kan räcka med ett kex då o då.
  Hoppas verkligen du mår bättre snart!
  Kramar

  Reply

 • Anonym

  Hej! Har du glömt o köpa Folsyra vitamin framtill 12 veckor?? Eftersom det är så viktigt att äta folsyra för att skydda mot missbildningar och ryggmärgsbråck! … viktigast Folsyra vitamin gravida !

  Reply

  • mrslundell Post author

   Nepp det har jag käkat varje dag sen år tillbaka pga att vi försökt länge att att få barn 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *