SÅ SUGEN!

Gud jag står snart inte ut med mitt sug till att fixa bebisrummet som kom från ingenstans?!
Alexandra har ju bott i det rummet så länge så jag har inte tänkt på rummet så himla mycket.
Jag vill ju helst inte tänka på det heller eftersom att jag bara är i vecka 10 strax och att vad som helst kan hända och då vill jag inte ha fixat något än då det skulle bli ännu jobbigare då.
Och dessutom så vill jag veta kön innan då jag vill måla rummet till rosa om det är en tjej och om det är en kille så vill jag ha det babyblått eller mintgrönt. Nu blir säkert många skitsura för att jag delar upp rosa och blått beroende på könet men nu handlar det ju om vad VI vill ha och inte vad andra tycker och vill ha till sina barn.
Är det så att jag får en kille så kommer jag absolut att klä honom i rosa så det är absolut inte det utan det är själva stilen jag tänker mig i huvudet hur hela rummet i sig ska se ut.
Dessutom så har jag hittat en rosa vagn som jag bara MÅSTE HA oavsett kön.


Nu har ju Alexandra alltså flyttat ner till det gröna rummet på undervåningen (även om det inte är klart) då hela golvet i hennes rums var helt knas så inte nog med att vi fick ta bort hela golvet och lägga nytt vilket då var tanken utan nej vi var tvungen att ändra på allt som låg under det gamla golvet med och sedan cementera det… Ja man blir ju inte direkt förvånad men vafan…
Men sen vi började riva i det rummet så har jag verkligen fått sug på att fixa klart heeeela rummet.
Jag har suttit och tittat på inredning till barnrum större delen av dagen och jag har hittat sååå mycket som kommer bli så himla snyggt! Dock så hittar jag inte någon spjälsäng som jag gillar till 100% så jag tänker helt ärligt att vi köper en som vi sedan bygger om. Jag har lite planer som jag tror kommer bli så himla bra!
Men man vill ju inte fixa klart allt nu för då är ju allt redan klart sen, vad ska man göra då? Städa rummet jämt och ständigt så det inte blir dammigt? Nja, jag får nog försöka hålla mig lite till faktiskt!
Dock så lutar det verkligen åt att vi iallafall målar om rummet till blått så fort golvet är lagt där inne.
Eftersom att jag verkligen tror att det är en pojke och nu har Jocke med börjat tro det för hans jävla medium sa det till honom.
Men Danjal står fortfarande fast vid att det är en tjej som ligger där inne!

Comments 28
 • Malin

  Hej!
  Nu gör jag något som jag inte brukar gör nämligen att kommentera

  men det jag vill säga är att jag hört från andra gravida i minomgiving som varit på sitt första ultraljud i under riskzons veckorna när missfall kan förekomma (ja dör du är nu). De sa att ser man att lilla hjärtat slår bra och fint (vilket det gjorde för er lilla unge om jag minns rätt) så sjunker riskerna för missfall ned till 3%

  Ha det bra och lycka till med graviditet och hus och allt som kommer i er väg!(:

  Reply

  • Vv

   Enligt min klinik så sjunker risken ner till 1,6% om man ser hjärtar slå i V6-7 🙂 sen kan ju så klart saker hända ändå men skönt att höra den statistiken tycker jag!

   Reply

 • Mia

  Förstår dig helt! Sjukt svårt att låta bli och tänka och planera! Jag är också kring vecka 10, och man vill ju redan nu bara shoppa för fullt! En jättedum fråga, men känner du till nån mammagrupp som har Bf hösten 2018? Kring Norrköping, då jag också bor där!

  Ha en trevlig kväll! / mia

  Reply

 • Julia

  Jag är i v.7 och jag har i princip redan ett färdigt rum. Jag tänker såhär: just nu är jag glad, och just nu väntar jag barn. Just nu orkar jag, och det är 100 andra saker stt checka av kommande 33 veckor. Man gör vad man vill när man vill. Så trött på alla ”nej men vänta med det tänk om du får MF” saker kan väl hända resten sv barnets liv? Det finns inga garantier i livet – gör vad du känner för när du känner för det!

  Reply

 • Stina

  Såå fint! Ska bli spännande att se hur ni inreder bebisens rum 🙂
  Ska ni vänta tills rutinultraljudet i vecka 18 med att ta reda på könet eller ska ni göra NIPT test?

  Reply

 • Sara Aafarli

  Hahahahaha dør av det dær jævla mediumet alltså😂😂 Låt oss hoppas att han har fel nu 😅

  Reply

 • Caroline Vårsaga

  Väldigt trist att ni måste tvångsrenovera så mycket på huset. Men du ska se, dagen då du får börja med barnrummet kommer bli superkul! Jag och min man har fixat vårt barnrum, så nu väntar det på en bebis (som bara är fyra veckor bort, eller kortare om lillen så vill)! 😍

  -Caroline Vårsaga

  Reply

 • Josefine

  Har du sett Troll Royal? Liknande den du har på bild ovan. Jag är kär i den 😍

  Reply

 • ramona

  Så roligt att få fixa rum till bebis <3 Jag minns att jag gick in där många gånger och undrade vem som skulle komma till oss och bo där 🙂 Drömde mig bort liksom. Verkligen så roligt att få göra ordning. Spännande att ta reda på om det är en kille eller tjej.
  Hoppas du får en fin dag och att allt med huset går fortsatt framåt nu så att ni kan få ordning på livet igen <3 Förstår om du bryter ibland, jösses, minns mina humörsvängningar som gravid, vi skrattar åt dom idag men shit alltså 😉

  Reply

 • Jacqueline

  Åh vad mysigt med barnrum, håller nog med dig att det kan va en aning för tidigt att fixa det då det kommer ta ett tag innan det rummet utnyttjas. Jag vet inte men jag står nog också fast vid att det är en tjej. Jag vet inte varför men jag bara känner det 😊 haft fel förut haha men ja. Jag gillade det grå rosa det såg fräscht ut. Ska bli spännande att få se alla andra rum i det här huset, skönt sen att veta att ni faktiskt gjort allt från grunden fast tanken inte va så från början, snacka otur. Håller tummarna för er, kramar! ❤️

  Reply

 • L kallar jag mig

  Avvakta gärna med att köpa bäbissaker tills du vet att allt är bra. Vill inte på nått vis skrämma eller säga negativa saker men själv har jag varit med om 2 missing abortion vilket är extremt jobbigt. Jag har aldrig haft en enda sak till mina barn innan dom fötts. Så vi är väldigt olika alla folk, och bra är väl det. Hoppas illamåendet går över snart. Det är iallfall ett gott tecken. Mina Bm har alltid sagt att det sitter bra om man mår mycket illa och missfallsrisken är mindre. Sant eller inte ?? Kramar på er iallafall och lycka till med badrummet. Ska bli kul att följa.

  Reply

 • :)

  Hej, kan ni inte testa olika saker som sägs kunna avgöra könet. Typ kussa på bikarbonat, händer inget tjej, händer saker blir de kille och olika sådana! Tror pojke

  Reply

 • Emelie Karlsson

  Va mysigt och fundera på hur ni vill ha bebisrummet! Håller med dig om att det är NI som bestämmer och inte vi följare. Själv hade jag nog tänk lika dant om jag skulle få barn. Så tråkigt att ni haft mycket otur med huset, golven och allt! Hoppas det vänder snart, men kommer säkert bli super fint hela huset! Trevlig dag!🌺

  Reply

 • Emma

  Färgen på sista bilden var ju helt underbar!
  Jag har en liten dotter och hon har nästan bara rosa saker. Det är mycket för att jag är galen i rosa. Men sen gillar jag rosa på flickor och blått på pojkar.
  Men ert bebisrum kommer bli fint oavsett tror jag. Har du kollat Stokkes spjälsäng? Den är jättefin tycker jag och som jag förstått det går det att göra om den till en större säng sedan.

  Reply

 • Cissi

  Ta det försiktigt, det är jättejättevanligt med missfall och det händer också rätt ofta att man kommer till ultraljudet i v 12-13 och får mardrömsbeskedet. Även efter detta är risken ganska stor. Jag förstår dig PRECIS med att vilja fixa och allt, men både jag och i princip alla jag känner väntade tills efter rutinultraljudet i vecka 20 för att verkligen kunna våga. Och efter v 23, när barnet har en liten liten chans att överleva utanför magen så vågade vi slå till med det mesta. Det var jobbigt att vänta men värt det. Precis som du så skulle jag bli ännu mer förkrossad av att ha en massa fixat än att inte ha det. Vänta åtminstone några veckor till så du inte blir för ledsen.

  Reply

 • Ronja

  Jag förstår att du är orolig, när du på nästa ultraljud?
  Risken för att få missfall minskar i vecka 12.
  Har sett era videos om huset.
  Jag hoppas verkligen att allt går bra för både gravideteten och för huset. 🙂
  Och jag älskar verkligen bilderna du har lagt upp på barnrum, vill själv ha de så när jag väl skaffar barn 🙂

  Reply

 • AyumuSWE

  Så spännande det kommer att bli och du är ju så otroligt duktig på att få det snyggt. 🙂

  Reply

 • Lovisa

  Jag har trott att det är en pojke ända sedan du fick känslan av att det är en pojke, för man känner oftast det som mamma. Jag har trott rätt båda gångerna om mina barn.
  Vecka 10 är tidigt, ja. Men man kan inte gå och vara orolig för att allt ska gå fel under graviditeten. Jag fick två friska barn, men när sonen var tre månader så blev han bara sämre och sämre och nu när han är 1 år så vet vi att han kanske inte överlever sin 3 års dag på grund av en genetisk sjukdom. Så man vet aldrig vad som händer i livet. Det är så fantastiskt att det går så bra gånger många gånger när så mycket kan gå fel.
  Tror ni kommer bli fantastiska föräldrar och glöm inte att glädjas åt alla dagar som gravid medan du kan för tiden går så foooort! Kämpa på med huset, det kommer bli så fint när det är klart!

  Reply

 • Sahra

  Köp lite då och då, när ni får plats att förvara de. Gjorde jag, så finns allt hemma när de börjar närma sig, så kan du boa in rummet i lugn och ro😊 börja med saker eller färger som passar båda könen, om man nu ser de som nått viktigt. Om de finns nått ni kanske hittat men vill måla om? Man kan göra de en del av hela graviditeten och inte en stor klump sak om du förstår hur jag menar😊

  Reply

 • Ida

  Hej,
  Jag har inga barn, men min brorsa och hans fru berättade att om de hade vetat vad de vet idag när deras bebis kom, så hade deras största lärdom om saker till bebisen varit att de skulle bara ha köpt en resesäng till henne, inte en vanlig spjälsång.

  1. Resesängar är mjuka på sidorna, så barnet kan inte skada sig
  2. De har heltäckande sidor i tyg/nät, så de slipper oroa sig för att bebisen skall trycka in huvudet eller fötterna mellan spjälorna och fastna/skada sig
  3. Man kan ta med den
  4. Man kan tvätta den
  5. Den är mjuk, så barnet kan inte klättra på den på. Samma sätt

  Visst, de är inte lika fina, men jag skulle nog själv köpt en resesäng för att slippa oroa mig över att de skall skada sig på spjälorna

  Reply

 • Nicole Carlson

  Jag hade en sån känsla som du. Ja har en pojke i magen! men det visade sig vara en flicka där inne ändå. Hört att många får de dom inte tror ska få 😃 ja tror du har en flicka i magen. ♡ ska bli så kul o följa er resa genom detta. Så mysigt. Ja har en dotter på 5 månader o det är helt underbart.

  Reply

 • Camilla

  Ang. Spjälsäng så vill jag även rekommendera en sidecrib första tiden. Ett babynest är oxå bra att ha. Vad mycket fint det finns !

  Reply

 • Tussi

  Tror också ni väntar en flicka. 😉

  Reply

 • Cassandra

  Vem är alexandra? 🙂 och hur kom hon in i bilden och varför? Hänger inte med 🙂 Haha.

  Reply

 • Wilmis

  Tycker folk fullständigt ska skita i vad man gör, jag själv skulle aldrig heller ha ett rosa rum till min son eller tvärtom. Finns inget hen för mig, får jag en flicka är det en flicka, får jag en pojke är det en pojke ingen hen osv. När den blir äldre får den välja själv. Men när den föds så är det, det den föds som..

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *