Kräkoskulden är nu borta!

Ni har ju tipsat mig om att jag ska köpa sånna där åksjukearmband för att dom kan hjälpa mot illamåendet så igår var jag iväg och köpte det då jag inte kommit iväg till apoteket tidigare av olika anledningar.
Jag satte på mig dom direkt och kände verkligen att det hjälpte! Dock så vet jag inte om dom finns i olika storlekar för jag tog det sista paret som fanns i affären och jag tycker att dom sitter för hårt då jag blir alldeles röd av dom. Men jag tycker fortfarande att dom gör sin grej och att dom hjälper.
Jag tog av mig dom under natten och när jag sedan vaknade runt kl 05 så satte jag på mig dom då jag mådde väldigt illa och sedan somnade jag om.

När jag gick upp så mådde jag mycket bättre än vad jag brukar på mornarna så jag satte mig och åt frukost och undertiden så började jag känna mig väldigt konstig men visste inte vad det var men efter endast en liten stund så kände jag att jag var nära på att kräkas så jag slutar att äta och lutar mig tillbaka i stolen och tar djupa andetag och då fick jag springa direkt till toaletten och jag hann knappt fram innan det bara forsade ut flera gånger. Men jag mådde jätte bra?!

Och som ni vet så har jag skrivit tidigare att jag är så himla rädd för att kräkas men att jag bara vill få det överstökat så jag vet hur det känns, så jag liksom slipper att vara rädd för det sen.
Och det var verkligen skönt att göra det. Speciellt för att jag inte mådde det minsta dåligt.
Dock så vart det värre under dagen och jag har vart skakig i kroppen och haft sug i magen samt att magen har vart väldigt orolig.
Jag har försökt att få i mig saker att äta då och då så jag har något i magen som kan komma upp om det nu måste. Det värsta är ju ändå att spy galla. Fy vad det gör ont!!

Men nu är iallafall ”kräkoskulden” borta och jag hoppas inte att den kommer igen även om det inte var så läskigt. Det kom ju liksom så plötsligt fast jag inte mådde illa…
Jag vill dock inte veta hur jag mått utan åksjukearmbanden…

 

Comments 24
 • Nina

  Har själv använt mig av åksjukearmband vid min första graviditet, tyvärr så funkade den inte på mig. Men den här knappen ska sitta åt lite så att den kommer åt nån nerv? eller nåt som skickar signaler till hjärnan. Märker du att åksjukearmbandet inte fungerar så finns det massa mediciner som en barnmorska eller läkare kan skriva ut som är mer effektiva, jag själv hade Lergigan Comp. Hoppas illamåendet går över och stort grattis till graviditeten!

  Reply

 • Ida

  Kan det varit magsjuka? Gå extremt mycket magsjuka just nu. Ni lär väl märka ifall någon annan blir smittad. Kram

  Reply

 • Karro

  När jag väntade mitt andra barn mådde jag SJUKT illa! BM rekommenderade åksjuketabletten Postafen, och jag tyckte de hjälpte bra. Såklart vill man ju helst slippa stoppa i sig medicin, men när ingenting annat hjälper så.. Såklart är de godkända för användning under graviditet och påverkar inte fostret 🌸

  Reply

 • Olivia

  Testa postafen (åksjuke tabletter) annars om armbanden inte hjälper tillräckligt 😊

  Reply

 • Helena

  Legigan comp använder jag själv och tycker det verkligen hjälpte mig då oxå har svårt att hålla i mig mat och börjar jag kräkas så har jag svårt att sluta! Men anners ha någon macka vid nattvarder innan du stiger upp, det ska oxå hjälpa mke! 🙂

  Reply

 • Nina Green

  Dessa armband var min räddning. Jag hade på den dygnet runt. Enda gången jag tog av mig dem var när jag duschade. Visst dem satt hårt men det var det värt. Kram

  Reply

 • Josefine

  Jag tror att det bara finns en storlek på armbanden men de töjer sig lite plus att du vänjer dig. Ha dom på dig dygnet runt, förutom när du duschar. Testa köp postafen och ta var 12e timme med, annars är det lergigan utskrivet av läkare som gäller, om det inte ger sig. Jag tar lergigan morgon och kväll, har armbanden dygnet runt och har ett dugligt dygn nu men illamåendet är inte borta helt och jag spydde senast igår 🤢

  Reply

 • .

  Kan tipsa om B6 kosttillskott. Många som är gravida kan ha underskott av den vitaminen som resulterar i mer illamående. Hör med din barnmorska

  Reply

 • Camilla

  När ja fick min dotter för tio år sedan fick ja oxå tipset om dessa åksjukearmband en bit in i graviditeten. När ja mådde som sämst o illamåendet va som värst tyckte ja inte de hjälpte så mkt men de gjorde de för så fort ja tog av dem så blev illamående snabbt sämre (mkt sämre) även om ja mådde illa nästan hela tiden.
  Ja hade dem på mig dygnet runt, duschade även me dem på. Tog endast av någon enstaka gång för att tvätta den då de luktar riktigt illa efter ett tag pga svett o annat när man har de på sig 24/7 så mitt råd är att inte ta av dem på natten heller.. kolla om de finns en större storlek men tanken e ju att ”kulan” på armbanden ska trycka på en särskild punkt o de e ju den som lindrar illamåendet.

  Reply

 • Angelica

  De är lätt värt att testa ALLT som finns mot illmåendet. Vad som funkar är ju så individuellt så det är bara att testa sig fram. Illamående är verkligen det värsta. Fruktansvärt! Jag är nu i vecka 33 med andra barnet men de fyra första månaderna mådde jag illa KONSTANT varenda dag. Jag mådde så fruktansvärt dåligt både fysiskt men kanske framförallt psykiskt till slut. Kunde liksom inte glädjas för graviditeten, kunde inte se framåt eller se något annat än hur dåligt jag mådde. För mig fanns det inte direkt något som hjälpte. Jag åt det jag var sugen på när jag behövde det, vilade massa, duschade ofta (finns det nåt bätrre än att va i vatten när man mår illa!?). Till slut blev det vardag och på nåt konstigt vis klarade jag av att jobba, ta hand om allt som behövde tas hand om och så en dag var illamåendet borta. Vilken befrielse och jag kunde äntligen glädjas och se fram emot detta lilla barn som komma skall. Nu sedan några veckor har illamåendet kommit tillbaka men de är hanterbart och nu räknar jag dagarna för snaaart är lillan här 🙂 Fortsatt lycka till och är det ngt jag ville ha sagt med detta så är det att det blir bättre till slut och om inte annat så får ni en liten bebbe till slut och då glömmer man allt de jobbiga på nå vänster:)

  Reply

 • L kallar jag mig

  Jag har provat allt, all medicin dom kan ge, ärtor i öronen som bm satt dit och gått och tryckt på, ja allt men ingenting hjälper. Jag har detta svåra illamående varenda gång. Levde på näringsdrycker utskrivna för att få i mig näring. Fy för den lede så illa det har varit. Spytt har varit en lättnad för då mår man inte illa i 2 minuter och sen är skiten tillbaka igen.

  Reply

 • Elin

  Ida Warg sa att B6-tillskott hjälpte mot hennes illamående. Kanske kan vara värt att testa?

  Reply

 • Carro

  Lergigan (comp) åt jag under båda mina graviditeter och de hjälpte mig väldigt mycket 👍
  Prata med din barnmorska 😊

  Reply

 • Anki

  Jag har använt dessa i hur många år som helst pga att jag blir åksjuk,och jag är jättenöjd med dom.Finns ju även i tablettform iofs.När jag hade kristallsjukan så tog jag tabletter och det hjälpte för då fanns inte armbanden.Men dom är bra tycker jag och hjälper till mycket,kram på dej 🙂

  Reply

 • My

  Jag kräktes någon fruktansvärt båda mina graviditer, varenda dag fram till förlossningen, jag fick läggas in för dropp flera gånger. Till slut fick jag en medicin som heter lergigan comp, vilket räddade mig och jag kunde leva och bli piggare, för även fast jag inte kräktes så mådde jag konstant illa och då kunde jag inte äta. Men tack vare tabletterna kunde jag få njuta av graviditeten. Förstår om du inte vill äta tabletter men om du läser om dom så ser du att många får dom just för graviditets illamående. Ta upp det med din läkare, du kommer få mera ork i kroppen.
  Lycka till ❤️

  Reply

 • Madeleine

  Armbandet satt så hårt på mig med. Men gissar på att det är det som är hela grejen för att komma åt punkten för att hämma illamåendet. (Väntar barn nr 2 nu) och mår lika illa denna gången. Mitt tips är att ha citronvatten tillgängligt JÄMT (pressa en hel citron sen på med iskallt vattenni stort glas) plus lite salta pinnar eller kex vid sängen som du kan äta innan du stiger upp på morgonen.

  Reply

 • Hana

  Såg att nån annan redan kommenterat men tänkte också direkt på magsjuka! Hoppas inte, så inga fler i huset börjar må dåligt.
  Men hoppas du mår bättre snart oavsett! ❤❤

  Reply

 • Lowe

  Jag mådde illa några veckor i början när jag var gravid och jag tyckte att det hjälpte ganska bra att äta (suga på) ingefäratabletter som man kan köpa i på hälsokostbutiken. Jag åt dessa: https://www.apotea.se/ingefära-mot-åksjuka-25-tabletter

  Hoppas det hjälper!

  Reply

 • Jane

  När jag var gravid (som typ blev MF i v15) så blev jag också väldigt illamående och blev då också tipsad om åkesjukebanden, och på mig hjälpte dom. Även efter en operation jag gjorde använde jag dom och funkade lika bra då. Dom satt hårt på mig med, men jag tror dom måste göra de för att fungera. Fick då också höra att om man fortf kände av illamåendet så var de stor chans att dom inte satt rätt. Varför du kräkt ändå kan ju vara av en rad olika saker. Behöver inte vara just graviditeten. Eller också är de något kroppen inte tyckte du skulle ha i dig. Kroppen funkar ju bra på de viset att den gärna stöter ifrån sig saker som inte är bra, speciellt under en graviditet. Finns många orsaker de kan va. Hoppas innerligt du slipper de igen iaf. Har sj kraftig kräkfobi. Grattis till graviditeten och lycka till <3

  Reply

 • Isa

  Va bra att armbanden hjälpte! Jag hade på mig mina till vecka 15 ungefär. Nu vecka 19 och illamåendet är nästintill borta! Underbart!
  Ett tips är att ha med dig en vattenflaska med citronvatten, perfekt när man mår illa och är på väg nånstans. Kan även rekommendera Renée Voltaires ingefärskolor. Jag brukade ta en halv sån och suga på så försvann lite illamående också. Skönt! Annars är Även salta kex bra att ha i väskan. Knapra lite när illamåendet smyger sig på. Brukar gå att mildra så det inte blir outhärdligt om man har ngt i munnen.
  Kram!

  Reply

 • Emma

  Jag är gravid i vecka 23 med andra barnet, är sjukskriven pga att jag mår illa och kräks.

  Det va likadant när jag va gravid sist också, från vecka 4 till vecka 41 kräktes jag upp mot 20 gånger om dagen. Både då och nu äter jag 6 tabletter om dagen för att kunna ta mig upp ur sängen men ändå spyr jag fortfrande.
  vill inte ens veta hur illa det skulle va utan dom haha.

  Om det blir värre kan jag starkt rekommendera lergigan comp, det är på recept så du måste ta det med din barnmorska. Men dom hjälper MASSOR (för mig i alla fall)!.

  Du har så mycket som är likt mina symtom och cravings så är så himla säker på att du har en tjej i magen hihi. Jag har en dotter utanför magen och en dotter i magen 🙂

  Ha det bäst och hoppas illamåendet försvinner snart!

  Reply

 • Lina

  Min första graviditet mådde jag illa och kräktes jag varje dag från v 7-v 18. Det kom alltid direkt jag klev upp så jag brukade svepa ett glas vatten för att slippa torrkräkas galla. Sen kunde det hända nån gång i veckan under resten av graviditeten att jag plötsligt behövde kräkas mitt i en måltid. Kunde liksom mitt i allt känna att maten smakade lite konstigt och sen var det bara att springa till toaletten. Hormoner alltså! Nu är jag gravid igen i vecka 12 och jag tror att illamåendet börjar gå över! Hoppas det blir så för dig också.

  Reply

 • Angelica

  Hejsan
  Det du upplevde tror jag handlar om sura uppstötningar, under min andra graviditet nu fick jag med så när jag satt och åt. Utan något illamående vad jag tvungen att springa och spy. Dom sa till mig att magmunnen kan bli slapp när man är gravid och de kan hjälpa med novalucol (stavning) ..hade så några veckor sedan blev det bättre

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *