Första mötet med barnmorskan!

Första mötet med barnmorskan är nu avklarat och det började med att vi kom försent för att vi inte hittade. Vi åkte i cirklar om och om igen och tillslut fick jag ringa min bästa vän som fick förklara vart det låg.
Gpsen kunde liksom inte ens leda oss rätt. Ingången låg väldigt krångligt måste jag säga, men nu vet vi ju iallafall vart den ligger och vart vi ska nästa gång!

Vi fick massor med info om vad som ska göras under kommande besök, bokade in 4-5 nya tider för prover och annat och så pratade vi även om mitt mående.
Barnmorskan verkade jätte trevlig och förstående så det var skönt!
Dock så finns det nått som jag fortfarande inte kan få ihop.
Hon sa alltså att jag går in i vecka 12 nu på torsdag men enligt min app så går jag in i vecka 11 på torsdag.
Med min graviditet så går det inte att räkna från min sista mens då vi stimulerat fram ägglossningen så blir ju inte den exakt när den egentligen ska komma. Så därför fick vi ju mäta den pyttelilla räkan i magen då på ultraljudet när jag var i vecka 7+5. Eller ja det var vad ultraljudet sa iallafall men den gav flera olika svar och barnmorskan trodde då mest på 7+5 då det var svårt att mäta.
Så efter det första ultraljudet så blev vi ju bak-flyttade två dagar och nu är vi framflyttade en hel vecka fast vi utgår från samma ultraljudsbild?
Enligt min app som jag då ställde om efter första ultraljudet så gå jag strax in i vecka 11 men nu säger dom att jag går in i vecka 12.
Jag är så förvirrad och kan inte förstå hur det kan bli en hel veckas skillnad när dom utgår från samma bild och samma dag, alltså 7+5.
Jag får inte ihop det här… Hjälp mig!

Visst det är inte så jäkla bråttom att veta nu då vi om några test kan se exakt vilken dag och vecka jag är i men det är fortfarande störande att det skiljer en hel vecka.

Jag har den där appen Preglife som jag älskar att läsa allt möjligt om både mig och bebis i. Och jag har sagt till Jocke att jag inte tycker att veckorna stämmer ang mitt mående, för allt jag gått i genom med mitt mående under veckan står det sedan i veckan som kommer. Så det har jag faktiskt på pekat till Jocke flera gånger att jag inte tycker att det stämmer men jag tror ju någonstans ändå att första barnmorskan har rätt då hon vart med ”från början”.
Fan förlåt om jag gör detta rörigt för er men det är för att jag tycker att det är sjukt rörigt och jag blir inte klok på detta. Jag vill bara veta vem som har rätt haha!

Jag vill också tillägga att min mens inte är regelbunden så jag har jätte olika dagar i min menscykel, så hur fan ska jag räkna ut detta?

Enligt förra barnmorskan är BF den 17-18e  Okt och enligt den nya är det den 11 Okt.

Comments 44
 • Caroline

  Enligt sista mens å appen va jag beräknad till 25 mars. Men sedan på ultraljudet va bebisen så liten så enligt måtten då blev jag beräknad till 15 april – tre veckor senare (vilket vi tycker är konstigt för då skulle befruktningen skett efter positivt graviditetstest). Vi fick en ny tid för ultraljud för att hon skulle få mäta bebisen i ”rätt” vecka. Då sa hon att om det hade varit vårt första ultraljud hade vi vart beräknade till 11 april, men hon kunde inte ändra då de går efter måtten på första ultraljudet… superkonstigt alltihop.
  Vi sa till att det kan inte vara tre veckor efter, jag har inte så oregelbunden mens. Men hon sa bara att hon kunde bara säga vad hennes data visade… 🙄
  I slutändan är det ändå bebisen som bestämmer när den vill ut, men så svårt att veta vad man ska rätta sig efter.

  Du har ändå ”bara” en veckas skillnad, men du får se vad nästa ultraljud säger. ☺️

  Reply

 • Anna

  Hej Jonna!
  Min son föddes den 27 december men var beräknad till den 4 januari, och jag kände precis som dig under hela min graviditet att jag låg en vecka före Preglife appen! Vilket visade sig stämma då han kom 8 dagar för tidigt!
  Stort lycka till!

  Reply

 • Stina

  Hej Jonna! Det mest troliga är att det stämmer med det tidiga ultraljudet, även om det sedan blir ett annat närliggande datum för bf vid rutinultraljudet. Så gå på ditt tidiga ultraljud.
  Det journalsystemet som används beräknar inte utefter ägglossningsdatum utan det beräknar från sista mensens första dag och på en 28 dagars menscykel. Så efter ni gjort nästa ultraljud inom mödravården så kommer datumet korrigeras och det blir rätt.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Nej dom på mödravården räknar inte efter min sista mens eftersom att dom vet att jag stimulerat fram min ägglossning och dom sa själva att dom räknar från ultraljudet jag gjorde på förra kliniken

   Reply

 • Amanda

  Det är egentligen inte förrän rutinultraljudet i vecka 19-20 som man kan bli helt säker på hur långt gången man är. Det är jättekrångligt, men min barnmorska förklarade för mig att det är svårt att tidsbestämma exakt innan vecka 20 pga att alla har olika förutsättningar som påverkar barnet. Det är när man på RUL går igenom hela bebisen som man kan veta exakt hur mycket den växt och vilken vecka manr i. Förstår stt det kan vara förvirrande..

  Reply

 • Wilma

  Vet att ni frågade era fans/läsare om namn tips har en massa här! Tycker ni är så starka & ni har verkligen kommit så långt. Var stolta över er själva. Alla gör vi fel, men vi blir också bättre människor utav allting detta! Ni kommer bli underbara föräldrar! Fokusera på er själva och bebisen & skit i allt negativt!

  Melanie, Adele, Elise, Leona, Fiona, Alina/Aline, Alicia, Haylie, Olivia, Nicole, Alida, Aline, Leonie, Celine/Celina, Isa, Freja, Ines/Inez, Joline, Lea, Melina, Nova, Adrienne, Alida, Amelia, Noemi, Noelle, Adela, Amelina, Anastasia, Emelina, Milia, Lykke, Melodie, Tindra/Tindrah, Lovis, Lisen, Adeline, Alexia, Alise (uttalas inte som Alice, utan bokstaverat), Carmen, Stephanie, Chanelle, Mirelle, Nikki, Angelina, Alivia, Alissa, Justina, Lovelia, Lova,

  Nicolas, Kian,Kiyan,Milian, Lionel/Leonel, Lion, Leon, Emilio, Matheo, Devin/Dewin, Eliott/Elliott Benjamin, Love, Milion, Milan, Elvin, Eldin, Loui, Daviel, Jeremias, Mio, Theodor/Theo, Julian, Colin, Antonio, Angelo, Anthony, Dylan, Mason, Danilo, Anastasios, Marcel, Zacharias, Caesar, Kalvin/Calvin, Malcolm, Tristan, Aiden, Dylan, Jordan, Seth,

  Reply

 • Wilmis

  Melanie, Adele, Elise, Leona, Fiona, Alina/Aline, Alicia, Haylie, Olivia, Nicole, Alida, Aline, Leonie, Celine/Celina, Isa, Freja, Ines, Joline, Lea, Melina, Nova, Adrienne, Alida, Amelia, Noemi, Noelle, Adela, Amelina, Anastasia, Emelina, Milia, Lykke, Melodie, Tindra/Tindrah, Lovis, Lisen, Adeline, Alexia, Alise (uttalas inte som Alice, utan bokstaverat), Carmen, Stephanie, Chanelle, Mirelle, Nikki, Angelina, Alivia, Alissa, Justina, Lovelia, Lova,

  Nicolas, Kian,Kiyan,Milian, Lionel/Leonel, Lion, Leon, Emilio, Matheo, Dewin, Eliott, Elliott Benjamin, Love, Milion, Milan, Elvin, Eldin, Loui, Daviel, Jeremias, Mio, Theodor/Theo, Julian, Colin, Antonio, Angelo, Anthony, Dylan, Mason, Danilo, Anastasios, Marcel, Zacharias, Caesar, Kalvin/Calvin, Malcolm, Tristan, Aiden, Dylan, Jordan, Seth,

  Reply

 • Alexandra

  När man säger att man går in i tex v 12 så står det oftast i appen tex 11+5 då har du gått 11 hela veckor och 5 dagar. Då säger man att man är i vecka 12. Min mor är i v. 26+3 så hon är i gravidvecka 27. Hon har så varit gravid i 26 hela veckor och är nu inne 3 dagar i vecka 27 typ. Svårt o förklara

  Reply

 • Linda

  Oh va fint ni gör😊👍
  Har en liten fundering.. vad heter de grå golvet ni lagt uppe? Skit snyggt👍👍

  Oh jag tycker den lilla kronan passar bäst i sovrummet👍

  Kram linda

  Reply

 • Ida

  Vecka 7+5 är det man kallar för vecka 8. Sen nu om du är i vecka 11+5 är du i vecka 12. Hänger du med? Kolla i sppen. 😃

  Reply

 • L

  Jag vet att dom räknar olika när man stimuleras och dom som gör IVF. Det är så att när man inte stimuleras räknas man från mensens första dag så man är gravid innan man blir det så att säga. Sen flyttas man fram och tillbaka vid rul för det är först då ”alla” bäbisar är lika stora. I min värld när jag ser bilden så skulle du vara i v. 8 på bilden. Jag gjorde själv ett test i v. 8 pga en blödning och såg lika lång ut som din. Gå efter din app, så blir du gladare om du blir framflyttad än bakåtflyttad :O)

  Reply

 • Emma

  Är du i vecka 10+5 räknar de att du är i vecka 11. Är du i vecka 11+1 är du i vecka 12. Av någon anledning är det så 🙂

  Reply

  • mrslundell Post author

   Ja jo det vet jag men det är inte så jag menar med inlägget utan att vi nu ska vara i v10+6 men i min app så står det v9+6

   Reply

 • Rebecka

  Det roligaste är att jag fyller år den 10 oktober så om bebisen kommer en dag för tidigt så föds den på min födelsedag.

  Reply

 • Emma

  Jag vet inte om det kan vara till någon hjälp.. Men jag stötte på liknande ”problem” med min graviditetsapp, barnmorskan beräknade att jag var exakt en vecka längre än appen. Så med min andra graviditet flyttade jag medvetet fram en vecka i appen, & då stämde alla symtom etc. Kanske är nått med appen som felar!? Använde nämligen också preglife! Önskar er all lycka med er graviditet & ert framtida liv som blivande föräldrar. 🙂🌷

  Reply

 • Sofia

  Hej. Jag är också gravid. Hade positivt ägglossningstest 15 jan. Är nu i v 11+3 (dvs jag är tre dagar in i vecka 12 – jag är i 12:e veckan). Barnmorskor räknar ofta hela veckor och säger att jag har gått 11 fulla veckor. Beräknad födsel är 8 okt. Hoppas informationen kan vara till någon hjälp för dig. Kram och hoppas du får må bra och ha en härlig graviditet under resten av tiden.

  Reply

 • Rebecka

  Går den nya BM efter ultraljudet? Så hon inte utgår från ägglossning, eller vad ni räknade på innan UL. Jag hade gått efter vad ultraljudet sa, som du sagt tidigare så kan ju de komma att ändra sig oavsett till RUL. Min barnmorska gjorde mig förvirrad till en början då hon gick efter att graviditeten är 39+9 istället för 40+0 som appen var inställd på ifrån början.
  Om du är osäker och verkligen vill veta vad nya BM går efter så ring och fråga!

  Reply

  • mrslundell Post author

   den nya BM går efter första ultraljudet precis som den gamla BM så båda utgår från samma :/
   Min app är inställd på 39+6? :O

   Reply

 • Writhe

  Dagen efter ägglossningen räknas som v.3 (v.2+1), så räkna från den dagen du blev befruktad och lägg till två veckor! Lycka till med graviditeten!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Ja det är ju så barnmorskorna räknat från första början eftersom att vi inte kan tänka från sista mensen 🙂 tusen tack <3

   Reply

 • Josefine

  Hej!
  Nu vet jag inte om det är så att ni missförstått varandra. Men det KAN vara så att man räknar ju en vecka framåt.
  Tillexempel om du är gravid i 11+2 så räknar man det om att du är gravid i v12. Men du har bara varit gravid i 11 veckor och 2 dagar. Du går liksom in i gravidvecka 12 när det står 11+(nåt) på appen.
  Likaså när det kommer till just vecka 12, så ska man varit gravid i v12+1 innan man anser att den största missfallsrisken är över. det vill säga v13 enligt appen..
  Vet inte om ni missförstått varandra lite, eller hur din preglife-app är inställd. Men det är det enda jag kan komma på.. 🙂

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej, jag förstår hur du menar men det är tyvärr inte så dom menar så vi har inte missförstått varandra. Vi pratade väldigt mycket om det på mötet igår då jag verkligen inte fick ihop det och vi räknade om och om igen och hon fick det varje gång till att jag var i v10+5 igår. Så skumt och jag har försökt att googla massor olika test på internet men det är ju ingen som funkar eftersom att jag har oregelbunden mens och har stimulerat fram en ägglossning.
   Dock om jag tar upp en kalender och bara räknar veckorna från torsdagar till torsdagar (eftersom att jag byter veckor då) så stämmer det faktiskt att jag imorgon går in i vecka 12. Men frågan är om man ens kan räkna så?

   Reply

   • Väntar sjätte barnet

    Jo,just så ska du räkna 🙂 nyter du vecka på en torsdag så räknar du veckorna från torsdag till torsdag,då blir det rätt 🙂

    Reply

 • Julia

  Gud va jobbigt att alla säger olika till dig! Jag tänkte fråga, när kommer du börja med gravid vecka för vecka? Är väldigt taggad på att se dom varje vecka! <3

  Reply

 • Jennie

  Hej! Jag har också preglife appen men det stämmer inte så bra där med vad som händer i kroppen. Kolla 1177 för mer exakt då stämmer det lite bättre. Sen mår alla olika under sin graviditet. Jag blev backad 2 veckor när vi var på första ultraljudet

  Reply

 • Sofia

  Om er nuvarande Barnmotska säger v.12 så får bi ju gå på Rul tidigare också. Det brukar vara i v.18-19 och då får ni veta mer säkert.

  Reply

 • Sahra

  Vänta ist tills rul, rutinultraljudet man gör runt v 20, de är den undersökningen dom rättar sig efter😊 men om hon säger 12 så kör på de, då är ju dom kritiska veckorna strax passerade😊

  Sen är de ju bara ett hum dom kan säga exakt hur långt gången man är. Dom två första grav för mig skiljde det en månad mellan mensen och ul, vilket jag absolut inte fick ihop, då de inte ens gör de visats på stickan om de va som enligt ul. Och båda två kom närmare mensens beräkning. Dom kommer när dom kommer🙈😁

  Reply

 • Josefine

  4-5 besök? Shit, här bokar vi bara nästkommande på det besöket man är på 😅
  Strunta i vecka hit och dit och slappna av bara, så säkerställer ultraljudsteknikern allt på rutinultraljudet kring vecka 20. Då ser man exakt hur långt gången du är för att alla foster växer lika fram till vecka 20, sen växer dom individuellt 😊

  Reply

 • Michaela

  Lita mest på ultraljudet fick jag som svar av min barnmorska idag 🤗

  Reply

 • Agnes

  Hej fina! Du massa Grattis från mig! Ja det kan verkligen bli förvirrande med två olika barnmorskor!😅haha! Men jag vet att ni kommer bli världens bästa föräldrar och allt kommer gå super fint!💕 först tiden/veckorna i en graviditet kan vara så sjuuukt påfrestande! Men ta det lungt! Det kommer ju komma en bebis och det är ju det värt! Hihi💕 jag tänkte bara ge lite udda men mycket fina namn förslag! För tjej namn! Elmina (ytterst få som heter det i Sverige faktist!) Jolie, adelie, Nili, Lovina, Minnea, Lykke! Svårt att komma på fina namn! Pojk namn nu då! Jason, kalvin/Calvin Theodor Gud vd svårt med pojknamn!😅 hoppas ni kommer på ett bra namn! Det blir säkert bra med det ni vill❤️

  Reply

 • Sara

  Stort grattis till graviditeten!! jag har Bf den 5 oktober 😊 min yngsta dotter på 9 år följer er på youtube och blev superlycklig när jag berättade att vi ska få bäbis nästa samtidigt som er 😊

  Reply

 • Tess

  Följ din app från v 12, och när ultraljudet i v 18 eller vad det är så kommer du få ett mer exakt svar. När jag var på mitt ultraljud så skiljde det en vecka ungefär. Var beräknad den 15 Augusti men ultraljudet sa att bf skulle vara 22 augusti. Men min dotter kom inte förrän 30 augusti.

  Det är märkligt att det kan skilja så många dagar men det är bara gilla läget och försöka njuta av graviditeten även om den är ett helvete ibland.

  Reply

 • Maria

  Gå in på inställningar på appen och så tar du det beräknade datumet du fick av barnmorskan. Alltså när du är beräknad!
  Så gjorde jag och då kunde man se vilken vecka man var i 🙂

  Reply

 • Elin

  Förstår du vill veta, man vill ju de liksom men i v20 ungefär då ni har RUL får ni ett fastställt datum 🙂 dock borde vi blivit gravida ungefär samma tid. Fast ja för två år sen för vi va beräknade 18 okt enligt appen o bm men på kub och RUL blev de 19okt 🙂 Plussade 20feb och va då 5+3 🙂 Lycka till med allt. Så glad för er 😃

  Reply

 • Andrea

  Ni kommer få exakta dag på ul sen , förstår att man kan bli helt förvirrad & galen på det där . Oftast flyttas man några dagar fram eller bak . Förstår att du tycker det är skit konstigt jag tycker det än idag och vi har några barn 🙈 & en ny på gång .. förstår fortfarande inte det här med veckor hit och dit …
  Jag har försökt skriva DM till dig på instagram då jag har en fråga .. går det prata med dig någonstans lite mer ”ostört” haha . Det handlar om min dotter .
  Tacksam för svar 🙏🏼🙏🏼

  Reply

 • Mallan

  Såhär är det att de räknar från din mens 1a dag. Att din ägglossning stimulerades fram tar de inte hänsyn till i beräkningen. Sedan efter rutinultraljudet så går dem efter det datumet som kommer fram där. 🙂
  Sedan så får man ta i beaktning +-2v från rutinultraljudets BF datum 🙂
  Mvh 4barnsmamman

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej jo det tar dom visst hänsyn till då det är dom själva som sagt att vi inte kan räkna från sista mensen 🙂

   Reply

 • Bellan

  Fixar sig nog sa du se 😀

  Reply

 • Nicole

  Vi är supernära varandra! Jag är beräknad 18 oktober 🙂
  Ska ni göra kub? 🙂

  Reply

 • Sandra

  egentligen skit i det. Barnet kommer när den kommer. Kan ju bli 2 veckor sen å 1 vecka tidigt. Ingen vet 😊 Jag vart flyttad 1dag. Enligt appen va jag beräknad 14 augusti men vart flyttad till 13e ist hos barnmorskan. Hon kom den 13e 👍

  Reply

 • Emma

  Vi är nästan precis lika långt gångna, jag har BF antingen 10 oktober, 9 oktober eller 8 oktober (återstår att se Exakt efter första ultraljudet) så kul! 😀

  Reply

 • Julia

  Det är jätte vanligt att bli flyttad fram och tillbaka men på RUL kommer du få ett garanterat datum att gå efter. Mitt första möte hos bm så hon vecka 8 (7+0) medan dagen efter på ultraljudet så blev jag flyttad till vecka 11 (10+0) så de var liksom 3 veckor jag blev flyttad 😂

  Reply

 • Angelica

  Hej! Jag är gravid och väntar mitt första barn ni med. Jag är också total förvirrad och försökt förstå men hittar inga svar. Mitt har förflyttats från 12/8, 11/8, 8/8, 5/8, 4/8 och nu rul 2/8 som jag fått som datum. Vet exakt mellan vilka datum bebis tillverkades och har även 2 st Clearblue digital som vidare veckor på mig ändå har jag fått så många olika datum, vet ej vad jag ska gå efter. Jag vet ju exakt när bebis blev till. Vad jag förstått är man gravid 38 v från befruktning och när jag räknar på det så verkar det som min bebis ska komma mellan 30/7 till 5/8. Håll mig gärna uppdaterad när du får något svar på din fråga. För mig går det inte ihop heller.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *