Påskafton

Glad Påsk på er! Hoppas att ni har en jätte mysig långhelg med era nära och kära!
Jocke, jag och hundarna har idag vart hos min mormor och ätit påskmat med min familj, en tradition vi gör varje år. När man är hos mormor så äter man så extremet mycket så man är helt slut efteråt haha!
Jag har vart väldigt orolig över hur jag skulle må idag och om jag ens skulle ha någon aptit eftersom att jag inte mått så bra tidigare och man kan ju inte missa påskmat, julmat eller midsommarmat, det går bara inte!
Men idag mådde jag faktiskt bra och jag kunde njuta av maten fullt ut!
Mormor hade till och med fixat julskinka, eller ja hon kallade det påskskinka och det var helt klart min favorit! Gud vad gott det var!

Mormor brukar dela upp måltiderna så att man först äter ”det kalla” så som ägghalvor, skinka, röror, lax osv.
Efter det så hinner du knappt smälta maten innan man ska äta ”det varma” som var köttbullar, prinskorv, potatis, kött osv. Och därefter så äter man efterrätt och efter det så brukar hon slå till med tårta, bullar och kaffe. Efter alla dessa år så har jag aldrig lyckats att lägga lagom med mat på tallrikarna så att jag orkar in i det sista. Det är helt omöjligt haha!
Men väldigt roligt och gulligt av henne då vi alltid skrattar när hon kommer in med ännu mer mat.

Att äta med familjen hos mormor är en av dom bästa stunderna jag vet!
Hur brukar ni fira påsk?

Comments 10
 • Lova

  Det är olika påsk till påsk, en påsk var vi hos min mormor och morfar andra påsken firade vi med vänner.

  Reply

 • Emelie Johansson

  ÅH! vad mysigt!! Så himla söt mormor <3

  Reply

 • ramona

  Vi brukar fira med mamma, pappa, syster och bror men i år var vi alla på olika håll så jag firade hemma med min egen familj <3 Gömde påskägg till barnen, lagade påskmiddag, fixade efterrätt, satte upp studsmattan, lekte, långa promenader med hunden m.m Riktigt mysigt. Men precis som du så tar jag alltid för mycket på tallriken, är så mätt sen att jag får anstränga mig att få ner resten *haha* Men gott är det. Tur vi har hund, behöver verkligen dom långa promenaderna efter denna helgen 😉 Så skönt att du fick må bra, blir så glad. Nu hoppas jag det får hålla i sig <3

  Reply

 • ToT

  Glad påsk på er båda och hundarna med såklart. Skönt att se att du kan må så här trots allt. Hoppas det fortsätter och jag kan inte vänta tills ni går på mödravården. Ska bli så kul att se.
  Hela vår familj hälsar er.
  Jag håller med Jocke i filmen. Du är så söt.

  Ta det lugnt bara och må dåligt tillhör graviditeten.
  Kan tala om att jag mått så sjukt illa 3 av 4 graviditeter och varje gång trott att jag ska få missfall för jag haft så ont i magen. Legat på soffan i typ 14-16 veckor. Kroppen ska komma över alla sjuka hormoner som sköljer över en i första trimestern och att det verkligen drar när livmodern växer i början. Se till att äta järn, b12, folsyra, framförallt. Levaxinet kommer dom fixa med. Tänk på dig själv före allt jobb. Gör det DU orkar. Vi vill bara nu, att du ska komma över den här tiden och snart må bättre. Hoppas du gör en vecka för veckagrav. (Du behöver inte publicera detta) Återigen Glad påsk från en gammal mamma med sina barn.

  Reply

 • Karolina Lundberg

  Jag brukar firar med mina släktingar och familjen och äta massa med påskmat och dricka mycket påskmust. Älskar när man får påskägg.

  Älskar dig Jonna 🙂 🙂

  Reply

 • Elfrida

  Gud så mysigt, och skönt att du fick må bra!
  Vi har alltid firar påsk med mat och påskägg, men eftersom jag numera bor på Gotland är jag långt från min familj. Så jag har firar påsk med att tvätta och städa, haha! Lugnande för själen det!

  Reply

 • Julia

  Jag firar alltid med min mormor och morfar med påskmat och massa mys tillsammans med alla nära och kära. Jag tycker det är så mycket denna tiden på året, med påsk, våren påväg och man är på allmänt bra humor!

  Reply

 • Emilia

  Tavlan ni har i ert sovrum. Var är den inköpt? 🙂

  Reply

 • Josefine

  Har du aldrig hört talas om påskskinka? 😅
  Hur är det med magen och blödningarna?

  Reply

 • Emilia

  Glad påsk Jonna du är bäst sluta aldrig med det du gör du är min förebild skulle bli så himla glad om du gick in och kollade på min blogg. http://eltacxio.spotlife.se

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *