hysteri!!

Jag la alltså upp två bilder på Instagram som jag tyckte var väldigt roliga, på den ena bilden är min mage tagen från sidan så som andra kan se den och då har det preciis börjat bukta ut lite på nedredelen av magen, och andra bilen är tagen hur jag ser magen uppifrån och då ser den stor och rund ut. Jag tyckte att bilderna var så himla roliga för att det skilde så mycket beroende på hur man såg magen och därför la jag upp det med en rolig text. Folk tyckte också att det var kul och mysigt eftersom att det var typ första gången jag visar magen så.
Medan andra blev typ helt hysteriska? Skev att jag var i vecka 6 och att det är omöjligt att nått ens kan synas än.
Men det är helt självklart att det faktiskt kan synas nu i vecka 13 då jag till och med känner livmodern vid blygbenet. Och det är förmodligen det då.
Några andra skev att jag trodde att jag var höggravid?!
Det var ju för fan den första bilden på magen som jag ens la upp på Instagram 😂
Varför blir folk helt hysteriska är nu min fråga??
Är dom avundsjuka? Varför blir dom så himla triggade av MIN graviditet och MIN mage? Vad är själva grejen liksom? Och varför bestämmer dom vilken vecka jag är i? Fattar liksom inte varför man lägger tyngd på att skriva sån skit eller varför man ens skriver sånt över huvud taget? Om man nu inte gillar folk som är gravida eller har något emot mig som person så behöver man ju inte hänga på mina sociala medier. Det förstår ju till och med en 5 åring.
Och jag tycker ju inte ens att min mage blivit stor det tjatar jag ju jämt om här på bloggen tex, men det var ju inte det som var det roliga i bilderna utan själva kontrasten på dom. Men jag tycker att det är jätte roligt att det börjar bukta ut där nere nu då jag inte kan dra in magen där men det kan jag med resteb av magen, vilket ser lite roligt ut. 🙂
Dessutom så är magen helt rund när jag är uppblåst, ja ni minns ju bilden jag la upp för några veckor sedan.
Så ser den ut då och dessa bilder jag la upp på Instagram är långt ifrån den formen och dessutom är magen inte alls så stor som när den är uppblåst.
Dock så tror jag en del har missuppfattat min mage då jag såg på kommentarerna att dom tror att magen är större än vad den är. Om ni tänker er att ni har en bh på er och precis under den i mitten av brösten där magen börjar buktar min mage ALLTID ut. Alltså även när jag inte är gravid också. Vet ärligt inte varför det är så. Kan det vara gluten eller nått tro? Vad vet jag. Jag vet bara att jag alltid haft så och jag tror att många av dom som såg bilden räknar in den bulan, för då döser ju magen super stor ut. Med det är alltså bara en liten liten extra utbuktningar ner till jag har fått, inget annat. Men jag har ju inte heller skrivit nått annat så varför brusar en del upp som tusan?
Gud jag vill inte ens veta hur många som kommer att lägga sig i min graviditet och bestämma saker om den och hur saker ligger till fast dom inte vet ett skit och orkar jag ens tänka på hur många som kommer att lägga sig i när bebisen kommer? Oj oj oj Jonna, du får nog checka ut från sociala medier för gott då 😂

Gå in på min instagram SESSANO för att se bilderna

Comments 26
 • Karin

  Tycker du har en fin liten mage.Allas magar är olika,allas graviditeter är olika.
  Men eftersom du använder dig mycke av sociala medier och valt att andra ska få ta del av ert liv då får du nog räkna med knepiga kommentarer och dyligt.Alla kommer alltid ha en åsikt.Tänk dig som sagt senare när ungen är född.
  Lycka till med din graviditet Jonna.Njut av tiden.Den går så fort.Ta hand om dig.<3

  Reply

 • Frida

  Det är inte alls konstigt, i v13 kan man ha stor mage där nertill ju. på mig här det synts som en lite liggandes korv längst ner på magen precis innan jag gjort gravtest i v5 med alla mina 4 barn
  och texter har det hela tiden varit svullet där nere som ökat och ökat. inget konstigt. och dessutom mot kvällen när man ätit under dagen plus tarmarna sväller och man dessutom pga graviditeten fylls med gaser så blir magen ibland ballongstor😅 strunt i va andra säger, njut själv 🙂

  Reply

 • ramona

  Lustigt det där att det kan bli sådana reaktioner 😉 Tyckte det var mysiga bilder. Man ser att det är en liten bebis bula. Jag fick mage i vecka 12 så det är klart att det är bebis <3 Skönt att ultraljudet gick bra 😉 Häftig känsla varje gång att få se den lilla.

  Reply

 • Gunilla

  Hej Jonna. Jag blir så jävla trött på folk som inte kan låta dig få glädjas av din graviditet. Är dom så jävla avundsjuka. Men försök att inte bry dig om dom. Är så glad för er skull å ser fram emot att få se den lille. Såg att det var en livlig liten bebis. Vänta bara tills du får känna sparkarna. Vilken underbar känsla det är. Njut nu av denna tiden. Kram

  Reply

 • ToT

  Jag har inte sett bilderna men min kommentar till det är att du inte ska ta åt dig. Man kommer aldrig ifrån folk som kan allt, vet allt och har det enda rätta och ingen annans rätt är rätt utan alltid fel. I deras värld finns bara ett rätt. DERAS rätt. Folk är så snabba att döma så skit i dom. Vad roligt att se den lilla krumeluren. Vad var det för vecka du var i, fick inte nått grepp om det. Är det vecka 12+ nått, eller? När fick du BF? Ha det gott.

  Reply

 • Emma

  Folk har JÄTTEMYCKET åsikter om gravida magar oavsett hur de ser ut. Höll på att bli GALEN under min första graviditet då alla jämt skulle kommentera hur magen såg ut och hur den såg ut i jämförelse till andra magar i samma vecka (vad dom trodde var samma vecka/månad i alla fall). Jag tyckte det var jättejobbigt att alltid bli bedömd. Alla tyckte att det var så himla ”bra” att magen var liten (förutom endel som sa att dom trodde att nåt var fel) som att det på nåt sätt var en bedrift jag lyckats med. Hur stor man blir och hur mycket vätska man lägger på sig är ingenting man kan påverka själv, om man nu inte börjar äta orimligt mycket men du fattar… kommer folk tycka att jag är dålig då den här graviditeten om jag blir större nu? Suck…

  Kul förresten att allt såg bra ut på ultraljudet! Håller alla tummar och tår för att ni slipper havandeskapsförgiftning och annat tråkigt! Bebisen kommer ut när den ska, ska du se 🙂

  Reply

 • Emelie

  haha orkar inte 😛 De finns folk till allt haha 🙁 Din mage är jättefin och du ska göra precis det du känner för och precis vad du vill. Som sagt, alla som skriver eller säger negativa kommentarer. Tänk som såhär, dom är bakom dig, du har kommit längre än dom. Kämpa på! kramis <3

  Reply

 • Anna

  Alla graviditeter är ju olika. Jag hade stor mage på kvällarna redan i v8 och det var självklart inte bebisen som syntes utan svullnad osv men det var ju ändå pga graviditeten. Du är jätte fin och jag är så glad för er skull. Jag vet hur det är att få kämpa för barn ❤ Försök att inte bry dig nu utan bara njut! Stor kram

  Reply

 • Rohlin Ulf

  Jag tyckte bilderna var super, visar på hur de olika perspektiven man ser magen från är så himla olika.
  Kanske något för dina följare att tänka på, olika perspektiv kan användas på mycket här i livet, inte endast en mage 😊
  Hoppas du orkar hålla på på dina olika medier trotts alla påhopp du får utstå.
  Jag tycker i allafall att både du och övriga gänget är super underhållande 👍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Reply

 • Anette

  Försök att inte bry dig om vad folk skriver för det finns så många elaka och avundsjuka människor. Att din mage är svullen beror säkert på gluten och din hypotereos. Kanske omvandlar inte din kropp hormon T4 som finns i levaxin till fritt T3 och då svullnar kroppen tyvärr. Allt kommer säkert gå bra och ni kommer få ert efterlängtade kärleksbarn. Håller tummarna hårt!

  Reply

 • Josefine

  Min mage är tvärtom, gigantisk från sidan och minimal uppifrån 😅 Ja, gud, att folk alltid ska lägga sig i å behöva kasta ur sig massa skit? Suck 😩

  Reply

 • patrisia

  Haha men alltså what? jag är i v 11 och är väldigt plattmagad annars och helt seriöst, min mage har växt en hel del och det går knappt att dölja den längre. Jag tror att alla kvinnor växer olika, inte trodde jag att det skulle synas redan nu? men det gör den! Och att folk lägger sig i och beter sig illa beror endast på avundsjuka och osäkerhet, inget annat. Mår man bra som människa skriver man inte sån skit.

  Reply

 • Pernilla

  Hej Jonna!
  Vad kul med matbilder och tack för ni delade med er av ultraljudet❤️ Ja, du vad ska man säga? Bara för man är gravid tror sig folk ha rätten att tycka,tänka o känna på magen närsomhelst!! Tyvärr kan jag lova dig att det inte blir bättre. Gäller att markera tydligt! Jag började få en liten,liten bula redan i V5. Kläderna blev försmå. I v20 såg jag höggravid ut o de på förlossningen trodde mig inte när jag sa vilken v jag var i. Vår son låg väldigt ytligt. Kände aldrig några sparkar mot revben o kunde ligga på rygg i v 40, jag fram till förlossning i V40+3.
  Det tråkiga i min historia är att jag fått miljoner, många väldigt sårande kommentarer även efter graviditeten eftersom jag drabbats av delade Magmuskler(diastasis recti) och de går inte igen utan operation. Så ser fortfarande gravid ut trots att det idag är exakt 16 år sedan jag födde vår son. Folk överallt har påpekat detta. Nära familj, okända i bassängen på mitt gym, i mitt gym osv. Helt okända människor har frågat när jag ska föda?!😵 i gymmet har de frågat om jag verkligen ska göra dessa övningar för barnets skull… så tror man måste markera o ryta ifrån!
  Kram

  Reply

 • Fm

  Jag har tre barn och det har synts tidigt att jag är gravid med alla. Njut av din lilla bula och strunta i vad folk tycker och tänker. För folk kommer hela tiden tycka något.
  När bebis kommer så kommer ni få så mycket pekpinnar från alla håll och kanter. Gör si, gör så. Men strunta i alla och kom alltid ihåg att man känner alltid sina barn bäst själv. Stort lycka till med allt. Du kommer fixa det galant, så länge du ser förbi alla onödiga kommentarer. Kram

  Reply

 • Emma

  Putmage kan man få av olika orsaker. Överkänslighet mot något du äter men det är även ett symtom om man är undermedicinernad av sin sköldkörtel.

  Reply

 • Carola

  Jag håller med dig att folk bara orkar klaga!! Det är ju bara låta bli att läsa eller titta på bilderna om man nu blir upprörd. Lite mer kärlek så blir världen bättre ❤. Du är så fin i din lilla mage. Kram!

  Reply

 • Emma

  Du är bra precis som du är och bry dig inte om dom som skriver dumma saker även fast det kan vart svårt. Det är dom som har problem inte du. Njut nu av din graviditet för det helt fantastiskt. Och ni är så sköna/roliga på youtub. Kram

  Reply

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Men att folk orkar… Jag tyckte bilden var jättehärlig för även om man inte är gravid så ser ju magen annorlunda ut uppifrån från ens egen vinkel. 🙂 Tycker det var en bra grej att lägga upp också för att visa att man kan se ut på olika sätt i olika vinklar. Heja dig <3

  Reply

 • Sara

  Kom på en sak som du kanske redan visste om..
  Det passar kanske inte in på detta blogginlägg, men endå 😀

  Du kan ju logga in på 1177 via mobilt bank ID och läsa din journal samt se provsvar om du är nyfiken av vad som skrivs när du varit på läkarbesök 😀👍
  Det händer att provsvaren syns där innan en läkare kontaktar dig. Kan vara svårt att tolka provsvar med men av ren nyfikenhet!

  Reply

 • Terez

  Så tröttsamt att folk ska lägga sig i så mycket. Du har helt rätt de är din graviditet!
  Sen börjar nu magen så klart synas i v13, men även väldigt tidigt i graviditeten kan de ”synas” mest för att man kan bli super svullen i början. För att inte tala om graviditet 2 då syns de typ direkt.
  Fortsätt vara du och lägg upp de du vill❤️!!
  Du har säker fler som skrivit de men atf hormoner går upo och ner okontrolerat är helt normalt… Samma sak med att må illa och vara sinnessjukt trött, nästan känna sig sjuk för att sen bli jätte pigg.
  Sjukt taggad på att se erat barnrum och resten av renoveringen 😊

  Reply

 • Jackie

  När ja va gravid i V.8 hade ja världens mage, asså den va typ lika stor som din om inte större haha, helt sjukt.
  Allas är helt olika, så folk måste chilla om hur de beter sig, de är så olika från graviditet till graviditet,
  Ingens mage ser ju lika ut, allas är olika stora, vissa känner bebisen mer än andra.
  Du har en fin mage för att vara du, de är vad som räknas.

  Reply

 • MaryCaroline

  Det värsta med att vara gravid är tyvärr alla idioter som ska lägga sig i hela tiden och som typ har bestämt hur långt gången man är och hur man mår och att de minsann vet vad det är för kön eller att det är tvillingar. Eller varför inte allt tjat om huruvida man är rädd för den kommande förlossningen och allt jävla klappande på magen, av kända som okända människor. Tänk att folk aldrig lär sig att låta gravida vara ifred!

  Reply

 • Nettan

  Vet att det kanske inte alltid är så lätt pga av att du/ni är känd pga av sociala medier men… skit i vad folk tycker o tänker om det. Du vet vad du menar o känner din kropp bäst. Att ta emot tips o råd dock är inte fel speciellt inte då det är första graviditeten/barnet men även där får man sålla. När det gäller barn/graviditeter/uppfostran samt djur så kommer du märka att det finns så mycket folk som tror dom är experter trots dom ej ens varit med om det själv eller ens har barn/djur. Som sagt så får man sålla lite 😀 Lycka till

  Reply

 • Cissi

  Anledning till all hysteri är avundsjuka. De kan bara inte skriva något snällt utan skriver istället elaka saker för att trycka ner andra. Varför inte bara skriva något glatt eller ingenting alls. Jag är i v 23 men ser ut som v 40+… Alla magar växer så olika och i början är man svullen oxå så magen blir stor. Och som sagt magen ser väldigt olika ut i olika vinklar:D Lycka till med allt!:)

  Reply

 • Malin

  Hej Jonna.
  Trevlig blogg du har.
  Jag är en 4 barnsmamma som bara vill tala om för dig att mage kan man få i första trimestern.
  Barnet tar sin plats men man blir också svullen för att tarmarna arbetar långsammare.
  Snart Jonna kommer du märka av din bebis ett par veckor sen kommer du att kunna känna hur den sparkar i magen.
  Njut Jonna och bry dig inte om vad andra har för åsikter.
  Let it go
  Kram

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *