Konstigt mående

Fy fasen vad jag mått konstigt idag! Jag kände det redan när jag vaknade att det var nått som inte stod rätt till och jag sa till Jocke flera gånger att det känns som att jag kommer att kräkas då det kändes som att jag var så extremt äcklad av allt.
Jag har fobi för maskar och sniglar. Jag gillar liksom inte saker som är slemmiga. Och det kändes som att jag svalt en snigel. Ni vet när man är ute och råkar svälja en fluga, hur liten den än är så blir man ju så fruktansvärt äcklad och precis så var det för mig från och med att jag vaknade.
Så rätt som det var så sprang jag så klart till toaletten och kräktes flera gånger. Tyvärr så hade jag inte ätit nått mer än mina vitaminer, mediciner och druckit ett glas med vatten så det gick ju ganska snabbt att tömma magen så jag fick så fruktansvärt ont när kroppen ville kräkas mer men magen bara krampade.
Förlåt för mycket information men alltså usch jag mådde verkligen konstigt.

Under dagen kunde jag inte äta någonting alls för att jag fortfarande var äcklad och för att min mage inte tillät mig att svälja saker. Så jag har vart väldigt low hela dagen och haft sån sjuk huvudvärk.
Vart kommer ens den här huvudvärken ifrån??
Jag trodde att det var pga min järnbrist men jag får ju i mig tillräckligt med järn nu så det kan inte vara det.
Det gör verkligen ont i hela huvudet och i ögonen. Och ingenting hjälper.
Mest förvånad blir jag ju såklart för att det alltid kommer så plötsligt.
Jag kan må super bra ena dagen och sen totalt skit nästa dag.
Lite förvarning hade ju inte skadat 😉

 

Comments 42
 • Jenny Nordlund

  Hej
  Jag vet inte om detta har så mycket med ditt inlägg att göra, men måste säga att vad skönt att höra om någon mer som har fobi för maskar. Alla jag berättt för bara skrattar och säger att jag måste vara ensam om den fobin. Min fobi för maskar uttrycker sig som så att jag kan inte se dom på bild, inte ens på vägen når det regnat. Minns en morgon när jag skulle till jobbet och det hade regnat. Då låg det hur mycket maskar som helst på vägen, så kag var tvungen att stanna och började grina hysteriskt. Jag kunde bara inte gå ett steg till för jag hade sån panik. Tillslut samlade jag mig och fortsatte mot jobbet. Det är hemskt. Jag har funderat på att gå i terapi för detta, typ KBT. Dock skrämmer tanken mig på det eftersom sista prövningen i terapin är att t.ex närma sig/ta i rädslan. Så bara utav det gör att jag vägrar gå i terapi för jag vill inte ta i en mask.
  Kände att jag bara måsta skriva av mig när jag läste att du också hade fobi för mask. Jag tycker inte om sniglar heller, men dom gör inte mig lika begränsad som maskar.
  Ta hand om dig
  Kram

  Reply

 • Hanna

  Hej gumman hoppas det fixar sig med ditt mående jag tror huvudvärken beror på att du inte äter, man får huvudvärk när kroppen är hungrig. Nu säger din kropp nej till all mat men den behöver mat egentligen o det är drf du får ont i huvudet. Försök drick så mycket som möjligt när der inte går med mat.

  Reply

 • Josefine

  Huvudvärken kommer nog ifrån att du mår illa, kräks, inte har någon energi eller näring. Vila och försök få i dig något 🌸

  Reply

 • Emelie

  åh fy vad segt att ständigt må så illa 🙁 men du får tänka på det positiva, att du faktiskt är gravid och att det växer något inuti dig <3

  Reply

 • LAckii

  Huvudvärk är tyvärr väldigt vanligt under graviditeten, har med alla hormoner och Göra 😫

  Reply

 • ilhan

  hej Jonna jag hoppas att du mår bra
  dagen jag fick reda på att du blev gravid så grät jag av lucka hoppas att barnen mår bra du och Jocke kommer att bli jätte bra föräldrar

  Reply

 • Emelie

  Det är jätte vanligt att man får extrem huvudvärk i börja på graviditeten. Speciellt om man också spyr! Lider med dig… Men förhoppningvis så blir de snart bättre. Kram

  Reply

 • Jennie

  Hej! Vad år det för test ni har gjort för att kolla könet på bebisen? Är själv gravid och får nästan panik över att inte veta vad som växer i mig, haha. Har försökt skrolla bland kommentarerna i videon för att se om någon annan frågat men kan bara hitta massor med kommentarer om jockes skägg. Vore sjukt tacksam som du hade kunnat svara i videon eller på min Mail om du nu ser den. Eller svarar här. Lycka till med graviditeten och hoppas allt går bra!!

  Reply

 • Julia

  Ett tips är att inte ta några kosttillskott eller vitaminer på tom mage. Jag råkade göra det innan frukost en gång och det kom nästan upp direkt. När jag ätit en smörgås mådde jag inte illa mer, så tror det viktigaste är att inte vara helt tom i magen 😊 obs jag var inte gravid när det hände så jag vet såklart inte om det är detsamma för dig

  Reply

 • Sofia

  Ibland kan det bli för starkt i magen med ”bara” vitaminer
  Ta dem i samband med en måltid så mår du kanske bättre
  Har själv svalt vitaminer på fastande mage och sen mått illa och kräkts

  Reply

 • Nilla

  Hej Jonna!
  Jag eller jag och min sambo har försökt bli gravida i två år snart.
  Jag är lite nyfiken på vad för typ husmorsknep ni provade, typ bidrottningsgele, munkpeppar, clearblue fertilitet monitor, glidmedel som är bra gör sperierna, progesteronkräm, bisolvon…Ja du vet sånt där som man läser om på familjeliv….hade vafot spännande att läsa din erfarenhet utav det. Vi håller på provar alla möjliga grejer…
  Glad för er skull, hoppas du får må bättre snart och enbart njuta!
  Kram

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Vi blev gravida på Letrozol som vi fick när vi var inskrivna för ofrivilligbarnlöshet

   Reply

  • Johanna

   Jag är gravid nu och smörjer in mig med progesteronkräm , vi försökte i ett och ett halvt år men bara missfall, nu är jag snart i vecka 15 så tror den funkar, på mig iallafall. Men det är ju om du har dåligt med progesteron som den funkar 🙂

   Reply

 • BF juni 2018

  Från vecka 11 nånting satte mitt illamående och äckelkänsla för mat igång. Kunde inte äta varm mat under 5-6 veckor så jag levde på drickyoghurt, bananer, blodapelsiner, vitaminer och min räddning VÄTSKE ERSÄTTNING! Det var de absolut enda jag kunde få i mig utan att de kom upp i rekyl igen. Så mitt tips mot äckelkänslan är vätske ersättning. Det motverkar inte direkt måendet men de innehåller massor av olika salter och mineraler som är viktiga att få i sig. Jag blandade mina med mindre vatten än man ska o drack den halvljummen, var de för kallt fick jag inte i mig de. Drack ett glas innan jag klev upp. Min sambo blandade ihop den till mig o kom sedan med den till sängen så jag kunde suga i mig den innan jag ens hade energi nog att kliva upp. De bästa av allt, de finns att köpa i dem flesta matvarubutikerna så man slipper ta sig till apoteket.

  Reply

 • Kim

  Kan det vara så att du har vätskebrist? Det får jag alltid huvudvärk av. Se till att få i dig tillräckligt med vatten 😊 kram

  Reply

 • Elin

  Hej Jonna! Hoppas du kommer må bättre snart.. tänkte på din huvudvärk. Skaffade inte du nyss glasögon? Då kan man ju få väldigt ont i huvudet om man inte använder dom fast man behöver! Kram hoppas de blir bättre snart och lycka till’ 🙂 // Elin

  Reply

  • Pernilla

   Tänkte med på det. Har du linser lr har du bara inte glasögonen? Jag får sjuk huvud/ögonvärk om jag inte har linser lr glasögon! (Är inte gravid)
   I början av min grav mådde jag jätteilla!(blev Tom inlagd pga hyperemesis gravidtum) och sjukt illamående!! Fick dropp och antiemetikum så jag skulle behålla lite näring. Tog illamåendetabl till v30 tror jag. Huvudvärken blev bättre runt v 20. Lukter o viss mat spydde jag av, Så det är vanligt. Men det brukar bli bättre.❤️
   Lycka till och grattis i efterskott💐

   Reply

 • Emma

  God kväll!
  Hoppas att illamåendet och huvudvärken har blivit bättre.. Jag är sjuksköterska och min första tanke när jag läste ditt blogginlägg var magsjuka efterföljt av huvudvärk pga vätskebrist. Har du någon i din omgivning som kräks eller har diarré? Om inte kan det så klart vara ett klassiskt illamående relaterat till din graviditet. Bara en tanke 🙂 Ta teskedsvis med vatten lite då & då så ska du se att du mår bättre snart. Kram

  Reply

 • Hanna

  Kan det bero på vätskebrist din huvudvärk?

  Reply

 • Matilda

  När jag var gravid fick jag ”gravidmigrän”. Hade extrem huvudvärk varje dag fram till vecka 30. Spydde massor pga huvudvärken. Fanns inget man kunde göra åt det sa barnmorskorna men det som jag tyckte hjälpte bäst var att dricka något med koffein typ kaffe eller cola och ta en alvedon samtidigt direkt när jag kände att jag började få ont. Är inte så nyttigt kanske och jag gick upp massor i vikt av colan men det hjälpte för stunden i alla fall. Sedan vet jag inte om det faktiskt hjälpte eller om det bara var min hjärna som trodde det men värt ett försök kanske! Lycka till😊

  Reply

 • Linda Da Silva

  Vätska o rätt salter är jätte viktigt när du inte äter mkt eller rätt.. speciellt om du oxå kräks.. finns vätskeersättning på Apoteket.. kolla med bm om o hur mkt du ska ta.
  PS. Du är så grym på inredning 😊👍
  . Mvh Linda 3 barns mamma och uska

  Reply

 • ToT

  Ja jag kan svara på att det är inget konstigt att må illa och ha huvudvärk när du är gravid. Helt normalt. Vanliga graviditetssymtom. Du ska om det är någon tröst vara glad över det för det visar att det sitter bra (barnet) Ju fler gravsymtom desto mer sitter det sa en gammal gynläkare till mig och inte bara en. Jag har mått så under 4 graviditeter. Ska bli kul att följa dig och grattis på födelsedagen.

  Reply

 • Veronica

  Hej Jonna,
  Ta ENDAST vitaminer och tillskott IHOP MED MÅLTID. Man kan bli sjuk annars.

  Reply

 • Madde

  Hej! Måste vara fruktansvärt att må illa, jag har klarat mig från det båda gångerna jag väntat barn. Men det kan ju vara så att det är en vanlig magsjuka också du fått, går flera varianter av det nu, det var det första jag tänkte på när jag läste ditt inlägg. Men hoppas att du mår bättre idag. Å stort grattis till graviditeten, är så kul att följa dig😊

  Reply

 • Melanie

  Hej Jonna. Gillar din blogg supermycket! Jag undrar var din baddräkt är ifrån i din fördelsdags vlogg? Har svårt att hitta baddräkter som passar o är snygga (är oxå gravid). Hoppas du mår bra!<3

  Reply

 • Emelie @tumelisas

  Hej Jonna! Jag brukar inte kommentera, men kände att en extra positiv kommentar med lite extra glädje inte kan skada 😄

  Jag var nämligen inne på din Instagram nyss och läste bla lite kommentarer på dina fina magbilder och blir mörkrädd för alla negativa människor😅 och speciellt från vuxna kvinnor som säger att dom själv har tex 4 barn osv. Att dom små fansen inte har någon koll är ju lite charmigt, men att vuxna människor går in endast för att trycka ner dig i din graviditet är ju bara brutalt pinsamt!

  Så jag kände att jag bara måste svänga in är och lämna lite kärlek!! 😘

  Jag är själv 24år och väntar vårt andra barn. Jag går in i v34 på fredag och denna gång väntar vi en liten kille. Vi har en tjej på lite över 2år sedan tidigare 😊 jag jobbar som snickare till vardags men är nu sjukskriven pga graviditeten. Inredning är ett av mina största intressen🤗

  Just därför tycker jag att det är så roligt att följa eran resa mot drömhuset och föräldraskap! 😍 jag blir så glad över att ni vågar leva livet fullt ut trotts allt negativt som ni ständigt blir pepprade med. Ni är unga och precis som alla andra människor så gör ni allt för första gången, men oj vad man ser att ni börjar lära er vad det innebär att köpa hus, att vara gravida och att dela livet med någon annan! Ni tacklar motgångar tillsammans så mycket bättre än många andra människor och ni skiter högaktningsfullt i alla åsiktspoliser där ute som dryper av avundsjuka! Det är så jäkla kul att få följa er och se vilka otroligt starka individer ni börjar på att utvecklas till och det är precis det som kommer göra er till fantastiska föräldrar!

  Att vara gravid är spännande, skrämmande, skittufft, hemskt, men i slutändan helt underbart! Och det är precis som det ska vara! Dom 9månaderna som ni går igenom tillsammans inför att ni slutligen ska bli en liten familj tror jag är anpassade just för er. För att ge dig och Jocke dom bästa redskapen och erfarenheterna som ni kan få och hjälpa er att formas till dom bästa versionerna av just er! Därför ska ingen annan komma och säga vad som är rätt och fel för ingen graviditet är den andra lik! Tro mig, trotts att man med samma kropp gör resan för andra gången 🙈

  Slutligen (sorry för lååång kommentar) ett stort jäkla lycka till! Ni är grymma, låt aldrig något få er att tro något annat! ❤❤❤❤❤

  Kramar!

  Reply

 • Melina

  Vart är din baddräkt ifrån som du hade i vloggen?

  Reply

 • dennis

  krya på dig jonna jag kollar jämt på era videos

  Reply

 • Jenny

  Hej Jonna! Har gjort några graviditer och har aldrig mått särskilt bra av det. Va sjukt trött, illamående, huvudvärk och foglossning. Det va något hela tiden så njut av det braiga dagarna/perioderna och se till att få lugn och ro bara när du inte mår helt okej. Att känna sig och att vara stressad är ett onödigt moment att blanda in i graviditeten. Jag hade aldrig orkat allt spring ni har i huset och aldrig att jag hade lyckats hålla mig så söt och fräsch som dig framför en kamera varenda dag. Det är inte utan att jag beundrar dig. Hur som helst så förstår jag att du får hjälp med hästen nu, eller är den kvar? Tänker att nu till våren och sommaren så kommer stallet säkert bli rogivande för dig (om du slipper att göra några vidare jobb runt om som att mocka). All lycka och all kärlek!

  Reply

 • Linnea

  Hej Jonna.
  Hoppas du mår bättre snart.
  Jag mådde illa o spydde från vecka 2 till
  vecka 23 varje dag 😭

  http://loppanlinnea.blogg.se/

  Reply

 • Tess

  Jag fick tidigt i min gradvitet jätte jobbig huvudvärk, ibland blev den nästan migrän liknande. Smärtan satt i pannan och som ett tryck över ögonen… fick via bm träffa öron, näsa, hals och där kom de fram till att det var nog pg att slemmhinnorna även i tex näsan svullnade som huvudvärken kom. det som hjälpte mig lite tillslut var att jag fick Rinexin utskrivet och ta nässpray (skulle ta varje dag men tog bara vid behov). Hoppas du hittar något sätt som lindrar 🙂

  Reply

 • Josefin

  Hej, Jonna! Jag drabbades av migrän i början av min graviditet. Tråkigt med så mycket huvudvärk. Prata med din barnmorska om det:) önskar dig all lycka till😍

  Reply

 • Hully dutra

  Hej!
  Grattis tills graviditeten, så underbart! Tänkte bara ge lite tips, tyckte jag kände igen så mycket från när jag va gravid.
  Det är första gången jag är inne på din blogg så jag har ingen aning om vad du har skrivit om din graviditet tidigare och du har säkert redan fått dessa tips. MEN huvudvärken: Vätska är så, så, så viktigt! Skaffa dig en favvo vattenflaska som du går runt med dagarna runt. Är du inte ett fan av bara vatten så kan man ju ha i citronjuice i vatten så smakar vattnet såå gott och fräscht! Illamående: i ditt nattduksbord eller där du brukar hänga som mest kan du stoppa i lite sånt som du vet att du klarar av att få i dig när du mår dåligt.. kex brukar man ju rekomendera, eller skorpa. Små äta går bättre än att äta stora portioner (morgon smoothie, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat) . Förberedd några ostsmörgås eller vad du gillar på och ha det i kylskåpet som du kan gå och plocka när du blir akutsugen så magen nästan värker. Plockfrukt och grönsaks stavar när hunger tar över och man står och väntar på maten. Och sist stressen spelar galet mycket roll, är du stressad då blir din bebis stressad. Gör det som gör dig glad och harmonisk, rensa bort allt och alla som ger negativa tankar och känslor. Det är helt enkelt inte värt det. Allt annat kan vänta. Inget är mer akut än att du ska ta hand om dig själv och den fantastiska lilla människan som växer i din mage. Njut, så fort din bebis ploppar ut så kommer du undra ”Vafan” det va du gjorde innan du fick barn. Ta hand om dig själv och blunda för allt som suger bort din energi. Styrkekramar, du är fantastiskt precis som du är. jag brukade titta på din och jockes kanal och tycker att ni är urgulliga tillsammans. kämpa kämpa ❤️

  Reply

 • Emilie

  Hej!
  Vill först säga Grattis till graviditeten! Jag är ungefär i samma stadie som dig , har bf 12/10 och har även jag sjuk huvudvärk som varit i en vecka. Ringde barnmorskanoch de misstänkte gravidmigrän, eftersom jg inte haft de tabletter de ville ge mig fick jag bara smärtstillande och ska i nästa vecka gå på en utredning om de är migrän. De smärtstillande tabletterna hjälper mig så mycket !!:)
  Lycka till med allt 🙂

  Reply

 • Josefin

  Till gravid videosarna:

  Ni borde starta varje vecka med en vecko uppdatering med måendet och bebisens utveckling i magen 🙂
  Gips mage
  Gravid fotografering
  Köpa varsin outfit så får tittarna rösta vem som är ”bäst”.
  Shoppar bebis saker tillsammans
  Inreder barn rummet
  De 10 saket ni tror är bästa köpen innan bebis kommer med uppdatering efter bebis ankomst om de 10 bästa.
  Blind test på barnmat och gissa maten.
  Vem byter blöja fortas på docka.

  Alltså massa tävlingar mellan er, har inte sett det tidigare och skulle vara så kul!

  Har också BF i oktober, barn nummer 3 <3

  Reply

 • veronica.

  Låter som du har vätskebrist jag kunde inte ens behålla vatten. hann inte svälja. jag blev inlagd med dropp i 1 vecka. tills dom såg att jag fick behålla det jag stoppa i mig. jag hade sökt. dessa armband fick jag oxå men hjälpte inte. salta kex innan du går upp på morgonen och lingondricka. jag prövade akupunktur oxå. hoppas du blir bättre.

  Reply

 • J

  Ja men kräks verkligen om man tar mediciner och vitaminer på tom mage.

  Vad sa provsvaren?

  Reply

  • mrslundell Post author

   Det har jag ju aldrig gjort tidigare när jag tagit dom precis innan frukost så som jag gör varje dag inklusive denna dag? 🙂
   Jag har inte fått svar än men jag tar det som att det inte är nått jag behöver oroa mig för då

   Reply

 • Tess

  Testa rinexin mot huvudvärken, hade migrän huvudvärk under min gradvitet varje dag typ och då fick jag dem utskrivna. Enda som hjälpte!

  Reply

 • Tess

  Testa rinexin mot huvudvärken, hade migrän huvudvärk under min gradvitet varje dag typ och då fick jag dem utskrivna. Enda som hjälpte!

  Reply

 • Helena - Vägen till ➕

  Saltbrist!!! Prova dricka en Resorb varje morgon och se om det hjälper!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *