Köntest på bebis

Igår gjorde vi något jätte spännande, nämligen ett köntest via mitt DNA i mitt blod.
Det funkar så att man sticker en nål i fingret sedan ska man droppa blodet på ett speciellt papper som man får med till testet och sedan skickar man in det på analys till ett labb i finland tror jag att det ligger i. Ock så får man svar inom 8 dagar.
Är det enbart kvinnliga hormoner i mitt blod så är det en liten tjej som ligger i min mage men finns det även manliga horminer i mitt blod så är det en liten pojke. Detta test kan man redan göra när man är i vecka 7 och det är 98% chans att det är rätt medan ultraljudet endast är 65% chans att det är rätt och det får man ju reda på efter halva graviditeten dessutom.
Detta var faktiskt en av er som tipsade om att vi skulle göra och jag är så himla glad att vi faktiskt gjorde det nu. Det är verkligen så spännande!

För mig spelar det verkligen ingen som helst roll om det är en pojke eller en flicka, jag blir över lycklig endast av att få en bebis. Men det känns som att man kommer steget närmre bebisen när man vet vilket kön det är.
Just nu så vet vi ju ingenting om den lille som ligger i min mage, mer än att den lever och att den är supervild haha. Så det skulle vara skönt att få veta någonting med om den och att sluta kalla den för just ”den”.
Dessutom så vill jag ju såklart veta vem av mig och Jocke som har rätt med könet då vi båda är så tvärsäkra på vad vi tror men att vi båda tror nått helt annat än vad den andre tror.
Och det skulle också såklart underlätta shoppingen till bebisen. Om det är klänningar som ska köpas eller om det är tuffa kepsar som ska inhandlas.

Det ska bli så himla spännande att få reda på könet och det kommer bli kul att avslöja det för alla då vi planerat i minsta detalj hur det ska gå till! Nu är jag supertaggad!! 😀

Könsestet beställde vi HÄR! (Klicka här)

Comments 7
 • Emma Elisabeth

  Vart står det att detta köpta test är 85 % säkert? Står 98 % på sidan?

  Sen undrar jag hur det kan vara endast 65 % säkert på ultraljudet när det är så många som tar reda på könet där och oftast har det blivit rätt? Samt har man ju hört såååå måånga gånger att det är 98-99 % säkert på ultraljudet

  Reply

 • Emma

  Spännande! 😃 Vi väntar en liten son 😍 Vi kunde själva se det tydligt på ultraljudet och barnmorskan bekräftade och sa att hon är 99% säker på att det är en liten pojke vi väntar 😊 Så den siffran (endast 65%) som står på hemsidan får man nog ta med en nypa salt 😊 Säkerheten varierar säkert från fall till fall 😊

  Reply

 • Josefine

  Spännande! Vi har dock valt att inte ta reda på könet, det får vi veta när Livet kommer till oss om +-tre månader 😍

  Reply

 • S

  Hej fina du! Jag vet inte exakt hur dessa tester görs och exakt vad de kollar efter. Men vill bara flagga för att om det är just hormon de kollar och du har som jag fattat det PCO, så kan du ha högre nivåer av bland annat testosteron än normalt. Så då är frågan om det har någon inverkan på resultatet av provet? En undran bara, jag har inget svar utan tycker bara att det är intressant! 🙂

  Reply

 • Ida

  Vart är de där testet köpt ? 🙂 är oxå gravid, nu i v12 och skulle oxå vilja göra de där testet:D

  Reply

 • Malin W W

  Så kul att ta reda på könet, det gjorde jag med alla mina 3 😊
  Så nu har jag min Kendra, Kelvin och Katelyn ☺️
  Jag gjorde via UL och de gick inte ta miste på könen, dock kunde de inte se på tredje barnen så åkte på ett extra ultraljud i v24 enbart för att ta reda på könet. Lycka till med graviditen att bli förälder är det bästa som kan hända en ❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *