varje kväll…

Kul att jag har lite mer energi nu men på kvällarna så kommer illamåendet från helvetet. Varken åksjukebanden hjälper eller tabletter. Och det betyder alltså att jag inte kan äta kvällsmat vilket suger.
Kan det vara någonting jag äter eller dricker under dagen som kan påverka detta eller kan det till och med vara så att det är pga någonting jag INTE äter eller dricker?
Jag har slutat äta järntabletter/blutsaft sen sist jag kräktes då jag kände smaken av det då. Så jag har lite skräck för det nu. Istället försöker jag att äta mycket jordgubbar men det blir ju väldigt svårt när man mår illa…
Jag ska iallafall ta upp detta med barnmorskan på onsdag för att se om hon har lite råd och tips.
Tills dess får det väl bli att lägga sig tidigt varje kväll för att sova bort det mesta av illamåendet.
När slutade erat illamående?
Comments 20
 • Josefine

  Oftast mår man illa för att man behöver äta, fylla på blodsockret. Ställ klockan och ät var tredje timme, så kanske det blir bättre.
  Vecka 28 och mår fortfarande illa men det har lugnat sig väldigt mycket i alla fall.

  Reply

 • Matilda

  Ett tips är att ta vitaminer på kvällen, typ tillsammans med kvällsmaten eller ta dom och dricka något glas youghurt. På så sätt tar du inte vitaminer på helt tom mage som det annars blir om man tar dom på morgonen. Vitaminer sägs ju att man ska ta i samband med måltid helst, tas dom på tom mage kan det chocka magen lite. Speciellt järntabletter också som kan påverka magen rätt mycket 😉 ja har tagit dom på kvällen jämt och inte haft några problem 🙂

  Reply

 • Martina

  Jag kräktes/mådde illa under båda mina graviditeter, men blev hjälpt av Lergigan Comp.
  Be barnmorskan prata med läkaren eller om de vill att du ska träffa läkaren själv. Det är läkaren måste skriva ut receptet.

  Är så glad för er skull! Hoppas du mår bättre snart!

  Reply

 • Anna

  Hej!
  Ida Warg nämnde något i sin blogg om vad hon tog mot illamåendet. Tror det var B12. Kolla med henne. 🙂

  Reply

 • Emma

  Mitt illamående slutade helt plötsligt en kväll i vecka 12.

  Reply

 • Jennie

  Jag tror mitt illamående höll på till v.15-16 någonting och då spydde jag näst intill varje dag. Men det blir bättre!

  Reply

 • Linda

  Jag hade illamående på morgonen istället, men för mig hjälpte det att äta. Det kanske är därför du mår illa för att du inte äter?

  Reply

 • Elina

  Tyvärr hittade jag inget som fungerade för mig, mitt illamående slutade i ca v19. Dock väntade jag tvillingar och då är de ju var mer hormonpåslag än om man väntar en. 🙂
  Ville även önska er lycka till med bebis och erat enormt fina hus!

  Reply

 • Mathilda

  När jag mådde som mest illa och armbanden och tabletterna inte fungerade längre började jag drick ingefära saft. Smuttade lite på det hela dagarna och det hjälpte mot det värsta illamåendet! Värt att testa om du inte avskyr ingefära 🙂 började må bättre mot vecka 15 ungefär.

  Reply

 • jannika

  Du ska absolut inte äta åksjuketabletter har ingen sakt något till dig `? Barnmorskan ? Det är kan vara farligt för bäbis 🙁

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Nej dessa jag äter är till för folk som är gravida och det är barnmorskorna själva som tipsar om dom 🙂

   Reply

 • matilda

  Jag åt postafen, vilket hjälpte med illamåendet så att jag i alla fall kunde äta, Bubbelvatten drack jag i massor, och små ät heeeela tiden(samt vila ordentligt Illamåendet betyder oftast att det är en sund graviditet(enligt barnmorskan) för mig höll det i ca 3 månader!

  Reply

 • Caroline

  Mitt illamående slutade faktiskt ganska tidigt. Det var bara några dagar ibland som jag mådde dåligt, vilket kändes skönt då jag jobbar i ett bageri med massa olika dofter.

  Reply

 • Anna

  Hört att de som mår väldigt illa vid graviditet ofta ligger lågt på B6-vitamin och att det då blir bättre om man äter tillskott av det 🙂

  Reply

 • Linda

  Har hört att andra fått rådet av bm att inte ta järn innan en viss vecka då de kan öka illamåendet istället. Vet dock inteom de är så 🤔

  Reply

 • Maria s

  Testa att äta något salt, t.ex salta chips eller
  salta kex (Tuc original )

  Reply

 • Jasmine

  Mitt illamående kom vid vecka 9 typ och blev bättre runt vecka 18 men sedan kom det och gick lite. Spydde senaste gången i vecka 30 nånting… Men det är ju sååå värt det!😍 Nu har vi vår lilla Alvin som är 5 månader 😍

  Reply

 • Angelica

  För mig kom illamåendet när jag var stressad och/eller hade sovit dåligt. Kanske samma för dig? Slog aldrig fel. Å illamåendet har aldrig försvunnit för mig även om de blivit väldigt mkt bättre.

  Reply

 • Sandra

  Har du testat att äta magnesium-tabletter? Illamåendet försvinner inte helt men minskas rejält. Jag själv åt aldrig järntabletter fast jag skulle behövt. Men åt istället mycket spenat och blodpudding. Kom ihåg att äter man någon med mycket järn i så ska man inte dricka mjölk efter då det ”tar bort” järnet och ger ingen verkan. 🙂

  Reply

 • Elise

  Så tråkigt att du har blivit illamående! När jag var gravid så höll illamåendet i sig till v. 21 ungefär men jag tror det var ganska ovanligt så håller tummarna att du slipper att det ska vara så länge!
  Något som hjälpte mig var att äta typ konstant. Någon bit frukt/grönsak/kex/macka/nyponsoppa (EJ blåbärssoppa, det är inte roligt om det väljer att komma upp..) hela tiden, om jag blev det minska hungrig så spydde jag. Men det var så värt det sen när man fick träffa sitt lilla hjärta! 😍😍

  Det finns många saker som innehåller järn, googla fram en lista på grönsaker och frukter med högt järninnehåll så slipper du äta bara jordgubbar 🙂 Kombinerar du då järnrik kost med c-vitamin så tar kroppen upp järnet lättare 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *