Drängstugan

Jag känner verkligen ett sug efter att vår-städa möblera och inreda just nu när solen tittar fram.
Jag har alltid fått en sån känsla på våren, enda sen jag var liten. Jag vårstädade mitt rum med GLÄDJE och pyntade det lite med färger och allt som kunde se lite våriga och somrigt ut.
Och när jag gick i lågstadiet så bodde i på landet och där hade vi väldigt många uthus, bla ”Drängstugan” som jag och mina systerår höll väldigt kär.
Det var en liten stuga som låg längst ner på tomten den hade två rum och en stor sån där vedspis ni vet en sån dom har i ”Farmen”.
Varje vår så tillbringade vi hela helgerna och hela vår lediga tid i Drängstugan och där möblerade vi om med möbler och tavlor vi fick från släktingar som inte ville ha eller behövde dom mer.
Sen snodde vi målarfärg av våra föräldrar som blivit över när dom målat garagedörren eller liknande och så målade vi om väggarna i stugan. Piskade mattor, byggde ett eget växthus, osv.
Gud vad jag saknar det där stället nu när jag skriver om det och får tillbaka alla minnen där ifrån.
Jag grät typ blod när vi flyttade där ifrån när jag var tonåring och det som gjorde mest ont var att lämna drängstugan….

Jag hade helt ärligt gjort nästan vad som helst för att köpa tillbaka det stället.
Så mycket kärlek och minnen jag har till det där stället alltså!

Har ni något ställe från barndomen som ni saknar?

Comment 01
  • Emelie westman

    Hej ett ställe är i en liten by där jag och min familj bodde. Mina föräldrar skildes men min pappa bor kvar i det huset. Vi bodde uppe på en kulle med massa skog runt omkring och en sjö med gång avstånd till huset. Jag hade många ställen t.ex. i skogen vid ett stup där man såg över alla trädtoppar, i ett grusupptag bakom huset där alla barnen hoppade nedför sandhögar, alla sena kvällar vi sjön när man grillade och tältade med kompisar och på vintern så körde man skoter med kompisar i skogen och på sjön. Som sagt min pappa bor kvar där med mina små syskon så jag spenderar fortfarande några av mina dagar hos pappa. Men det var verkligen den perfekta platsen att växa upp på.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *