Flyga och mitt illamående

Idag har vi vart hos barnmorskan, Jocke kunde inte följa med så Danjal följde faktiskt med istället.
Självklart så kan jag gå själv men han följde med för att vi hade lite ärenden efter besöket där.
Och för att vi skulle filma.
Det var ett simpelt möte med lite frågor och lite svar annat inget märkvärdigt.
Jag frågade dock om det där med att flyga då jag hört så himla mycket kring det.
Så som att folk öppnat upp sig på 10 000m höjd och att det slutat illa och så har jag även hört att det absolut inte ska vara några problem att flyga i dom här veckorna in i graviditeten så jag ville ha lite råd från min barnmorska innan vi fixar klart allt med resan.
Min barnmorska vet ju allt som hänt runt mig som har med hälsan att göra och hon är ju insatt i just min kropp så jag litar faktiskt på hennes ord och hon sa att det inte ska vara några problem men att jag kan, som alla andra gravida få blodpropp och därför är det viktigt att använda stödstrumpor.

Något annat jag tog upp var ju detta med mitt sjuka illamående på kvällar och nätter samt min huvudvärk.
Hon sa att det kunde vara migrän (jag har aldrig haft det tidigare) men att hon skulle be en läkare kontakta mig. Om det nu är så att det skulle vara migrän så hör  kanske illamåendet och kräkningarna ihop med det sa hon. För hon sa att om det hade hört ihop med graviditeten så hade det oftast kommit på mornarna och inte på kvällar och nätter. Samt att gravidillamående går att ”bota” genom att äta något. Men inte det illamåendet jag har under kvällar och nätter.
Jag fick lite tips på tabletter också som jag ska börja ta för att se om det hjälper någonting.

 

 

Comments 12
 • Sabina

  Såg nyss din gravid vecka för vecka 👌
  Ville bara säga att om inte tabletter hjälper så ha jag hört att vissa ha testat akupunktur och att efter några gånger är illamåendet borta. Har själv inte testat de men de kanske kan vara ngt?

  Många kramar /Sabina

  Reply

 • Amanda

  Hej. Jag har lidigt av migrän i 5 år. Det är inte bara huvudvärk. Det är mycket mer än så…. vill inte vara taskigt men när man hör att folk har migrön för att dom har ont i huvudet gör mig lite irriterad.. det är så mycket mer än huvudvärk o lite illamående..
  Jag vet att det finns gravid migrän men att säga att man har migrän när man inte vet om man har det eller så. Gravid migrän är så annorlunda än vanlig.

  Hoppas du förstår vad jag menar o min mening är Inte att vara taskig. Kram lycka till

  Reply

  • mrslundell Post author

   Det är ju inte jag som sagt att jag har migrän det är min barnmorska som sa att hon trodde att det kunde vara det och därför bokade en tid hos en läkare så att läkaren kan titta vad det kan vara?

   Reply

 • Nathalie

  Det kanske är migrän. Men jag håller inte med att gravidillamående bara kommer på morgonen.
  Jag mådde bara illa och spydde på kvällar när jag väntade min dotter.
  Började alltid kl 21. Och det hade bara med graviditeten att göra, och gick inte bort när jag åt. Men det brukar vara borta runt v 20 för de allra flesta.
  Var tapper 🙂 Kram!

  Reply

 • Tina

  Åh..
  Jag känner SÅÅÅ väl igen mig i det du skriver och berättar om allt illamående!
  Jag är gravid i v.13 och har haft precis likandat som dig hela tiden.. mår också sjukt illa främst på kvällarna och det hjälper inte att äta något. Oftast om jag äter något så kommer det upp igen inom en timme.. 🙁
  Hoppas att du blir av med ditt illamående snart.

  Reply

 • Sandra

  Konstigt att hon säger att det bara kan komma på morgonen. Jag hade det konstant på morgonen, eftermiddag, kväll och nätter. Vanligt gravidillamående. Dock kräktes jag aldrig och hade inte ont i magen men det där illamående satt i mellan vecka 8 till vecka 23. Levde på endast vattenmelon och piggelin 😝 fick inte i mig annat.. ja å vätska då. Men efter det kunde jag äta normalt. Hoppas illamåendet försvinner eller dämpas för dig snart!

  Reply

 • Linnea

  Antar att barnmorskan sa det till dig också att köpa stödstrumpor inför flygningen för att man kan få blodproppar i benet.
  Sjukste sammanträffandet att ni ska utomlands ungefär samtidigt som jag och min sambo och på köpet ligger jah bara en gravidvecka före dig så vi var bf nästan samtidigt också 😍😍

  Reply

 • Louise

  Tycker det är märkligt att hon säger det där om att gravidillamående försvinner om man äter något. Annars beror det inte på graviditeten? Hon kan inte ha varit hravid själv alternativt inte mått illa under sin graviditet jag slutade kaskadkräkas och må illa (blev alltid värre efter jag ätit) i vecka 26 ca. Nu mår jag äntligen bra (är i vecka 30). Har mått skit hela graviditeten, även med första barnet. Migrän är ingen vanlig huvudvärk, det är en extrem huvudvärk som gör att du knappt kan prata, den enda lindringen brukar vara att kräkas. Det illamåendet är dock inget vanligt illamående utan kommer med huvudvärken och försvinner med den oclså. En kortvarig stund av illamående. Jag skulle söka information från andra barnmorskor. Min barnmorska gör akupunktur på de gravida som mår väldigt illa och kräks- det funkar! Jag har dock inte vågat. Jag hoppas bi finner en bra lösning snart på ditt mående så du får ha en fortsatt skön graviditet.

  Reply

 • Annis

  Hade jag väntat så länge på att bli gravid då hade jag inte riskerat den genom att åka iväg på en semester med flyg. Såg i en video med Melissa och Tobbe att dem har valt att inte flyga pga graviditet, där var ngt som kunde hända när man var på en viss nivå i luften. Hade inte förlitat mig på vad 1 barnmorska säger.

  Reply

 • M

  Dom har inte kolla gravid diabetes ? Du har skrivit du dricker mängder med vatten . Jag drack också upp till 4 lite ibland 5 lite utan problem å var törstig jämt , huvudvärk å illamående å allmänt dålig hela gradiviteten pågrund av att jag var känslig mot hormonerna . Något dom kollade på mig var diabetes fast jag inte ät socker eller likande på något sätt så kan kroppen få de. Nu vet jag inte hur tidigt man kan kolla de . Jag som tur var hade inte de utan svaret blev ” du tillhör dom som har otur å mår fruktansvärt dåligt bara ” spydde alla 9 månader med mängder huvudvärk å foglossning från tidigt , vart sjukskriven redan vid 5 månaden å kunde knappt gå . Bekräftades hos läkare . Lycka till å just att folk feltolkar är vanligt å tror de har med att man letar fel å gör sig då en tolkning snabbt .

  Reply

 • Elise

  Så skönt att du känner att du kan lita på barnmorskan! Det är guld värt att känna så 🙂 Men konstigt att hon sa att illamåendet bara skulle komma på morgonen? Jag var illamående dygnet runt i stort sätt och visst hjälpte det ibland lite att äta något men det var inte så ofta :/ Hoppas de hittar något som kan bota din huvudvärk och att illamåendet försvinner snart för dig!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *