Misstolkningar

Som vissa av er sett så finns nu min första ”gravid vecka för vecka” uppe på vår Youtubekanal.
Jätte kul att så många gillade den och redan är taggad för fler!
Det värmer verkligen och det gör helt klart mig ännu mer taggad på att göra fler sånna videos.

Synd bara att några missuppfattar endel saker i videon. Jag berättar bla i videon att jag vill klä min dotter i gulliga klädet så som fina hårband och söt klänningar medan jag vill klä min son i tuffa kläder, så som mönstrade tights, keps, någon cool jacka osv.
Och att det finns större utbud på kläder till tjejer än till killar vilket jag tycker är väldigt synd.
Då har alltså endel fått detta till att jag säger att killar inte ska ha tjejkläder eller tjejer inte ska ha killkläder eller nått sånt? Att jag verkligen gjort det typ som att killar inte kan ha rosa och tjejs inte kan ha blått.
Och att killar VISST kan ha klänning på sig.

I videon pratar jag alltså om att vad för kläder jag vill köpa till bebisen när den är liten och inte har någon ”vilja” eller vad man ska säga. Den kan ju inte direkt tycka och tänka om saker när den precis kommer ut.
SJÄLVKLART kan killar ha klänning på sig men jag tänker inte klä på min son en klänning om han inte vill ha det? Mina barn får välja kläder och färger precis som dom vill när dom har en egen vilja men tills dom har det så är det vi föräldrar som klär dom och ingen annan och där med kommer jag inte att köpa någon klänning till min son när han är en vecka gammal bara för att killar ska kunna ha klänningar.
Det väljer dom själva när dom känner för det.

Det jag menar med att tjejer har större utbud på kläder är att det finns oändligt med söta kläder till tjejer menad till killar finns det mest bara typ kläder med en traktor på eller någon slags bil. Inte så mycket färg eller mönster utan mer tråkiga kläder ville jag tycker är så himla synd!
Min bästa vän har två söner och till hennes yngsta så köpte hon mycket tights på tjejavdelningen (då det inte finns några på killavdelningen av någon konstig anledning) och sen satte hon på honom någon cool tshirt och en keps och han vart sååå himla tuff och söt! Jag älskade verkligen den stilen och det är just den stilen jag skulle vilja klä min son i med. Men som min bästa vän med sa, det finns sååå lite utbud på sånt tyvärr och det är verkligen hur synd som helst.

Nästa vecka får vi reda på könet och då kan jag börja att kolla runt lite mer efter outfits och gå lite mer ingående på det! 😀

Comments 23
 • Viktor Högnäs

  Tråkigt att det blir misstolkningar, men känns som att många letar efter misstolkningar enligt mig. Inte bara i detta fallet. Man ska ju inte behöva vara så pass tydlig att man måste nämna att killar kan ha klänningar. Killar kan ha det, men man måste inte vara övertydlig, det kan bli ganska jobbigt. Men bra att du nämner det här 🙂

  Reply

 • Emma

  Folk ska då ALLTID finna saker som dom ska störa sig på, speciellt när det gäller andras barn/uppfostran. Visst ka killar ha klänning om dom så vill det. Men det är heller inget som helst fel i att klä sig på ett sätt som kan ses som ”pojkigt” om man är pojke eller ”flickigt” om man är tjej.

  Det är inget fult eller dåligt att klä sig så. Det är heller inget statement som du/dem gör att pojkar ska ha pojkkläder, flickor ska ha flickkläder. Det råkar ju bara vara vad du gillar eller vad din son/dotter gillar. Det är så himla störigt att vad man än säger eller gör så är det fel, inte politiskt korrekt, eller så ses det som någon slags nedtryckning av andra. När det inte ens det som är tanken. Du gillar vad du gillar, vad är det för fel med det? Seriöst?

  Liksom chilla -_- Allt har inte någon form av ond baktanke bakom sig.

  Du klär din son eller dotter som du vill. Hen kommer bli jättesöt och jättefin vilket som!

  Kram på dig!

  Reply

 • Emma

  Med vår dotter var vi båda BOMBSÄKRA på att det var en pojke. Innan graviditeten och just i början trodde jag att det var en flicka bara för att jag hela mitt liv trott att jag ska få en flicka först. Men sen började jag precis som du drömma om att det var en pojke (kanske för att en vän till mig fått en son nåt år tidigare) och då ändrade jag mig.

  Så på rutinultraljudet var vi stensäkra på att barnmorskan skulle säga pojke men det gjorde hon inte… ”här tycker jag att det ser ut som ett par blygdläppar” sa hon och både jag och min kille var i chock, hahah! Ut kom dessutom en tjej, så det blev som jag trott hela livet – dotter först. Imorgon ska vi på rul igen med andra barnet och denna gång har jag på känn att det är en tjej. Så vi får se!

  Hoppas ni har det bra 🙂

  Reply

 • Evelina

  Halloj!
  Tänkte om ni vill ha lite sjyssta tips på barnnamn?
  Här kommer några…

  Pojke: Levi, Lewi,Levis

  Flicka: Vilja eller Svea

  Reply

 • Evelina

  Halloj!
  Tänkte om ni vill ha lite sjyssta tips på barnnamn?
  Här kommer några…

  Pojke: Levi, Lewi,Levis

  Flicka: Vilja eller Svea

  Kramen! Och lycka till förresten! 😀

  Reply

 • Evelina

  Halloj!
  Tänkte om ni vill ha lite sjyssta tips på barnnamn?
  Här kommer några…

  Pojke: Levi, Lewi,Levis

  Flicka: Vilja eller Svea

  Kramen! Och lycka till för 17! 😀

  Reply

 • Julia

  River island har grymt fina kläder till pojkar, bättre utbud än till tjejer tycker jag 🙂 så det kmr nog bli favoritbutiken om det visar sig att det blir en pojk för oss 🙂

  Reply

 • Jenny

  Vad irriterande (för att uttrycka mig milt) det är med alla dessa i**oter som håller på med könsbrytargrejerna. Det ska va könlöst hit och kläs till tvärtom dit. Ungarna som växer upp i den här tiden kommer känna sig helt identitetslösa då man inte ’behöver’/skall identifiera sig med ett kön (bland annat). Om inte du som förälder jobbar på det kommer dagis (förlåt förskolan) och skolan göra allt för att paja och förvirra barnen. Nu har ju jag tonåringar och vuxna barn och det är först nu det är så äckligt tydligt och jag hör ju hur man bearbetar barnen från dagis idag och skuldbelägger föräldrarna om man nu vill att ens son ska se ut som en grabb. Indoktrineringen i skolan och i det sjukt sjuka samhället blir bara värre och värre. Kläderna som det skriks hejvilt om är en liten del i det stora hela i frågan om att utplåna kön och identitet, gränser och ja…allt.
  Ramla inte offer för det här enorma och direkt skadliga trycket som du börjat bli varse om, det lär bli värre. Stå på er och låt er son va en grabb och/eller er dotter få vara en tös och STÄRK barnet i sin könsroll istället. Och precis som du säger, vill grabben ha en rosa tröja framöver så fine, men det ska inte vara efter påtryckningar av vuxna.
  Er lilla kommer bli riktigt fint klädd, det ska bli kul att se framöver.

  Reply

 • Evelina

  Jag tycker att det är sjukt att man inte ska få klä sina egna barn i vad vill. Om inte jag vill klä min son i klänning ska jag inte behöva det och jag ska heller inte behöva höra att pojkar minsann också kan ha klänning. Jag vill klä mina barn typiskt ”pojkigt” och typiskt ”flickigt” .. men nu för tiden känns det som att det är fel att göra det..nästan så att man tvingas klä sina söner i klänningar för annars är man en dålig människa.

  Hahah förlåt, men jag blir sjuuuukt provocerad av folk som minsann ska påpeka att killar kan ha klänningar. 😂

  Reply

 • Sandra

  Håller helt med dig! fram tills att sin son ellr dotter kan säga själv vad han/hon vill ha på sig är det ju självklart att ni väljer!

  Reply

 • ToT

  Du behöver egentligen inte ursäkta dig typ. Du klär ditt barn i det du vill och andra klär sina barn i vad dom vill. Det är ju upp till var och en.
  Hade jag en kille skulle jag absolut kunnat klä den i både det ena och det andra om jag velat men vill jag inte om jag hade en kille klä den i klänning så kan väl ingen klanka ner på mig för det. Jag skulle förövrigt inte klä en grabb i klänning om jag haft en.

  Reply

 • M.c

  Jag håller helt med dig, och vet precis vad du menar. Bara så tråkigt att vad man säger ska misstolkas och man får en massa motsägelser, på något som är så onödigt. Man gör precis vad man vill med sina egna barn.
  Jag tänker precis samma i denna klädsmaken🙂

  Reply

 • Magdalena

  Hej vart kan man få tag på den där grejen så man får reda på könet som du hade i en video. Kram

  Reply

 • Ulle Andersson

  Så tråkigt att alltid folk ska missförstå saker. Jag har en 16årig son som kom efter många års kamp. Jag har alltid sagt att det är synd att de finns så lite pojk kläder och när min son va liten skulle alla pojkar ha döskallar och de ville inte han ha och då var de svårt att hitta kläder. Längtar att få veta vad du har för liten människa i magen och det är jätte kul att få följa vecka för vecka. Stor kram från Ulle 🌹

  Reply

 • Melindha

  Så tråkigt att du ens ska behöva försvara dig hela tiden! :/ ser fram emot dina kommande outfits på bebis, ska bli så kul o följa 😍

  Reply

 • Nina Green

  Men herregud. Hur orkar människor misstolka allt man säger. Kram

  Reply

 • Melissa

  Herregud att folk ens orkar lägga tid och energi på detta ni klär väl ert/era barn hur NI vill !
  Jag har 3 pojkar och alla har väldigt olika stil och smak på kläder, va dom väljer för stil och färger osv .. tex så har min mellangrabb alltid älskat rosa/lila och ja dom där så kallade ”tjejfärgerna” medans min äldsta och yngsta inte alls gillar dessa färger..och jag har aldrig sagt något om det medans deras pappa varit big no no för rosa kan minsann inte pojkar ha (HAHA!!) så alla tänker/tycker vi olika och de får man respektera .. synd att du ska få så mkt såna kommentarer och folk inte bara kan sköta sitt!

  Reply

 • Nettan

  Jag resonerar likadant som dej. Förstår inte varför folk ska ta så illa vid sig av vad du eller andra vill köpa för kläder eller ex leksaker. Var o en gör som dom vill o som känns rätt för dom. Så länge man inte säger direkt till en person om vad den bör o inte bör så är det ju ok. Tur mina barn växte upp när man själv fick välja vad man vill dom skulle ha o tycka som man ville utan att få PK poliser på sig. Gör du som du vill det blir så bra så 👍😀

  Reply

 • Sara

  Hej Jonna !
  Du har klagat en del på din hy senaste tiden. Jag tycker du är jätte fin precis som du är.

  Men , när du sminkar dig får du ändå en väldigt fin täckande bas. Vilken foundation använder du samt puder ? Hoppas på svar 🙂

  Kram Sara

  Reply

 • Kim Björk

  Du kanske redan känner till men vill bara tipsa om klädmärket Minirodini 😀 De har massa roligt till barn.

  Men visst är det som du skriver, att det finns mer kläder, mer variation till tjejer.

  Reply

 • MaryCaroline

  Jag tycker det är så himla tråkigt med alla de här debatterna om hur vi klär våra barn och hur utbudet i butikerna ser ut. Visst är det så att alla får klä sina barn hur de vill och man kan tycka att det är självklart att barnen ska få välja själva när de blir större. Och visst är det trist att utbudet på pojkavdelningarna inte är lika stort. Men måste alla göra en så stor grej av allt det här samt lägga sig i hur andra gör och även missuppfatta så fort man säger nåt? Folk alltså…!

  Reply

 • Emma

  Folk måste ta hand om sitt eget. Mina föräldrar klädde mig i ”tjejkläder” som liten men växte ändå upp och är mest bekväm i killkläder. Bara för att föräldern klär sitt barn på ett sätt betyder det inte att dem kommer vara fast med ett sätt att klä sig på

  Reply

 • Mia

  Hej fina du
  Har försökt få kontakt med dig via integram och youtube men utan att lyckats, såförsöker här med.
  Jag syr barnkläder som hobby och vill gärna sy något o skicka till er. Men vet inte vad du gillar eller vart man skickar.
  Du kan väl skicka pm eller kolla nån av mina sidor
  Fb gruppen Rebell Boom
  Instagram http://www.instagram.com/rebellboom

  Många kramar Maria (Mia) Karlsson

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *