ilningar i musen

Jag har så ont i kroppen nu förtiden. Jag började ju att gå på rullbandet här hemma men redan efter dag två så fick jag så sjukt ont i  nederdelen av ryggen, alltså precis över rumpan och det har jag haft i över en vecka nu. Och idag kom magontet igen. Tror att kroppen börjar ställa om sig rejält nu.
Bara jag ska titta efter kontrollen till TVn under soffan tex så får jag så sjukt ont i kroppen när jag sedan ställer mig upp. Det kan ju vara en omställning också eftersom att jag tagit det så extremt lugnt dom första veckorna i graviditeten och nu börjar jag att våga göra saker igen.

Något märkligt som händer ibland som jag tycker är så extremt konstig och obehagligt är att det typ isar eller ilar i musen på mig och på ena sidan av magen samtidigt. Det går verkligen inte att förklara bättre än så haha.
Jag googlade för att titta vad det kunde vara men fick bara fram att under slutet av graviditeter så kan bebisen borra ner sitt huvud där och då känns det så. Men min bebis är ju väldigt liten och jag har ju ännu inte gått halva graviditeten ens så det är det ju inte. Men något annat hittade jag inte så jag får väl bara gå ovetandes helt enkelt haha. Men känslan är verkligen så sjukt skum att man bara stannar upp och bara ”wtf?!”.

Nu har vi iallafall satt ihop lite fler utemöbler och denna gång blev det en stor solsäng som man kan göra om till soffor och ett bord. Denna kommer vi använda flitigt i sommar det känner jag på mig!

 

Comments 33
 • Sofie

  Det är nog foglossning du har, du måste lyssna på kroppen. Annars kommer det bara bli värre. Googla på foglossning så kan du läsa lite mer om det.
  Med vänlig hälsning, Sofie

  Reply

 • Sofia

  Googla gravid och växtvärk så ska du förhoppningsvis få svar 🙂 livmodern töjer sig ju o ligamenten som livmodern sitter fast i är inte töjbara. Ståndet är nog växtvärk du har. Det är vanligt i början. Kan kännas på många olika sätt, bland annat som ilningar 🙂

  Reply

 • Emelie

  Va kontigt att känna något sådant! Måste kännas lite konstigt. ”Solsängen” var grymt fin! Förstår att ni kommer använda den flitigt. Ha det bäst!

  Reply

 • Rebecka

  Det är ligamenten du känner av tror jag. Jag började känna av mina i v15, och då speciellt i höger. Senare så visade de sig att bebisen låg mer på höger sida och belastningen blev större där. Det blev bättre när bebisen blev större och kom ner mer i bäckenet. Men innan det när livmodern tar mer plats och blir större så sträcker det på dom och den fäster strax över blygbenet på var sida och ut mot höften. Ett elastiskt gravidbälte hjälpte mig, som avlastade bra. Det blev alltid värre när man stod och gick mycket så det var tacksamt vid jobb och promenader.

  Reply

 • Annie

  Låter som lite foglossning. Hade det och det från v.18 kan kännas obehagligt och göra ont på lite konstiga ställen kring bäcken, rumpa och ovanför blygdbenet 🙂

  Reply

 • Evelina

  Kan vara foglossning som du känner av då längre in i graviditeten du kommer ju rörligare blir bäckenbenet… finns bälten som håller ihop, dock inget som hjälpte mig denna gången 😕
  Jag själv har jätte mycket foglossning och det sitter framför allt i blygbenet så har konstant ont framtill 😣 värre nu när bebisen fixerat sig och trycker mer neråt!! Men Snart är det över 😏 ca 3 veckor kvar till bf 🤗

  Reply

 • J

  Det är ligamenten i livmodern! Googla på det så kan du få massor av info om det 🙂 ofarligt och vanligt.

  Reply

 • Leyla

  Det kan kännas så när livmodern växer, att det liksom ilar. Kan även vara smått foglossning fram som du känner av och det är då ligamenten som känns typ. Väntar lillebror nu, första fyller snart 2 år. Jag har varit sjukskriven med båda graviditeterna nu pga foglossning så hoppas du slipper det! Men känner igen känslan du beskriver.

  Reply

 • Monica - fyrabarnsmamma

  Skulle kunna vara foglossning du känner av. Hade jag i blygdbenet med alla mina barn. Må gott!

  Reply

 • Jessica

  Jag gravid i vecka 27, och när ja var i ungefär samma vecka som du kände jag också ilningar i musen, googlade som en tok men hittade inget om det. Skönt att höra att man inte är ensam haha!!

  Reply

 • Emelie

  De du känner som ilande/isande är helt normalt.
  De är för att livmodern växer och de sitter ligament ”gummiband” där som ”töjer” sig vid vissa rörelser vilket kan sticka till/kännas ilande eller hugga till. Obehagligt men inte farligt vad jag tror 🙂

  Reply

 • Josefine

  Ligamentsmärtor kanske? Det har jag dragits med från första början men börjar äntligen lugna ner sig, vecka 29 nu.

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Erica

  Jag hade samma ilningar i musen, barnmorskan sa att det kunde vara foglossningen som känns sä, jag fick mitt redan i vecka 10, kännes som det gick en blixt nere i magen och ut genom musen.. hahaha…
  ilningarna som kommer i slutet av graviditeten kommer du känna är helt annorlunda, om du känner det, då känns det verkligen som att bebisen gräver sig ut ur musen hahaha

  Reply

 • Jennifer

  Hej Jonna. Det du beskriver låter som foglossning. Då får man så det ilar och gör ont i svanken. Det är ju tyvärr inget man kan göra åt mer än att prata med sin barnmorska och sen få övningar från en sjukgymnast. Men dom säger också att man inte ska sitta still bara för det. Men det du verkligen skulle behöva göra är att ta på dig ett par gympaskor när du går på bandet för det är verkligen inget bra att gå ”barfota” på det. Vare sig man är gravid eller inte. Man kan få problem med hälsenor och ryggen då det blir för hårt och konstigt underlag för kroppen. Så sätt på dig ett par sköna skor nästa gång och se om det blir någon skillnad i kroppen sen. För har du tur så är det inte foglossning utom att du helt enkelt fått sviter från bandet och det konstiga hårda underlaget som är på den. Ett ärligt tips från en som gjort samma misstag en gång men aldrig mer.

  Och just det där med att det ilar låter lustigt. Jag går in i vecka 33 imorn måndag och jag har så där från och till hela tiden. Men då har ju också min plutt redan borrat ner huvudet i bäckenet. Jag skulle om jag va dig ringa till din barnmorska och fråga om det verkligen är rätt så att inget händer som egentligen skulle kunna förhindras så att säga. Vill absolut inte skrämma upp dig. Men att gå och grubbla över saker är varken bra för dig eller barnet för oro gör både dig och barnet oroliga. Så jag skulle ringa på måndag direkt och bara ärligt fråga dom. Inga frågor är någonsin för dumma och dom svarar alltid. Tro mig, mot slutet så lär du säkert ringa till förlossningen och barnmorskan massvis för att du känner oro över olika små saker. Men varje gång så har jag blivit trevligt bemött och fått en ärlig förklaring på vad det kan vara. Så våga ringa skulle jag säga 😄

  Stort lycka till med allt. Jag följer era vloggar varje dag och varje nytt blogginlägg 😍

  Reply

 • Denise

  De ilningar du känner av är mest troligt foglossning. Jag fick också de tidigt. Gå med små steg och försök att inte utmana vad du klarar av. Känns det bra en dag och du går ut och går så kommer det på kvällen eller dagen efter sen. Ta de lugnt.

  Reply

 • Fia

  Jag hade precis så med ilningar och det va för mig början på foglossning 😅 inte nå skönt med ilningarna dock 🙂

  Reply

 • Alteja

  Tänk att i samma takt som bebis växer, växer ju du. Du har 3 ligament, vänster, mitten och höger sida på magen. Dem ska lixom hålla uppe livmodern osv. Så det du känner är garanterat att ligamenten växer i samband med livmodern. Ilningarna kan också vara på g till foglossning. Inte så skönt kan jag lova. Men rör man sig mycket så känner man inte av det på samma sätt som när man är lugn 😊 du kommer säkerligen få samma svar som jag ger dig nu av 500 andra pers! Sök på ligament gravid så får du bättre info och kan slappna av på ett annat sätt.

  Reply

 • ToT

  Du kommer känna både det ena och det andra under din graviditet som är tycker man oförklarligt men ändå ganska så förståeligt. Det växer nått i magen. Det stretar och det drar, Det klämmer och det tar emot. Ligament, muskler, senor. Blodvolymen ökar överallt även i slemhinnor och man får mer känningar nere i underlivet. Livmodern som är en muskel växer och blir större och trycker emot, Inget konstigt alltså med konstiga känslor sådär. Sen beror det lite på var moderkakan ligger och hur bäbisen senare ligger när du är längre gången.

  Så kul att du delar med dig.

  Vill du läsa fakta tycker jag du ska gå in på 1177 för det finns så mycket konstigt och fel på internet.

  Reply

 • Ida

  Hej, kolla upp så att inte ilningarna är en urinvägsinfektion på g. När jag känner typ ilningar, brukar jag dricka typ 1dl citron om dagen i några dagar, så försvinner det oftast…

  Reply

 • Emilie

  Kan vara foglossning de du känner i blygdbenet. 🙂 ja hade foglossning från v 15 m dottern.

  Va mysig uteplats ni kommer ha i sommar!

  Reply

 • Josefine

  Det kan vara bebisens rörelser du känner. Jag kände första rörelserna väldigt tidigt, var i v15 då och det kändes som ett ilande fladder precis som du beskriver 😊

  Reply

 • Emelie

  Ilningar i musen eller typ mensvärk är vanligt när bebisen och magen (livmodern) växer:)

  Reply

 • Ella

  Hahaha skönt att höra att jag inte är ensam 😂 Ilar så för mig med. Ilar så jag skriker till ibland. Sjukt läskigt men borde inte vara så ovanligt om vi är fler. ☺️ Jag är halvvägs genom v 17.

  Reply

 • Madelen

  Skulle gissa på att du har foglossning o känner av ishias-nerven. Googla de, ofarligt men kan göra rövigt ont 🙈

  Reply

 • Sarah

  Hej!
  Ilningarna du beskriver känner jag igen! Efter att de började dröjde det inte nge innan jag började känna ”fjärilsfladder” som snart efter det byttes mot sparkar <3. .

  Smärtan i ländryggen är nog dock ett tecken på att du kanske borde slå av på tempot lite. Glöm inte att allt du gör på dagarna faktiskt är motion (och att montera möbler faktiskt är ganska krävande 😉 )

  Sen ett tips till trädgården som ni kanske redan har tänkt på: robotgräsklippare! Så jäkla skönt att slippa klippa gräset… man behöver ju inte ha den igång när hundarna är på gräsmattan och inte heller i gryning och skymning (om ni har igelkottar).

  Ha det gott 🙂

  Reply

 • Sabina

  Låter som foglossning. Ta upp de med din barnmorska för att få tips och hjälp! Lycka till❤

  Reply

 • Pernilla

  Kan vara början till foglossning skulle jag kunna tänka mig. Jag kände så väldigt tidigt i graviditeten, V5-8 ungefär sedan la det sig för att komma tillbaka runt v 25 för att sedan försvinna. Ilningarna kanske är när bebisen sparkar lr boxar dig på urinblåsan. Så kände jag också o det blev starkare ju längre jag kom in i graviditeten.
  Må så gott❤️

  Reply

 • Elinor

  Det som ilar kan vara ligamenten ! Det sträck och töjs ju mer livmorden växer !!
  Vid häftiga rörelser kan det göra jävulskt ont men det går över nästan lika fort bara att andas och slappna av 😉

  Reply

 • Tuva

  Jag undrar bara om du tar råd av Melissa (asså Robbers tjej?) om graviditeten för att hon är ju före dig i graviditeten just nu och hon har ju 3 barn?

  Reply

 • Jenny

  Det är troligtvis fogarna du känner av. Ta det försiktigt ett tag nu och se om det blir bättre. Kram 💓

  Reply

 • Cecilia

  Jag är i vecka 10 och känner så väl igen mig i det du skriver, men allra mest med det där med ilningar i musen haha! Jag har haft som växtvärk i nedre delen av magen och så strålar det neråt, just som ilningar. Det kan även hugga till på samma ställe när jag hostar eller ställer mig upp. Jag frågade av min barnmorska vad det kan vara och hon sade att det beror på att livmodern växer och alla ligament förbereder sig för vad som komma skall. Helt normalt alltså! Stor kram till dig, hoppas du får en fin dag! <3

  Reply

 • Rebecca

  Så gjorde det på mig också. Min barnmorska förklarade att det förmodligen var ”ligamenten” alltså muskler och sånt som tänjs ut i takt med att livmodern växer. Och ryggont samt att det ilar där nere är klassiskt vid foglossning. Helt normalt men ack så ont! ❤

  Reply

 • Nina

  Det låter som att du har foglossning,
  Jag hade också det. Jag hade mycket smärta i bäckenet och vände mig till en sjukgymnast som var specialiserad på gravida kvinnor och bäcken/bäckenbotten. Det blev faktiskt mycket bättre med sjukgymnastiken 🙂 om smärtan inte går över kan jag rekommendera det.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *