cravings

Jag har verkligen inga cravings alls i början så hade jag ju extrema cravings efter surt och sen dog det ut totalt.
Men där emot så är jag alltid sugen efter god mat speciellt på husmanskost.
Men jag är nästan aldrig sugen på flötig mat, det är isåfall varannan vecka som jag är sugen på pommes ifrån Mc Donald´s annars är jag faktiskt mest sugen på fräsch mat vilket är skönt.

Jag har hört så många gravida som kunnat smälla i sig en hel melon, ett helt korvpaket eller ett helt paket med chokladbollar. Alltså hur är det möjligt att få i sig så mycket haha?
Nu menar dom säkert när dom var höggravida och då äter man säkerligen mer än vad man äter nu men det är ändå så sjukt mycket.
Just nu äter jag faktiskt mindre än vad jag gjort innan för att jag helt enkelt blir mätt snabbare.
Men där emot så blir jag hungrig oftare så jag får äta en extra gång.

Fanns det någonting ni åt i mängder när ni var gravida? 🙂

Comments 13
 • Ica

  Hej Jonna!
  När jag va gravid i början så hade jag inga cravings alls precis som du men från typ vecka 13 så hade jag cravings på kycklingsallad jämt och ständigt till slutet av graviditeten.. och fick jag ingen sallad så blev jag som ett litet barn som bara grät hahah 😂 och så hade jag cravings på rostade mackor.. 🤣 något som jag absolut inte kunde äta eller känna lukten av va matos, vissa duschkrämer och vissa parfymdofter. Dem fick mig och må så dåligt. Stor kram till dig ❤

  Reply

 • Sofia

  Jag åt mängder av allt.. Haha jag hade ett sjukt matbegär

  Reply

 • Anki

  Jag hade en sjuk ”cravings” när jag väntade våra barn,ingen mat nu eller så.Jo det var att gå ner i garaget och känna lukten haha,så jävla sjukt men så var det verkligen,kram på dej 🙂

  Reply

 • Viktoria nilsson

  Sista 3 månaderna med dottern i magen åt jag nig 3 vattenmeloner i veckan, var helt tokig i det. 😂 glömde sambon köpa hem efter jobbet grinade jag i soffan, helt sjukt vad hormonerna gör med en. 😂 och jordgubbar gick de åt en hel del av oxå, och de har jag börjat få sug efter denna graviditet igen 😏😛

  Reply

 • Matilda

  Jag snittade 3 piggelins om dagen ifrån vecka 5 tills v 40+2 när Leonora föddes

  Reply

 • Angelica

  Jag håller inte med om att jag äter mer i slutet av graviditeten, här är det stopp! Det finns typ ingen plats! Så äter mycket mindre mängder nu än innan. Vilket ju iofs bara är positivt. 🙂 är i vecka 38+1

  Reply

 • Linda

  Husmankost va de som gällde för mig och så fick jag dille på nudlar 😛😛 något jag inte klarade av va vitlök, asså bara lukten fick mig att må så sjukt dåligt, svårt för de än, fy 😂😂

  Reply

 • Jeanette

  Estrellas grillchips (det var innan dom började behålla skalet på). Kunde äta en påse om dagen, det fortsatte även under amningstiden. Inte bra. 😉

  Reply

 • Ida nilsson

  Med första barnet så var de dricka och jag blev ett monster om det var slut. Med andra barnet så var det paprika något som jag verkligen hatade innan och med sista barnet så var det löksill som jag kunde äta en hel burk varje dag.

  Reply

 • Ida

  Oh ja! Potatis! I alla former! Pommes, potatismos, klyftpotatis, kokt, stekt. ALLT med potatis. Och fanta! Drack det som vatten. Har inte druckit det sedan dess och knappt innan heller. Knepigt det där..

  Reply

 • Denice

  Jag åt sjuka mängder nektariner under större delen av graviditeten. Alltså helt galet många per dag, vågade inte ens räkna haha.
  Vi skämtade om att bebisen skulle bli lika rund som nektarinerna, så vi började kalla den för ”bulan” och det har satt sig så nu heter hon bulan lika ofta som sitt namn xD

  Reply

 • Sara

  Man äter ju allra mest i början och sen blir det bara mindre och mindre för att det knappt finns någon plats kvar haha! Man blir mätt på en gång som höggravid, jag orkade typ inte äta någonting för att det kändes som att maten satt uppe i halsen på en för att bebisen tog upp hela magen.. till skillnad från början av halva graviditeten när man åt som en häst konstant!
  Det enda jag konsumerade mängder av under hela min graviditet var Loka… så tråkig craving egentligen haha!

  Reply

 • Sara

  Jag är i vecka 23 och har knappt några cravings alls. Grönt äpple, passionsfrukt, grapefrukt och grönsaker är extra gott men är inte en craving på det viset. Annars är det i så fall lakrits som jag vill ha men det vill jag annars också och det tror jag beror på att mitt blodtryck är så lågt och lakrits höjer blodtrycket. När jag snusade för många år sedan (vilket också höjer blodtrycket) var jag inte lika sugen på lakrits och suget har börjat avta nu i mitten av graviditeten.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *