funderar

Min smärta i kroppen blir bara värre och värre och jag känner mig helt ärligt som en gammal tant.
Så fort jag ska böja mig och plocka upp nått jag tappat på golvet så gör det så djävulskt ont och vi ska inte prata om när jag försöker kliva i badkaret…
Och det är ju där jag egentligen vill ligga hela tiden då det är så skönt för smärtan när värmen kommer.

Min mammas mående och hälsa påverkas vådligt mycket av vädret hon har en släng av allt möjligt bla fibromyalgi och det kan göra att hon får enorma smärtar i kroppen när det tex är dåligt väder, när det sker en förändring och när hon egentligen måste iväg.
Nu under graviditeten och min foglossning så känner jag av idag att det blir värre nu när åskan och regnet hänger i luften. Usch hela humöret påverkas med.
Så jag lider verkligen med er som alltid har så när vädret förändras och er med kroniska sjukdomar, fyfan vad hemskt att påverkas av saker man själv inte kan påverka.
Jag tänker så himla mycket nu under graviditeten på saker som jag kanske inte tänkt på så mycket tidigare så som sjukdomar och svårigheter folk har, folk som inte får hjälp av några läkare eller som har problem med kroppen men inte hittar vad det är för fel. Det är så hemskt…

Comments 6
 • Fia

  Att ha en kronisk sjukdom och vara gravid är något som jag går igenom just nu. Jag har en muskelsjukdom som gör att man får tillfälliga förlamningar, stelhet o värk i alla kroppens muskler. En sjukdom som man får anpassa sig efter. Finns inget läkarna kan göra, i vanliga fall äter jag en medicin som stabiliserar sjukdomen lite men nu när jag är gravid så får jag inte ta den så nu lever sjukdomen sitt eget liv kan man säga. Tufft vissa dagar, särskilt vid väderomväxlingar som du nämner. Då kommer smärtan o stelheten. Men man står ut, särskilt med tanke på det lilla liv man bär på inne i magen ❤ är bara i v 19 ännu o mitt mående kommer troligen bli sämre ju längre graviditeten går men man får ta dagarna som de kommer ☺ som tur var påverkas inte bebis av sjukdomen. Kram!

  Reply

 • Elin

  Min kära Sambo har crhonssjukdom, det är en allvarlig tarmsjukdom som är kronisk, (obotlig). Det är inflammation i tarmen som gör att det kommer mycket blod i avföringen. Tarmen kan inte ta upp näring från maten. När han hamnar i skov får han oftast ligga inne och vara sjukskriven länge. Hans medicin håller han uppe ganska bra. Vi lever som alla andra, men jag tar mer ansvar då han inte orkar. Vi är lite mer begränsade då han måste ha tillgång till toaletten överallt.
  Nu planerar vi att skaffa barn, om vi kan. Svårt att veta hur all medicin påverkat.

  Reply

 • Charlotte

  Jag har fibromyalgi, jättejobbigt. Kramar ❤️

  Reply

 • Josefine

  Kämpa, förhoppningsvis blir det bättre! 🌸

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Linda

  Hej mina goa bloggare, jag känner sån tacksamhet att du tänker på hur andra också mår. Har själv genomgått 2 graviditeter och dem har gått rätt bra utan större komplikationer. Men jag har ständig värk i rygg och inga fel hittas, så trots att man ”bara” är 30+ har man sina krämpor. Så vi får kämpa tillsammans. Kom bara ihåg att njuta under graviditeten, det är det bästa som hänt mig att jag fått barn. Förlossningen är en magisk tid- skulle gärna göra om det igen 😛 All lycka till er.

  Reply

 • S

  Det där med läkare och att inte få nån hjälp, det är nåt jag har stor erfarenhet av. Har en sjukdom som heter Pandas (Väldigt okänd sjukdom i Sverige med alla möjliga konstiga symptom, både fysiska och psykiska) som knappt någon läkare ens vet vad det är. Jag har gått felbehandlad i åratal och fått diagnoser som inte stämmer. Ingen läkare jag har träffat vill sätta sig in i vad som bör göras så jag fick söka mig till en privatläkare i Norge för att få rätt behandling, nu efter nio år som sjuk så ska jag äntligen få träffa en specialist i Sverige på den här sjukdomen så jag hoppas att nio års helvete snart är över.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *