Smultronstället

Har ni något favoritställe ni åker till varje sommar?
Ett av mina favoritställen är helt klart Smultronstället i Söderköping.
Inte nog med att Söderköping är en otroligt fin sommarstad så har dom också alltså en stor resturang med bara glass. Folk från hela sverige åker alltså dit under sommaren för att äta glass och för att strosa omkring vid slussen.
Ni som har vart där vet vilka sjuka glassar dom har där. Och för er som inte har vart där så tänkte jag nu berätta lite om det då stället har funnits i mitt liv sen jag var liten.

När man får ett bort för att sätta sig ner så får man en meny med sjuuuukt många glassar, både till barn och till vuxna. Dessa glassar är alltså inte en bägare med två kulor och lite strössel utan mycket mer än så.
Det är som att ni skulle gå till en fin resturang och beställa mat, fast detta är glass i stället.
Så jag råder er som ska åka dit att åka på tom mage annars är ni körda haha.
Det går alltså inte äta dessa glassar som efterrätt eller liknande utan det blir mer som en måltid.

Alla glassar är unika, endel ryker, endel är fulla med massor av frukt, godis eller massor med choklad.
Det finns minst en glass för alla och jag lovar er att man sitter där med beslutångest för att man hittat flera stycken man vill ha.

Nu låter detta verkligen som ett reklaminlägg insåg jag men så är det inte utan detta ställe är något jag åkt till varje sommar sen jag var liten och kommer att fortsätta att åka till.

Jag var faktiskt där igår för första gången denna säsong och testade på en glass som dom tagit in nu till 2018. Den var MAGISK och där av skriver jag detta inlägg och vill verkligen tipsa om detta ställe!

Comments 13
 • Johanna

  De har fina o speciella glassar men de säljer vanlig Sia-glass. 🙈 På Göta Glass eller på Konfekthörnan säljer de glass som de tillverkar själva, bara ett tips!

  Reply

 • Janne

  Håller med att söderKöping e fin sommarstad att besöka fast det var ett par år sedan ja besökte den stad ..Sj så gillar ja Göteborg för den stad besöker jag nästan varje år

  Reply

 • Emma

  Jag va där en gång.. 45min väntetid! O folk stod i lång kö för att köpa glass. Men gott va de 😊

  Reply

 • Julia

  Vad heter stället? Låter ju underbart 😍

  Reply

 • Carro

  Vad heter stället? 🙂

  Reply

 • Pontus Strömberg

  Var starka, ni är helt underbara och jag kan relatera till problem ni tar upp vilket gör era videos helt underbara då jag ibland känner mig nere, men när ni laddar upp videos så ser man en viss helhet av någon annans liv och får syn på att livet är inte perfekt, inte för någon, livet har sina bra och dåliga sidor och det bästa man kan göra är att acceptera detta och göra det bästa utifrån situationen, jag hoppas allt blir underbart för er och er familj och att huset blir så som ni vill ha det för ni har förtjänat det efter allt ni gjort för oss tittare genom att ge oss en syn på era liv och fått oss att skratta le och förstå viktiga delar för våran egna framtid <3.

  Reply

 • Dd

  När kommer spökjakten från rumänien ut ? Och vart kommer ni lägga ut den ??

  Reply

 • Louise Nilsson

  Hej bästa Jonna!

  Hoppas du läser detta. Vet att du behöver pepp just nu, och ville bara säga att jag verkligen stödjer dig och Jocke och tycker att ni är fantastiska. Vet att det inte är det lättaste ibland, men tycker du ska strunta i bittra och avundsjuka människor. Det finns alltid något fel i sånna folks ögon för de är antagligen själva missnöjda med något i deras liv.
  Hursomhelst är du/ni är värda så mycket mer. Ta det lugnt, skäm bort dig själv, och framförallt tänk på att du är världens vackraste, finaste och godhjärtade människa asså giirl du har allt! ❤️
  PS: Om du inte testat meditation eller yoga så har jag hört att det ska vara bra under graviditeten, speciellt för att motverka stress.

  Reply

 • ToT

  Jag älskar verkligen Gotland och fårö. Glassbar med över 300 smaker i kulor. MUMS.

  Sen vill jag bara skriva när jag såg er blogg att folk hoppade på er. Hälsa Jocke också att NI behöver inte försvara er för någon. Vem är dom att ifrågasätta? Är dom perfekta? Då är dom omnipotenta och det är obehagligt. Ingen är felfri och minst dom som klankar ner på andra. Vad ni Jocke och Jonna gör är upp till er, kan bara ge rådet att beställa avbeställningsskydd för er skull, då kan ni få tillbaka pengarna men det är bara ett råd och inget klankande. Jag fattar inte. Avundsjukan är bland dom största sjukor som finns. Lägg inte ner energi på dom. Det göder dom. Ger dom mer lågor på elden. Vem har rätten att säga att deras rätt är det enda rätta. Det finns fler rätt än ett rätt och man måste respektera varandra.

  Till alla som gnäller, kan ni inte bara lägga ner? Försök gör världen till en bättre värld än vad den är idag. Tänk istället. Barn far förbannat illa i dag, i skolor, i hemmen, blir mobbade, slagna. Är inte det nått att lägga energin på istället?

  Jag är inte rik, jag har inte råd att ta mina barn utomlands. VARFÖR skulle jag hoppa på dom för det? Det är inte MIN sak, inte mitt liv, inte mina pengar.

  Om ni nu måste kommentera, kan ni inte göra det med ton. Sin egen uppfattning ska man såklart ha MEN man kan antingen hålla tyst eller så kan man säga det på ett uppfostrat trevligt sätt.

  Synd Jonna att ni inte kom iväg. Bättre lycka nästa gång. Jocke signerade iallafall 2 av mina böcker jag beställt. Jag önskar att du också kunde göra det i mina två böcker.

  Reply

 • Mia

  Älska smultronstället 😍lite trångt med barnvagnen (kommer ni ju märka) men en klar favvo. Gulligt att de kommer med en skål vatten till hunden också! 👍

  Reply

 • William

  Det ser väldigt gott ut!!❤️

  Reply

 • Lotta

  måste säga hemma hos mamma och pappa uppe i en liten by i Jämtland!
  pappas hus ligger vid en sjö och så jäkla fint och mysigt!! Älskar att åka upp och hälsa på. Minus är dock alla jävla mygg och små skit men med det lugnet och naturen kan man stå ut 😉

  Reply

 • Pierre

  Min favorit är helt klart Hamnpiren i Motala, de gör också stora glassupplägg och det är mysigare miljö, kortare köer och mindre priser! Ett tips! 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *