HUNDKRIG!!

Minns ni förra året när vår hund Affe fick flytta hem till min mamma ett tag för att han inte kom överens med Batman.
Affe morrade så fort han ens hörde Batmans steg och sedan flög han bara på honom.
När vi flyttade till huset så flyttade Affe tillbaka till oss igen vilket var hela vår tanke för att det är med space för hundarna att röra sig på här och då tänkte vi att det så klart skulle bli lättare.
Och det vart det! Det blev genast mycket bättre mellan dom och dom ÄLSKAR verkligen att leka med varandra då hund nr3 (Angel) mest vill vara för sig själv och chilla.
Dock så har inte Batman och Affe kunnat sova i samma rum sen förra året då Affe helt oprovocerat börjar morra mitt under nätterna och sedan ryker dom ihop. Därför har Affe sovit med Alexandra i hennes rum vilket Alex mer än gärna låter honom göra. Och i andra fall så har även Affe fått följa med Danjal efter jobbet och sovit där och sedan kommer dom tillbaka morgonen därefter.

Men nu har det hänt så där igen att Affe inte ens klarar av att se Batman innan han börjar morra galet och sedan hoppar dom på varandra och ärligt talat så är jag skit rädd att dom ska ha ihjäl varandra!!
Det är ALLTID Affe som börjar och idag märkte jag till och med att Batman som är så jäkla kaxig annars till och med vart jätte mammig/pappig när han ser Affe nu.
Detta är såklart inte hållbart då den ena hunden får vara ute medan den andra är inne och sedan får dom turas om så med ALLT, äta, promenader, åka bil, vara i huset, vara på trädgården osv.

Hur ska detta gå när vi får barn tex? Med tanke på att dom bara kan börja bråka vart som helst. Dom har tex börjat bråka PÅ mig när jag ligger och sover ett X antal gånger och det slutar ju alltid med att någon av hundarna råkar bita än för att man går emellan. Självklart är det inte med mening men det kan ju gå riktigt illa om det är ett barn där istället för mig.
Nej jag vet faktiskt inte vad vi ska göra men jag vet att vi måste göra nått nu, helst igår.

Är det någon som har nått tips?? Hundcoatch har tyvärr inte hjälpt…

Comments 65
 • Anonym

  Alla människor fungerar inte tillsammans och detsamma gäller för djur. Vissa individer kan man inte ha tillsammans. Den bästa lösningen är att separera djuren permanent för de mår inte av att bråka med varandra och det kan som du sa hända olyckor i framtiden.

  Reply

 • Melker

  Du är den finaste persone som jag vet om för alla mina klass kamrater visar bara den där ” fina sidan” I Love You and jocke

  Reply

 • Johanna

  Jag hade provat med att trötta ut speciellt Affe. Både fysiskt å psykiskt. Trötta hundar bråkar inte, plus att dom tar att man säger till dom å tjafsar inte emot. Ni kan prova antingen typ agility, rallylydnad. Eller så använder ni några vikter, kedjor som man drar lr en ryggsäck som man bär när ni går en rask promenad.
  Sen så finns de olika psykiska leksaker där man gömmer godis i dom. Lr enbart gömma godis i huset som han får dofta sig till.
  Mina hundar är 1000 gånger bättre om jag tröttar ut dom på något sätt än om de bara blivit fri lek .
  Hoppas att de löser sig ❤

  Reply

 • Sofia

  Hej!
  Hur gamla är dom och är båda kastrerade?😊

  Reply

 • Bellan

  Ni måste öva öva flera gånger om dagen å inte ge upp precis som med barn.

  Reply

 • Therese

  Jag har ingen egen erfarenhet men det kanske är värt att prova Adaptil om ni inte har gjort det redan ? =) Det finns både som spray, doftavgivare för vägguttag och halsband. Det kan ta ett par månader av användning innan full effekt uppnås.

  En del hanar har svårt för andra hanar även om de är kastrerade men det är oerhört påfrestande om ens djur bråkar i tid och otid, det tar väldigt mycket psykiskt både på en själv och på djuren så jag hoppas att det löser sig för er <3

  Reply

  • Mija

   Inget sånt, lär hundarna är det som krävs, hundar tar tid precis som barn dem nöjer sig inte bara m att rastas. Aktiviterter innr är ett m¨ste m många hundar oxå. Gömma godis tex el aktiveringsboll mm.

   Reply

 • Amanda

  Tråkigt när sådant händer! Det kan inte vara så att Affe har ont någonstans och blir extra sur och grinig.. och ger sig på Batman för att han är för nära🤔 Hoppas givetvis inte att det är så men kanske kan vara bra att kolla upp 💕

  Reply

 • Mija

  Läs på Anders Hallgrens sida, han är Sveriges första hundpsykolog. Där finns många bra tips, sen kan även en kastrerad hund visa agression & rädslor. Vi hundägare behöver lära oss läsa av våra hundar det är inte alltid den hund vi tror som utlöser ett bråk även om vi tycker oss se detta som ägare. 90 % av det hunden gör beror just på oss människor. Hoppas det löser sig för er.

  Reply

 • Ellen

  Helt ärligt hur jobbigt det än är att höra. Jag hade sålt en av dem. Det fungerar stundvis, men i längden blir det för mycket.. kanske Danjal kan ta honom på heltid? På så sätt är han kvar hos er, men inte på samma sätt

  Ni har försökt och tillslut kommer någon av hundarna till skada och de är ohållbart som du säger 🙁

  Reply

 • Therese

  Är båda hundarna kastrerade? Annars kanske det kan hjälpa.

  Reply

 • Celina

  Kastrering kan hjälpa.

  Reply

 • Julia

  Ta inte det här på fel sätt men tror inte ni klarar av affe. För hans bästa så sälj honom till någon som är bra för honom. En som kan visa honom rätt och fel. Han är fortfarande ung så han behöver en uppfostran. Och bär er unge väl födds kommer bara göra det värre. För affes och alla andras skull sälj honom. Gärna till någon som inte har små barn.

  Som sagt det är inget mot er utan känns som det här är det bästa för honom. Och ibland måste man tänka på vad som är bäst för individen och inte vad man själv vill.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Låter inte som att du vet så mycket om Affe så att prata från hans ”bästa” är nog inte din ensak även om du vill väl. Affe älskar barn och är den hund som kommer vara bäst mot barnet utan tvekan. Han skulle älska att ha barn runt omkring sig så det är inte barn som är problemet utan att han bråkar med B-man

   Reply

 • Nina Green

  Usch vad jobbigt det måste vara. Förstår att ni funderar hur framtiden ska se ut. Tro ni inte det kan handla om att Affe vill dominera Batman men han viker sig inte och det är därför dem hamnar oftast i bråk? Eftersom Affe är väl inte på Angel utan bara Batman? Har ni testat att googla lite? Det finns mycket information på nätet. Kram

  Reply

 • Wiktoria

  Kanske är så enkelt att Affe måste kastreras för att lugna ned sig, han är ju könsmogen nu och vill antagligen vara ledaren, hoppas ni löser de så att alla i huset får de lugnt :).

  Reply

 • Hemligt

  Skulle inte ni sluta med Youtube?

  Reply

 • Annika

  Hej! Kanske det beror på att ängel löper som du sa i senaste bloggen. Kanske du kan lämna bort Affe eller Batman under den tiden, annars kanske det är bättre nån annan har affe tex danial och han får hälsa på ist. Men förresten är affe steriliserad? Annars gör det så blir det säkert bättre Kram

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Ängel löper inte hon tror att hon har valpar. Löpte gjorde hon för 3 månader sedan. Affe har vart så här mot Batman i ett år och Ängel har inte bott hos oss så länge. Både Batman och Affe är kastrerade

   Reply

 • Linnea

  Är affe kastrerad? Annars kan de hjälpa, brukar inte bli samma typ av konkursen då. Vi har gjort en kemisk kastrering på våran hanhund och han vart mycket lugnare, kan vara värt att prova en kemisk och se om de hjälper 🙂

  Reply

 • Josefine

  Men fy, vad jobbigt! Hur funkar det på hunddagiset? Hur hanterar dom det? Dom har ju vana, erfarenhet och kanske utbildning. Fråga dom om tips, gå kurser med hundarna.

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Elin

  Låter lite som hanhundsbeteende. Vet att många hanar har svårt för andra hanar, handlar många gånger om dominans men fortsätter problemet så är det oftast lättare om hunden med de problem är ihop med en tik eller helt enkelt ensamhund. Om inte hundcoach hjälpt så skulle jag ändå prata med typ en brukshundsklubb och se om det går att träna bort om inte hundcoachen testat det förstås, för Affe är väl inte så gammal? Annars rådfråga en veterinär efter tips. Hur är han mot andra hanhundar? Vaktar han er? är de i eran närhet när han flyger på Batman eller sker det var som helst även när ni inte är där?
  Det finns så många frågor och förklaringar till varför sånt här händer, och du kommer få mååånga olika svar här. Men som sagt jag rekommenderar att prata med en veterinär eller någon bra hundexpert som är inläst på hundars beteende (speciellt hanhundar). Uppfödaren kanske också kan hjälpa till med såna frågor. Men från vad jag tror så är det hanhundsbeteende. Hoppas ni kan få rätt hjälp och att det går att göra något så alla hundar kan bo ihop! 🙂

  Reply

 • Gintare Mullback

  Kolla upp om Affe kan ha ont hos en bra veterinär. Fredrik Steen är en fantastisk människa som löser problem hundar.
  Sist kan ni kastrera om Affe inte är kastrerad, det är löptider nu för tikar och olika hanar kan reagerar väldigt olika endel vägrar äta, ylar, stressar eller som kanske Affe börjar morra och bråkar.
  Ta reda på orsaken till beteendet först och skriv gärna upp exakt vilka tillfällen bråken börjar och berätta det för veterinären.
  Mvh Gintare som går hundinriktning på gymnasiet

  Reply

  • mrslundell Post author

   Båda hundarna är redan kastrerade, vi kastrerade Affe när han började göra så här mot Batman för ett år sedan :/

   Reply

   • Moa

    Tyvärr så behöver inte kastreringen hjälpa om han redan lärt in ett beteende… eftersom ni kastrerade honom först efter han reagerat så här så kan beteendet ligga kvar. Hanhundar som kastrerats försent kan bete sig som om de ej ens blivit kastrerade. Min hund kunde aldrig riktigt tåla andra hanhundar… trots att vi kastrerade honom. Han var lika tikgalen och dominant ändå…

    Reply

    • mrslundell Post author

     Vi kastrerade honom så fort han fick bli kastrerad så vi hade inte kunnat göra det tidigare

     Reply

     • Moa

      Hm.. då kanske det inte är det som är problemet… en intressant grej man kan pröva är hur reagerar hundarna utan er när de umgås? Typ testa filma dem ensam tillsammans. Vår hund kunde hänga med sin ”fiende” när vi ej var hemma och han ej trodde vi såg honom… ibland skapar vi människor problemet, vi är dem som de försöker ”äga” och vi är dem som är oroliga och skapar stämningen som gör att de bråkar… och om det visar sig vara problemet så måste man som ägare försöka glömma bort allt tidigare bråk och försöka inte vara katalysatorn till deras beteende. Svårt men inte omöjligt. Detta problem är extra vanligt bland. Små hundar.. ägare tar vanligtvis upp dem i famnen när det blir problem vilket uppmuntrar sinnesstämningen de är i. Distraktion och lugn är isåfall att föredra :/ men vad trist att det ska vara såhär för er! Det blir säkert bättre!

 • Frida

  Är Affe kastrerad? Annars kan det vara en orsak. Jag vet en bekant till mig som hade liknande problem med sina två hundar och det hjälpte när hon kastrerade hundarna.

  Reply

 • Annie

  Är dom kastrerade? Kan ha med det att göra ifall dom inte är det än. I övrigt tycker jag bara att ni ska låta dom hållas. Håller antagligen på att försöka fastställa rangordning. Detta ”rangkrig” avbröts nog sist Affe flyttade. Dom kommer nog högst troligen hålla på och ”tjafsa” tills antingen Batman eller Affe är ranghög sen kommer det lugna sig. Förstår att det är svårt och läskigt att se på men det är en naturlig process som måste gås igenom. Ni kan hjälpa till genom att inte ”lägga er i” när dom bråkar utan låta dom sköta det själva. Tror det kommer bli jättebra och harmoniskt mellan dom till slut när dom fått reda ut vem som bestämmer! Kram på er alla!

  Reply

 • Viktor Högnäs

  Vad tråkigt att det händer samma igen! Det som gått så bra vad man märkt av i vloggarna!
  Jag hoppas ni får bra tips och att det ordnar sig, för det är helt underbara hundar ju! 🙂

  Reply

 • Anna

  Är de kastrerade? Annars kan det vara en grej som spelar in:)
  Sen i övrigt hade jag börjat med att inte ha hundarna så mycket i säng och soffa osv, det stärker deras dominans stt vara högt uppe bland er tvåbeningar.
  Låt inte ben och leksaker ligga framme osv.
  Kanske är behöver båda hundarna med mental dränering, ni verkar ha en mysig skog bakom huset, släng ut en näve godis till vardera hund och låt dem leta så hjärnan får lite träning. Bara för att det är Affe som agerar utåt behöver det inte betyda att det är ”han som börjar”.
  Ta med dig hundarna på dagliga promenader minst 3×20 min i rask takt om dagen behöver alla hundar. Utan att behöva nosa och kissa över fläckar var tionde meter.
  Sen när bäbis kommer så är det bara att lägga ängel i korgen under vagnen och sen ta Affe och Batman i snöre och ta med dig dem varje gång du ska ut med vagnen på promenad:)

  Sen har jag dålig koll på vem som är äldst, men en sån grej kan spela roll med.

  Hoppas du kan hitta något nyttigt bland mina tips, jag har själv två små hundar hemma som lätt blir sura på varandra såfort de inte fått tillräckligt med motion eller mental träning 🙂

  Reply

 • Nathalie

  Hej Jonna! Det handlar om att du och Jocke måste visa att ni bestämmer i flocken. Alltså är det osämja i flocken så måste ni gå in och visa att ni inte accepterar det! T.ex att ha tydliga regler i vardagen. Jätte svårt att förklara i text. Men du och Jocke måste vara ledare. jag har hållt på med omplaceringshundar och haft tjänsterhundar hela mitt liv och det handlar om att visa tydlighet och konsekvenser när hundarna gör fel och belöna när hundarna gör rätt! Och att våga säga ifrån när hundarna ryker ihop. Jag kan rekommendera att kolla på Cesar Milan och ta hans tips och metoder som ni känner er bekväma med! Men allt handlar om att vara en tydlig flockledare när det är osämja. Förlåt men är sämst på att förklara i text och är mycket lättare att visa i verkligheten eller prata irl! Undrar du något får Du höra av dig! Hoppas det löser sig för er!❤️

  Reply

 • Emma

  Trist att det blir så mellan batman och affe..Är affe kastrerad? Är batman det?

  Men om dom verkligen inte funkar ihop..så hatar att ens nämna detta och jag menar verkligen inget illa. Jag föestår hur mycket ni älskar era hundar och att de är som barn för er. Men kanske ni borde fundera på att omplacera affe till ett annat hem..? Till någon ni litar på och där ni vet att affe hade haft det bra..

  Är ju inte särskilt bra att ha barn och två hundar som slåss..vad händer om affe blir svartsjuk på bebisen och kanske får för sig att bråka med den? Hade varit hemskt!
  Inte bra för batmans psyke heller att var rädd för affe hela tiden :S

  Eller jag vet inte..Hundträning..coacher kan ni ju prova igen, kanske något annat funkar? Kanske affe har mycket energi och behöver stimuleras mer med spring och lekar?

  Reply

  • mrslundell Post author

   Affe är den hund som gillar barn och bebisar mest så han är inte ett problem för bebisen i sig men självklart är det ett stort problem att hundarna bråkar som dom gör :/ Båda hundarna är kastrerade

   Reply

 • Moa

  Hej!
  Spontant låter det som att affe tror sig vara ledaren i flocken.
  Att Han tror sig vara den som ”bestämmer”.
  Jag tror inte att han är aggressiv utan snarare osäker.

  Bara en tanke på det lilla du skrev och utan att obeserverat hundarna.

  Reply

 • Anki

  Är Affe kastrerad? Hur gammal?

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Ja affe är kastrerad. Han är 2 år och han har vart så här mot Batman till och från i ett år

   Reply

 • Emelie

  Alltså mitt enda tips är att låta dom göra upp. Våra två första hundar bråkade JÄMT och vi trodde också att dom skulle ha ihjäl varandra men så fort vi lät dem ”göra upp” så har det varit lugnt. Det kan ta en tid men hundar fungerar lite som hästar. De behöver veta vem som är ledarhunden, vart dom är i rang osv. Så mitt enda tips är att låta dom göra upp, fast ni ser på och märker ni att någon av hundarna får ont så får ni ju givetvis ta isär dom. Lycka till! <3

  Reply

  • mrslundell Post author

   Vi kan tyvärr inte låta dom ”göra upp” för att dom skadar varandra. :/

   Reply

   • Emelie

    Har ni förresten testat att släppa ihop Affe med andra kastrerade han hundar? Tänker om någon annan hund kanske kan säga till Affe och få honom mer ”på plats”. Alltså så Affe lär sig hundspråket mera! Kram! <3

    Reply

 • Emma

  Testa med munkorg. Kanske inget kul men då kan han inte bita. Flyger Affe på Batman så ska ni ta honom och trycka ner på golvet med fingrarna mot halsen. Inte hårt men så pass som kräva för att han ska ligga kvar. När han slappnar av då släpper man. Min mor gör så på sina den som börjar bråket. Då blir de mycket bättre för d visar du/ni att de är ni som är flockens ledare och bestämmer :). Självklart behövs inte munkorg men är ni osäkra så använd de. Lycka till

  Reply

  • Anna

   Ps, om man är lite orolig för vart man ska trycka på halsen så de inte får ont på fel sätt, så går det bra att hålla ett grepp i nacken då de är mer tåliga där (pga mer skinn där). Precis så som deras egna mammor gör när de läxar upp valparna.

   Reply

 • Emma

  Jag är uppväxt med hundar i alla dess storlekar och har även tävlat och drivit kennel tidigare, så har en livstids erfarenhet av just hundar men vill poängtera att jag INTE är någon expert.

  Men det första rådet jag vill ge dig är att INTE gå emellan när dom slåss såvida det inte kommer blod. Vet att det är jättesvårt men oftast låter det värre än det egentligen är. Det är svårt att bedöma när man aldrig träffat dom, men med största sannolikhet gör dom upp vem som är högst i rang av hundarna. Angels passivitet gör att hon medvetet placerar sig själv som lägst, annars hade säkerligen även hon varit i bråk då och då.

  Det andra tipset (som har mycket med ovanstående att göra) är att någon av hundarna kanske inte riktigt kan ”hundspråket”, vilket gör att denne kanske skickar ut fel signaler med sitt kroppsspråk precis som vi människor kan göra ibland.
  En hund som levt isolerat och inte träffat andra hundar lär sig inte att kommunicera helt enkelt.
  Och som sista tips- låt hundarna (alla tre!) få jobba med hjärnan. En jobbande hund är ofta en lycklig hund. Utmana dom en och en på olika sätt genom exempelvis s.k. ”nosework” t.ex kasta godis i gräset och låt dom leta! Finns massor med roliga övningar att hitta på nätet! Lycka till!!

  Reply

 • Sandra Messaoudi

  Det värsta man kan göra är att separera på hundarna. Detta om något skapar mer problematik!! Jag skulle ha gått in i ett rum och tagit med mig de hundarna som ej kommer överens och suttit där med dem och lekt alla 3 tills stämningen blir bra.. och gjort så ett par ggr så att de faktiskt vänjer sig vid att vara med varandra och leka samt skapa tillit eller tillbaka tilliten. Tro mig Jonna, det värsta man kan göra är att skapa större space mellan hundarna. Det om ngt får dem att bråka om revir när de sedan befinner sig i närheten av varandra så att säga. Jag har två st dvärgpinscher och hade liknande problem men löste det väldigt smidigt på så vis.

  Reply

 • Sandra Messaoudi

  PS läs min första kommentar.
  Det är verkligen inte mer komplicerat än så. Liknande om två individer inte kommer överens, bästa sättet är att spendera tid ihop för att lära känna varandra, särskilt när man bor under samma tak. På samma sätt som en mor har instinkten att skydda sitt barn, detta har även djur när d gäller sina valpar. Hundtränare etc tycks komplicera så mkt för att tjäna pengar ^^. Människan och djur, särskilt hundar. Vi fungerar på många sätt, likadant. Man tar tag i problemet, inte skjuter det åt sidan för att det sedan ska förstoras. Att separera på hundarna är för min del ett big no no. Sedan om det bråkar ibland, det är fullt normalt och vi människor tycks se det på ett överdrivet sätt. Affe kanske behövde sätta Batman på plats, vice versa. Detta sker dagligen bland djur och det är enbart vi människor som ser ett problem i det. Dock förstör jah dig oroa inför barnet. Men du får helt enkelt se till sä att hundarna spenderar mer och mer tid ihop, och lita på att dem kan lösa de ”större” problemet på egen hand. Det du kan göra som hundägare är att markera att något beteende inte är acceptabelt och detta gör du genom att straffa bägge hundarna. Med straffa syftar jag ej på våld. Mer att du undviker ögonkontakt och inte klappar på hundarna etc etc. men bästa tipset är att INTE separera på hundarna. Det kommer lösa konflikten på egen hand. Att du går emellan skapa bara mer kamp bland hundarna. Jag har märkt att ett ljud exempelvis när jag knäpper med fingrarna och samtidigt drar i hundens nacke (som mamman gör), detta skapar ett lugn i deras sinne.. finns många knep som funkar, gäller bara att du hittar just ditt. Men som sagt, låt dem sköta 90% själva och när en hund springer till dig för att gömma sig så skulle jag ha hämtat den ”jobbiga” hunden och den ”rädda” hunden, samt lagt bägge två på rygg bredvid varandra. Jonna haha skriver fan en bok här.. hoppas d löser sig men ha i åtanke att det är ett fullt normalt beteende bland djur/hundar. Även om de skrämmer oss människor samt skapa obehag. I

  Reply

 • Sandra Messaoudi

  Haha 3 kommentarer. Jah gissar på att affe försöker ta sin plats bland en högre nivå.. dvs Batman kanske var ledaren bland hundarna och nu när Batman ör lite äldre så försöker affe ta ledar rollen. Kolla på vargar eller andra djur som lever i flock. Detta beteendet är fullkomligt normalt hjärtat 🙂 ge det lite tid bara.. när de har funnit sina nya platser så kommer allt lugna ner sig, det är jag faktiskt helt säker på!

  Uppvuxen med hundar och växte upp i hus med 4 st stora hundar och två små.. this is all normal! 😀 de andra som försöker säga annat.. det vet uppenbarligen inte hur djur fungerar och bör enligt mig, läsa på.

  Reply

 • mrslundell Post author

  Hej! Det finns tyvärr inget tomt rum i huset och lekrum får barnet plats med i sitt sovrum då det är väldigt stort 🙂

  Reply

 • linnea

  Hej! Du borde gå med i gruppen ”hundträning” på Facebook, där diskuteras dessa saker väldigt ofta på ett bra sätt. Många tror tyvärr att det handlar om dominans och flockbeteende och att man ska visa vem som bestämmer. Jag tror snarare att Batman behöver mer aktivering. När hundar är understimulerade kan de ta till konstiga beteenden, t.ex ge sig på andra hundar. Ni bor stort och fint och hundarna får vara ute mycket, men pomeranians är krävande och behöver ofta psykisk aktivering snarare än fysisk för att bli riktigt stimulerad och nöjd. Han är dessutom i en känslig ålder där det krävs EXTRA mycket av er som ägare.

  Gå en hundkurs med fokus på positiv förstärkelse. Träna på hur man stimulerar sin hund. Jag rekommenderar kontaktövningar, följsamhet, ”tricks” där hunden verkligen får använda hjärnan och tänka mycket. Utmana honom varje dag. Att bara få vara för sig själva ute brukar inte fungera för sådana raser i den åldern, hur fint man än bor. Tror absolut att ni hinner få en klar förbättring innan barnet kommer 🙂

  Reply

 • Therese L

  Blir mörkrädd när jag läser vissa svar… Cesar Millan ska ni definitivt inte ta efter som någon tipsade om! Hans metoder är uråldigra och han är bara ute efter quickfix där han utsätter hundarna för smärta för att få dom att göra det han vill att dom ska göra.

  Trycka ner mot golvet, nej bara nej! Det kommer förstöra förtroendet mellan er och Affe. Vänd er till Fredrik Steen eller Anders Hallgren innan ni testar några metoder som nämns i kommentarerna.

  En del hanar går helt enkelt inte ihop och det ska inte vara normalt att de bråkar varje dag, de måste kunna hålla sams om det ska fungera i längden tyvärr. Men vänd er till någon kunnig som kan komma hem till er och studera hundarna i vardagen och se hur de beter sig mot varandra och vad som eventuellt kan vara triggers för Affe.

  Om ni beslutar er för att placera om Affe så ska ni inte må dåligt över det heller, ni känner alla hundarna bäst och vet vad som är bäst för dom. Inte vi bakom datorskärmarna som ser korta frekvenser av dom i vloggarna.

  Reply

 • Matilda

  Har själv två grabbar hemma. Ingen av dem är kastrerade. Den ena är 7år och den andra 1år. De fungerar kanon ihop, förutom när de är understimulerade. Då blir dem lätt vaktiga av sig och flyger ihop. Så jag skulle säga att ni behöver aktivera deras hjärnor mer. Nosework är kanon, kan göras vart som helst. Även ”hundspel” som finns i de flesta djurbutiken är också värt att investera i. Aktivera även dem under promenader, genom att de får hoppa upp på stenar.

  Reply

 • Michis

  Jag tror det kommer lugna när Affe mognar och blir äldre. Han är väl kring 1 -2 års åldern? Det är en unghund och dom tänker inte riktigt alltid först… Tror det är bra det ni gör ändå att hålla dom i från varann, för tror Affe behöver space och egentid att få mogna och växa upp. Bästa tipset är att försöka vara uppmärksam på vad som gör att Affe reagerar och beter sig som han gör. Oftast börjar det långt innan han flyger på och blir reaktiv mot Batman. Och sen att dom alltid har en positiv upplevelse med varann. Kanske behöver Affe aktiveras med något så han får tänka och göra av sig med energi. 🙂

  Reply

 • Lina

  Tror inte det hjälper i slutändan att fråga här i bloggen. Ni har nog svar själva (som ofta) 🙂

  Reply

 • Sandra

  Va precis likadant med våra hundar för ett par år sen. Dock två honor och chihuahua-blandisar. Skiljde ett år på dom och de första 5-6-7år gick jättebra! Sen började småtjaffset om mat, när vi var ute på rundor t.ex. Den ena hunden provocerade nåt fruktansvärt. Gick förbi och morrade och försökte starta bråk. Svarade den andre blev det fight, och det rejält! Vi kunde inte knappt gå emellan… men svarade hon inte så var det lugnt för den stunden. Tillslut fick dela båda hundarna för det gick absolut inte ha dom ihop!! Sista gång vi testade bet den ena hunden den andre så hår att det gick sönder blodkärl i bröstet på henne och fick åka till akuten… När jag ser era videos där bl.a. Affe hoppar upp i sängen och lägger sig vid era huvud, den blicken känns precis igen från våran hund. Lite sorgsen. Kanske passar Affe bättre som ensamhund? Vår hund flyttade till min pappa och fick det jättebra sista året! Dock var hon hemma hos oss oxå emellanåt.

  Reply

 • Sophie

  Jag hade samma problem med mina två hundar. Den ena flög på den andra som det verkade helt oprovocerat, dock så är det sällan oprovocerat utan vi människor är bara dåliga på att se det.
  Vi löste vårt problem och då pratar jag om två stora amstaffs genom att slita isär dom och säga ifrån ordentligt. Vi var ganska hårda mot båda när dom bråkade. Sedan fick de ligga på sidan båda två tills de lugnande ner sig. Det funkade faktiskt. Dock måste ni lära er att inte bli rädda när de händer utan vara hård. Oftast låter det dessutom mer än vad det är. Lycka till:)

  Reply

 • Bara jag

  Massor med kramar till er! <3
  Som många har sagt så checka till Affe hos en veterinär om han har ont eller nått. Om allt är bra så är det bara att börja träna 🙂
  1. Promenader or hjärngympa. Promenaderna så att han inte drar och bestämmer vart och hur fort ni ska gå. En lång promenad (minst 1h) tröttar ut hunden mer än fler korta, och en trött hund orkar inte bråka lika mycket. Och sen nosövningar och tex lära honom nya tricks.
  2. Regler. Har Affe regler han måste följa? T.ex får inte gå till nått rum, hoppa upp i soffan/sängen? En hund som är dominant är lättare att hantera om den har regler den måste följa.
  3. Bråk. Om Affe hoppar på Batman så skulle jag sära dom och lägga Affe på sidan tills han lugnar ner sig. På så vis visar ni Affe att det han gjorde inte är acceptabelt och Batman ser att ni skyddar honom. Affe ska lugna ner sig helt att när ni släpper honom så kommer han inte attackera.

  Jag skulle börja med att trötta ut Affe sen gå ut på en promenad med båda hundarna tillsammans. Hundar är flockdjur och vill promenera tillsammans. Om Affe försöker attackera Batman så är det bara att säga nej, hålla i honom och fortsätta gå. Tillslut kommer han att lugna ner sig.

  Hoppas att allt löser sig! Lycka till er 🙂

  Ps. Ni vet nog mycket om hundar men ville bara ge några tips 🙂

  Reply

 • Emma Karlsson

  Hej.
  Jag och min sambo har två hundar (hanhundar) där vi haft problem med att dem bråkar väldigt mycket. Dock så har anledningen vart att den ena hunden går runt och morrar åt den andra och sen ryker dem ihop. Jag vet inte hur mycket vi kämpat och hur mycket tårar jag fällt för just detta problem samt vetskapen av att sista utvägen kanske skulle bli att göra sig av med någon av hundarna MEN… vi gav aldrig upp och det är mitt tips till er. Markera, markera, markera!!! Det är ni som hundägare som bestämmer, tryck ner Affe och visa att det inte är okej. Blir ni bitna samtidigt så tryck ner honom ännu mer, för det är inte okej. Jag säger inte att det kommer bli bra på en vecka men jag kan nästan garantera att det kommer bli det bara ni inte ger upp. Man får aldrig glömma vem det är som bestämmer samt göra det väldigt tydligt för hunden.
  Kan ju tillägga att idag är våra vovvar väldigt bra vänner som leker som hundar ska göra, utan att göra illa varandra. 🙂
  Hoppas det löser sig!

  Reply

 • Tess

  Kolla med Fredrik Steen han som pratar om hundar i tv4 🙂
  Han kanske kan hjälpa er.

  Reply

 • Anna

  Hanar brukar vilja hävda sig mot varandra då det ligger i deras natur att visa att de är mäktiga. Men så länge de mår psykiskt bra så kommer de inte hävda sig på samma allvarliga vis, utan mer busigt. Det bästa är om ni tröttar ut båda hundarna genom träning och lekar då det stimulerar deras hjärna, kanske än mer än för människor. Och givetvis, se till att de lyder er, för deras egna skull. Men när de gör fel, håll en bestämd ton, och inte bara skrikig ton då skrik ofta gör de stressade och förvirrade. Affe behöver förmodligen bara motion, lydnad och tålamod (man lär inte sina barn till att bli perfekta så snabbt heller, ha samma tålamod med hundar-det är dem värda:) ). Hoppas det löser sig!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *