Nub och skallteori

Ni vet kanske att det finns något som kallas nubteori och skallteori som ska vara en teori om vad det blir för kön på bebisen helt enkelt.

Nubteorin innebär alltså att man ska titta på den vita ”pinnen” som sticker ut mellan benen på fostret på ultraljudsbilden. Sticker den rätt ut så sägs det vara en flicka och om den har mer än 30° vinkel så sägs det vara en pojke.

Skallteorin vet jag egentligen minst om av dessa två då jag inte riktigt förstår den. Men jag ska försöka att förklara så som jag har förstått den och rätta mig mer än gärna om jag har fel!
Detta kollar man alltså också på ultraljudet fast detta är på skallen och det sägs då att flickor ska ha rundare form på skallen än vad pojkar ska ha. Mer än så kan jag tyvärr inte förklara då jag inte vill lära ut nått fel.
Men om det är någon som är insatt i detta så förklara gärna i kommentarerna! 😀

Här är mitt ultraljud från början av april så det var ett tag sen. Men nå, vad tycker ni att det ser ut som om man ska utgå från vad nub och skallteorin säger? 🙂

Comments 9
 • M

  Har inte du rutinultraljud i närtid. Du kan fråga då. Litar ni inte på blodprovet ni gjorde?

  Reply

 • Tussi

  Det ser ut som en liten tös.

  Oavsett kön så är jag jätteglad för er skull att ni äntligen får bli föräldrar <3

  Reply

 • Jennifer

  Jag är i gravid i samma vecka som du och snöade helt in på nubteori, skallteori och kinesiska kalendern! Kinesiska kalendern tycker jag faktiskt stämmer läskigt bra med alla vi i princip känner, men vet även att det säkert är hitte på det med, i slut änden är det ju 50% chans säkert. Stämde dock med min första son och även pojken i magen!
  Enligt nub ser dock er ut som en solklar flicka! Men är den tagen innan v 12+6 har jag läst att den kan resa sig? Men utifrån bilden hade jag gissat på flicka enligt den teorin, den är ju spikrak i princip:)

  Reply

 • Johanna

  Pojke på skallen och flicka på nub. Vill ändå tro att det är en tjej (vet ej varför, bara en känsla).
  Jag lev så berörd av er senaste video och vill meddela att min första tjej kände jag tidigt i v 16 ca, men tvåan kände jag första gången efter RUL och hon är frisk som en nöttjärna och ett år precis fullt <3 och då var det ändå mitt andra barn – så det är fullt möjligt att du ej känt nåt ännu <3

  Reply

 • Emma

  Ser ut som en liten ”gaffel” där nere så tror på tjej 😆 min såg exakt likadan ut och vår tjej är nu 3 månader 🌺

  Reply

 • ToT

  I dagsläget skulle jag säga tjej men väntar till 100 % när jag fått se hur du ser ut.

  Reply

 • Elmina

  Helt klart en tjej om ni frågar mig!❤️ Bara barnet är fisket spelar ju det ingen roll!❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *