DOM HAR KOMMIT!!

YEEEYY!! Nu har lite av bebissakerna kommit så jag har pysslat med det i några dagar nu.
Dock så är det fortfarans lite saker som inte kommit än och så ska vi åka och hämta massor mer om ett tag så jag vill inte visa för mycket nu.
Dock så kan jag säga att våra hundar (speciellt Batman) ÄLSKAR bebissakerna som han fått testa redan nu.
Så som en vagn, myspöl och babynest. Det var helt och hållet i deras smak haha!
Men jag och Jocke vill testa oss fram och se om det kommer att passa oss i vardagen och så med.
Det är ju så svårt att testa en vagn i tex en affär och kunna bestämma sig där.
Man vill ju se hur den passar in i ens egna vardag för det är ju faktiskt där den ska vara.

Jag längtar tills jag testat lite mer av sakerna så jag kan visa er sen! 😀

Comments 19
 • Sara

  Vilken vagn har ni köpt?

  Reply

 • Matilda

  Vilken måndad kommer bäbisen👶

  Reply

 • Amanda

  Såg vagnen i eran vlogg och den är RIKTIGT snygg! 😍 väntar själv barn och inte hittat någon som faller mig utseendemässigt och undrar vart er vagn är ifrån? 😍

  Reply

 • Lotta

  Är ju typ bara vagn som går att testa om man känner att den är skön att köra osv. resten vet man aldrig om det är något man behöver eller så.

  Reply

 • ToT

  Hej! Det finns många anledningar till att man känner sparkar lite sent in i grav. bla så kan moderkakan ligga i framkant alltså framåt i buken och då brukar oftast hela grav kännas mindre och absolut senare in. Vet folk som inte vetat om att dom varit gravida. Ibland är det så att barnet ligger lite längre in och om man inte är pinnsmal kan det också göra att det känns mindre. Ligger den med ryggen ut och sparkar inåt, kan det också göra att det känns mindre. Om allt är bra så dröjer det nog inte länge nu innan du känner små rörelser, kanske redan gjort fast du trott att det varit gaser i magen. Alla har ju olika känslor för hur saker känns. Det pirrar, det durrar, det svider, det dunkar till, ja du vet. Väntar med spänning på RuL. Vilken dag ska ni gå?

  Ha en trevlig vecka nu.

  Reply

 • Frida

  Hej! såg er senaste video att du är orolig över att du inte känt bebisen ännu. Först vill jag säga att med 4e barnet kände jag inte förrän ca v22 kanske. Men vill ge ett litet tips som funkat för mig så jag kunnat märka av/känna bebisen. Det har varit att jag lagt mig plant på rygg på golvet och legat still så en stund. då blir det som nån sorts liiiten typ sammandragning så det ser ut som en typ liten ”korv” på sidan eller längst ner under naveln på magen och så har det liksom blivit som att nån skulle peta ett finger från insidan av magen och liksom peta utåt. testa det och se om du känner bebis. kan va olika också beroende på om du har moderkakan i framvägg eller bakvägg och här du den i framvägg så känner man otydligare och senare (oftast).

  Reply

 • Mandy

  har ni köpt vagn än?

  Reply

 • Joss

  Ang er senaste video.
  Att du inte känt bebben än. Var ligger moderkakan? Ligger den i framkant kan det vara svårare att känns. Första barnet kan också vara svårt, för du vet inte om det bubblar i magen eller om det är bebis. Det är säkert ingen fara! Men om du är orolig så är det klart du ska åka och kolla. Hellre för mycket än för lite! Kul att följa er😊

  Reply

 • ToT

  Hej! Skriver igen. Har försökt lista ut var du är i graviditeten och får fram 19+1 typ. Du har precis gått in i v. 20. Nu vet jag inte om dom sa på sista ul i veckan var din moderkaka låg men om du går in på 1177 så ser du en bra bild av hur bäbisen ligger. Långt in och du är inte pinnsmal, absolut inget illa ment här utan bara en förklaring. Vissa får även barn som knappt rör sig i magen, andra ont månader efter förlossningen. Det är så individuellt. Men den lilla kan vara som du, en sömntuta. Sover mycket och då rör sig lite. Sen är den inte så stor än och ligger kanske långt in. Som jag skrev tidigare så känner jag en som faktiskt födde barn utan att veta om att hon var gravid, trots tidigare graviditeter och barn. Du kan ha en lugn liten krabat djupt där inne. Gå in på 1177 och titta. Dessutom är det bättre att du åker upp 100 ggr än ingen gång om du är orolig. Bättre det för bäbisen än att du oroar dig. Dom tycker inte du är jobbig, det är deras jobb att både kolla men också att se till att du mår bra.

  På rul så kommer dom kolla noga att bäbisen mår som den ska och att allt funkar bra. Antingen försöker du härda ut eller så ringer du och ber om ett snabbare rul för din oro. Ingen ska behöva gå och må dåligt.

  När jag fick mitt sista barn så kände jag inte av det alls i slutet av graviditeten ett par dagar, efter att barnet varit helt galet livligt, jag badade, jag hoppade, jag drack vatten, jag klämde på magen, drog den från sida till sida och det enda jag kände var en orörlig stor klump i magen som jag kunde flytta fram och tillbaka. Jag var livrädd och trodde barnet dött, ringde upp och fick komma. Allt var bara bra, den lilla sov som en stock bara. Dom sover ju ganska mycket också.

  Lycka till och gör vad du känner är rätt. Åk upp som jag skrev 100 ggr om det behövs för att stilla din oro. Det är din rättighet.

  kramar till er.

  Reply

 • Ida

  Angående senaste vloggen, jag är nu gravid för andra gången, och kan så hör i efterhand inte komma ihåg att min son rörde sig speciellt mycket i magen eller ens alls till en början. (Svårt under hela graviditeten) Kände första långt efter RUL och då i liten utsträckning. Jag tänker att mycket påverkas av livmoderns placering, om den är på den främre väggen kan det bli svårare, samt när det är första gången så är det också svårt att veta vad alla pratar om. Jag tänkte direkt, vaddå fiskfladder?! Ni är inte kloka! Finns ingen fisk i min mage. Nu med mitt andra barn har livmodern en helt annan placering och jag känner mycket mer. Men tror inte att jag hade vetat vad jag skulle känna den här gången heller om jag inte varit med om det förut.
  Håller tummarna för er. Hoppas kvinnohälsan tar upp dessa saker med er och att ni har andra att ventilera tankar med. Kram

  Reply

 • Lina

  Hej Jonna!
  Såg precis er vlogg om att du ännu inte känt bebisen.
  Jag vet precis hur oroliga ni är, under min graviditet var vi inne på akuten otroligt ofta. Jag kände inte någon rörelse förens i v 24 har jag för mig.
  Det var hemskt, att höra ifrån alla ”åh nu sparkar bebisen” ”den håller mig vaken” jag kände inget!
  Ringde min barnmorska en gång i veckan, men varje gång så tickade det lilla hjärtat.
  Och i januari föddes vår lilla kille😍.
  Jag vet att detta inte hjälper men jag ville bara säga att alla känner inte alla rörelser❤️.
  Men ta alltod er oro på allvar, mammainstikten är fantastisk.

  Ha en fin dag!

  Reply

 • Vikky

  Hej, såg eran video nyss och vi var lika oroliga när våran bebis låg i magen för att vi inte kände något. Men när vi var på rul så sa barnmorskan att jag hade moderkakan i framvägg, och det kan ta längre tid att känna sparkar. Vi började känna dom riktiga sparkarna runt v.25 och det var en underbar känsla 🙂 kram.

  Reply

 • Terez Lundman

  Såg eran senaste blogg och förstår att du/ni är/var super oroliga. Ja kan ju inte garantera att allt är okej med dig men vill berätta att ja inte kände nånting föränn v22 eller om de var v23 och då är de ändå mitt andra barn nu. Innan mitt rutin ul var ja så nervös att ja mådde illa och knappt kunde andas. Ja minns inte när ja kände sparkar av den första men ja e rätt säker att de var klart efter v20. Precis innan ja började känna sparkar med första så var de som att de ”högg” i magen vid ett flertal tillfällen(kan tydligen vara så?) . Så klart super bra att ni kollar upp (heller en gång för mycket!) och vilken lättnad att hjärtat slog! Önskar er verkligen all lycka med bäbis ❤️!

  Reply

 • Annika

  Jonna jag har varit gravid 7 ggr, har 7 barn och den sista kände jag för första gången i vecka 23 och den var inte så rörlig heller, en riktig sömntuta, idag är han 2 år och fortfarande dömntuta men när han är vaken är det full fart och busig. Du ska inte va orolig, men jag förstår, , jag var lika orolig jag kraaaaaaam löv you

  Reply

 • Emilia

  Hej! Såg eran senaste video och när ni inte känt bebisen än. Jag hittade de här på niomånader. Se

  De första fosterrörelserna brukar man känna runt halva graviditeten, runt vecka 18-22, om man är förstföderska och något tidigare om man är omföderska. En del kvinnor kan känna fosterrörelser redan i vecka 13-14 medan andra inte känner av dem förrän i vecka 26. Det är mycket individuellt och inget är rätt eller fel. Dessutom så inverkar barnets placering inne i magen, samt moderkakans placering, på när man känner av fosterrörelserna första gången. Så tror inte du behöver oroa dig. Men förstår att dj är orolig ändå, jag har 2 barn och herregud, jag vet inte hur många gånger jag åkte till gynakuten och förlossningen 😂 tror garanterat att dom kände igen mig och tänkte, nej inte hon igen haha. Men vad ska man göra? Man har ju ingen koll alls på bebisen där inne och man ska alltid åka in om man känner sig orolig. Hellre en gång för mycket än en gång för lite 🙂 lycka till på rul nästa vecka ❤️

  Reply

 • Carro

  Hej såg eran Youtube om att barnet inte rör sig så mycket. Min graviditet var precis så där. Jag och min man kände inga sparkar förrän på slutet. Jag var så nervös hela graviditeten. När sen min son föddes o jag nu tittar tillbaka på det hela, så är min kille en superlugn kille som inte gör så mycket väsen av sig. Precis som han inte gjorde väsen av sig i magen, så mitt tips, försök att inte oroa dig, jag ångrar att jag inte njöt av min graviditet, utan bara oroa mig hela tiden. Har o kommer inte få nå mer barn tyvärr. Men framförallt, sluta googla o lyssna inte på vad andra säger. Lyssna på din egna magkänsla o lyssna på din kropp. Man kommer oroa sig hela livet för sitt barn, men man dämpar sin oro med åren, lycka till med allt.

  Reply

 • Evelin

  Hej Jonna! Såg precis eran video om att du inte känt bebisen ännu. Jag var precis som du orolig konstant, när jag hade gått in i v26 kände jag av sparkarna första gången. Jag va orolig dag som natt över att jag aldrig kände nått men man såg på ultraljudet att det sprattlade men man kände inget. Jag köpte en adapter som man kan lyssna på hjärtljuden på bebisen och den hjälpte mig mycket i min oro. Så ett tips från mig är att köpa en sådan så ni kan lyssna tillsammans på bebisens hjärta varje dag hemifrån. Jag har även hört att pojkar är lugnare i magen än flickor om det är en myt eller inte de vet jag inte 🙂 Stor kram och lycka till med allt ♡

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *