Besök på godisfabrik

Vi har vart i Skövde på godisfabriken Grahns och sett hur dom producerar godis, SÅ HIMLA HÄFTIGT!
Jag tycker att fabriker över lag är väldigt häftiga att se hela processen hur någonting blir till och det är ju lite speciellt att va i just en godisfabrik och testa på att göra godiset själv och att få smaka helt nygjort godis.
Och jag måste faktiskt säga att godiset smakade helt annorlunda när det var helt nygjort än vad det smakar när det kommer ut i affärerna för då är det oftast någon eller några månader sedan man gjorde det.
Allt som är surt tex är MYCKET surare när det är nygjort och det blev en helt annan upplevelse att äta godiset där än när man äter det ur en påse man köpt i affären.

Har ni möjlighet att besöka en godisfabrik så rekommenderar jag det starkt! Både roligt, lärorikt och gott! 😉

Många av er vet säkert att jag ÄLSKAR hockeypulver, dock så har jag knappt ätit det alls nu under graviditeten då jag hört att man ska vara försiktigt med just lakrits när man är gravid. Men iallafall så kommer det snart ut en ny design på hockypulverdosorna snart och jag var den som tryckte dom allra första och det är jag så himla glad över då det är ett av mina favoritsmaker, så det var väldigt häftigt!

Vi fick även en jätte gullig jeansjacka till lille bebisen, visst är den häftig!? 😀

Comments 3
 • Nina Green

  Roligt att ni var i Skövde. Jag bor i Tibro så inte långt ifrån. Vi brukar ta barnen till Grahns på lördagar. Ha en fin lördag. Och du… Hockey pulver är det bästa haha. Kram

  Reply

 • Linda

  Skövde är ju min hemstad, bor inte långt från Grahns 😛
  Håller med om att godiset är mycket godare när det är färskt och när man köper det i Grahns butik är det inte alls lika gott längre då det legat ett tag. Dessutom är Grahns väldigt dyra nu mot vad de var förr. Måste nog säga att godiset på Hemmakväll (iallafall här i Skövde) är det godaste godiset ute i butik som finns häromkring 👌😘
  Tycker ni även ska göra ett besök på Falbygdens ost i Falköping när ni har möjlighet. Så sjukt jäkla goda ostar, olika sorters kex och olila syltar m.m och utbudet är amazing 😍 Se till att ha tid på er om ni ska dit för går inte ”springa in snabbt” iallafall inte om man gillar ost och provsmaka olika sorter även om de låter konstigt! Köpte en ananas ost där som är oslagbar med salta kex 🙂 finns ett inlägg med bild på de ostar o marmelad jag köpte den gången på bloggen.
  http://www.leyasmatte.wordpress.com

  Ta hand om er 💗

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *