master bedroom

Hur snyggt blev det inte med den nya sänggaveln, sängkistan och sängkappan?
Jag är verkligen så himla nöjd.
Men det är fortfarande lite kvar att göra i sovrummet innan vi kan börja inreda på riktigt men detta rum kommer verkligen bli så som jag drömt och tänkt i huvudet.
Så himla roligt när säker går vägen och blir som man vill.
För ibland kan det ju bli så att man tycker att någonting är jätte fint i butiken men när man ställer det hemma så passar det inte alls. Men detta rum har verkligen allt som jag tänkt i huvudet passat.
Och det bästa av allt är att jag både jag och Jocke älskat inredningen!
Det är ju så himla jobbigt när man är oense ömsaker i bådas hem.

Tanken är ju att bebisen kommer att sova i vårt rum tills den blir lite större och tills jag slutar amma (om det nu kommer att fungera vill säga).
Så vi ska ju ha en vagga eller en mosekorg eller liknande i sovrummet med, även om jag känner på mig att bebisen kommer att sova mellan mig och Jocke.
Men det är ju skönt om det finns något alternativ där inne med.
Men det kommer nog inte att vara en hel stor spjälsäng utan det blir nog något mindre till att börja med.
Den ”stora” spjälsängen får stå i barnrummet och vara redo tills bebben flyttar dit.

Ett skötbord ska med få plats i vårt sovrum då jag känner på mig att vi inte kommer att gå in till barnrummet för att byta blöja där om bebisen inte ens sover där till en början.
Jag håller verkligen tummarna att badrummet till vårt sovrum är klart tills dess och att inget går fel där så vi kanske kan ha skötbordet där inne, det vore ju så himla skönt att faktiskt ha det inne på en toalett och inte mitt i sovrummet. När toaletten ändå ligger i samma rum.

Comments 12
 • Josefine

  Så himla fint! Hoppas att ni inte inreder för mycket bara, jag gillar när det är lite kalt än för plottrigt 😄

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Malin

  Tipsar om bedside crib. En spjälsäng med enbart tre sidor så man kan bygga ihop bebisens säng med sin egna. Kan rekommendera att inte ha blöjbyten i sovrum då lukten gärna sätter sig i väggarna….. lycka till med allt!

  Reply

 • ToT

  Så förbaskat fint. Får man skriva ordet avundsjuk så gör jag det. Kanonsmak. Väntar med spänning på lampskärmar och lite piff och puff höll jag på att skriva. Skrev jag. Ska bli så kul att följa just piffet för det är så jäkla kul med inredning. Kan du inte göra en egen inredningsvlogg till varje rum? Skulle vara så himla kul för en gamling att få se. Älskar´t. Tänk att få följa med varje rum i en vlogg där du just piffar runt. Kanske drar runt med en tavla hit och dit, en vas här och där tills du är nöjd. Se hur du liksom får fram och klart rummet. It´s a wish.

  Reply

 • Isabella

  Hej och grattis till graviditeten. 😊
  Vill bara slänga iväg ett tips från en nybliven 1 årsmamma och det är att helt klart ha skötbordet någonstans där det finns rinnande vatten. Vi torkar med tvättlappar och vatten då bebisar/barn lätt blir så röda och irriterade av alla typer av våtservetter, så de använder bara vi när vi är på språng. Plus att bajsolyckor kommer bli en vardag för er och det luktar verkligen illa när dom blir lite större så då luktar det i hela sovrummet sen (min syrra hade det så🙈) Och det sitter liksom i väldigt länge. Min son fyllde precis 1 år och vi byter fortfarande på skötbordet i badrummet. Men alla gör såklart som dom vill men ville bara tipsa. 😊 Lycka till med allt och nu har ni de coolaste framför er att föda fram erat barn. Det bästa jag har gjort 👌🏼😊

  Reply

 • Angelica

  Till båda våra barn har vi ej kunnat ha skötbord i badrum pga väldigt små badrum. Med sonen hade vi skötbordet i vardagsrummet och nu med dottern i sovrummet. Vi har dock ej amvänt skötbordet länge, när bebis blir mer rörlig byter vi lite överallt. Har aaaaldrig varit med om att bajslukten sätter sig i väggarna. Vi slänger blöjorna i blöjpåsar och sedan i soppåsen i köket och vi slänger soporna ofta. Såklart kan det säkert underlätta att ha tillgång till vatten när man byter blöja men vi har aldrig saknat det. Å den där spjälsängen… haha.. tänk att det rekommenderas att bebis skall sova i egen säng. Den som rekommenderat det kan ej ha egna barn. Som att man orkar springa upp flera gånger om nätterna för att ta upp/trösta/mata. Nää nää. Jag skulle säga att gör allt som förenklar. Det ska vara så enkelt och smärtfritt som möjligt och det ska funka. Skit i vad andra tycker o tänker. Det är ni som ska få det att funka. Vi använder en sleepcarrier (googla) till vår dotter. Den har vi både i sängen och i vagnen och kan lätt bära med oss överallt. Men nu har jag faktiskt gjort ett eget nest av ett större bebistäcke.. superbra!

  Reply

 • Rebecka

  Tips är att gå med i ”amningshjälpens slutna grupp” på facebook. Det är rätt bra och lära sig lite innan bebis kommer! Det hade jag velat att någon sa till mig 😊

  Reply

 • Erika

  Hej och grattis! Du och Jocke kommer bli så kärleksfulla föräldrar. Men angående barnrummet så är det inget bråttom då jag av egen erfarenhet också trodde att vår dotter ville vara i sitt rum att leka . Men små barn vill vara där föräldrarna är, vilket innebar att hennes leksaker var överallt UTOM i just hennes rum…

  Reply

 • Anna

  Jag har en liten kille på 6 mån och mitt tips är skötbord i badrummet. Tillgång till vatten har varit ett måste för oss iaf 😊 sen har vi haft en skötbädd i sovrummet om man bara behövde byta kissblöja någon gång på natten men det var mest för att inte väcka syskonen då han skrek högt vid varje blöjbyte 😊 men smidigast tycker jag är att gå till badrummet faktiskt där allt finns 😊 sen är det ju olika vad som passar du får prova dig fram ❤

  Reply

 • Jenna

  Åh herregud vad fint sovrum. Så himla fint. Och grattis till bebis. Är nog nästan i samma vecka som du hihi. Ska bli kul o följa dig 🙂

  Reply

 • Alx

  Tipsar om amningshjälpens slutna grupp på fb. Bra tips och förklaringar om amning som BVC inte ger info om.

  Reply

 • M.N

  Ha inte bebis i säng mellan er. ”Boa” in i egen säng till henne och låt henne sova där så mycket som möjligt av nätterna, För hennes och er skull 🙂
  Och skötbord funkar toppen, glöm inte ta med blöjor och kasta rätt omgående 😉

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *