Ett lamm till familjen!

Ni som sett vår senaste video på youtube såg att jag var hos frissan med vår hund Affe och att han nu är nerklippt. Det är ju egentligen ett big NO att klippa ner den rasen då pälsen skyddar mot både värme och kyla och just den funktionen förstörs om man klipper ner dom.
Vår lilla affe har haft så mycket problem med sin päls sen han karterades. För när man kastrerar en hund så kan hunden antingen gå upp massor i vikt, gå ned massor i vikt, tappa glansen i pälsen eller få sämre kvalité på pälsen. Affe fick just det sistnämnda och det gjorde att hans ullpäls (håret som är närmast huden) tovade sig rejält och HELA tiden. Det gick inte att hålla efter. Tillslut så blev det som ett skal längst ner i pälsen och det gjorde att pälsen inte andades så han vart så himla varm och vägrade att vara ute.
Vi har ju vart livrädda för att klippa honom då många har så extrema åsikter om det och att vi så klart inte ville förstöra hans päls.
Men när vi kom till hans trim så sa hon att det finns inget annat att göra än att raka bort allt och hoppas på att pälsen blir bättre när den växer ut. Och så berättade hon att det är just kastreringen som orsakat detta.

Så nu är han klippt och han mår så himla mycket bättre!! Han är mer rörlig, klarar av saker han inte klarat tidigare. Han kan bura mer med dom andra hundarna och han är mycket keligare.
Han är som en helt nu hund, eller lamm som vi nu kallar honom här hemma.

Vi får hålla koll på honom när han är ute så han inte blir för varm i solen men dock så är han inte som dom andra hundarna utan han vill helst ligga i skuggan.

Comments 13
 • Sandra

  Lilla Affe, han ser ut att vara mycket gladare, och han hade säkert ont om hela hans päls var tovig. Han påminner lite om hunden Boo.

  https://www.google.se/search?q=boo&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXrLiW69XbAhVIlSwKHZdqAFgQ_AUICygC&biw=1912&bih=982#imgrc=oWQ_TuqSkyHmmM:

  Reply

 • Alma

  Tyckte det är bra att ni klippte han om han har haft problem med tovor i pälsen. Han är så söt!

  Reply

 • Josefine

  Så söt! Hoppas han tycker att det blev skönt 😊

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Sandra

  får.man fråga varför ni kastrerade honom? ☺️ bara ren nyfikenhet ☺️

  Reply

  • mrslundell Post author

   För att han inte gick ihop med Batman och för att hans temperament inte var okej så vi gjorde som vi gjort med Batman för det funkade på honom. Och för att han inte ska gå på några av hans systrar 🙂

   Reply

 • Milva

  Han liknar min lilla ängel Mitzi som är en bishon frisée och jag rakar ner henne alltid till sommaren då hon vägrar annars vara ute, samt att man ser fästingarna lättare då det är mindre päls. Tycker att ni gjorde precis rätt i att klippa honom han sir så mycket gladare ut nu o så grymt söt, solen brukar inte vara ett problem för Mitzi då det ändå finns lite päls för att skydda men håller ändå koll så att huden inte blir röd flammig man vet alldrig med detta väder. Kram

  Reply

 • ToT

  Håller helt med. En hund eller ett djur med tovor mår fruktansvärt dåligt. Tänk er själva att ha hela håret fullt med tovor längst in mot huden. Han blev jättesöt och ni gjorde helt rätt. Man ska tänka på hundens välbefinnande, precis som ni gjorde. Han är sååå söt.

  Reply

 • Benjamin

  Åhh vad söt😍 Tyckte det var helt
  rätt beslut att klippa pälsen. Våran katt mår också mycket bättre efter att ha fått pälsen rakad och det gör vi ungefär en gång i året 🙂

  Reply

 • Stephanie

  Tips på spökjakt 😄 sök på galgbacken Ludvika på youtube så kan ni kolla info om det.
  Bor alldeles i närheten och vågar inte gå förbi där 🙈

  Reply

 • Emelie

  Tyvärr lär ni nog behöva hålla han nerklippt året runt, raser med ullpäls får ofta totalförstörd päls efter kastrering och den blir aldrig bättre, så snällare för han att vara nerklippt året runt.

  På sommaren finns det något som heter silvertäcke, det skyddar mot solen (finns även att köpa och klä in bilen i för att skydda den från att bli varm när den är parkerad, kolla på det nu när ni ska få barn också, tar ju en stund innan Ac’n går igång! 🙂 Sedan kan man även köpa just rena kyltäcken, samt kyldynor. Otroligt bra investering när man har hund för då kan hundarna själva välja att ligga på kyldynan. Kyltäcke / Silvertäcke rekomenderar jag att använda på promenader varma dagar eller om det är varmt och ni märker att hundarna påverkas av värmen.

  På vintern finns det massa bra vintertäcken och även overaller för att skydda mot snö, slask, vägsalt och såklart också kyla.

  Ni gjorde det rätta mot Affe och jag hoppas ni får ordning på Affe & Batman, önskar ni hjälp, tips och råd är det bara slänga iväg ett mail till Narwaniaskaniner@live.se – har tränat x antal ”problemhundar” och gått kurs i hundens beteende. Har själv 3 jämnåriga tikar varav den ena kan försöka skapa bråk ibland så har ju erfarenhet av samma situation! 🙂

  Reply

 • my

  Haha alltså jag pallar inte så söt <3

  Reply

 • Linda

  Herregud vad fin han är Jonna! Vi har själva rakat ner våran pekingese för han led av värmen men nu mår han såå mkt bättre!💗
  http://www.leyasmatte.com

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *