Min bästa midsommar

Imorgon är det midsommar och jag har tänkt tillbaka på hur jag firat tidigare år.

Mina bästa midsommarfiranden är helt klart när jag var liten och firade midsommar med min pappas släkt.
Vi åkte till en liten by som heter Västra Harg som ligger en liten bit ifrån där jag växte upp.
Där samlades alla i släkten plus några vännner till dom vuxna för ett REJÄLT firande hos min farbror.
Vi var väldigt många barn där med och det var väl det som var det mest roliga att vi hade en husvagn på tomten där vi hängde. Sen fanns det ju sååå mycket mat, dricka och snacks att vi var i himmelriket.

Man började fira på förmiddagen med att blocka massor med blommor för att göra fina kransar och sedan skulle man äta och leka lekar och sist men inte minst så skulle hela V-Harg dansa runt midsommarstången och gå tipspromenad som man sedan fick en massa priser för. Så nästan alla vann någonting vilket var väldigt fint.
Den som hade flest rätt fick välja pris först och den som hade näst flest rätt ficka välja sedan och sen höll det på så tills allt var slut.
Det var ganska simpla priser men man blev väldet glad ändå.
Jag vet att jag vann en engångsgrill ett år och jag vart helt överlycklig haha!

Efter det så gick man upp till huset igen och åt massa godis och snacks och berättade massor med bellman historier medan dom vuxna festade på.
Nu idag förstår jag ju att det var mängder av alkohol och att det kanske inte är så bra att dricka så mycket i barns sällskap. Men jag har inte lidit av det och jag minns att allt gått bra under åren ändå.
Förutom när jag var fem år, jag minns det som att det var igår….
Jag  gick upp dagen efter midsommar för att dricka och tar ett glas som står på bordet och tar en klunk, jag trodde att det var apelsinjuice men det visade sig vara blandat med sprit.
I samma sekund som jag bara sprutar ut innehållet ur munnen så kommer min farbror och frågar vad jag gör haha.
Usch jag kan på riktigt inte dricka apelsinjuice än idag efter det!!

Men trots detta så är det ändå dessa midsomrar jag älskade mest för alla vuxna där var så barnkära och verkligen lekte med oss och berättade roliga historier osv.

Har ni någon midsommar som har vart bättre än någon annan?

 

Comments 4
 • Kirsten

  Det är sådant hemskt idag om barn är med i vuxet sällskap när enns föräldrar dricker sprit. Jag själv var med när mina föräldrar hade fester och var i väg på fester. Och jag är vuxen nu, och har aldrig tagit skada av det.

  Tycker det är tabu idag när enns barn är med där föräldrar dricker. Då har det ändån varit en förälder som har hållt säg nykter. Är själv uppvuxen på 80-90 talet, och jag har inte tagit skada av att vara med mina föräldrar när de har varit på fester eller haft fester. Idag skall man ju lämna bort barnen för de inte skall ta skada av det, att föräldrarna dricker sprit.

  Reply

 • Lovisa

  Haha, när jag var liten gjorde jag samma sak med min pappas alkohol. Jag satt bredvid honom han drack juice blandat med någon sprit och jag drack fanta o lyckades ta fel glas…

  Reply

 • Ninni

  Låter mysigt.
  När jag var liten firade vi med mina föräldrar och lillebror hos min mormor o morfar i Västervik. När min bror tragiskt gick bort i cancer började mina föräldrar missbruka alkohol. Så mår fortfarande illa när jag tänker på det. Hur många högtider och andra dgr som förstörts av alkohol. Nu när jag själv fått barn firar vi midsommar utan alkohol mkt pga mina föräldrar nu är nyktra alkoholister och vi firar med dom samt att jag är sjuk och inte kan dricka alkohol. Innan jag blev sjuk drack vi ibland alkohol när vi hade främmande men alltid med måtta.
  Tror det är ok att dricka alkohol när barn är med men med måtta.
  Hoppas ni haft en fin midsommar.
  Kram

  Reply

 • Josefine

  Preggo med 19 dagar till bf, vet inte om jag kommer dricka i sällskap av mina barn i framtiden 😕 det får nog hända när mormor/morfar är barnvakt 😊🌸

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *