Gravidkläder

Det här med att bara blir större och större under graviditeten märks ju verkligen nu när alla mina kläder spricker och jag har inget fint att ha på mig.
Som tex på midsommar ville jag vara lite uppklädd då Jocke hade på sig skjorta osv.
Men ALLT jag testade var för litet, gick inte att knäppa eller på spräckte jag det.
Jag har tre par gravidjeans (ett par jag affe bitit sönder), ett par mjukisbyxor, en mjukislänning och två tröjor, varav en av dom är en tjocktröja.
Inget av det är speciellt ”fint” när man vill klä upp sig. Eller jo, en av tröjorna men den har jag ju alltid på mig så det är ju inte så roligt.
Jag är väldigt trött på att gå i jeans och tshirt dag ut och dag in när det är 28 grader ute.
Och även att ha på mig samma kläder till vardags som när man vill vara lite uppklädd.

H&M har skapligt mycket för gravida men allt är så basic och det finns liksom inte så mycket som man kan klä upp sig med.
Klänning vill jag inte gå i hela tiden heller då jag måste ha stödstrumpor på mig oftast och det ser helt sjukt ut om jag har klänning till mina fula strumpor. Jag måstre helt enkelt isåfall skaffa mig finare stödstrumpor isf hahaha!
Dock så älskar jag ju klänningar och det är ju så skönt och smidigt att ha på sig det när det är varmt ute.
Och H&M har faktiskt några snygga skjortklänningar såg jag på hemsidan men jag passar verkligen tyvärr inte i skjortor. Jag ser verkligen helt knäpp ut i skjorta haha…

Jag googlade häromdagen på ”snygga gravidkläder” och fick upp en sida som hade jätte fina kläder (minns inte exakt vad den hette) men varje plagg kostade ca 500-600 kr som MINST(!!) vilket jag knappt ens lägger på kläder till mig själv i vanliga fall och då känns det ännu mer onödigt att lägga det på några plagg jag bara ska ha i sommar. Självklart skulle jag kunna lägga det på några enstaka plagg men att lägga så mycket på varje plagg nu som jag bara kan använda under 15 veckor känns så där. Speciellt när jag inte bara behöver ett plagg utan flera stycken så jag har lite ombyte. Och lite för varje väder…

Så är det någon som vill tipsa om lite ”finare” gravidkläder till ett bra pris så får ni gärna göra det! 😀

Comments 42
 • Ida

  Next har lite. Samt Anna field

  Reply

 • H

  Gravidleggings, långt linne från tex Cubus och så ett snyggt bola gravidhalsband till. Tunika funkar också.

  Reply

 • Josefine

  Boohoo.com har fina gravidklänningar, jumpsuits och massa annat, gå in på boohoo.com, sen women, clothing, scrolla ganska långt ner till maternity. Dem kostar mellan typ 80kr till 400kr 🙂

  Reply

 • Victoria

  Asos har fina gravidkläder tycker jag. Hittade bland annat ett par väldigt sköna skjorts där som jag använde typ varje dag nu 🙂 är själv gravid i vecka 30

  Reply

 • Sofia

  Boohoo.com har snygga o prisvärda gravid (och vanlig) kläder. Älskar alla deras klänningar!! Dock är de väldigt små i storlekarna så jag brukar alltid gå upp minst en storlek när jag beställer därifrån. Köpt massa gravid och vanliga kläder där genom åren!

  Reply

 • Emma

  Asos har fina gravid kläder, tycker jag.

  Reply

 • Annie

  Jag handlade typ alla mina mammakläder på Zalando. De har både billigt och lite dyrare. 🙂

  Reply

 • Linda

  Nu vet ju inte ja vad du tycker är lite finare, men hm.se hade en hel del vad jag tycker är finare klänningar och blusar. I finare material och med spetsdetaljer. Såg flera fina klännigar som även kan avändas under amningen, då känns det ju lite mindre ”onödigt”. Så tips är att kika där 👍

  Reply

 • I

  Ida Warg som också är gravid nu har vanliga kläder men letar efter klänningar/toppar som har resåren högt över midjan. Så hon handlar från Gina tex som sitter jättebra på henne även fast det är icke gravidkläder 😊 du kan ju ge det en chans 😃

  Reply

 • Michaela

  Ett tips är att kolla ASOS gravidkollektion! Lite dyrare än H&M men lite roligare plagg att välja mellan! 🙂

  Reply

 • Emma

  Det finns väldigt många ‘vanliga’ kläder som man kan använda. Jag är lika långt gången som du är och det finns så många fina klänningar, blusar och skjortliknande plagg som man kan använda även före under och efter graviditeten. Nelly tex har väldigt fina kläder som inte tvunget måste kosta så mycket, HM som du skrev, mamalicious osv. Försök hitta plagg som är lite luftiga för magen men som är fina även när den blir normal om den nu blir det igen, tveksam på att min blir det😂 Så hade jag satsat isf på att köpa riktiga gravidkläder till botten plaggen, alltså kjolar, byxor, shorts o så:-)

  Reply

 • Amanda

  Hej! Jag har skickat dm till dig på instagram 😊 / Amanda

  Reply

 • Emma

  Gravidkläder gruppen på fb 🙂

  Reply

 • Matilda jarl

  Hej
  Vet att Lindex säljer gravid kläder också. Dock vet jag inte om det finns mycket utav just fin kläder.
  Men ett tips 🙂
  Kram

  Reply

 • Marielle

  Gravid kläder är ett skämt och de finns inte alls bra utbud av det. Jag har faktiskt köpt vanliga kläder fast bara gått upp storlekar större. Typ som Gina då har jag tagit storlek 40 eller 42 på toppar / klänningar. Fått så mycket kommentarer och frågor var jag köpt mina kläder/ gravid kläder men då har jag shoppat vanliga kläder och gått upp en storlek som sagt. Så det rekommenderar jag verkligen 🙂 hoppas du hittar något, det är inte värt att lägga massa pengar på massa gravidkläder då man bara är gravid 9 månader.
  Jag är i vecka 37 och det har gått så himla snabbt 😅

  Lycka till ! Kram

  Reply

 • Carro

  Asos.com 😃 Fri frakt till Sverige 👍

  Reply

 • J

  Ett tips som min kompis berättade var att hon köpte vanliga kläder fast på Plus size istället, typ på HM så finns det ju kläder för större som är fina och dem kan man ju ha när man är gravid 🙂

  Reply

 • Marie

  Jag köpte kläder på vanliga avdelningar fast i stretchiga material. Och någon storlek större. Tror bara att jag köpte byxor i gravidavdelningen. Men klänningar som är långa borde funka för att dölja stödstrumpor. Jumpsuits i nån storlek större än du brukar ha. Dom brukar funka även efter graviditeten då dom ändå ofta inte ska sitta tajt. Långa kjolar. Hm brukar ha gravidshorts, till det kan du ju köpa någon lite festligare top på vanlig avdelning. Jag kan tillägga att gravidvyxor är bland det skönaste jag har ägt och jag använde dom låååångt efter att barnen var födda.

  Reply

 • S

  Kolla ASOS, dom har bra gravidkläder som inte är jättedyra.

  Reply

 • Sussi

  Mitt tips är att köpa vanliga kläder fast större storlekar och klänningar/tunikor/tröjor som man kan ha mage i 🙂 jag köpte typ inga gravidkläder under min graviditet (förutom leggings) hade endel tajta tunikor med där magen framhävdes vilket jag aldrig skulle sätta på mig utan att vara gravid 😂 haha

  Reply

 • Sussi

  Glömde skriva att jag också hade stödstrumpor men jag köpte genomskinliga i nylon som jag hade under leggingsen så de syntes inte… iofs va jag inte så mkt gravid på sommaren men tipset är ändå genomskinliga stödstrumpor och långklänningar 🤗

  Reply

  • mrslundell Post author

   Det är sånna jag har men dom är ljusare än min hy så det ser helt sjukt ut haha

   Reply

   • Sussi

    Hehe oki 😜 då får du satsa på långklänningar så de inte syns 😉 på hösten är det inga problem iaf för då kan du ha leggings över bara, iofs är nog det mindre varmt än jeans också så du kan ju ha det i sommar med 😜

    Reply

 • Ida

  Kolla asos! Dom har fina och prisvärda gravidkläder. Själv beställt mkt där:)

  Reply

 • Angelica

  Jag skulle vilja tipsa dig om att köpa begagnat 😀 Du verkar ju high på de här med köp o säljsidor så kolla där! Håller med dig om att det är sjukt onödigt att lägga så mkt pengar på något som används så kort tid. Annars kan jag oxå tipsa om att köpa vanliga långklänningar och mer rymliga klänningar. När jag väntade sonen som är född på hösten hade jag knappt några gravidkläder utan använde mina vanliga klänningar. Flr finns många modeller som funkar även för magen. Testa dig fram! Bekvämt ska det ju va 🙂 sen kan jag även tipsa om kompressionsstrumpor/strumpbyxor i nylon. Testa slicks. Liite snyggare kanske om man vill ha kortare klänning. Lycka till!

  Reply

 • Linnea

  Zalando, Lindex, Ellos, Cellbes, Bonprix.

  Reply

 • Mimmi

  Bonprix har en del fint tycker jag 🙂

  Sen finns det ju grupper på Facebook även för just gravidkläder, och secondhandbutiker har ofta en egen del för just gravid- och mammakläder.

  Kram!

  Reply

 • Amelia Forsén

  Handlade alla mina mammakläder på Zalando. Billigt, fraktfritt och jättelätt att skicka retur om nåt inte skulle passa 🙂

  Reply

 • ToT

  Jag har varit gravid många gånger och aldrig någonsin använt gravidkläder. Jag använde vanliga kläder. Köp lite större storlek. Prova ska du se, det funkar bra. Köp typ klänningar som inte är figurnära, då kan du ha det mesta. Bonprix är billiga och har många fina klänningar som är ganska stora och du kan ha magen i dom. Kostar runt 150-300 kr. Somriga och fina. Många utan ärm så det inte smetar åt och klämmer. Bara ett tips.

  Reply

 • Viktor Högnäs

  Dåligt att det finns så lite, mycket verkar vara basic, i de flesta klädsortimenten så att säga. Tycker det borde finnas mera ”annat” som klär upp en lite extra. Hoppas du hittar något. 🙂

  Reply

 • Amanda

  Hej fina Jonna! Stort grattis till graviditeten för det första. Måste säga att du glänser verkligen som gravid!

  Mitt tips till dig är asos.com, dom har mycket basic, men även en kategori som heter ”exclusive” där dom har lite finare gravidkläder som t.ex klänningar och kjolar till tillställningar eller när man vill klä upp sig. Det finns långklänningar som är i ett väldigt tunt och fint tyg som gör att man kan ha sina mindre fina stödstrumpor under. (Det var så jag överlevde på sommaren) Väldigt prisvärda! Samt ett väldigt bra utbud på gravidunderkläder och även kläder till amningen när lillen är ute.

  Hoppas att du hittar någonting fint som matchar din fina utstrålning. Ha en trevlig helg!

  Reply

 • Emma

  Jag var också gravid på sommaren. Levde i långklänning och tröja/linne med en lång kjol.
  Tror jag köpte långklänningen på Lindex gravidavdelning och kjolen var bara en vanlig kjol.

  Annars kanske tights från H&M och nån snygg topp till? Då kan man ju ha nästan vilken som helst men i större storlek.

  Reply

 • Jonna

  Asos har finklänningar och vanliga kläder till normalpris 🙂

  Reply

 • Malin

  Jag köpte faktiskt mycket begagnade klä3på tradera billigt o bra och hittade mycket fint. Kändes onödigt o köpa nytt när de ska användas så lite
  😊

  Reply

 • M

  ASOS! Helt klart absolut bäst gravidkläder! Och BOOHO. Billigt och snyggt <3

  Reply

 • Anna

  Jag har en del nästintill oanvända gravidkläder i stl 38/M ifall du är intresserad. Några klänningar, toppar och byxor. Kan skicka bilder ifall det är av intresse 🙂

  Reply

 • Linda

  Kan tipsa om gravid stödstrumpbyxor, passar bra till klänningar.
  Och köp typ vanliga klänningar eller linnen fast någon storlek större, funkar ju 🙂

  Reply

 • Anonym

  Alltså Ullared har faktiskt en hel del fina och billiga gravidkläder verkligen! Kanske lite långt att åka men det kan ju vara värt de i slutändan då dom har extremt mycnet bebis saker osv

  Reply

 • Caroline

  Klänningar använde jag många ”vanliga” mdn byxor o schorts ville ja gärna ha i mammakläder o köpte mycket av de på bonprix, kan även tipsa om deras amnings bh-ar de e ett bra pris på dem o dem är väldigt sköna:)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *