VIKTIGT INLÄGG!

Vad är grejen med att vara en jävla polis mot andra jämt och ständigt?
På min Facebook och 99% av mina läsare på bloggen är sjukt vettiga och vi kan ha en dialog i kommentarsfältet och vi glädjes oss åt varandra. Men där emot på min instagram finns det oändligt med folk som ska tycka till lite för mycket om andras liv och vad andra gör och hur dom gör.

Idag så la jag tex upp en bild på bebishörnet i vårt sovrum för att jag tyckte att det blev så himla bra att jag helt enkelt ville visa andra vad vi gjort. Dom flesta tyckte att det var super fint och hoppades att allt med graviditeten skulle gå bra osv. Tack för det, det värmer verkligen jätte mycket!
Men sen fanns det väldigt många som tyckte att bebisen säng stod för långt ifrån våran säng. Den står MAX 1 meter och 20 cm ifrån våran säng och våran säng syns inte ens på bilden så jag har ingen aning om var dom ens kunnat få för sig att det är ”för långt ifrån”.

Sen var det även folk som skrev att bedside crib eller vad det heter är mycket bättre och att det är det man SKA ha. Det kanske passar dom superbra MEN jag tror inte att det är nått för oss då vi har tre hundar som sover med oss i sängen och mer än gärna hade lagt sig i bedside cribet då vi vet hur dom funkar. Och vi har ingen lust att dom kväver vår bebis. Sen kan det ju även hända att Affe och Batman ryker ihop under natten då dom inte är 100% sams än även om det verkligen har bättras nått enormt mellan dom.
Och aldrig i hela mitt liv att jag skulle låta det ske över min lilla bebis. Den risken tar jag helt enkelt inte.

Det var även några som skrev att jag aldrig kommer att orka gå upp ur sängen om nätterna för att hämta barnet när den ska ammas så därför ska jag ha sängen tätt intill vår säng.
Jag blev lite förvånad att dom skriver att jag aldrig kommer att orka det om natten?
Hur vet dom hur jag är på natten och vad vet dom om hur jag är när jag vaknar om natten?
Jag har faktiskt väldigt lätt att vakna och bli pigg på natten det är snarare DET som är problemet, att jag blir så pigg att jag inte kan somna om när jag går upp.
Och jag har aldrig haft nått problem med att gå upp ur sängen.
Och dessutom så är det ju som sagt hjul på bebissängen så jag kan ställa den precis vart jag känner för när jag vill helt enkelt, så där är problemet med löst.

Självklart kommer vi att vilja ha bebisen nära oss i sängen för trygghet och för att det är mysigt och då har vi ju två babynests som vi kan välja mellan och ha bebisen emellan oss när det behövs eller när hon inte vill sova i sin egna säng. Alla bebisar är olika och man får ju göra det som passar ens egna bebis bäst. Inte vad som passar andra bäst.

Nu kommer folk säga att man får räkna med sånt här när man är en offentlig person och nej man ska inte behöva ”räkna” med något när man är en offentlig person, folk ska fan kunna beté sig ändå.
Och jag vet väldigt många som inte alls är offentliga personer som också har folk som ska tycka till lite väl mycket om ens barn osv. Vad är grejen med det egentligen?
Jag är ganska säker på att folk egentligen skiter fullständigt i i vilket hörn eller sida vår bebissäng står på.
Ja ni hör ju hur sjukt det egentligen låter?
Eller att jag är för trött för nått under natten så att jag inte kommer att orka bla bla bla.
Det är ju NI som är för trötta för det inte jag. Ni kan ju bara prata utifrån er och inte utifrån mig?
Alla är ju olika och klarat av olika mycket helt enkelt. Det är ju det som faktiskt gör varje person unik.

Jag kommer nog aldrig att förstå mig på det där med att lägga hela sin själv på att klaga på vad någon annan gör i sitt liv, vad den äter för mat, vad den har för inredning hemma, vart en blomma står, vad för färg man har på sig, hur mycket saker man har osv. Jag har nog fullt upp med vettigare saker för mig tack gode gud!

Och kom ihåg en sak, man lär sig bäst själv. Jag lärde mig tex att det går lättare för mig att skriva och göra saker med vänsterhanden, därav är jag vänsterhänt medan du kanske är högerhänt för att det var enklare för dig helt enkelt.
Man hittar sina egna vägar att klara av saker genom att stöta på hinder. Tänk om alla var perfekta som människor och föräldrar? Hur skulle det se ut och vad skulle livet ens gå ut på då?

Jag skulle aldrig skada någon eller göra någon illa på något sätt så vad spelar det egentligen för roll vart fan jag har min babysäng om ingen skadas av att den står på ett ställe?

Comments 40
 • Thea

  Åh lyssna inte på negativa kommentarer! Innan jag fick min son som nu är 3 månader hade folk runt omkring nig så mycket att säga om hur de tyckte jag skulle göra. Jag lärde mig så småningom att stänga av när han kom för att jag lyssnade på min sons behov och gjorde vad som passade OSS bäst. Vi hade spjälsängen vid fotänden av vår säng för det inte fick plats på annat sätt och jag orkade gå upp för amning. Det gör jag varje natt, då går jag upp o hämtar honom till vår säng, ammar säng lägger honom i sin säng igen.
  Du och din man kommer hitta era sätt och vad som passar er bebis när ni lär känna henne. Skit i alla åsikter!
  Ni kommer bli jättebra föräldrar! Kram T

  Reply

 • Therese

  Hahaha folk är galna! Bry dig inte om vad folk skriver, dom är mest avundsjuka!
  Lyssna på din egen instinkt och lyssna på råd från nära och kära. ❤️

  Reply

 • Alma

  Tycker också det är trist och framförallt barnsligt när vuxna personer kommenterar att någon annan gör ”fel” enligt de. Alla gör på olika sätt.
  Tycker erat bebishörn ser mysigt och trevligt ut! Eran bebis kommer trivas!<3

  Reply

 • Milva

  Folk är tyvär idioter ibland och oftast e de just di som har tråkigt som går och kommenterar massor med onödigt skit o drar ner folk, det gäller bara att försöka acceptera eller ingonera dem, Jocke skrev en helt fantastisk tal/dialog på instagram och man ska väll försöka ha den i minnet när man läser alla tråkmånsars kommentarer och bara förstå att vissa folk är bara för att dra ner andra. Du har en grymt bra inrednings öga samt att du och Jocke kommer att veta bäst över ert barn, ta de råd o tips som ni vill ta❤️

  Reply

 • Madde

  Men gud, var in och läste kommentarerna du fått och blir fan mörkrädd på alla som kommer med ”råd” och berättar ”hur det är”.. Jättebra att få råd, ja, men att dra alla barn under samma kam ojoj..
  Min son sov i sin egen säng från dag 1, på andra sidan rummet, så jag var tvungen att kliva upp och det gjorde mig absolut ingenting, när han var 5v så slutade jag att amma och då var jag ju ändå tvungen att gå ner och fixa ersättningen så.
  Nä ni gör som ni vill och ni kommer att få känna er fram och upptäcka vad som känns bäst för er.. Kram på er bägge

  Reply

 • Caroline

  Om folk bara kunde sköta sitt eget och låta alla andra göra precis som de själva vill! Herregud alltså, jag blir så trött på alla dessa förbannade pekpinnar hit & dit!

  NI gör som NI vill och det kommer vara det allra bästa för ER bebis. All lycka! <3

  Reply

 • M

  Jag är 44 år och är det nåt jag lärt mig så är det att de har för mycket fritid. De borde skaffa sig hobby hahaha.
  Så lyssna inte på deras skitsnack.
  När man blir 44 himlar man med ögonen och går 😛
  Jag orkade inte gå upp och amma MEN min karl hämtade dottern o jag satt i sängen o ammade. funkade bra.
  Första barnet sov i egen säng. Andra vägrade o sov 20 min i stöten dygnet runt vart hon än låg.
  Ni hittar ert sätt. Kram

  Reply

 • Rebecka

  Alla mammor eller pappor gör ju sitt bästa för just sitt barn.
  Det första jag lärde mig när dottern föddes var just det. Det spelar ingen roll om man kan köpa dyraste barnvagnen, köper begagnade kläder, matar sitt barn med barnmatsburkar eller så organiskt som möjligt. Alla föräldrar gör sitt absolut bästa efter egen förmåga. Det kommer komma upp så mycket konflikter och situationer som blir så tråkiga annars. För vilken föräldrar som älskar sitt barn gör inte just det??
  Om man tror att det skulle handla om okunskap eller om det påverkar säkerheten för barnet, ja då kan man ju snällt säga något. Men det som är ännu bättre är ju att hänvisa till BVC, de finns ju där för att utbilda föräldrar om det mesta som annars skulle vara farligt och se till så att barnet utvecklas normalt.
  Men nej, det finns inget som heter SKA eller MÅSTE, om det inte handlar om att barnet måste få äta, sova och få närhet. Därför ska man mata barnet, låta barnet sova (i sängen, i famnen eller i vagnen spelar ju mindre roll), man ska byta blöja och ja alla basala behov som nu finns.
  Tycket ni gör det super bra och tycker det är så kul att få följa er i renovering och inredning. Hade önskat ännu fler uppdateringar för att stilla abstinensen ibland 😅, men kan ju inte förvänta sig mer när ni redan gör så mycket!

  Reply

 • My

  Som mamma kommer du se vad som passar bäst för dig och ditt barn💜Försök strunta i dessa människor som bara vill trycka ner dig, dom vet ingenting om vad som blir bäst för er. Stå på dig Jonna❤️

  Reply

 • Jessica klamberg

  Jag själv har aldrig haft våra barn i sängen, dels för jag snurrar som en galning när jag sover och för att jag vill att barnet ska få en ostört nattsömn. Båda barnen har flyttat in i sina rum (som legat bredvid vårt) när de varit ca 4 månader och sovit hela nätter från de varit två månader. Alla är vi olika men jag tror på fasta rutiner på både sömn och mat och mina barn är idag två trygga barn på 12 och 16 år och har aldrig haft vare sig sömnproblem eller problem med magen (gett mat var fjärde timme även när jag ammade). Ni gör som NI tror/kommer veta är bäst för eran lilla bebbe ❤️ Lycka till och gå på ERAN magkänsla!

  Reply

 • Theres

  Jag har 4 barn och hade inget bedside crib till någon av dem och det gick BRA ändå 😉

  Reply

 • Tine

  Det är så sant det du skriver, kör ert eget race och lyssna inte på andras åsikter. Såklart kan det ibland kan vara skönt att bolla olika saker och få tips men då ber man ju om det. Bara NI kommer veta bäst vad er tös behöver <3 Lycka till med allt!

  Reply

 • ToT

  O herre gud. Snälla människor. Vilka är ni som hela tiden kommer med det här ska ni göra och det här får man inte göra, och det här är fel och det är bara rätt. Vilka är ni att veta allt som är rätt och fel? Vad har ni för utbildning? Är ni alltså gud? Varför skulle ert rätt vara det enda rätta? Det finns FLER rätt ÄN ett rätt. Det finns fler möjligheter än en möjlighet. Kan folk sluta tro att ni är dom enda som vet och kan allt.
  Ni ser en kort stund av Jocke och Jonna, och med det tror ni att ni känner dom. Jag blir mörkrädd. Att tro att man är den enda som har rätt, är fasiken inte friskt.

  Ponera att dom lägger barnet i en säng bredvid sin säng, då säger ex antal att det är fel, lägger dom barnet i sängen, säger ex antal att det är fel, lägger dom barnet i ett annat rum, säger ex antal att det är fel, lägger dom barnet för långt från sängen säger ex antal att det är fel. Vad är då rätt? Hur dom än gör, så kommer dom att göra fel i folk ögon.

  Jag är en enkel människa med både fel, brister och vetskap om att jag inte är perfekt. Jag är glad att jag inte är perfekt för då vore jag helt ensam i hela världen.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Haha jaa du har så rätt i det du skriver, det är verkligen så där det är!! Vad man än gör så är det fel. Hade vi valt att bebisen BARA sov i vår säng så hade alla sagt att vi är dumma i huvudet som har bebisen där när hundarna sover med oss och att bebisen måste ha en engen säng för att vänja sig att sova själv. Haha så roligt att du med märker hur folk beter sig! 😀

   Reply

 • Anitha

  Tänk att några vet precis hur du fungerar och hur du vill ha det! Människor som aldrig känner sig nöjda, måste klaga. Det är bara du som vet hur dina tankar går! Mycket kommer av sig själv när lillan finns i din famn! Jag tycker babyshörnan blev jättefin! Du har bra smak! Kram

  Reply

 • Johanna Carlén

  Jag kan säga så här att min son blir snart ett och redan från födseln så har han sovit i sin späjlsäng som låg kanske 1m ifrån vår säng och det har inte varit något problem med honom att sova eller att mata om nätterna. Skit i vad dem andra ska säga. Ska alltid finnas folk som tror att dem är proffs bara för att dem redan har barn.

  Reply

 • Sara

  Förstår precis vad du menar. Jag gick precis ut med att jag är gravid och då det är väldigt tidigt var det inte heller något folk väntade med att tala om för mig. ”Man berättar inte så tidigt bla bla ”.
  Vi har försökt att få barn i 2 år så för oss var det en vinst i sig att det ens funkade. Ja du vet ju vad jag menar. Men är så trött på att folk ska tala om för en cad som är rätt och fel osv. Det är helt individuellt hur man gör.
  Men när det kommer till att ha barn är det viktigaste att ge barnet kärlek. Resten löser sig på resans väg 😍

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jag förstår precis vad du menar!!! Vi var ju också väldigt tidiga med att gå ut med det och det gjorde vi av många anledningar, dels att vi villa att det skulle komma från oss och inte ifrån tidningar. och för att vi ÄNTLIGEN efter fem år av försök hade lyckats bli gravida och det var DET som spelade roll just då, att vi äntligen lyckats och att vi kunde få barn! Sen att det kan bli missfall är ju en sak, men vad som helst kan ju hända hela tiden oavsett hur långt in i graviditeten eller livet det är. Man väntar inte ett missfall utan man väntar ett barn. Och är det så att det olyckligtvis skulle bli ett missfall så behöver man stöd från alla runt omkring sig för att ta sig igenom det. Stå på dig och lycka till med graviditeten <3

   Reply

 • Nina

  Jonna folk älskar att lägga sig i och påpeka saker och ting när man har/får barn. Finns såna poliser överallt. Jag är gravid nu i vecka 11 och har redan fått kommentarer från folk om hur jag ska uppfostra, om att jag som ensamstående inte kommer klara det och att jag inte bör samsova med bebisen när den kommer för då kommer jag rulla i sängen och kväva den! Folk är ärligt talat sjuka i huvudet och det är bara att skita i dom. dom älskar att lägga sig i och påpeka. Kram till dig och Jocke ni kommer bli toppen föräldrar!

  Reply

 • Bellan

  Viktigpettrar kommer man inte från 🙂

  Reply

 • Alexandra J

  Man ska alltid köra med det man själv tycker känns bra för en själv. Det som kanske fungerar för er kanske inte fungerar för någon annan. Men tyvärr finns det folk som tror dom vet allt och att deras sätt är bäst. Jag och mina 2 barn som följt er länge är så glada för er skull att ni ska få barn och önskar er all lycka till!!

  Reply

 • Johanna

  Jonna! Vi har också vår bebis säng 1 meter från vår säng. Har låtit henne sova i sin egna säng sedan dag 1 då vi också har en hund i sängen. Hon är nu 5 månader vår lilla tjej och det har funkat superbra för henne att sova nätterna i sin egna säng. Sover hela nätter nu, tror att om man vill de ska sova egen säng så ska man inte vänja de vid eran säng heller. De vet ju inget annat. Så får man mysa hela dagarna istället. Var också rädd att vi skulle rulla över osv och som sagt, fungerar så bra! Heja dig och er!!!!

  Reply

 • Victoria

  Folk älskar att sitta och vara hobbyexperter. Är gravid i vecka 31 och har fått stå ut med alla möjligt ”tips”, både bra som dåliga både från var vi borde ha babyskyddet i bilen till vilka våtservetter vi borde köpa. Sånna tips brukar dock sluta med att jag gör raka motsatsen medvetet för att det irriterar mig. Kan tillägga att vi inte heller köpt något bedside crib utan en spjälsäng några meter från sängen. Jag hade inget bedside crib som bebis och det blev folk av mig med så att säga.

  Reply

 • Viktor Högnäs

  Som ovan redan skrivit, strunt samma vad ”poliserna” skriver. Finns ingen fakta att dem vet bättre än du eller mig eller någon annan. Har dem åsikter kan dem ta sina åsikter till sina egna liv enligt mig. Kör hårt ni! 🙂

  Reply

 • Anna

  Styrka till alla som gör de som är rätt för en själv 😉 Moralfjantar kommer man aldrig ifrån, snacka om att vi fick massa skit för att jag valt att jag inte vill amma mina barn och då vet folk inte ens orsakerna utan antar bara massa saker och sen spyr galla! Våra barn har sovit i spläjsängen sen dag 1 och gör de än. Jag orkade då gå upp varje natt och ge mat utan att de gjorde mig något. Nej stå på er och visa moralhögen att dom inte har rätt 🤣😁

  Reply

 • Caroline

  Hej Jonna,
  jag bor också i Norrköping och läser din blogg sporadiskt. Mysigt med bebisen och verkligen jättekul att följa renoveringen och inredningen utav huset.

  Ett tips från hjärtat och i all välmening, lägg ingen tid på dessa förklaringsinlägg. Det tar bara energi från dig och det ger alla idioter och pek-pinne-folk ”vatten på sin kvarn.”
  De vill att du ska försvara dig, de vill att du ska kommentera, de vill att du ska bli ledsen arg och lägga energi på dem. Skit bara i dem! Du har ingenting att försvara, du är inte skyldig dem någonting. Det här är ditt liv, ditt hem, din bebis och du gör precis som du vill. Om du mot förmodan skulle ha ungen på ett annat våningsplan så är det DIN ensak.

  Jag har nog aldrig kommenterat en blogg innan men är så himla trött på att läsa alla paragrafryttares kommentarer och blir ledsen att du ska lägga tid och energi på att förklara dig. Jag förstår varför du gör det, absolut, jag har också varit där för några år sen. Paniken som uppstår om jag inte hävdar mig eller gör mig förstådd. Men idioterna kommer aldrig förstå. De kommer bara dissekera dina svar igen.

  Så, fortsätt blogga, lägg upp bilder och skriv om din vardag. Och blockera/ignorera eller bara ta bort all skit.

  Du vet bäst om dig och ingen annan.
  Kämpa å <3

  Reply

 • Linn

  Hej Jonna och Jocke!
  Bry er inte om alla moraltanter och gubbar. Det kommer att gå toppen för er, för ni kommer att göra det som är bäst för ert/era barn och hitta på det som passar er och ert/era barn. Sedan är det så att det som funkar med ena barnet funkar inte med det andra. Talar för mig själv jag har själv tre barn och alla barn är verkligen olika, första ville bara sova i barnvagnen och bilstolen första tiden, den andra sov i spjälsängen från dag ett i ett eget sovrum och den tredje lite hipp som happ, spjälsäng, barnvagn osv. Så jag vet att ni kommer att göra det som är bäst för ert barn. Lycka till och kul att få följa er vardag. Mvh 35:årig mamma.

  Reply

 • Rebecca

  Bry dig inte! Kommer alltid finnas dom som tror sig veta bäst där ute. SÄRSKILT när det gäller barn och barnuppfostran!

  Reply

 • MaryCaroline

  Jösses, att folk aldrig kan lära sig att sluta lägga sig i och komma med sina jävla pekpinnar! Alla måste få prova sig fram själva och se vad som passar liksom, det finns knappt nåt som är rätt och fel, olika saker passar olika familjer 🙂 Tyvärr kommer man aldrig ifrån andras pekpinnar, vilket är väldigt tröttsamt. Man vet att man inte borde bry sig om vad andra säger, men tyvärr sätter det sig lika mycket som allt annat. Synd att vuxna människor aldrig lär sig att sluta lägga sig i, usch!

  Reply

 • Alexandra F

  Jonna- Alla mammor har någon gång varit förstabarnsmammaor och precis som du väntat sitt första barn. Jag själv fick mitt första barn för ”bara” 7 månader sedan. Pga att sååå mycket folk ska lägga sig i allt så har jag hållit mig ifrån media, men förstår om ni inte har samma möjlighet då media är erat jobb. Vad jag har lärt mig under tiden som mamma är att man får lov att lära sig själv! Ingen kan säga till dig hur du ska sköta ditt barn, för det är du som kommer känna barnet bäst. Jag kan få kommentarer av folk som säger att ”Men herregud, sådär kan du ju inte göra!” Varpå jag svarar ”Öööh, varför inte? Jag har gjort såhär hela tiden och det funkar perfekt för både mig och min bebis!” Och om allt funkar bra, varför ska man då ändra sig?! Det finns och kommer alltid finnas knäppa människor, men jag som följt dig och Jocke i flera år VET att ni kommer bli de mest fantastiska föräldrar ett barn bara kan drömma om. Ni kommer upptäcka och lösa era egna problem, och INGEN behöver lägga sig i. Babyhörnan blev fantastiskt vacker och jag tror bebisen kommer sova alldeles utmärkt däri! Kram! / Alexandra F <3

  Reply

 • Angelica

  Ja de är kul när andra (ofta helt främmande människor) vet bättre om ens liv än man själv gör 😂😂😂 älskar oxå detta att så å många måste slänga in ett ”men alla barn är olika” eller ”Vi är alla olika” efter en lång utläggning om vad dem själva tycker eller hur dem gör. Det är ungefär som att säga gör du som du vill men det är ändå inte lika bra som det jag gör. Mångas världar verkar vara antingen svårt eller vit. Finns inget däremellan verkar det som. Är det såhär för mig så är det såhär för alla. Eller är folk dåliga på att uttrycka sig? Hur som haver, råd och tips av ”välvilja” skall i mångt och mycket hållas för en själv tycker jag såvida inte någon BER om råd. Jag förstår verkligen inte det här med att så många människor verkar känna ett behov av att uttrycka sina åsikter (som att någon skulle bry sig egentligen?). Ta råd från någon du verkligen vill ta råd ifrån skulle jag säga. Hur som haver: jättefin säng och det kommer bli hur bra som helst var än bebisen kommer sova 😄😘

  Reply

 • Elin

  Fy vad oförskämda människor kan va. Jag är helt övertygad om att du och Joakim kommer bli helt fantastiska föräldrar till eran dotter oavsett om bebisen sover med er eller i egen säng. Det avgör man själv.
  När jag väntade min dotter så var jag inställd på att hon skulle sova i sin egna säng, som stod en bit bort men nej.. både jag och hon ville ha närhet. Hon sov brevid mig/ mellan mig och hennes pappa fram till hon var 8 månader. Då fick hon sova i sin säng i sitt rum pga att vi alla tre vaknade flera ggr per natt pga att hon va en virvelvind i sängen. Åh herregud nu dör la föräldrar där ute som ser att vi lät våran dotter sova i eget rum. Men för OSS funkade det kanon bra då. Hon sov hela nätter. Vi sov hela nätter. Perfekt! Men sen när jag och dotterns pappa flyttade isär började hon sova brevid mig igen av olika skäl. Vi behövde närhet. Det gör hon än idag. Hon är 4 år och så länge hon vill sova brevid mig och ha närhet så kommer hon få det. Jag kommer inte tvinga henne till att sova i sin egna säng om hon inte vill det. Hon gör det när hon själv känner sig redo.
  Som sagt, när jag var gravid så trodde jag inte det skulle bli såhär men det är det som är så spännande. Man vet inte vad det är för liten mini människa i magen, vad han/hon har för personlighet, hur han/hon vill ha det och vad som funkar bäst för just ER!

  Tack för en bra blogg. Du är fantastisk JONNA ❤

  Reply

 • Niobarnsmamman

  Ja det här är något jag har märkt att blir mer och mer vanligt, att veta hur andra ska göra och att tro att det egna sättet är bäst. Det börjar redan under graviditeten. Man ska gå upp exakt rätt antal kilon, motionera i exakt rätt mängd osv. Sen när man har fått barnet blir det bara värre vartefter barnet blir större. Det börjar med amning/flaska, napp/inte napp, egen säng/samsova sen fortsätter det med alla möjliga val en mänska kan tänkas göra. En del familjer är sportiga och då borde alla vara det. En annan familj kanske har tyckt att det är viktigt att läsa mycket böcker för barnen men då hinner de ju inte vara så sportiga och tvärtom. En del lär sina barn hjälpa till och andra förbannar ”barnarbete”. Och sen måste man ju minnas att ha rätt antal barn också, två eller tre är lagom och helst av båda könen. Jag har nio barn, för att jag vill och för att jag kunnat. Är jag accepterad som förälder? Nej! Men jag vet att jag är en bra förälder för mina barn. Det är min man också. Vi har trygga och lyckliga barn. Vi har inte råd med märkeskläder eller dyra prylar men de får växa upp i ett hem med kärlek från oss och syskonen. De får växa upp i ett hem där man får hemlagad mat och där man hjälper varandra. De får många kramar och behöver inte somna till gräl. Det räcker för att få välartade barn. Det känns så onödigt att folk ska hålla på kritisera varandra. Alla gör sina val och ingen kan göra allt på bästa sätt men alla vill göra det bästa av sin egen situation. Jag skulle önska att alla kunde glädjas med varandra istället för att kritisera. Många tror sig vara så toleranta och respektera andra men som storbarnsfamilj märker man så tydligt att det som anses som normalt eller rätt sätt är som att balansera på en spindeltråd.

  Reply

 • Marie

  Jonna, det är verkligen inget att bry sig om! Ta till dig av råd du tycker är vettiga och strunta i resten. Vissa människor blir väldigt vilsna i all sin välvilja (för jag tror ju alla råd egentligen är skrivna med goda intentioner) och förstår inte att saker kan göras lika bra på 100 olika sätt. Låt det bara rinna av dig som en gås.

  Reply

 • Eva-Lena

  Oj, att folk bara orkar. Jag har 6 barn födda inom 7 år och har fått höra såååå många onödiga kommentarer. Jag har inte haft bedside crib till någon av dom, en ville sova i sin säng från start, en ville sova i sin säng men precis bredvid för den ville hålla handen hela natten, en sov bara på mig, en ville sova mellan i babynest, en sov i sin säng men med filt vid sig med min doft på och en sov helst i vagnen. Med andra ord – alla barn är så olika och man vet aldrig vad som fungerar för just det barnet. Ni kommer bli jättebra föräldrar och jag är säker på att ni anpassar er till just erat barn. Kramar från Finspång.

  Reply

 • Helen

  Bebisen har ju inte kommit än och ni kommer att välja hur ni vill sova när bebisen är här. För sånt går inte att bestämma och planera i flrväg, det är bebisen som bosar och bestämmer hur, var och när ni sover sen!😘

  Dock kan jag lova dej att man fattar inte innan bebisen kommit hur pass trött man är efter en förlossning och av alla vaknätter. och amningshormoner. Man orkar faktiskt inte gå upp ur sängen nattetid. Har man otur som vi hade fick inte vi somna först 4-5 på morgonen hela första veckan med vår nyfödda son. Han vägrade sova om han inte fick ligga på oss och vi vågade inte sova så, varje gång han somnade på värt bröst och vi försökte lägga ner honom mellan oss så vaknade han och gallskrek. Vi var helt färdiga.

  Mycket föreställningar man har om hur det ska vara när barnet kommer inser man sedan inte alls var så som man tänkt och man känner sig faktiskt lika sliten och trött som lycklig och stolt.

  Reply

 • Jennifer

  Usch de där e sååå tråkigt, man behöver verkligen inte vara offentlig person för att få pekfingret om sina barn. Jag har 3st, 10 år, 2 1/2 år o en snart på 5 månader. När jag fick mellanbarnet fick jag höra hela tiden jur fel jag gjorde, jag köpte en emmaljunga scooter ( framåtvänd vagn som e från 6 månader) Milian då va jätte nyfiken, hängde ut på sidorna för att Se och skrek. Så jag tog Emmaljungan då til honom sommva 11 månader då fick jag höra hur synd de va om mitt barn, va rädd han ska va o inte se sin mamma och de kunde inte förstå hur jag kunde vända mitt barn i vagnen.. sen på min äldsta fick jag höra att han ”måste” ringa sin grannkompis varför ska bara en ringa hela tiden osv. Min 10 åring har panikångest och tycker sånt är jätte jobbigt, enl den personen Skulle min son ” rycka upp sig o de e sånt man måste om man vill ha vänner” de gick så pass långt att vi fick orosanmälan på oss. Helt jävla sjukt! Och min son blev jätte rädd o trodde soc skulle ta honom och hans panikångest blev värre. Men de där las ju ner för personen som vill kalla sig min vännina hittade på att vi inte hade pengar att köpa kläder åt våra barn, min som åt alldeles för mycket mat, va jämt hemma från skola för o spela data spel osv. Men soc la ner ärendet 1h efter mötet, roligaste va att vi hade precis vart på ullared och handlat massa kläder till barnen så vi kunde uppvisa kvitto bara för att.. och ja jobb har vi ju både min sambo o jag . Det är såå sjukt hur folk ska lägga sig i saker, det som passar oss passar kanske inte andra hur svårt ska de va o acceptera liksom. Usch.

  Reply

 • Louise

  Det är en sak att vara trött på natten. Men man skiter inte i att gå upp när man egentligen inte orkar. Man gör allt,hur trött man än är. Skriver verkligen folk så till dig så hoppas jag verkligen inte att dom har barn själva.
  Jag har en på 1.5 år. Han har aldrig sovit i samma säng som mig och min sambo. Både för risken att bli klämd och ramla ner nu när han rör sig som en fisk i vattnet. Han ska sova i sin säng om nätterna. Man gör exakt hur man själv vill. Det finns dom som känner sig trygga med att ha bebis i sängen. Ja men varsegod ha det om ni vill. Jag är bara rädd för att ha det själv. Hela världen är inte exakt som er.

  Men sen födde jag för tidigt för min tapp va för kort. Vilket gjorde att han va 1/3 liten av vad normala bebisar e. Å ha han i sängen för att man e trött. Haha jovisst. Snälla ni som säger att man inte kan gå upp ur sängen på natten,skaffa inte barn om ni inte kan sätta barnet före er trötthet.
  Du e bäst!

  Reply

 • Frida

  Sånt där hatar jag!
  när vi fick vårt första barn så visste alla tydligen bättre än oss, ”ska du inte stoppa om han han fryser ju”, ”han skriker du lär väl ge han mat gan är ju hungrig” hej å hå osv osv…

  när jag va gravid med 3e barnet så va jag på jobbet som sommarvikarie så sa en kollega ”du kommer ha sååå ont i ryggen,du kommer va sååå trött,du kommer INTE orka jobba här, du kan glömma allt vad egentid heter” då sa jag att det blir väl vad man gör det till,är väl bara att turas om att få göra saker om man nu vill det” då sa hon ”ja jo vänta du ska du få se att det inte finns nåt som heter egentid, för det är väl ditt första barn” ”nej jag väntar faktiskt vårt 3e barn så jag vet nog hur det är att ha barn” . då sa hon ” jaha ojdå”och såg lite skamsen ut. hatar när folk tror att dom typ är nån annans kropp å vet bättre om dennes liv än vad den själv gör 😣😮
  bebishörnan är jättefin och ni gör väl som ni känner funkar bäst och känns säkrast för er allihop 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *