Lättskrämd?

Under graviditeten så har jag blivit så extremt rädd för saker jag annars inte brukar bli rädd för.
Ser jag en bild som är läskig så får jag typ panik och jag kan vara jätte rädd under natten om jag kommer att tänka på bilden.
Och ni vet ju att jag lyssnade på en ljudbok nyligen som handlade om ett jävla svin som höll tre tjejer fångna i hans hem under 11 år? Och han gjorde både det ena och det andra mot dom.
Efter det så drömde jag att jag blev våldtagen. Jag mådde dåligt hela den dagen sedan trots att jag visste att det var en dröm.

Häromdagen så tittade jag och Jocke på Harry Potter och då drömde jag sedan mardrömmar om det?
OM HARRY POTTER!?!? Det är inte ens läskigt men ändå så måste jag ju tyckt det på nått sätt?

Jag har verkligen blivit super känslig när det gäller filmer och läskiga saker.
Jag kan typ bara titta på barnprogram för att känna att jag säkert inte kommer att drömma nått läskigt om det jag ser. Jag tycker verkligen att det är så skumt då jag älskar att titta på skräck och att lyssna på poddar och böcker om mord eller läskiga historier.
Jag hoppas verkligen att detta kommer att ändras när jag har fött sen!

Comments 10
 • Petra

  Haha, känner igen de där om Harry Potter. Jag va dock inte gravid då utan hade en väldigt stressig period i livet när jag jobbade typ jämt (är ”arbetsnarkoman” när jag är frisk o kan jobba) men under den tiden va de extremt. De negativa är att när jag har såna perioder så pratar jag väldigt mkt i sömnen o jag o pojkvännen hade då tryckt igång Harry Potter som vi skulle kolla på innan vi somnade för natten. De tog ett tag o jag drömde mardrömmar o va halvvaken när jag sa åt pojkvännen att stänga av skräckfilmen…. Åt Harry Potter liksom?! Han frågade såklart va tusan jag menade med de, jag blev ju såklart irriterad att jag sagt så o sa ”ääääh de va inge!” värsta vresigt tillbaka. Hur man kan förknippa Harry-filmerna med skräck.
  Haha. Men de är mkt skratt åt det nu i efterhand, tur man kan bjuda på sig själv 😀

  Reply

 • Ellinor

  Skulle ut & rida i skogen själv, men efter denna bilden så vet jag inte

  Reply

 • Emmi

  Hej! Kan du skriva om några bra podcaste.

  Reply

 • Åsa

  Mardrömmar är jättevanligt när man är gravid. Jag väckte min man typ varannan natt för att jag gallskrek av läskiga drömmar när jag var gravid. Det går över när bebisen kommer, jag lovar 🙂

  Reply

 • Ruth

  Känner igen detta, jag är 70+ och kan inte se våldsfilmer eller mycket annat som griper tag i mig på kvällen, då kommer det i mina drömmar på natten 🙁 detta kom med åldern.

  Reply

 • ToT

  Drömma mardrömmar kommer du inte komma ifrån. Ett skit det där. Speciellt när det följer en dagen efter med en olustkänsla. Hua hua

  Jag har förbokat din bok, hoppas den kommer snart. Kanske måste boka en till annars blir det väl slagsmål. Har flera av din Jockes böcker till barnen. Undra om det går att beställa en till med autograf?

  Reply

 • Lisa

  Jag är också gravid och bara ett par veckor efter dig och det är samma för mig. Jag drömmer ofta och rätt hemska saker och speciellt efter att ha sett bilder eller nåt på tv. Drömmarna är så sjukt detaljerade och jag kommer ihåg dom även dagen efter (kan vara tre drömmar på en natt som jag kan återberätta i detalj). Jag hade samma sak under förra graviditeten men jag upplevde dom inte lika detaljerade som den här gången.

  Reply

 • Josefin

  Hej. Har egentligen inget med inlägget att göra men måste bara säga att du är så sjukt snygg i håret nu när det är kort! Du passar jättebra i det och ser väldigt ”mammig” ut ( på ett bra sätt). Kul att följa din graviditet osv. Lycka till med (Sky) och allt. 💕

  Reply

 • Charlotte

  Innan jag fick barn så älskade jag skräckfilmer, det var typ bara det jag tittade på. Men efter att jag fick barn så klarar jag typ inte av det. Kan inte de en skräckfilm själv iallafall ^^

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *