Sönderstressad hjärna

Shit vad allt börjar bli jobbigt psykiskt nu. Jag känner mig helt sönderstressad i hjärnan vilket gör att den är så stressad att den står helt still. Jag fattar ingenting och jag känner mig typ full.
Detta kan verkligen inte vara bra för hälsan alltså och det stressar mig ju ännu mer, att veta att det påverkar bebis med.

För det första så har min dator gått sönder bara så där från ingenstans, och där av kommer inläggen upp i efterhand, dom har vart klara men jag har inte kunnat lägga upp dom då jag inte kommit in på bloggen. Men det är det absolut minsta problemet och det stressar mig inte speciellt mycket utan mest stressad blir jag av att graviditeten går så fort nu att det är helt sjukt och vi är inte klara med att renovera övervåningen än. ALLA snickare och allt sånt är på semester nu i några veckor och vi har letat röven efter att hitta några nya tillfälliga snickare och målare med det är tydligen omöjligt i dessa tider och på så kort varsel.

Det får verkligen inte se ut så här när bebisen kommer. Vårt hem ska vara en trygg punkt för bebisen. Inte ett renoveringsobjekt med en massa byggdamm, aldrig i livet!!

Men det är inte heller bara det som gör att jag mår skit utan på detta så HATAR jag när folk kan styra och fucka mitt liv. DVS att när vi nu kämpat oss upp dit vi är idag, har gått igenom så extremt mycket för att ens överleva saker så kan någon bara trycka på en knapp och sätta oss i skiten.
Jag gillar inte när andra kan styra vårt liv eller påverka vårt liv vi byggt upp.
Vi har inte kämpat oss hit för att någon annan ska dra ner oss.

Förlåt om det är ett sjukt luddigt inlägg och det är förmodligen knappt ens läsbart på vissa ställen men jag mår verkligen skit just idag vid detta tillfälle och det är som sagt typ som att jag är berusad.
Jag bryter ihop när som och vill bara klippa banden från alla runt omkring mig så INGEN kan förstöra något för mig för deras egna snedsteg.

Nu ska jag lägga mig och sätta på en ljudbok och försöka koncentrera mig på den och förhoppningsvis kunna somna.

Jag hoppas att ni haft en bra kväll och att ni mår bra! <3

Comments 25
 • Melindha

  Kram ❤

  Reply

 • louise

  Stanna upp jonna. Vad är viktigast just nu? Bebben eller huset? Jag förstår att ni vill kunna ge henne allt. Ett fint hus,kärlek och gulliga saker.
  Men jag lovar dig.. huset kommer bli färdigt inom sin tid. En nykläckt bebis kan jag lova dig till 100 %, hon kommer inte bry sig ett skit om det byggs, hon kommer inte bry sig vilken färg väggarna har.
  Det enda hon kommer vilja ha är kärlek. Hon vill ha föräldrar som finns i hennes närhet.

  Sätt dig ner i lugn och ro nu och försöka synka med den lilla i magen. Vad tänker hon på tror du? Tror du hon blir stressad av att huset inte hinner bli färdigt? 😉
  Eller tror du som jag att hon bara helt enkelt är glad för att hon varje dag hör sina föräldrars röster? Du och jocke är dom viktigaste ”sakerna” i bebbens liv. Absolut inte hur huset ser ut.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jag förstår vad du menar men jag tror att du missförstår mig, bebisen kan inte bo på en byggarbetsplats med massor med byggdamm osv. Hemmet måste vara en trygg plats för bebis <3

   Reply

 • ToT

  Förstod inte riktigt vad du menade. Är det vanligt folk som vill förstöra eller är det såna ni jobbar med? Klipp så mycket band ni kan med personer som förstör för er, radera alla som går. Byt ut om det går. Är det kontrakt, gör dom bara klara och sen byter ni bara. Det är deras förlust. Är det avundsjuka människor som vill göra illa? Finns det minsta möjlighet till anmälan, gör det. Klipp även kontakten där. Svårt att hjälpa till, att komma med råd när man inte vet vad det är.

  Du ska inte ha barn förrän i oktober, 1-2 veckan i oktober vad jag förstår det som, och semestern är över i augusti. Ni hinner bli klara med övervåningen. Försök kanske att ta in fler företag eller personer. Ser inte ut som att det är så många där. En snickare och en målare typ är vad man sett (finns säkert nån bakom kulisserna) vad vet jag? Kanske inte så dumt att ta in ett gäng så det händer lite. Missförstå mig inte. Jag vill bara er väl verkligen. Jag är för gammal för att larva mig. Kunde ju som jag tidigare skrivit kunna vara både din och Jockes mamma. Jag försöker alltid komma med råd, lösningar och svar om jag kan. Seriöst. Tror jag dessutom köpt snart allt det man kan ni gjort :=) Böcker, böcker, böcker, böcker kläder, ja you name it till ungarna.
  Hoppas att det löser sig och att om du vill ha någon mindre luddigt svar skriver så man förstår lite vad det handlar om.

  Ett sista råd, lita inte på för många människor. Öppna inte upp er för folk hur som helst. Man vet aldrig när man blir huggen i ryggen. Tyvärr. Det finns alltid elaka människor i ens omgivning. Man behöver inte vara känd för att ha det så. Det är inte alltid ens vänner är ens vänner heller utan många vill åka snålskjuts på en. Tragiskt, hemskt, och för jävligt. Vet inte vart det är på väg längre.

  Stor kram på dig och hoppas du snart mår bättre.
  Jag vill verkligen ditt och din mans väl.

  Reply

 • Nina green

  För varje sak som har hänt har ni blivit starkare tillsammans. Ni har kommit långt och ni ska vara stolta över det ni har lyckas med. Det kommer alltid finnas haters oavsett vad ni gör. Avundsjuka heter det. Ta hand om er. Kram

  Reply

 • Milva

  Försök hålla upp det kommer nog att lösa sig på något sätt, det gör det alltid, hoppas du börjar må bättre snart, mycket styrke kramar o lycko önskningar❤️❤️

  Reply

 • ToT

  Skriver igen efter att sett dig. Du ser inte ut att må bra. Önskar jag kunde göra nått. Vet inte vad det är men du såg inte glad ut.

  Vill bara ge en liten pepp. Glöm inte att ni är superduktiga, tron att ni är genuina, ni är ta mej 17 inga värdelösa människor. Ni kämpar som attan och se bara alla som verkligen tycker om er. Visa mer att ni är människor och inte några perfekta ”vill inte säga det” personer. En människa som tror sig vara förmer än er, som säger ditten och datten, på ren svenska, SKIT i dom. En knapptryck och förstöra. NEJ. Visa er starkare än så. Att visa sig vara svag och göra fel är att visa sig stark. Glöm aldrig det. Alla gör och säger saker, alla gör och säger fel, alla gör och säger tokigheter. Det är normalt, det är sunt. Vad det än är, stå där rakryggade och visa att ni är ni.

  Ni kommer bli bra föräldrar, inte perfekta, för vem är det? Ingen. Ni kommer att få ett bra liv, inte perfekt, för vem har det? Ingen. Det kommer vara med och motgångar, upp och ner. Det enda ni inte ska göra är att vara med energitjuvar och falska människor. Det kommer gå bra för er.
  Vila och ta det lite lugnt Jonna.
  Kanske behöver du nån du kan lita på som du kan prata med.
  Må nu gott och tänk inte så mycket. Sen se så många som verkligen verkligen tycker ni är bäst.

  Reply

 • Sara

  Önskar jag kunde hjälpa dig på nåt sätt. Det kommer bli bättre ♡ Kramar

  Reply

 • Josefine

  På tre månader hinner dom jättelångt med renoveringen.
  Kan du inte blogga från telefonen?
  Stäng in dig om det är det som behövs. Din hälsa är superviktig nu 🌸

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

  • mrslundell Post author

   på tre månader hinner vi ingenting på renoveringen utan snickare osv. Och det ska ju vara klart INNAN bebisen kommer.
   Vi har renoverat sen jag var i vecka 6 så vi har ju inte kommit särskilt långt fast vi har snickare här 6 dagar i veckan. Eller ja hade, nu är ju alla på semester…

   Reply

 • Cecilia

  Strunta i alla andra bästa Jonna. Vet att det är lättare sagt än gjort. Men ni har kämpat för att vara där ni är idag och det ska ni få njuta av. Ni kommer att bli dom bästa föräldrarna och det kan ingen ta ifrån er.
  Kramar till dig

  Reply

 • Emma

  Hej Jonna.
  Hur upptäckte ni att ni hade svartmöggel i erat badrum? Har du några bilder på det? Misstänker det i vårat badrum också :/ Vi vill skaffa ett syskon men vågar inte bli gravid o det skulle vara mögel här hemma 😐
  Mvh
  Emma

  Reply

 • See challenges, As opportunities 💫

  Jag tycker att ni ska skita i vad andra gör, tycker, tänker om er!!
  Tror att det är svårt att inte få den negativa delen när man är offentliga som ni är.
  Tyvärr så finns det så många människor som inte har något bättre att göra än att såra, med vetskapen att det sårar!.. så lägg inte energi på saker som bara tar energi och inte ger något tillbaka!
  Jag tycker ni är en inspirationskälla till många människor, ni är öppna och visar både bra och dåliga dagar.
  Med tanke på jokkes historik och allt det han har fått kämpa igenom och som han helt ärligt går ut till svenska folket är strakt!
  Jag tycker det är helt fantastiskt att ni är så tuffa och starka och visar världen hur bra det kan bli av livet även med psykiska motgångar.
  Det gör det hela mer acceptabelt och inte så ”tabu” att vara annorlunda.
  Folk förstår inte vilket kaos det är i huvudet…
  Och du Jonna vilken fantastisk stöttepelare du är!
  hoppas att en dag ni kan föreläsa/jobba med ungdomar som har det svårt 🙂 ni hade varit den perfekta inspirations källan.

  Vet inte vad jag vill med detta skrivande mer än att låt ingen trampa ner på er 🙂
  Njut av det fina ni har 🙂 snart kommer bebis och då finner man meningen med livet, sån kärlek 😘

  Ha en toppen dag ❤️

  Reply

 • Amanda

  Förstår din känsla då det är enormt stort att få ett barn.
  Dock är en liten filur som en vacker växt till en början som helst är med dig överallt vilket gör att du kan hålla dig i de rum som är fixade. Er gobit kommer inte på flera månader vara så intresserad av inredning även om jag förstår stressen. Mitt bästa tips är dock att fixa en härlig hörna att hänga att mata oavsett amning eller flaska för käre någo så mycket tid som går till att äta.

  Stort lycka till! Ni kommer bli kanonföräldrar och er skatt har tur som har föräldrar som redan innan ankomst bryr sig så ❤️

  Reply

 • S

  Hejsan Jonna! 🙂 Gud vad det låter som att ni har mycket otur just nu.. :/ hoppas det löser sig så snabbt som möjligt för er! Förresten, jag såg på din och Jockes youtubekanal att ni bestämt att namnet på er dotter förmodligen blir Lunabelle. Tycker att namnet är gulligt, och menar absolut inget illa men du har inte tänkt på att hennes förnamn och efternamn blir ganska lika? Typ om man skriver ut hela namnet; Lunabelle Lundell, så är det i princip samma bokstäver och liknande kombinationer, alltså att båda namn börjar med ”Lun” och slutar med ”ell”-ljudet. Detta kanske inte är någonting ni alls bryr er om eller rent av gillar, och då var det inget såklart! Tänkte bara eftersom du tidigare inte gillat ett t.ex. Belle rimmar på Lundell o.s.v., att ni kanske bryr er om sånna saker. KRAM <3

  Reply

 • Skåne

  Då kan jag säga till dig, att de flesta typ alla snickare/hantverkare går på semster samtidigt.
  Så har det varit i alla år, vet det iom min pappa har jobbat inom snickeri. Och seriöst jonna, vill du ha en nyfödd bebis i allt kaos? Tänkte på hur det ser ut i era videos, kanske tagit vatten över huvud och renoverat det som var viktigt först. För ni har total kaos i huset.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Vi har renoverat det som var viktigt först? Du tycker inte att få bort svartmögel, vattenskador, brandfaror och sånt är viktigt?
   Vi skulle redan vart klara med allt med det har skjutits fram då vi hittat massor med fler fel. Är det vårt fel? nej.
   Självklart släpper vi inte in vår bebis i detta bygge innan det är klart, det behöver du inte oroa dig för.
   Jag var i vecka 6 när vi började renovera och det skulle som sagt vart klart för länge sen.

   Reply

  • Amanda

   Vilken otroligt onödig kommentar. Jonna beskriver ju sin stress och då tycker du det är bra att späda på stressen med en dryg kommentar. Känns bara otroligt onödigt! Tänk på den gyllene regeln” Har du inget snällt att säga så var då tyst!.

   Reply

 • Tussi

  Jonna. Det låter som att du håller på att få inflammation i sköldkörteln. Jag fick det när jag väntade mitt första barn i ungefär samma vecka (ish) började det. Sen fick jag förlossningsdepression så jag vill verkligen inte du ska få det så kolla upp om du behöver ändra din levaxindos!

  Mvh en som vet hur det är med hypo och graviditet tillsammans

  Reply

 • Skåne

  Jag skrev att ni skulle ta det viktiga först. och då menar jag vattenskadorna, svartmögel mm. Så där har du missuppfattat mig. Och jag skriver absolut i hat till dig/er, tycker det är jätteroligt att du/ni är gravida och flyttat till ett stort hus. Men du behöver inte var otrevlig för det var absolut inte jag. Du behöver inte snäsa av när folk kommenterar. Men första och sista gången jag kommenterar här i denna bloggen! + Sista gången jag läser denna bloggen också!

  Reply

  • mrslundell Post author

   Ja och det ä ju precis dom skadorna och barnrummet samt vårt sovrum som vi har tagit tag i och börjat med som jag förklarade.
   Skönt! 🙂

   Reply

 • Lovisa

  Vi har en son som är otroligt sjuk, som kräver sjukt mycket vård och han har så ont att han skriker väldigt ofta, därför vill vi anpassa bostaden så att han inte stör sin storasyster genom att ljudisolera ett rum, men att ens få någon som ens gör en offert på kostnaderna är till och med omöjligt, så jag förstår er frustration…
  Hoppas det ordnar sig för er och att ni kan må bra, ett tips inför bebis ankomst är att ta semester. Vi förstår om ni vill ha egentid med ert barn i början! <3 <3 <3 Kämpa på, ni är bäst! <3 <3 <3

  Reply

 • Sara

  Jag fattar inte varför ni gör ett sånt jävla projekt med hela överväningen med massa liter o skit när ni lika gärna bara kunde ha fixat det dåliga och nu faktiskt vara klara?!
  Först gnäller ni att ni lä renovera för ALLT är skit där uppe och det kmr kosta SKIT mkt o fixa, men sen lägger ni ner tid och pengar på en massa onödigt skit?! 🤯🤯🤯

  Reply

  • mrslundell Post author

   Jag förväntar mig inte att du ska förstå det jag skriver nu men jag gör ett försök, en målare kan tex inte bygga ett badrum för det får inte han göra inte heller Jocke eller Joz. Man måste ha rätt arbetare på dom rätta platserna och på vissa av platserna har vi inte hittat rätt arbetare helt enkelt för att vi inte vill att det ska bli skit och att något ska hända med rummen efter en tid utan det ska vara någon som har erfarenhet och kan sin grej annars hade vi kunnat ta in vem som helst men fått göra om det hela tiden. Det vi tjänar pengar på i våra vloggar är just renoveringen och därför måste vi fortsätta med det för annars får vi inte in pengarna att kunna renovera för, hoppas du förstår hur just det går ihop. Och lister osv är ju Jocke och Joz som gör och dom får ju inte göra vad som helst i bygget eftersom att dom inte är utbildade till det som behövs. Alltså gör dom utfyllnader och småsaker så att det händer något och sånt som är kul för ögat eftersom att det är så vi går runt.
   På många ställen i huset så har det inte blivit klart för att vi inte hittat rätt man för jobbet då vi vill göra det rätt och SÄKERT och inte bara ta in någon som skriver på ett papper och sen ramlar trappen ner när man går i den. Hoppas du fick lite klarare bild på det hela nu 🙂

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *