bor på toan under natten!

Jag vakna så extremt många gånget under nätterna för att jag måste gå och kissa.
Jag går upp 1-2 gånger i timmen och ibland även 3 gånger under samma timme.
Enligt mig är det extremt mycket då jag knappt hinner lägga mig i sängen igen innan det är dags igen.
Under dagarna så går jag inte alls på toa lika ofta.
Om jag är hemma så går jag skapligt ofta men inte alls i närheten av så många gånger som under natten.
Och är jag iväg någonstans så går jag mycket mer sällan.
Oftast så väntar jag så länge tills jag får ont och inte kan röra mig pga att jag har så full blåsa.
Mest tror jag att jag väntar så länge pga av lathet haha….

Varför går jag på toa oftare under natten än på dagen??

Comments 15
 • Emma

  Prova att dricka apelsin eller tranbärs juice

  Reply

 • Mikaela T

  Kan vara bebisen som trycker på blåsan,
  Så var det för mig när jag var gravid med min dotter,

  Reply

 • Sandra

  Du samlar vätska i kroppen under daggen som kroppen gör sig av med på natten, du kissar mer. 🙂 Samtidigt som du har ett barn i magen som tar massor plats och trycker på.

  Reply

 • Madelene

  Du slappar av mer på natten

  Reply

 • Sandra

  vet att man går oftare på toa när man är gravid, men kan det vara urinvägsinfektion? jag kan inget allls om graviditet så det är bara en fundering 😄

  Reply

 • ToT

  Troligen är det att det under dagen samlats massa vätska i benen och fötter som behöver komma ut under natten då du ligger ner och sover och går in i blodbanan och till urinblåsan så du kissar ut det. Vanligt vid graviditet.

  Reply

 • Karin

  Kroppens förberedelse för att vakna mycket när bebis har kommit!

  Reply

 • I

  Hörde nått om att det är biologiskt, att förbereda dig inför att gå upp ofta på natten med bebben 😘

  Reply

 • Linda.

  Åh fick med gå upp och kissa flera gånger på natten när jag var gravid. De blev dock bättre i slutet av graviditeten för mig men då var de att gå direkt på toa när man vakna annars kissa ja på mig😂

  Reply

 • Elin

  Jag gick också varje timme minst sista tiden . Jag läste att de är Pga att man samlar vätska under dagen som sen släpper När Man ligger ner på natten o då kissar man ut allt som man har samlat på sig… jätte jobbigt verkligen…

  Reply

 • Lisa

  För att du ligger ner och blåsan trycks mer på då 🙂 Det blir mer påfrestande för den helt enkelt.

  Reply

 • Dina

  Vätskan man samlar på sig har lättare att ”arbetas runt” i kroppen och är lättare för njurarna att ta hand om – så vi kissar ut det – på natten eftersom vi då ligger ner plant ☺️ Tror säkert din barnmorska nämnt för dig att det är bra att ha fötterna i högläge nu när du har svullna fötter. Och det är just av den anledningen att kroppen har lättare att ta hand om det då. Så kisseriet är tyvärr inget man kan komma undan, det är kroppens sätt att ta hand om all vätska ❤️

  Reply

 • Josefine

  Så var det för mig med. Så skönt nu efteråt att slippa, dock mycket vakentid ändå men med någon 😅

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Linda

  Du var väldigt svullen eller hur? Då är det den vätskan som ska ut och det sker oftast på nätterna. Var noga med att använda stödstrumpor och drick mycket vatten (motsägelsefullt jag vet, men det hjälper) 😊

  Reply

 • Nina

  Jag hade samma problem när jag var gravid. Mitt tips är att dricka mindre vatten efter 18 på kvällen. Iofs inte så bra nu när det är så varmt ute och kroppen behöver mycket vätska men för min del som var höggravid vinterhalvåret så hjälpte det faktiskt lite att minska på drickat kvällstid.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *