Akupunktur

Som många av er vet så har jag haft ont i kroppen ett bra tag nu, mycket pga den extrema svullnaden som är helt sjuk och även pga graviditeten.
Så jag fick ett tips om akupunktur och att det skulle vara bra för gravida.
Det går alltså ut på att man sticker nålar i kroppen på olika punkter och på så sätt så ska det förhoppningsvis göra mindre ont i muskler och leder.
Jag har aldrig testat detta förut och jag är nålrädd så detta skrämmer mig lite grann, men det är ju så extremt tunna nålar så det lär väl knappt kännas, eller?

Jag har iallafall inte vågat att boka någon tid än då det som sagt är lite läskigt så jag ville höra lite med er om ni gjort detta tidigare oavsett om ni vart gravida eller inte och har det funkat för er?
Funkar det redan efter en gång eller måste man gå regelbundet och hur ofta isåfall?
Hjälp mig att trotsa rädslan haha!!

Comments 13
 • Madelene

  Jag har fått akupunktur många gånger mot huvudvärk och krånglig mage. Har haft 15 nålar i mig samtidigt. Det kan kännas när de sätter nålen, om den kommer på en öm punkt. Jag är också nål rädd, men jag tycker det är väldigt skönt att ligga där med nålarna, man kopplar av. Skulle verkligen rekommendera dig att testa ❤️

  Reply

 • Josefine

  Det är superskönt med akupunktur! Jag har somnat varje gång för att jag blivit så avslappnad. Jag har fått lite ont på vissa ställen när nålarna blivit satta men slutresultatet gör det såååå värt! Kan även göra lite ont, eller snarare kännas obehagligt som en kall kår, när nålarna vrids om efter halva tiden!

  Reply

 • Julia

  Åh jag kan tipsa om kiropraktik! Gå till en riktigt duktig som är utbildad på att hjälpa gravida – hjälpte mig huuuur mycket som helst, om du nu är nålrädd kan de vara ett alternativ 😊

  Reply

 • Sofia

  Jag har och fått akupunktur. Han jag gått hos kör även med ström i sina nålar. Det hjälpte mig med mina ryggproblem jag hade så rekommenderar! Sen kanske det inte hjälper med bara akupunktur, utan det är ju bra att även få lite stretch- och träningsövningar.

  Reply

 • Ida

  Jag har inte varit gravid, men fått akupunktur mot ryggont, nackbesvär, axelbesvär.

  Det finns ju olika typer av akupunktur, jag har testat klassisk och dry needling(tror jag det heter). Skillnaden är att i den klassiska sätter de bara nålarna oxå får man ligga med den en stund, medan man i dry needling rör på nålarna. Man sätter dem även på olika punkter.

  För mig har dry needling funkat bäst och det har hjälpt direkt. Känt direkt att blodcirkulationen har ökat. Malin Johansson på Rehabkliniken vid Idrottsparken är bra på dry needling. Värt att testa.

  https://www.rehabkliniken.se

  Reply

 • Lizen

  Tänker på er ang det som hänt. Förstår inte mig på vissa människor. Saknar er enormt mycket på er kanal. När får ni komma tillbaka där? Vill ju träffa er varje dag och se hur fina ni är mot varandra o hur ni jobbar o står i.

  Kram

  Reply

 • Isabella

  Är själv gravid i v.38 och akupunkturen har gjort så att jag har överlevt denna graviditet. Fick världens foglossning tidigt och svullnade upp lite överallt. Hade aldrig provat det innan och var livrädd men med regelbundet besök så har jag kunnat jobba nästan hela graviditeten och kunnat fungera som en vanlig människa. Jag gick ca 2 gånger i veckan och besöket tog ca 30 min. ( gick sista gången för en vecka sen då jag är typ sängliggande nu tack vara värmen och den stora storleken på kroppen). Hoppas du vågar prova och att det hjälper dig på samma sätt som det har hjälpt mig!

  Reply

 • Hilda

  Min mamma använde akupunktur när hon var gravid och det hjälpte henne verkligen och nu tror jag dessutom att den har blivit ännu bättre. Jag tror absolut att jag kommer använda det när jag är gravid! Hoppas du har en fin dag❤️

  Reply

 • Wilma Lindholm

  Jag har gått på det och det har hjälpt redan efter första gången! Nålarna ör små små och tunna att du inte känner dem❤️

  Reply

 • Emilie grönborg

  Jag fick akupunktur på förlossningen i ansiktet för att lindra värkarna. Just då hade ja för ont för att bli rädd för nålar men jag kan säga att de underlättade och kändes inte alls när de satte in dom! Bästa ever!

  Reply

 • Millan

  Jag testade akupunkttur när jag va gravid ä hade kraftig foglossning å herrejesus så skönt de va!!
  Testa 👍🏼🌸

  Reply

 • Emma

  Jag gjorde akupunktur när jag har smärta i knän och rygg. Fick även en nål i huvudet som gjorde mig så otroligt avslappnad. Var inte gravid och vet inte om det är skillnad då men för mig blev smärtan mindre medan jag låg där. Jag kan varmt rekommendera det! Smärtlindring med så liten påverkan på kroppen 👍

  Reply

 • Sara

  Nær jag var gravid hade jag stora problem att gå, men efter akupunktur kunde jag springa om jag ville! Funkar efter en gång. Ska helst gøras regelbundet.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *