hur gör vi?

Jag vet ju att det är så himla känsligt för vissa mamma-poliser att man ska jobba när man har små barn eller att ena föräldern åker iväg och gör något och bebisen är med den andre föräldern.
För mig är det helt sjukt men det tänker jag inte gå in på idag utan idag tänkte jag fråga er om tips eller att ni helt enkelt ska hjälpa mig komma fram till det bästa alternativet.

Det är så här att både jag och Jocke kommer att behöva åka på jobb (inspelning) i november eller december. Det kommer att handla om ca 2 dagar. Så vad är bästa alternativet att göra med bebis?
Och vad är det mest godkända för mamma-poliserna…. Jag orkar verkligen inte att det ska komma massa drama för att vi måste jobba så därför frågar jag nu er vilket alternativ ni tycker är bäst.

* Bebis följer med på jobbet och vi turas om att ta hand om henne.
(Det kommer alltid att finnas minst 2-3 pers som står oss nära som kommer att kunna hjälpa till när både jag och Jocke måste vara i bild)

* Bebis är hos min mamma medan vi är iväg.

* Både bebis och min mamma följer med på jobbet och att mamma helt enkelt passar bebis på plats under tiden vi spelar in.

Det är alternativen vi kommer på just nu, har ni några andra alternativ så kom gärna med dom förslagen!

Jobb är ju något vi måste göra för att kunna ha en inkomst så att hoppa jobbet är inte aktuellt.

 

Comments 79
 • Zanna~snart mamma till 7

  Gör de som känns bäst för er ♡

  Reply

 • Lina

  Skit i vad alla andra tycker, ta med bebisen om de behövs. Ni känner av själva när det kan bli för mycket för eran dotter eller inte, lita på magkänslan, ta hjälp av andra så mycket som ni kan. Det kommer behövas om man får en ‘missnöjd” bebis som är uppe mycket på nätterna på magont. ❤️

  Reply

 • Madeleine

  Alternativ nr 3 tycker jag låter 👌🏻

  Reply

 • Desirée

  Absolut att ta med bebisen!
  Beror lite på hur långt ni behlver åka. Men att va borta 2 dagar från en bebis som bara är någon månad är -för mig- inget bra alternativ.
  Speciellt om du tänker amma 🙂

  Klart ni kan turas om, de blir omständigt med barn. Det är inget snack om den saken, med flera personer + utpumpad mjölk/ersättning kommer de blir hur bra som helst.
  Om bebisen kan vara på ett lugnt och tryggt ställe ser jag det som inga problem.
  Sen de finns alltid personer (speciellt mammor) som kommer kommentera ALLT oavsett vilket av alternativen ni väljer.

  För mig personligen tycker jag 2 dagar är alldeles för långtid för en liten bebis att vara ifrån föräldrarna. Jag skulle dö av saknad med!

  Ta med bebisen ❤️ Ni kommer klara de galant! Bebis går före allt 😍❤️

  Puss på er!
  Hoppas ni kan skölja av er alla kommentarer och åsikter ni säkert får och kommer få ännu mer när bebis är född. Folk kommer ha åsikter om ALLT. Det har ni säkert märkt av redan..

  Lycka till med bebis och föräldraskapet! Ni är de BÄSTA föräldrarna till ERAN dotter och NI vet bäst! ❤️

  Reply

 • Nadia

  Jag skulle säga att gör som ni vill, vad som känns bäst för er själva.
  Om det skulle varit jag så skulle jag nog tagit med mamma som kunde ha hjälpt till när det behövs. Men sen är det ju oxå vad för inspelning det handlar om. Går det att ha med henne så skulle jag ha kört på det. För bebis tiden går fort och den vill man inte missa, för den är helt underbar.
  Visst ni ska bara vara borta ca 2 dagar. Men allt kan hända.

  Men som sagt gör som ni själva vill och vad som känns bäst för er ❤

  Ps. Älskar namnet eran dotter ska få !!

  Reply

 • Pernilla

  Hej Jonna!
  Såå mysigt att det börjar närma sig nu😍😍😍jag skulle helt klart välja alternativet att bebisen o din mamma följer med.
  Kram

  Reply

 • Wilma

  Jag tycker det bästa alternativet är att både bebis och din mamma följer med för då Ian ni ändå vara med bebis när ni inte jobbar😉

  Reply

 • Sofie

  Skulle göra så att du tar med din mamma, måste man jobba så måste man😊. Sen gör ni ju självklart som ni vill, strunta i ”mammapoliserna”.

  Reply

 • Nenne

  L0t INGEN tala om för er vad NI ska göra med bebis. Kan säga såhär att det kan vara skönt att få några timmar själv utan bebis men om du tänkt amma till exempel kan det vara bra att du har med dig don mor så bebis kan följa med. Jag tycker NI ska välja själva vad ni tycker är bäst för ER och BEBIS <3 LYSDNA ALLTID TILL ERT HJÄRTA SKIT I VAD ALLA ANDRA SÄGER. NI VET BÖST OM ERT BARN INGEN ANNAN

  Reply

 • Sandra

  Om din mamma kan följa med och vara barnvakt är det toppen tycker jag. Då kan ni slappna av lite medan ni jobbar och inte behöva stressa. Men sjölvklart att ni åka iväg på jobb när ni har bebis, bebis följer ju bara med😊

  Reply

 • Linda

  Tycker att det är helt upp till er hur ni vill göra, det är ju er de handlar om och erat barn.! Vad känns bäst för er? Tyckte alla alternativ lät bra 🌸🌸

  Reply

 • Cilla

  Ta med bebis och mamma , det blir nog lugnast för er 😊❤️

  Reply

 • Tess

  Men Jonna, egentligen spelar det ingen roll hur ni gör.. Mamma – poliserna kommer hugga ändå.. Tyvärr! Det enda rätta är att iallafall du som mamma inte ska lämna bebisbubblan på vääääldigt länge. Sen om jocke åker nånstans är ju helt normalt enligt mamma-poliserna för han är ju bara pappa inte alls lika viktigt. Så sjukt jävla stört! Gör bara det som känns rätt för er, det är det som betyder något! Det är ni som familj som ska få det att fungera 💕 och tyvärr så måste man jobba vare sig man vill eller inte. Men tyvärr så fattar inte folk det!

  Så länge man inte misshandlar barnet på något sätt så ska folk hålla tyst!

  Reply

 • Anna Geijer

  Att din mamma följer med

  Reply

 • Pernilla

  Klart ni tar med bebisen om det funkar. Sen om ni behöver stöttning kommer ni märka det innan det är dags. Just nu vet ni inte hur framtiden ser ut. Bebisen kommer att styra erat liv😂 jag har tvillingar😂 lycka till med lunabelle💕

  Reply

 • Mimmi

  Tror inte ni kommer kunna lämna bebis hemma så ta med henne o gör de som FU kar. Ni har ingen aning nu om hur hennes behov är då. O ja, allt kretsar kring bebis 😂

  Reply

 • Elin

  Jag hade nog tagit alternativ 3 😍 jag själv har en dotter på 2,5 månad och jag tycker det är jobbigt att vara ifrån henne typ en halvtimme om jag är iväg till affären bara ! Så skulle verkligen inte klara av 2 dagar 😂

  Reply

 • Lina

  Hej!

  Åkte iväg när min mellanson var liten (ammade fortfarande) då var min mamma med och passade honom. Funkade toppen 👍🏻

  Reply

 • Anneli

  Tycker ni ska försöka lära er redan nu innan att inte lyssna på mammapoliser utan förlita er på att ni vet bäst själva. Det jag hade valt i detta fall är nog att ta med bebisen o om din mamma har möjlighet att följa med o va lite barnvakt så e ju det toppen. Så det alternativet hade jag valt iaf 🙂

  Reply

 • Cecilia

  Ni kommer nog att känna själva vad som blir bäst beroende på hur ni och bebisen har det. Gå på din magkänsla och sunt förnuft och strunta i vad alla tyckare tycker, för tycka kommer de göra oavsett!

  Reply

 • Emma

  Blir så trött på alla poliser.

  Om din mamma kan och vill så tror jag nog att det enklaste är om hon följer med 🙂
  Sedan kommer ni ju känna ert barn bäst och se när hon kommer hur hon är och vad som känns bäst då.

  Reply

 • Willesmamma

  Alternativ 3 är väl en klockren lösning? 😀😀

  Reply

 • Sara

  Gör det som ni känner er mest trygga med 🙂 Hade det varit jag så hade jag nog velat ha med bebis bara för att få ha henne så nära mig som möjligt men som sagt gör det NI vill. Ingen av oss ”normalt funtade” kommer leka mamma-poliser, det är bara otroligt respektlöst.

  Önskar er all lycka med bebis och tack för glädjen era klipp gett mig. Ni är en av de saker som hållit mig uppe under en lång tid med svårigheter. Stor kram!

  Reply

 • Sofia

  Hej jonna!
  Jag tycker att ni själva ska bestämma hur ni vill göra! Välj det som passar er bäst och det ni är mest bekväma med!<3
  Hur det än blir kommer bebisen ha någon eller några runt omkring som älskar henne och som skulle göra allt för att hon ska må bra!

  Lycka till, ni kommer bli toppenföräldrar!❤️

  Reply

 • Josefine

  Alternativ ett eller tre helt klart och i ärlighetens namn tror jag inte att du kommer kunna lämna henne två, tre dagar för ditt eget mående när hon är en, två månader heller 🙈😅
  Min är precis två månader och för det första så helammar jag och för det andra är hon för liten för att ha en relation till någon annan än mig och sambon. Det är liksom ingen hund man bara lämnar över kopplet på 😄

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Kim

  Jag hade nog tagit med min mamma som hjälp. För man vill ha bebis så pass nära hela tiden och bästa barnvakten är mamma eller någon som ni står väääääldigt väldigt nära. Men som sagt ”mormor”skulle nog göra allt för att få vara med barnbarnet. Och framför allt skulle hon nog vara glad för att få följa med. Fast det är vad jag skulle göra och ni ska ju göra det som känns bäst för er 💕

  Reply

 • Charina

  Personligen hade jag tagit med bebisen och mamma så hon hade kunnat passa mitt barn om det kniper en liten stund. Men ni gör ju precis som ni själva känner är bäst givetvis . Kram

  Reply

 • Niobarnsmamman

  Det är alltid svårt att veta vad som blir bäst när man inte har träffat sin bebis ännu. Ni vet ju tex inte om hon är ett barn som skriker sig hes och svettig varje gång hon åker bil, eller om hon som det stora flertalet, blir lugn av att åka bil. Men om ni får en hyfsat lättskött dotter så tycker jag absolut att hon ska komma med. Om det är din mamma eller nån annan som tar hand om henne, när ni själva inte kan, har ingen betydelse om bebisen är trygg. Jag tror att ni själva vet svaret på den här frågan, när det är dags. Ni som känner henne bäst vet vilket alternativ som funkar. Åsikter finns det alltid gott om, och man kan till sig dem om de känns som goda råd. Känns det däremot som att det går emot den egna magkänslan, så ska ni skita högaktningsfullt i dem, oberoende av vem rådet kommer ifrån. Lycka till!

  Reply

 • Evelina Naddumsether

  Gör det som känns bäst för er. Men jag hade tagit med min bäbis plus mamma som barnvakt, 😍😀
  Lycka till med bäbis. Ni kommer bli super bra föräldrar

  Reply

 • Madde

  Alternativ 3 låter som den bästa lösningen 😀

  Reply

 • Nina Green

  Ni ska göra det som känns bäst för er. Strunta i vad andra tycker. Men jag förstår varför du frågar för det är ett känsligt ämne för många . Om det hade varit jag så hade jag tagit med mig bebisen och min mamma, om hon hade möjlighet. För då har ni en som knappt ta bebisen och ni kan tänka på jobb. Kram

  Reply

 • Sara

  Hej! Alla alternativ låter bra. Men jag antar att du frågar för du vill ha råd, tips och funderingar på om det är saker du inte tänkt på osv eftersom du inte haft barn innan. Jag skulle ha tagit med bebisen. Eventuellt tagit med din mamma så ni vet att det alltid är någon som pysslar om den lilla och ni behöver inte känna nån stress över det. Jag är inte emot att en mamma lämnar sin bebis. Men jag hade tyckt det var sjukt svårt rent emotionellt(för mig). Sedan om du ammar och vill fortsätta med det efter detta jobbet måste du ju pumpa hela dagarna du är borta och bebis KANSKE vänjer sig vid flaska och inte vill amma mer. (Detta är vad de sa till mig när jag var inlagd på sjukhus när mitt andra barn var några veckor gammalt.)
  Kramar

  Reply

 • Angelica

  Jag personligen hade tagit med bebisen och antingen tagit med mig min mamma som hjälp att ta hand om bebis eller om ni har personer som ni litar på med bebisen med er att de hade kunnat passa då, skulle det vara något finns ni ju alltid i närheten eller åtminstone max ett samtal bort 🙂

  Lycka till med bebis och föräldraskapet och bry er inte om de så kallade ”mamma-poliserna” man vet alltid själv vad som är bäst för ens egna barn ❤

  Reply

 • A

  Om jag utgår från min egen känsla skulle jag tro att ni vill ha med bebisen, den där beskyddar-instinkten man får är inte att underskatta. För mig var min bebis trygghet och överlevnad det enda som var viktigt de första månaderna, det är det fortfarande men nu kan hjärnan tänka på annat också, det gick inte i början. Vi hade barnvakt när vår bebis var ca 2 veckor (några timmar) men då ville vi verkligen ha någon vi litade på som vi visste har haft god hand med barn (mina föräldrar) så om det hade vart jag hade jag velat att min mamma var med under hela resan och fanns nära med bebisen.

  Reply

 • Linda

  Skit helt i vad andra tycker och gör vad NI tycker känns bäst! 🙂
  Men ammar du så kanske det är lättast att ta med Lunabelle och din mamma eller någon nära som du skrev.
  Gör det som känns bäst!

  ❤️

  Reply

 • Frida

  Ta med mamma och bebis. En så liten bebis ska inte vandra mellan så många olika (för bebis främmande människor), speciellt inte i de tider när förkylningar är som värst. Att lämna en så liten bebis i två dygn kan oavsett vad andra här inne försöker vifta bort, påverka er anknytning och amning om det är amning du vill fokusera på. Att en mamma jobbar ser jag inte som ett problem, men allt runtomkring med smittor etc vid den tiden äratt ta på allvar. RS är både värre och vanligare idag. Så om ni har den lyxen att mormor kan joina så kör på det för allas bästa. Då behöver bebis inte vara runt så många människor når hon är så pytte och känslig. Det handlar heller inte om att ”ni vet bäst för ert barn” då man är helt jäkla vilse som nybliven förälder och iboand omedveten om vad man bör undvika. I övrigt är ni självklart båst för ert barn det behövs ju inte ens påpekas. Lycka till med resan😊 Det kommer bli bra helt klart.

  Reply

 • Vendela

  Tredje alternativet låter bra tycker jag! 🙂 Kram på er!

  Reply

 • Jess

  Ta med mamma och bebis de blir bra

  Reply

 • Marie

  Gör det som känns bäst för er och eran bebis 🙂

  Reply

 • Emma

  Den första tiden kan ni ta med Lunabelle till jobb, spelningar .
  Men jag tycker annars att om tex Jocke har spelning, så kan du vara hemma med Lunabelle eller om du har något jobb så kan Jocke vara hemma 🙂

  Reply

 • Emma

  Den första tiden kan ni ta med Lunabelle till jobb, spelningar .

  Reply

 • Ronja

  Vad ni känner att ni klarar av.
  Klarar du åka ifrån så kan bebis stanna hos din mamma annars ta med bebis och din mamma.
  Bebis mår bra oavsett. De är va ni känner att ni vill 🙂

  Reply

 • Amanda

  Både bebis och din mamma följer med. Bästa alternativet! När ditt barn är så litet som det kommer vara behöver den närhet av sina föräldrar. Speciellt om drt ska vara 2 dagar. Blir jobbigt om du ammar och måste pumpa ut mjölken. Små bebisar äter jämt och mycket/lite i taget beror helt på. Givetvis måste du vara med din bebis när hon/han är så litet. O B V I

  Reply

 • Mari

  Det är ni som bestämmer ingen annan ,jag hade valt mormor följer med och passar er lilla prinsessa

  Reply

 • Pernilla

  Gör det som känns bäst för Er ❤

  Reply

 • Eddie

  Jag har alltid försökt ha med sonen på allting då han var riktigt liten på allting och haft mottot att om han inte kan vara med, då avstår jag. OM jag behövt vara någonstans så har sonens pappa eller min mamma ställt upp och t.ex. väntat i aulan om jag varit i skolan och skrivit någon tent eller så, så klart att det inte alltid går att göra så.
  Ni ska göra det som ni själva mår bäst av, men om din mamma har möjlighet att hjälpa till och vara med er på era jobbuppdrag, så kanske det kan vara ett bra alternativ, då slipper ni vara ifrån babyn länge (mina hormoner hade gått helt bananas om jag hade varit tvungen att lämna min son med någon annan i flera dagar, speciellt när han var nyfödd 😊) och kanske koncentrera er bättre på jobbet då ni inte behöver oroa er för hur det går hemma 😊
  Förstår oron över hur andra mammor och ickemammor ska komma med pekpinnar och ”goda råd”, det är tyvärr melodin i dagens samhälle, man får kritik för minsta lilla. Försök att inte ta åt er och försök att lita på er själva, ni kommer att klara det fint! Lite vurpor ibland hör livet till.

  Reply

 • Catrin

  Ta med din mamma så hon kan ta hand om den. Ju mindre bakterier som bebisen utsätts för ju mindre risk för rsvirus. Jag tycker att var och en får bestämma vad som är bäst för sig och sin familj. .

  Reply

 • Madelene

  Det är svårt att planera på förhand. Ni vet ju inte ännu vilken liten individ ni får och hur hen kommer vara. Känn efter när det närmar sig och gör det som passar er familj bäst.

  Reply

 • Sara

  Hur tänker på med mamma ledigheten? Är det aktuellt? För då kan Jocke åka iväg o jobba och du stannar hemma och är ledig. Tänker att pengar fortfarande kommer in? Annars måste ni ju Göra rum för ekonomin. Det kan ju komma en dag då nån blir allvarlig sjuk, skadad, osv. Då måste ekonomin klara det då ni ska ha barn också.
  Tror att om du gör så så kommer inte ”mamma poliser” att säga nåt. Vet att folk skriver ”gör det som är bäst för er” ja det är klart man gör men inte så lätt när folk kommer med pekpinnar hela tiden. Förstår dig. Även om man inte är offentlig så blir man påverkad fortfarande så du/ni är inte ensamma. Kanske kommer med pekpinne jag med får be om ursäkt då.

  Reply

  • mrslundell Post author

   Som sagt så behöver BÅDE jag och Jocke åka på det jobbet. Resten av dagarna har vi redan löst med vem som jobbar och vem som är ledig, det är därför jag frågar om specifikt dom två dagarna då vi båda måste vara på plats 🙂

   Reply

 • Flerbarnsförälder

  Klart bebisen ska följa med! Hur ni löser det bäst på plats bestämmer ni bäst själva 👌🏻

  Reply

 • MaryCaroline

  Skit i vad andra tycker, ni ska göra det som känns tryggt för er och er bebis! Vill ni ta med bebisen, gör det! Vill ni ta med någon ni litar på som kan passa bebisen emellanåt, gör det! Det är ni i familjen som ska känna er trygga med hur ni gör, mammapoliser kommer det finnas vad ni än väljer tyvärr, så himla tråkigt är det, men sant.

  Reply

 • Nettan

  Skulle nog ta med bebis och mamma. Skulle kännas tryggast. För mig iaf 😊

  Reply

 • Fanny

  3ans alternativ hade jag definitivt kört på om jag varit i samma situation när jag får barn! Absolut inte lämna bort nyfödd bebis några dagar. Bättre att bebis är med men att du har din mami som stöd. ❤️ Detta fixar ni galant! All lycka till er. Och tack för att ni väljer att göra oss delaktiga i erat liv. ❤️

  Reply

 • Malin

  Inga konstigheter att ta med sig bäbisen. Av egen erfarenhet kan jag tycka att det kanske vore skönt för er att ha med er din mamma (om hon kan och vill) för även om ni säkert fixar det galant att rodda med det själva, kan det alltid vara skönt med en extra hand och slippa stressen kring bäbisen.

  Reply

 • Madeleine

  Ta med både barnvakt och bebis, hade jag gjort! 🙂

  Reply

 • Jen

  Ta med bebis och ta (extra)hjälp utav en närstående som kan ta hand om bebisen när ni båda jobbar. När den tiden är inne så vet ni vad som blir bäst just då, innan kan ni bara gissa er fram vilket är supersvårt. Lycka till, kommer säkert bli bra!

  Reply

 • Sandra

  Skit i vad andra tycker! gå på magkänsla säger jag! i dagens samhälle så finns det alla möjliga slags jobb men det ska ju inte hindra ett par att bli föräldrar! Oavsett hur ens jobb ser ut har alla samma rätt. Ni kommer ge så mycket kärlek till Lunabelle så det räcker och blir över 💗

  Reply

 • L

  Vilket alternativ ni än väljer kommer någon protestera emot.

  Jag tycker ni ska göra det som känn bäst för Er. Jag själv hade på något sätt tagit med bebis när han var så liten och dessutom ammade. Det är min åsikt.

  Lyck till! ❤️

  Reply

 • Tant Någorlunda

  Herregud! Skit i vad andra tycker och tänker. Det är NI som är barnets föräldrar och det är bara NI som vet vad som passar er bäst och vad som är bästa lösningen. Jag har 4 barn och de har från start både fått följa med precis över allt på jobb, resor, utbildningar, etc, men även fått stanna hemma ibland med farmor, mormor, fastrar, mostrar mm när situationen varit sådan att det just då varit den bästa lösningen. Livet stannar inte för att man får barn. Mina barn har många minnen från allt de varit med på och ingen av dom lider några men utan är dullt fungerande vuxna och tonåring idag . Ta det som det kommer för man kan inte planera något i förväg heller för är det något jag kan säga så är det: det blir aldrig som man har tänkt ändå 😅 Ett annat tips är att sätta en lapp på dörren och informera alla om att man vill ha X antal veckors ensamtid utan besök den första tiden för det var banne mig det jobbigaste av allt. Att alla ska komma och hälsa på oavbrutet de första veckorna när man helst vill gå och lägga sig och knappt orkar ta en dusch på flera dagar. Men det där kommer när hodingen är ute, gör det som känns bäst för er och låt ingen annan tala om för er vad som är rätt och fel. Kramis

  Reply

 • Sara

  Jag kunde inte vara ifrån mina barn som nyfödda, dem var med överallt första 3-4 månaderna. Tycker att ni kommer fram till en lösning när Lunabelle är född, det är svårt att planera sånt i förväg. LB kan vara ett ”lätt” barn eller svår, och då menar jag kräks efter måltider, om hon får kolik, mjölkprotein intolerans. Ni mörker vad som är bäst för er.

  Reply

 • Angelica

  Jag säger också ”gör det som känns bäst för er”. Det kommer ALLTID finnas folk som har åsikter om hur ni lever ert liv, det vet ni ju redan nu. Sen tror jag inte att det ni bestämmer nu är samma som ni vill göra då, det beror ju på hur ni känner i stunden.

  När min dotter (barn nr 2) var 2 veckor var vi på bröllop och jag var brudtärna. Vi bestämde att ta med oss min syster som kunde hjälpa till med bebis under dagen. När vi var i kyrkan etc var bebis hemma hos min kompis och under festen hjälptes vi alla åt. Jag har ej ammat och det gör såklart det hela lättare. Men just att ha med någon vars ”uppgift” är att ha hand om bebis är verkligen skönt.

  Reply

 • Linda

  Inget ni ska behöva fråga mamma poliserna om utan ni ska alltid göra det som känns bäst för er. Sen tror jag att ni kommer upptäcka hur jobbigt det är att vara ifrån en nyfödd ”mest för föräldrarna”. Man kan inte slappna av och undrar hur det går. Men det är lättare för er att avgöra när ni vet Lunabelles behov. Förhoppningsvis så går det lätt att lämna bort henne och att hon slipper kolik som min äldsta tjej hade problem med första månaderna.

  Reply

 • Linda

  Hej fina Jonna. Ni ska göra det NI tycker känns rätt och mest avstressat för er. Om ni blir för stressade av situationen känner ju bebis av det. I lördags var jag med maken på äggutplock i Gbg som ett led i våran ivf behandling och jag har haft så ont efter det så hela gårdagen sov jag och idag var vi på återföring ❤️ Jag tycker du rätt så himla vacker och din gravidmage är ju underbar! Jag hoppas att det snart blir våran tur. Kika gärna in o kolla min blogg o läs mer om vår ivf resa.
  http://www.leyasmatte.com

  Massa kramar Linda

  Reply

 • Jenna

  Ta med din mamma, det bästa för bebisen är att inte vandra runt. Så har ni din mamma med så blir det 3 fasta punkter för henne.
  Jag är livrädd för RS virus och i november börjar det gå uppåt så undvik att ha henne bland mycket folk.
  Har en nära bekant som höll på att förlora sitt barn i RS.
  Så jag har varit överdrivet nojjig med mina små.

  Tror inte att varken du eller Jocke ens vill lämna henne hemma 2 dagar när hon väl kommit.

  Allt är så lätt att tro innan bebisen kommer, men man kan aldrig veta hur det blir.
  Du kanske inte ens orkar åka heller.
  Man får ha allt i beredning.

  Reply

 • Linda

  Alternativ 3. Då har du själv bäst ro att vara för tro mig, det är inte kul att vara borta från sin bebis. Klarat knappt en timme själv

  Reply

 • Nellie

  Jonna du och Jocke vet precis vad som är bäst för er själva samt ert barn, ingen annan bestämmer det. Skit i vad folk tycker och tänker! Ni vet vad som är bäst för just eran dotter!!

  Reply

 • R

  Ni gör såklart som ni själva tycker. Men alternativ 3 låter riktigt bra 😚 för då får även Lunabelle lära känna sin mormor också 😊💕 Så gjorde jag och min fästman när vår 4 åriga son var nyfödd, killens mamma har varit ett stort stöd för oss och även min mamma också 😊 Sen har vi alltid klarat att åka själva med honom helt utan problem, vår son har alltid varit en lugn och väldigt snäll bebis, ibland iallafall..! 😂 Lycka till när bebisen kommer 💕🤩

  Reply

 • Ellinor

  Hej!
  Ta med Lunisen och låt din mamma ta henne när det behövs. Låt mamma och bebis träffas så mkt som möjligt innan 🙂

  Reply

 • Nathalie

  Bäst för bebis e ju att din mamma har henne så slipper hon riskera att utsättas för rs virus men hade det varit jag så jag hade nog tagit med min mamma 😇 så tar hon hand om henne tills ni är klara ❤️ Tror annars att saknaden blir för stor ❤️

  Reply

 • Jenny

  Med sonen började jag jobba på kontoret när han var 3månader. Jobbade då på kontoret 2dagar i veckan och han följde med 😁 innan jobbade jag lite hemma.
  Med dottern nu sä jobbar jag också 2dagar i veckan och hon följer med.
  Lite svårt att lämna bort dem när man helammar. Men de går kanon att ha med på jobbet.
  Dottern älskar att sitta och snacka med alla som kommer till kontoret 😁
  När jag berättar för folk att jag jobbar så blir nästan alla gånger reaktionen ”vaaa?! Redan?! Men vart gör du utav henne då?!” 😂 varför skulle inte jag få jobba för, miljöombyte kallas de ☺️

  Reply

 • J

  1) Du kommet inte vilja lämna bebisen hos nån så tätt efter förlossning. Tro mig när hormonerna kickar in.
  2) eftersom du har tänkt amma kan du ju helt enkelt inte vara borta i 2 dagar: det väldigt krångligt med pumpande innan/ samtidigt som barnet behöver mjölken då och ha med pump.

  Reply

 • Sofie

  Gör det som känns bäst för er men hade detta varit jag så hade jag tagit med bebis och någon som står er nära med erfarenhet av bebis. Tänk på att ni kan behöva ta pauser /rast under bilresan pga blöjbyte och bebis kanske inte tycker om att sitta i bilstolen längre tid utan behöver komma ur och få röra på sig. Allt tar längre tid med barn så räkna med att det tar minst en timme extra när ni ska iväg någonstans (visst kan det vara olika, variera) men planera och tänk på att det kan ta tid t ex precis när ni är redo att åka och kliver in i bil så kanske bebis bajsar eller så har man glömt väska eller något annat. Ni är fantastiska ❤️

  Reply

 • Ida Tallhed

  Ni känner erat barn bäst och jag tycker inte du ska ge poliserna syre i deras hetsjakt på andra mammors brister..

  Du och jocke har alltid haft minipoliser efter er och varenda minimala sak dom kan sätta er i deras fängelse för har dom uttalat. Av någon anledning så tycks de alltid finnas olika polisgrupper som söker fel, och de blir inget undantag denna gång..

  Ni har alltid klarat allt, trots alla jagande poliser. Allt! Och ni kommer klara att stå starka och hålla era egna principer även när de kommer till erat barn.

  Alla alternativ tycker jag låter som en plan i alla fall, men plan tre lät väl jättebra? Din mamma är med, hon får dela de dagarna med er och bebis. Bebis har er nära och på tryggt avstånd om något oväntat sker. Din mamma får dessutom spendera tid med både sitt barnbarn och er.

  Att lämna lunabelle hos sin mormor skulle också fungera, om ni där och då bedömer att de inte är något problem.. Ni lär ju känna henne bäst. Och ta de beslut som ni är säker på att känns bra för både er och henne. Ni är vettiga och kommer vara fantastiska föräldrar.. Trots alla poliser.

  Men om ni ska lämna henne hos din mamma när ni åker iväg så kan jag ju som tips (som ni säkert redan tänkt på) rekommendera att öva henne på de steg för steg före. Sov hos din mamma med lunabelle någon natt, men låt din mamma ta hand om henne med dig i bakgrunden typ. Och sedan lämna henne helt själv några timmar med din mamma och utöka de så ni alla kan känna er trygga med beslutet. Så ni inte åker och så får du eller jocke ångest över ”separationen” från lunabelle eller oro över att något inte skulle funka.

  Men som sagt.. Jag är övertygad om att ni gör rätt oavsett hur ni gör. För ni skulle aldrig ta ett beslut som inte ni var trygg med. ❤️ De vet jag.

  Kram.

  PS. Älskar din bebismage och när dina hormoner i graviditeten har gett dig ett extra busigt skimmer i blicken. Som en 3 åring som gjort hyss eller just fått träffa tomten. Den blicken finns typ 100x extra nu mot för innan, även om den alltid funnits. Vackra jonna..

  En önskan:
  Kika gärna in på min kanal http://www.youtube.com/idatallhed och lyssna på mina låtar. Har framför allt en låt med enbart sång, utan musik i bakgrunden som handlar om att växa upp i dysfunktionell miljö (handlar om min bakgrund) som heter En färgad själ, och även en cover på hallelujah men med egen låttext och en som heter Guardian Angel och är en egen text om min storebror Daniel som dog i bilolycka när jag var 8 år (onykter förare), de är min egna text till hans favoritlåt vars original heter send me an Angel.

  Hade varit så underbart om du, som driver den enda kanalen som jag följer slaviskt, faktiskt lyssnade och lämnade ett ord så jag vet om du gör de.

  Kram vackra människa ❤️

  Reply

 • Nilla

  Skulle jag iväg så lämnade jag alltid min dotter till min mamma för då visste jag att hon var i goda händer..
  Hade lämnat Lunnabell till din mamma o som jag såg igår på din baby shower så ser din mamma verkligen fram emot att bli mormor <3
  Riktigt fint gjort av tjejerna…

  Reply

 • Patricia

  Hej Jonna <3
  Läst igenom alla kommentarer och det är som alla säger: Du och Jocke skall följa vad som känns bäst för er, det är trotts allt ni som är Lunabells trygghet och det är ni som kommer att veta bäst vad som passar just henne.
  Och om det nu bara handlar om två dagar och resten är löst fram på så är bästa alternativet att ni tar med henne så att du kan amma och ha en nära kontakt med henne och att om din mamma vill, kan och har möjlighet till att följa med så är det bra om hon gör det för att ni ska kunna ha en trygg inspelning i vetskap om att en nära person som också har vetskap av ett barn tar hand om den lilla sessan.

  Men gör det som känns bäst för henne men se till att inte stressa för mycket gällande såna här beslut för de påverkar lilla Lunabell både nu när hon är i magen men även när hon har kommit ut. Barn känner av och märker av mer än man tror..

  Älskar er, ni är bara bäst både du och Jocke. Och jag hoppas på det bästa för er och att allt kommer gå bra på förlossningen, där efter och med eran inspelning <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *