Livrädda

Igår var jag igång konstant hela dagen och höll på att fixa och dona då jag vill få ordning här hemma innan bebis får för sig att komma ut.
Senare på kvällen så slog det mig att jag faktiskt inte känt av några fosterrörelser på flera timmar så jag gjorde alla dom där sakerna man fått tips om att prova innan man ringer till förlossningen. Och dom brukar faktiskt funka men det gjorde dom inte denna gång, vilket började oroa oss som bara den då jag som sagt vart igång och överansträngt mig hela dagen dum som jag är.

Man tänker ju alltid ”jaja inget kommer hända mig om jag bara gör detta”.

Men jag måste lära mig att te mer hjälp av folk och att sluta vara så envis och ”kan själv”. Jag blir så trött på mig själv när jag bara vill att allt ska gå snabbt hela tiden så att jag inte orkar vänta på att någon ska hjälpa mig.

Hur som helst så åkte vi in till förlossningen på deras begäran efter jag ringt dom och berättat att jag inte känt nått på ett tag. Och direkt när jag ligger i sängen där och dom ska känna på min mage så kickar bebis en rejäl spark på barnmorskans hand. Varför är det alltid så att så fort man lägger sig där så börjar det röra på sig?
Vi fick stanna kvar ett tag och kolla kurvor osv så att allt såg bra ut och det gjorde det som tur var så det var väldigt skönt.

Och jag är glad att vi åkte in och tittade så att man fick bekräftat att allt var okej.
Nu har jag lärt mig av mina misstag så nu ska jag ta det lite lugnare!

Comments 17
 • Jossan

  Tänk att exakt sådär blev de för oss med våran William också, typiskt och då skäms man lite för att man har åkt in. En varning bara, när hon kommer ut sen så kommer du oroa dig konstant för alla ”potentiella” faror och resan hem i bilen gråter man av lycka och rädsla hela vägen hem 😆

  Reply

 • Emely

  Haha hänt mig med! Direkt när vi kom in på sjukhuset o barnmorskan la kladdet mot magen o satte dem som kollar hjärtat o sammandragningar så gav han ifrån sig en sån spark haha o blev helt livlig igen

  Reply

 • Anki

  Kommer så väl ihåg när vår ena dotter väntade andra barnet.Hon hade jobbat hela dagen och inte känt några rörelser alls.Sen när hon kom hem och satte sej i soffan var det likadant.Så hon blev ju lite orolig och ringde förlossningen och fick komma in.Dom hade precis satt på ”kurvan” så började det sparka.Då fick hon förklaringen att bebisen möjligen sover ,men man blir ju orolig ändå.Men det är ändå bra att höra av sej till förlossningen om man är orolig eller åka dit för en extrakoll.Kram på dej 🙂

  Reply

 • Sofie

  Hej jag tror att det är så att när mamman är uppe och springer omkring så vaggas bebis i magen och känner sig lugn av vaggandet och då blir trött och somnar. När mamman lägger sig ner och är stilla så slutar också vaggandet och bebisen vaknar och sparkar. Men det är vad jag tror. Men ring alltid förlossningen för säkerhets skull, bra att ni gjorde det. Kramar

  Reply

 • MaryCaroline

  Känner igen det där. Håller man igång rör man ju på sig och i och med det är det som att bebisen där inne vaggas hela tiden. Dessutom känner man ju inte om bebisen skulle röra sig om man själv rör sig för mycket. Men sen när man väl lägger sig en stund får väl bebisen för sig att vakna och härja runt där inne 🙂

  Reply

 • Josefine

  Det är så hemskt när man inte känt nå 😟

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Lisen

  Har ni bestämt vart ni ska föda än? 😃 Får ni filma eller inte? Hoppas på det iallafall 😃

  Reply

 • Laila

  Åh, vad rädd man blir när det inte rör sig, Skönt att allt var bra med bebis!

  Reply

 • Linda

  Ni kommer bli världens bästa föräldrar❤️❤️❤️ Försök vila mkt och ta det lugnt stor kram

  Reply

 • Maria

  Hej.

  Jag hörde på liven att du ska föda i sthlm och att jocke kommer när de är dags och du ska vara där uppe och ro om dig själv.

  Vill inte skrämma er, säga att alla har lika dana förlossningar.
  Men det kan gå riktigt fort.
  Med min första dotter tog det 4 timmar från start till mål, med min andra dotter som kom 8 år efter kom 16.45, 13.05 gick vattnet.
  Så det kan gå riktigt fort och det kan då finnas en risk att jocke inte hinner upp. Men det kan ju även ta lång tid, det är igen som vet.

  Tänker bara på er båda, när ni kämpat så mycket så skulle det vara så tråkigt om jocke inte hinner upp. För det är en amazig upplevelse som man inte kan beskriva med ord.

  Så försök om ni kan, tänk om och se ifall jocke kan va med dig i sthlm tills de är dags.
  För ni skulle bli så besvikna annars.

  Tack för att vi får följa med er på er resa. ❤️

  Reply

  • mrslundell Post author

   Förstår hur du tänker men tanken är att Jocke ska hinna upp några dagar innan det är dags, alltså att han ska vara med mig i Stockholm och ta det lugnt i några dagar, men sen kan ju bebis komma när som så är det så att jag börjar känna av minsta lilla fast han inte kommit till Stockholm än så kommer han att åka direkt. Men vi hoppas ju såklart att han hinner komma upp några dagar innan det är dags 🙂

   Reply

 • Sofia

  Hörde på eran live stream att ni skulle ha med din mamma o kamera man på förlossningen? Får man ha med mer än en person? För har för mig att när jag frågade om jag kunde ha med min mamma o min partner på min förlossning så sa dom starkt nej pågrund av smittorisk. Så bara en person gäller. Isåfall måste jag fråga till nästa gång igen

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Då måste du nog hört fel, min mamma kommer inte att följa med utan det blir jag Jocke och Riley och vi har kollat upp allt innan så att dom får följa med, min mamma kommer att vara hemma med våra hundar 🙂

   Reply

  • MaryCaroline

   Tycker du ska fråga igen. Är nog olika på olika ställen, eller så har de ändrat rutinerna. När jag födde min första för snart 6 år sedan (födde i Eskilstuna) hade jag med mig både sambon och min syster, det var inga problem alls 🙂 Förstår såklart att man inte kan ta med sig hur många som helst för säkerheten, blir så trångt annars, men 2-3 stycken som står en nära borde man ju få ha med 🙂

   Reply

 • Rebecca

  Hej jonna! Jag hade inte möjlighet att titta på er livestream under lördagen och blev så besviken att jag missade din babyshower. Sen såg jag på insta att Jocke säger att ni inte kommer lägga ut liven efteråt. Kanske ni klippa så man kan få se din babyshower i alla fall? Tror inte jag är den enda som missade den och hade velat se den ❤️

  Reply

 • Ninni

  Vad skönt att det var ok! Men det är ju ingen fara att vara igång för bebisens skull om man inte har restriktioner om till exempel för tidig födselrisk lr så nu när du är så långt gången. Bara bra att röra sig. Dessutom går ju tiden mycket fortare!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *