Barncancergalan

Barncancergalan är den värsta och den finaste galan jag någonsin vart på.
Den värsta för att det är så känslomässigt jobbigt att titta och lyssna på alla inslag och man kan inte i sin vildaste fantasi förstå hur det är att vara med om något sådant och det gör så ONT i hela kroppen av att veta att det är på riktigt och att det faktiskt händer. Och det drabbar tyvärr allt för många.

Jag och Jocke har vart på plats på galan dom två förgående åren och förra året så bestämde jag mig för att inte gå detta år (det var innan jag blev gravid) för att jag helt enkelt tyckte att det var för känslomässigt jobbigt. Det är minst lika jobbigt att se det på TVn, men det är svårt att förklara hur det känns när man är på plats. Och jag som verkligen storbölar så att jag hulkar känner att jag hellre gör det hemma.
Sen blev jag ju gravid och då kändes det ganska självklart för mig att inte gå detta år då det endast är 16 dagar kvar tills jag är beräknad och jag vill inte att det blir någon scen av det ifall jag får värkar eller att vattnet går på plats. Fokuset ska vara på barnen och att få dom glada och jag vet att tidningarna hade gjort en hel grej av det om jag hade fått igång förlossningen där.
Och man vet ju inte hur känslor påverkar igångsättning eller liknande heller.

Galan i sig tycker jag är oerhört fin och viktig även om det är den absolut jobbigaste att gå på.
Jag älskar att den är blandad med humor då det är viktigt att barn som blivit drabbade ska få känna glädje och kunna skratta. Dom små fina kämparna är verkligen värda allt för att dom ska ha ett leende på läpparna. Vilka krigare!!

Barncancerfonden är den fond som jag och Jocke skänker mest pengar till och brinner mest för och det kommer nog att fortsatta att vara så nu när det är vår tur att få barn med.
Vi har tex redan bestämt oss för att på vårt barns dop vill vi ost för att få presenter att man skänker en liten peng till en insamling som vi skickar till barncancerfonden.
Vårt barn kommer att ha det den behöver och är det så att den behöver något mer så kan vi lösa det då. Men något som faktiskt är viktigare än materiella saker är forskningen om cancer, och det kostar pengar så då vill vi gör det vi kan för att hjälpa till helt enkelt.
På samma sätt som när vi startat insamlingar dit tidigare. Det känns bra i hjärtat helt enkelt.
Och det där med en insamling istället för presenter har jag faktiskt fått från Helen Torsgården som gjorde så på sitt första barns dop. Väldigt smart och fin idé som vi gärna vill ta efter!

Comments 2
 • Alicie Svensson

  Fint gjort men det finns faktiskt redan botemedel mot cancer inom det alternativa men som tyvärr inte får uppmärksammas då det NU är en miljardindustri. Folk som kommer med sanningen försvinner en efter en men det vet du och Jocke redan hoppas jag.

  Reply

 • Lovisa

  Dessa barn är riktiga kämpar, de är starkare än man tror. Min son har menkes syndrom, en sjukdom som gör att han troligen inte överlever sin barndom. Han är nu 18 månader o har än så länge överlevt både hjärnblödning, lunginflammation o blodförgiftning. Vet inte vart han får all sin kraft ifrån, men de är riktiga kämpar alla svårt sjuka barn. Det svåraste är att stå vid sidan av o inte kunna göra något för att ta smärtan ifrån dom. Skönt o se att de flesta ändå får vara friska! ❤Önskar alla kunde få ha den turen.
  Ni gör ett fantastiskt jobb för cancersjuka barn! ❤

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *