Mina bristningar

Jag har sett att några undrat om jag fått några bristningar än och just gravidbristningar fick jag faktist precis nyss. Det är dock inte många. Jag har bara fått på höften so far och det är egentligen bara ett som faktiskt spruckit. Resten är bara märken än så länge.
Men jag har inte fått några på magen än, men jag tror att dom dukar upp efter förlossningen?
På brösten har jag där emot ganska mycket bristningar men det fick jag redan när jag var liten då jag fick bröst väldigt tidigt och dom blev enorma, därför fick jag också göra en bröstförminskning.
Men dom bristningarna syns inte idag då dom är blekta osv.

Jag tycker dock att det är konstigt att jag inte fått några på magen än? Inte ett enda märke?
Men jag tror ju som sagt att dom dyker upp när jag fött men är ändå förvånad att jag inte fått nått där än. När dök era bristningar upp?

Comments 16
 • Nathalie

  Det brukar sägas att det går i släkten med bristningar

  Reply

 • Jeanette

  Det är inte säkert du får några . Jag fick lite bristningar när jag väntade mitt tredje barn 🙂 Lycka till när de blir dags .

  Reply

 • Emilia

  Hej, jag hade inga bristningar under graviditeten och jag gick upp över 20 kg! Men sen 3 veckor efter jag fått min tjej så kom dom fram så nu sir jag ut som en zebra!🙊det är nog hormonerna som styr detdär, men jag bryr mig faktiskt inte om bristningarna, för jag fick en underbar dotter som jag älskar nåt otroligt❤ måste bara säga att du är jättevacker som gravid, man ser att du verkligen kommer göra allt för er lilla bebis, Lycka till med förlossningen, och tänk varje sammandragning gör så att du är ett steg närmre att få henne i din famn, det är en unik upplevelse❤ILYSM

  Reply

 • Ingela

  Fick inga bristningar alls när jag väntade barn, utan dom kom när jag gick ner i vikt flera år efteråt. Knasigt.

  Reply

 • MaryCaroline

  Har inte fått så mycket bristningar, bara några små längst fram på magen. Upplevde fler och större bristningar förra gången, men var inte så farligt då heller. Tyckte inte heller att det dök upp fler efteråt, tyckte mer att de jag fick syntes mer när magen drog ihop sig efter förlossningen, men de försvann med tiden 🙂

  Reply

 • Emma

  Jag fick mina typ nån dag innan förlossningen, men huden på magen va så spänd att de inte syntes om man inte lös på magen med typ en lampa

  Reply

 • M.N

  Mina mamma har inte en enda bristning på magen efter sina två graviditeter.
  Min mage är full, stora breda bristningar som sträcker sig en bra bit ner över ”fiffi” med :/

  Reply

 • Therese

  Hej Jonna!
  Mina bristningar på magen dök upp under förlossningen då dottern min valde att lägga sig helt på vänster sida i magen, högra sidan var helt platt typ 😂😂 Vi skrattade väldigt gott åt det! Lycka till nu ❤️

  Reply

 • Åsa Lundmark

  Jag fick mitt första när jag va 28 och det andra när jag va 33. Hade tusen att inte få bristningar alls men jag gick heller inte upp så mycket…..7 kg med första och runt tolv med den andra. Men tvivlar starkt på att om du inte fått bristningar nu på magen än att du ska få det efteråt. Då skulle du se det redan nu så det kan du nog vara lugn för att du inte får. Allt drar ihop sig så mycket snabbare än vad man tror. Man kommer liksom hem, duschar och böjer sig lite fram och det känns bara som att magen är extra mjuk sen drar det liksom ihop sig oftast. Jag kanske hade tur jag det vet jag inte. Tror det kan vara så att man inte tänker på det heller för man tänker bara på barnet och att det är därför så går liksom tiden och man inte ser själv att det krymper. Det som jag tyckte va absolut värst som det inte skrivs så mycket om tycker jag det är blödningarna som man har efteråt i några v… Jag blödde som faaan och är man inte van att ha binda dessutom så va det katastrof. Satt typ med korsade ben ich man ställde sig upp och det forsade!!! Men tycker det man pratar om är just sånt som förlossningen, barnet, om man spricker etc men inte om sånt. Har ofta sett nyblivna föräldrar som gått ute med sina bebisar kort efter och min enda tanke är huuuur kan dom gå runt så där enkelt och le dessutom när det sprutar ur skruttan men det är ju såklart olika även där. Detta kommer att gå skit bra. Lyssna på barnmorskan och när du ska krysta så du slipper att du spricker, tänk att det går över och det fixar du galant:-)) du vet att snart slipper du gå runt med mage och vara allmänt klumpig som man känner sig:-))) detta kommer att gå skit bra:-)

  Reply

 • Fibromyalgimamman

  Bristningar uppstår mär huden expanderar, inte alla som får bristningar, jag har hela magen, höfterna, ryggen och dessa fick jag under graviditeten, de uppstår inte efteråt. 😀

  Reply

 • Linda

  Jag fick inga på magen alls av första barnet. Men på brösten fick jag lite. För jag hade inga bröst ens innan o när jag började få mjölk i de så blev de så stora haha så då fick jag lite. Men nu har jag silikon så då syns de ej på samma sätt som när man ej har det. Men barn nr 2 fick jag 2 sträck på kärlekshandtagen bara och lite på höften Annars inget mer. Men sen efter några år så syns de knappt de bleks bort o blir genomskinliga dock de på höften e flera sträck man ser liksom på huden där de strecken är att den e mer vad ska man säga huden blir liksom mjukare och ojämnare svårt o förklara. Dock så e det olika vissa jag känner har hela magen full med bristningar andra har knappt något som jag. Tror det e olika beroende på vilken kropp man hade innan man blev gravid annars e det vanligt att när man e smal så får man mera men det fick jag ej. Men när du födt bebisen så kan man se bristningarna mer de kommer efter du födt barnet. Bäste e smörja sig med bodylotion varje dag kram ❤️Grattis till Jocke på sin födelsedag🎂🎂🎂

  Reply

 • Anki

  Jag fick bristningar efter första för 32 år sen och dom såg för jävliga ut.Hon vägde ju 4350 g och magen var såå stor.Men nu syns dom knappt och så blir det säkert för dej med.Finns ju krämer för sånt om du skulle vara intresserad.Men jag tycker inte det är något att haka upp sej på.Man har ju fött barn och man kan inte göra så mycket tyvärr.Men det lilla du har är inget mot vad jag hade.Kram på dej och lycka till med din förlossning 🙂

  Reply

 • Jeanette

  Jag hade inte en enda bristning under graviditeten med min tvillingar och var lika fundersam som du men efteråt fick jag runt naveln. Dock inte jätte synliga nu när det gått 1,5 år. 🙂 Så spännande med bebis snart för er! Önskar er all lycka 💕

  Reply

 • Lotta

  Två barn, inga bristningar alls. Däremot fortfarande ful fladdrig mage trots att den yngsta är 9 år..

  Reply

 • Jaezmine

  Hej fina! Bristningar är nog väldigt individuellt, brukar vara lite genetiskt om jag inte är helt ute och cyklar. Så hör med din mor så vet du vad du har att förvänta dig 😊 Min mamma har burit och fött 6 barn och fick inga bristningar alls på mage eller liknande,möjligtvis brösten. Mina 4 systrar fick inte heller några bristningar och inte jag heller mer än under brösten så jag tror på det genetiska 😁

  Reply

 • Evelina

  Här fött två barn och inte en enda bristning så här du inte fått än kanske du inte får den heller 🙂
  Har inte gjort något som att smörja sig för att minska risken (tror inte på det) utan har bara inte fått några!

  Stort lycka till när det väl blir dags ♡ ska bli så roligt att få följa er som föräldrar ☆

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *