Snart flyttar jag

Nu är det inte långt kvar tills jag flyttar till stockholm ett tag och det ska faktiskt bli väldigt spännande, men lite ensamt ändå…
Jag hoppas iallafall på att vila upp mig så mycket som möjligt och att kanske våga mig ut och se mig lite omkring. Bara inte vattnet går på ett offentligt ställe, det är jag verkligen så himla rädd för.
Vad gör man om man tex är i en affär och ska köpa något och så går vattnet där?
Går man fram till en personal och bara ”Ursäkta men mitt vatten gick just, har du lust att torka upp det?” och köper man fortfarande varorna man var där för att köpa eller går man bara ut? Man gick ju ändå dit av en anledning?
Jag ni ser ju vad konstiga saker som snurrar i mitt huvud nu men det är nog för att jag har för mycket fritid haha…
Sen är det ju så att vattnet kanske inte går alls. Det har jag faktiskt nästan en ännu större känsla av.
Jag tror att jag kommer att åka in pga värkarna och inte att vattnet kommer att gå.

Men det ska bli väldigt spännande att skapa min egen förlossningsberättelse!

Comments 24
 • Tina

  För mig och alla jag känner utom 1, har inte lixom en vattenballong exploderar, utan mer en kraftig vattning flygning sipprat ut i omgångar… däremot för 1 tjej så gick vattnet i väntan på bussen och hon hade väl lite mer som en liten mellanstor ballong som sprack tur nog hade hon en lång vinterjacka så det syntes inte att hon var blöt om insidan av låren:) men svarta byxor ute bland folk kan ju annars dölja ev blöta byxor?

  Lycka till nu:)

  Reply

 • ToT

  Bara för kännedom så börjar nästan aldrig en förlossning med att vattnet går. Bara ca 10 % och då inte splasch och hela golvet är dyngvått. Går det innan värkar satt igång så är det oftast lite lite sipprande vatten. I 90 % av fallen börjar en förlossning med värkar. Många ggr får man ta hål på fosterhinnorna för att vattnet ska gå. Sällan det forsar ut. En gång av mina graviditeter har det verkligen sagt ploff och så har hela golvet varit vått men det började inte så. Fick lite lite vattenavgång, Gick upp för att se om det var det, för då ska barnet födas inom 48 timmar för infektionsrisken. Det hade gått lite. Så hem och vänta in värkar. När dom kom åkte jag upp, en timme senare så sa det splasch och minst 1 liter for ut, men enda gången. Så det är inte det vanligaste. Jag blev väldigt förvånad. Så troligen börjar förlossningen med värkar. Från magens topp och neråt ofta ut i ryggen som fasiken och trycker ner. Jag har sagt den 18.e men är ni en vecka för tidigt så …….11.e-13.e

  Reply

  • hanna

   Min förlossning startade utan värkar och med att vattnet gick och det sa verkligen *poff* så var hela golvet blött, skyndade mig in i duschen där det kommer hur mycket som helst.. Så det kan komma massor direkt också 😊

   Reply

 • MaryCaroline

  Är nog inget konstigt för andra att vattnet går på en som är höggravid 😊 Sen är det ju som du säger, att det inte är säkert att vattnet går alls. De flesta förlossningar startar utan att vattnet går, inte så många procent som startar med vattenavgång 🙂 Sen brukar man väl vanligtvis inte åka in till förlossningen för att vattnet går heller, då brukar man ju ändå få vänta till man har regelbundna värkar, såvida vattnet inte är missfärgat förstås eller man inte går med läckage under lång tid 🙂

  Reply

  • Ellinor

   Jodå, på det sjukhuset jag födde på i Stockholm ville de att vi skulle komma in för kontroll när vattnet gick. Vi fick sen åka hem och vänta in att allt skulle sätta igång ordentligt. Dottern föddes knappt två dygn efter det.

   Reply

 • Linda

  Fina jonna❤️Du behöver ej vara orolig att vattnet går ute. Så vidare du inte har ont. Man kan få jätte ont i ryggen oxå att värkarna börjar så. Men hur som helst önskar jag dig all lycka i världen❤️❤️❤️Förstår det blir lite ensamt men du behöver vila dig. Jag har en fråga när du o bebisen kommer hem igen kommer ni ha så mkt folk i huset som ni har nu? Jag tänker mest att bebisar e känsliga i början och kan bli sjuka. Jag e så nyfiken på vem Lunabelle kommer vara mest lik😘stor kram

  Reply

 • Marika

  Jewlsizzy de hänger ut er på youtube de säger inte ert namn offentligt men alla vet de menar er på deras senaste video att ni lovade hjälpa de. Men det är inte ert ansvar att hjälpa de.

  Hoppas Lunabelle kommer snart kram

  Reply

 • Linn

  Varför ska du flytta och hyr du en lgh eller hur går det till?

  Reply

 • Angelica

  Berätta gärna hur ni tänker ang flytt när det bara är en vecka kvar till bf? Förstår att du vill ha lugn och ro men varför just sthlm? Ni har ju inte sagt mkt alls om detta i vlogg bara ”snart ska jag flytta”.. Eller har jag missat något?

  Reply

  • mrslundell Post author

   Hej! Ja du har missat nått isåfall, det är för att det är så himla stressigt hemma just nu och jag behöver komma bort från det. Samt att vi har ärenden och jobb i Stockholm så därför kändes det ganska självklart att det var där jag skulle vara denna tid då jag ändå hade behövt vara där pga jobbet och varför inte vara på plats hela tiden då 🙂

   Reply

 • Ann Ohlsson

  Hallonbladste började jag dricka från v37 (hälsokost).. många som sa till mig att det gjorde susen för att komma igång med förlossning samt att hjälpa till att skynda på processen.. jag föddei V38.. vet inte om det va det som hjälpte till 100% men det va iallafall det enda jag testade.. förlossningen tog 10 timmar och det var det absolut värsta och bästa jag varit med om! Allting gick väldigt bra och både jag och lillan klarade oss väldigt bra! Du skrev att du ville ha tips så här kommer mitt! Men nu ör det väl verkligen inte långt kvar innan eran lilla bebis kommer! Bra kämpat med allt! Ni är värda allt i hela i världen! Ni hjälper många! Lycka till kram från Ann och Nikkie

  Reply

 • M

  Hej!

  Hur lång tid tog det innan du blev gravid när du stimulerade fram ägglossningen? Jag ska nämnligen själv börja om någon vecka. Du är den enda unga (i min egen ålder) som genomgått samma sak! Därav min fråga..

  Kram och all lycka till er!

  Reply

 • Josefine

  Hur ska du överleva utan Jocke när du knappt kan vara utan honom en natt? 😱
  För mig gick inte vattnet alls. Dom tog hål på hinnorna när jag var fullt öppen, så att krystvärkarna skulle komma igång 😊🌸

  http://nouw.com/sjosefine

  Reply

 • Wilma

  Varför ska du flytta?? och hur länge ?kram

  Reply

 • Ronja (snart två år and Still trying)

  Hej! Är så spännande att få följa med på eran resa. Jag undrar bara hur det kom sig att ni blev gravida tillslut? Fick ni letrozol eller något annat? Kom de fram till varför det aldrig tog sig eller var det pga cellförändringarna?
  Jag hade uppskattat ett inlägg där den tiden sammanfattades . 😊 Grattis grattis grattis! Håll ut! 💪

  Reply

 • Lotta

  jag hade nog aldrig vågat bo så långt ifrån min sambo så nära inpå förlossningen. då jag som förstföderska födde på 5 timmar.
  och värkarna började bara typ 4 timmar innan vi kom in till förlossningen.

  hoppas det går bra iallafall

  Reply

 • Me

  Just det här beslutet förstår jag faktiskt inte alls, när förlossningen kan starta när som helst brukar det inte ens vara ett alternativ att inte försöka vistas så nära den blivande pappan som möjligt. Förlossningar kan gå fort även för förstföderskor och det vore ju synd om han missade det. Om nu tanken med flytten var att du ska vila upp dig så borde det kanske ha gjorts i ett tidigare skede än när det står precis största förlossningsrisken.
  Är det någon tanke att Jocke inte ska vara med på förlossningen för att han blir så nervös men att detta ”ser bättre ut” offentligt om han ”inte hinner” närvara?

  Reply

 • Evelyn

  Fina Jonna det är så spännande o få se lunabelle. Snart jag är så Nyfiken jag följer på youtbo o instgram jag ❤️❤️Ni är mina favoriter. Jag har alltid gillat dig o Jocke. 🌷🌷jag har din bok hemma. Hemma o jockes bok med.

  Reply

 • Linda

  Hej jonna! Varför ska du bo i Stockholm? 🙂 Kram på dig och hoppas bebisen kommer snart!

  Reply

 • Anna

  Vattnet går inte i ett splatt. Blir mer som om du kissar på dig. Så ingen behöver moppa 😂🙈 Ska inte jocke med till sthlm och vara med på förlossningen?

  Reply

  • Sara

   Säg inte det, det kan det visst göra. Det är olika för alla. Min förlossning startande med ett riktigt ”splash” från ingenstans och vattnet på riktigt forsade ut, det var blött i hela sängen (hade som tur var förberett med plastad frotté under) och hela golvet där det blev en enorm pöl och sen fortsatte det rinna i nästan 2 timmar. Där var det verkligen som att man fyllt en enormt stor vattenballong och sen smäller hål på den, man hörde verkligen hur det lät ”poff” och sen kom flodvågen där nere 😅 Så jo, moppa kan man visst behöva göra. Använde upp hela skåpet med alla handdukar vi hade men det räckte inte ändå för de blev dyngsura direkt, haha!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *